کد خبر 322088
تاریخ انتشار: ۹ تیر ۱۳۹۳ - ۰۳:۴۰

آش یکی از از غذاهای اصیل ایرانی است که تقریباً در تمام ایران پخته می‌شود. آش چندین نوع است از جمله آش رشته، آش ماست، آش شله قلمکار، آش جو، آش دوغ و.... ساده‌ترین آن آش رشته‌است.

به گزارش گروه اجتماعی مشرق، آش در انواع و طعم‌های مختلف یکی از غذاهای خوش طعم ایرانی است که سر سفره‌های افطار زودتر از هر غذاهای دیگر به اتمام می‌رسد.

آش یکی از از غذاهای اصیل ایرانی است که تقریباً در تمام ایران پخته می‌شود. آش چندین نوع است از جمله آش رشته، آش ماست، آش شله قلمکار، آش جو، آش دوغ و... .

مواد مغذی که در آش وجود دارد تامین کننده انرژی لازم در بدن است.

در این گزارش به معرفی تعدادی از این آش‌ها می‌پردازیم که می‌تواند سفره‌های افطار شما را به سفره‌ای جذاب مبدل کند.

آش رشته

مواد لا زم برای 4 نفر:

رشته مخصوص آش

400 گرم

سبزی آش ( تره - جعفری - اسفناج - شوید - گشنیز )

1 كیلو

نخود و لوبیا و عدس (مجموﻋﺄ به مقدار مساوی)

450 گرم

نعناع خشك


4 قاشق یا نعناع تازه 200 گرم

پیاز

4 عدد متوسط

كشك ساییده غلیظ

2 لیوان

آرد

2 قاشق

روغن

به میزان لازم

نمك و فلفل

به مقدار كافی




طرز تهیه:

حبوبات را از قبل خیس می كنیم. سپس آنها را با پیاز سرخ كرده ( كه ممكن است كمی زردچوبه به آن زده باشیم ) می گذاریم كاﻤﻸ بپزد. بعد سبزی را تمیز و خرد می كنیم و داخل حبوبات پخته شده می ریزیم و می گذاریم سبزی ها هم بپزند.

سپس دو قاشق سوپ خوری آرد را در كمی آب سرد حل می كنیم و داخل آش می ریزیم و مرﺘﺒﺄ هم می زنیم. رشته را در آش می ریزیم ومی گذاریم آهسته بپزد، ولی رشته نباید خرد شود.

نمك و فلفل و زردچوبه را هم اضافه می كنیم. سعی كنید نمك را با احتیاط در آش بریزید، چون كشك اصولاً شور است. بعد آش را از روی شعله بر می داریم و با كشك مخلوط می كنیم . سپس در سوپخوری می ریزیم و روی آن را با كمی كشك ساده و پیاز سرخ كرده و نعناع داغ ( و در صورت دلخواه سیر داغ ) تزیین می كنیم.

آش دوغ

مواد لازم

سبزی ( گشنیز ، تره و سیر )
۱/۵ کیلو
برنج
۱ فنجان معادل ۱۵۰ گرم
گوشت چرخ کرده
۲۵۰ گرم
پیاز متوسط
۱ عدد
نخود ۱ فنجان معادل ۱۵۰ گرم
آرد برنج ۲/۱ فنجان معادل ۷۵ گرم
تخم مرغ ۲ عدد
دوغ ۴ کیلو
ترخان خشک ۲۵ گرم
فلفل سبز و قرمز تند ۲ عدد
پیاز داغ جهت تزیین
نمک و فلفل به مقدار لازم
زرد چوبه کمی برای گوشت چرخ کرده
روغن ۲ قاشق غذاخوری



طرز تهیه :

۱) تخم مرغ ها را کمی بزنید همراه آرد برنج و دوغ و برنج درون قابلمه و روی حرارت قرار دهید .

۲) مرتب هم بزنید تا جوش آید و دوغ نبرد .

۳) سپس نخود پخته و سبزی و گوشت که بصورت قلقلی و تفت داده اید را به مواد بالا اضافه کنید در این مرحله با حرارت گاهی هم بزنید. در این مرحله نمک و فلفل را نیز اضافه نمایید .

۴) در آخر کار فلفل سبز و قرمز و ترخان خشک را اضافه کرده بگذارید آش جا بیفتد. بعد از پخت کامل و جا افتادن آش درون ظرف مورد نظر ریخته و با پیاز داغ تزئین نمائید.

