رضا کیانیان: اپوزیسیون خارج از کشور معتقد به دوقطبی کردن نیروهای داخلی هستند. اپوزیسیون خارج نشین دیکتاتور هستند، باید فضای آزادی را به وجود بیاوریم که در آن‌ها میلیون‌ها قطب وجود دارد.

سرویس سیاست مشرق- در میان انبوهی از گزارش‌ها و تیترهای خبری، در یک بسته کامل بانام «ویژه‌های مشرق» شمارا در جریان مسائل مهم و اثرگذار از نگاه روزنامه‌های کشور قرار می‌دهیم. در این ویژه‌نامه، نگاهی به آخرین مواضع جناح‌های سیاسی و تحولات مهم داخلی، خارجی، اوضاع اقتصادی و اجتماعی کشور انداخته می‌شود که مخاطبان بامطالعه آن به رهیافت‌های مهم، نکات و تأملات از سیر وقایع اثرگذار دست خواهند یافت، در این بخش با ما همراه باشید.

**********

روزنامه‌های امروز چهارشنبه ۳۰ شهریورماه در حالی چاپ و منتشر شد که گزارشی از آخرین تحولات برجامی؛ حکم رهبر انقلاب درباره مجمع تشخیص مصلحت و انتقاد نمایندگان مجلس از کیفیت نازل خودروهای داخل در صفحات نخست روزنامه‌های امروز برجسته شده است.

چهار روز پس از فوت جنجالی مهسا امینی همچنان روزنامه‌های مختلف به تحلیل این سوژه خبری می‌پردازند.

روزنامه «هم‌میهن» در شماره امروز خود با تیتر «اعتراضات و انحرافات» به جریان شناسی تجمعات خیابانی و دانشجویی روزهای اخیر پرداخته و نوشته است:

تندروهای داخل حکومت دوست دارند این اعتراضات را به براندازان بچسبانند که قطعاً شعارهایی در تأیید این ادعا هم داده می‌شود. ممکن است براندازان هم به این جمعیت بپیوندند اما خیلی از افراد حاضر در این تجمعات اعتراضات و مطالبه مشخص درباره موضوعات ازجمله همین رویداد مرگ مهسا و گشت ارشاد دارند ولی خواهان تغییر کلیت نیستند.

سعید شریعتی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب نیز به این روزنامه گفته است:

 موضوع سبک زندگی و اجبار تحمیل سطح زندگی در میان طبقات مختلف اجتماعی، چه مرفه، چه میانی و چه فرودست، تفاوت دارد؛ اما به‌هرحال این خواسته در همه طبقات وجود دارد. حالا ممکن است مرفهین یک‌جور اعتراض کنند و طبقه متوسط و ضعیف، یک‌جور دیگر دست به اعتراض بزنند. همچنین اولویت‌ها برای اعتراض کردن متفاوت است.

روزنامه سازندگی نیز جلد امروز خود را به گفتگویی پیرامون گشت ارشاد با رضا کیانیان اختصاص داده است.

این سلبریتی سینمایی در این مصاحبه می‌گوید:

اگر همان روز فرمانده گشت ارشاد استعفا می‌کرد خیلی از اتفاقات نمی‌افتاد. او می‌پرسد: با این روش گشت ارشاد در این سال‌ها چند نفر باحجاب شدند، چند نفر بی‌حجاب شدند؟ کیانیان در ادامه می‌گوید: مسائل را می‌توان با گفت‌وگو حل کرد اما وقتی یکی می‌آید و مردم را خس و خاشاک می‌خواند، چه جایی برای گفت‌وگو باقی می‌ماند.

کیانیان در ادامه با افشاگری علیه فضای اپوزیسیون گفته است که من به سهم خودم تلاش می‌کنم جامعه را از دوقطبی بودن خارج کنم، برخی مدیران ما می‌خواهند فضای دوقطبی را تقویت کنند و جایی برای گفت‌وگو باقی نمی‌گذارند، اپوزیسیون خارج از کشور معتقد به دوقطبی کردن نیروهای داخلی هستند. اپوزیسیون خارج نشین دیکتاتور هستند، باید فضای آزادی را به وجود بیاوریم که در آن‌ها میلیون‌ها قطب وجود دارد.

روزنامه جام جم نیز به تحلیل اغتشاشات اخیر پرداخته و می‌نویسد:

مهسا امینی، نامی که دیگر فقط یک اسم نیست و به‌نوعی می‌توان آن به‌عنوان رمز یک عملیات سوخته دانست که شاید بر اساس برخی بی‌تدبیری‌ها و کمک و همراهی بعضی جریانات داخلی سعی در احیای خود دارد. عملیاتی از جنس پروژه‌های افرادی نظیر تاج‌زاده، حجاریان، علوی‌تبار که معتقد بودند اصلاحات خون می‌خواهد و در جریان فتنه سال ۸۸ در جهت تحقق این هدف از هیچ اقدامی برای رسیدن به این خواست خود کوتاهی نکردند.