آش ماست

موادلازم براي ٦ تا ٨ نفر:

برنج
٢ فنجان چايخوري
سبزي هاي معطر ( نعنا و جعفري و گشنيز و تره )
١ کيلو
پياز
نيم کيلو
لپه
نصف ليوان
نعناي خشک ١ قاشق سوپ خوري
زرد چوبه ١ قاشق مربا خوري
روغن ٢ استکان
نمک و فلفل به اندازه
ماست 1 کيلو



طرز تهیه:

برنج را پاک کنيد و بشوييد. سبزي ها را پاک کنيد و بشوييد و ريز خرد کنيد. لپه را پاک کنيد . پياز را پوست بگيريد و خلال کنيد و در نيمي از روغن سرخ کنيد.

قابلمه بزرگي را روي حرارت بگذاريد و ٨ ليوان آب سرد توي قابلمه بريزيد و برنج و لپه و پياز و سبزي ها را اضافه کنيد. وقتي آب جوش آمد حرارت را کم کنيدو بگذاريد مواد آش مدتي ( اقلا يک ساعت و نيم ) آهسته آهسته بجوشد تا لپه و برنج آن بپزد و آش لعاب پيدا کند.

آش را گاه به گاه هم بزنيد و مواظب باشيد ته نگيرد. در مدتي که منتظر پختن برنج و لپه هستيد ، نعنا داغ را حاضر کنيد. ماهيتابه کوچکي را روي حرارت متوسط بگذاريد ، توي آن روغن برزيد و نعناي خشک را به همراهي زرد چوبه در روغن سرخ کنيد.

مواد آش که پخت ديگ را از روي حرارت برداريد، آش را بچشيد و نمک و فلفل آن را اندازه کنيد و صبر کنيد تا آش قدر خنک شود. در اين وقت ماست را به آش اضافه کنيد و هم بزنيد. اگر ماست را با آش خيلي داغ مخلوط کنيد ممکن است ماست ببرد. پس از اضافه کردن ماست ، آش را در ظرف مناسبي بکشيد ، روي آن نعناع داغ بدهيد و سر سفره ببريد.

آش اسفناج:

مواد لازم:

اسفناج پاك ‌شده

يك كيلوگرم

عدس

يك و نيم پيمانه

پيازداغ

چهار قاشق غذاخوري

روغن مايع

دو قاشق غذاخوري

رشته آش و كشك

به ميزان لازم

نمك، فلفل و زردچوبه

به ميزان لازم

سير داغ و نعنا داغ

از هر كدام دو قاشق غذاخوري

كلم برگ سفيد

دو پيمانه

پياز متوسط

يك عدد




طرز تهيه:

اسفناج‌ها را خرد كرده به همراه عدس و پياز بگذاريد تا بپزد. نمك، فلفل، زردچوبه و روغن را نيز بريزيد. كلم‌ها را جداگانه آب‌پز كرده تا ضُخم آن از بين برود و پس از پخت، اسفناج را به آن اضافه كنيد.

سپس پياز، نعنا و سيرداغ را اضافه كنيد. بعد از جا افتادن مواد، رشته را دو تكه كرده و در آن ريخته تا بپزد و لعاب‌دار شود.

نكته: اين آش با كشك يا رب انار و رب گوجه‌درختي سرو مي‌شود.

آش نخود مخصوص افطار روزه داران

مواد لازم برای پنج نفر:

نخود
2 پیمانه
هویج متوسط
1عدد
ساقه کرفس
1پیمانه
سیب زمینی متوسط
1عدد
کدو خورشی متوسط 1عدد
جعفری خورد شده 2پیمانه
ریحان خورد شده 1پیمانه
گوجه فرنگی متوسط 6عدد
نمک، فلفل، ادویه به میزان لازم
روغن زیتون به میزان لازم



طرز تهیه:

نخود را از شب قبل خیس کرده آب روی آن را ریخته و با آب تازه به مدت یک ساعت بپزید، هویج، سیب زمینی ، ساقه کرفس، کدوخورشی، جعفری و ریحان را با گوجه فرنگی های رنده شده به همراه آب کافی را هم به مدت یک ساعت بپزید، سپس نخودهای پخته شده را به این مواد اضافه کرده و باز هم به مدت نیم ساعت با شعله ی ملایم طبخ دهید تا مواد قوام گیرند .پس از مدت زمان معلوم با کمی روغن زیتون نوش جان کنید.

مخاطبان محترم گروه اجتماعی مشرق می توانند اخبار، مقالات و تصاویر اجتماعی خود را به آدرس shoma@mashreghnews.ir ارسال کنند تا در سریع ترین زمان ممکن به نام خودشان و به عنوان یکی از مطالب ویژه مشرق منتشر شود. در ضمن گروه اجتماعی مشرق در صدد است با پیگیری مشکلات ارسالی شما از طریق کارشناسان و مشاوران مجرب پاسخی برای ابهامات مخاطبان عزیز بیابد.