در ادامه این گزارش آمده است:

پروژه ندا آقا سلطان در جریان پرونده کشته‌سازی آن سال‌ها شباهت زیادی با آشوب‌های این روزها دارد با این تفاوت که آنجا کشتند و اینجا تلاش می‌کنند نظام را مظلومانه قربانی حادثه تلخی کنند که ریشه آن‌هم در نگاه ابزاری خودشان به زنان سرزمینم بوده و هست، وگرنه که بر همگان آشکار است حامیان قاتل میترا استاد هیچ‌وقت نمی‌توانند امروز برای دختری که با هزاران آرزو چشم برجهان بسته است مرثیه‌سرایی کنند.

روزنامه وطن امروز نیز گزارشی با عنوان «از دروغ مجازی تا اغتشاش خیابانی» تیتر یک کرده و نوشته است:

در پی فوت مهسا امینی، چهره‌ها و رسانه‌های جریان اصلاح‌طلب که مدت‌هاست در حوزه سیاسی کشور بلا موضوع شده‌اند، همراه با جریان ضدانقلاب خارج نشین خط دروغ‌پردازی و شایعه‌سازی را در پیش گرفتند که نتیجه‌ای جز انحراف و جریحه‌دار شدن کاذب افکار عمومی و همچنین اهانت به ارزش‌ها و هنجارهای انقلاب اسلامی نداشت. بلافاصله پس از فوت مهسا امینی، رسانه‌های ضد ایرانی که عمدتاً از پول نفت سعودی‌ها ارتزاق می‌کنند با طرح این شایعه که ضرب و شتم مرحومه امینی از سوی نیروهای انتظامی باعث ضربه‌مغزی و درنهایت منجر به مرگ او شده است، درصدد موج‌سواری بر خون امینی برآمدند.

روزنامه کیهان نیز آشوب‌های اخیر را انتقام‌گیری دشمن از حماسه اربعین تلقی می‌کند و در گزارشی که امروز تیتر یک کرده، می‌نویسد:

 در شرایطی که در داخل هم مردم و هم مسئولان بر ضرورت رسیدگی دقیق و موشکافانه به این پرونده تاکید دارند، طبق معمول طیف مدعی اصلاحات همسو و هماهنگ با رسانه‌های معاند و ضدانقلاب که همواره در کمین اتفاقات تلخ و ناگوار کشور نشسته‌اند تا از آن مستمسکی برای سوءاستفاده و عقده‌گشایی علیه نظام جمهوری اسلامی بسازند.

کیهان در ادامه این گزارش نوشته است:

 مدعیان اصلاحات که در انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ با اعلام اسم رمز «تقلب» از سوی نامزد شکست‌خورده، اعتراضاتی را آغاز کردند که رفته‌رفته فضای سیاسی اجتماعی کشور را با فتنه‌ای پیچیده مواجه؛ و همه دشمنان خارجی و معارضان داخلی را امیدوار به براندازی نظام جمهوری اسلامی کرده بود، این بار نیز با همان شیوه و با اسم رمز «گشت ارشاد» و با همکاری و هم‌پوشانی رسانه‌های معاند و ضدانقلاب هجمه علیه نظام را آغاز کرده و بار دیگر پرده نفاقشان برافتاد.

ترافیک دیپلماتیک در نیویورک

روزنامه ایران رایزنی رئیسی و مکرون را عکس یک کرده و با اشاره به اینکه آیت‌الله رئیسی در اولین روز حضور خود در مقر سازمان با رئیس‌جمهور فرانسه، پاکستان، بولیوی و رئیس شورای اروپا دیدار و همچنین در اجلاس یونسکو سخنرانی کرد نوشته است:

 نکته‌ای که تا اینجای کار موردتوجه رسانه‌ها قرارگرفته است، ترکیب هیئت همراه رئیس‌جمهور در نخستین سفر به مقرر سازمان ملل در نیویورک است. برخلاف رویه‌های سابق، جمعی اندک اما تأثیرگذار در حوزه سیاست خارجی و بین‌الملل رئیس‌جمهور را در این سفر همراهی می‌کنند.

ایران می‌نویسد:

 حضور علی باقری، رئیس هیئت دیپلماتیک مذاکرات وین در هیئت بلندپایه ایران در نیویورک از پیگیری روند مذاکرات در گردهمایی جهانی سازمان ملل متحد حکایت دارد. در همین راستا باقری روز گذشته با «انریکه مورا»، مسئول اروپایی هماهنگ کننده مذاکرات دیدار و درباره آخرین تحولات گفت‌وگو کرد. رئیس هیأت مذاکره کننده کشورمان پیش از آن اعلام کرده بود که این ملاقات با در نظر گرفتن پیام‌های دریافتی از آژانس بین‌المللی انجام خواهد شد.

برچسب‌ها