تحریف تاریخ به سبک محمود صادقی؛ پیگیری قتل‌های زنجیره‌ای چگونه انجام شد؟

کارنامه پارلمانتاریست‌های چپ چیست و چرا کسانی مثل محمود صادقی در مجلس دهم از تصویب قوانینی مثل افزایش حقوق سربازان، تسهیلات جوانی جمعیت و تعیین تکلیف قیمت مسکن عاجز بودند؟!

سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و اتفاقات کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

***

درصد افزایش حقوق‌ها چقدر باشد؟!

"راهکار ممکن در مناقشات ناممکن" برای درصد افزایش حقوق‌ها

درصد افزایش حقوق‌ها باید چقدر باشد؟/ نارضایتی و عدم اقبال انتخاباتی به مجلس مربوط است!

میزان افزایش حقوق کارمندان و بازنشستگان در لایحه بودجه سال آینده محل مناقشات فراوانی شده است.

مناقشه از این رو که همه می‌دانیم نرخ تورم به دلیل سوء مدیریت، بسیار بالاست (40 درصد و بیشتر) و دولت نیز در لایحه بودجه پیشنهاد افزایش 18 درصدی حقوق برای کارمندان و 20 درصدی برای بازنشستگان را مطرح کرده است. در نتیجه میزان افزایش حقوق علی‌القاعده کفاف نرخ تورم را نخواهد داد.

اگرچه نمایندگان مجلس گفته‌اند که از دولت خواهند، خواست تا افزایش بیشتری برای حقوق‌ها در نظر بگیرد لکن بعید به نظر می‌رسد که افزایش احتمالی بتواند به عدد واقعی تورم برسد.

در همین حال البته مسئله افزایش حقوق‌ها نیز با دردسرهای زیادی مواجه است...

از جمله اینکه باید منابع آن در بودجه تعریف شود. منابعی که یا باید از محل ایجاد درآمدهای دولتی تأمین شود که با توجه به کارنامه 2.5 سال گذشته بعید است. و یا از محل مالیات‌ها که افزایش آن نیز منجر به اثرات پایدار تورمی خواهد شد.

اکنون برای حل این معادله چه باید کرد؟!

*پر واضح است که میزان افزایش حقوق‌ها؛ چه در میزان پیشنهادی دولت و چه در اصلاح احتمالی؛ هرگز نخواهند توانست نرخ تورم واقعی را پوشش دهد.

و اگر نماینده یا شهروندی به این امید نشسته است که این تفاوت منطبق شود؛ سخت در اشتباه است.

از ایجاد درآمد با صادرات و یا با فعالیت اقتصادی در شرکت‌ها و کارخانجات کلان دولتی توسط دولت فعلی نیز ناامیدیم. مسئله مالیات هم هرگز قابل اتکا نیست چه اینکه بخش اعظم گرانی موجود اثر افزایش سنگین مالیات طی 2 سال اخیر است.

در میان این راه‌حل‌های بدون دورنما اما یک راه معقول وجود دارد که مشخص نیست چرا کسی متوجه آن نیست!

و آن راهکار نیز افزایش حقوق منطبق با توان دولت در کنار "حمایت دولت از سبد معیشت خانواده" است.

امروز هزینه‌های گزافی از بابت گرانی بیقاعده در نرخ اجاره یا خرید مسکن، خرید مواد غذایی، خرید پوشاک، درمان و اجرا نشدن قوانین تسهیلاتی بر گرده مردم روا داشته می‌شود که اگر دولت به سمت کنترل این هزینه‌ها حرکت کند؛ آنگاه تورم بالا حریف معیشت خانواده‌ها نخواهد شد و درصد افزایش حقوق‌ها نیز اگرچه کمتر از انتظارات اما عقلانی خواهد بود.

دقت شود که این حرف یک تز کمونیستی و یا درخواست دولتی‌سازی اقتصاد نیست بلکه صرفا درخواستی برای ایفای نقش‌های وانهاده شده‌ی دولت طی سال‌های اخیر است.

این درخواست زیادی نیست که دولت محترم دستور بر زمین مانده رئیس‌جمهور رئیسی برای تعیین سقف 20 درصدی در اجاره‌بها را اجرا کند و ایضا در اجرای قانون مجلس برای اخذ مالیات از خانه‌های خالی جدی باشد.

در وجه دیگر ماجرا شاهدیم که قانون مطلوب کالابرگ؛ آنطور که مجلس تصویب کرده بود اجرا نشد و از همین رو اقبالی هم نسبت به آن صورت نگرفت.[2]

مصوبه واردات خودرو که قرار بود به کاهش قیمت خودروهای داخلی منتج شود با پیوست‌هایی که برای اجرایش در نظر گرفته شد؛ عملا سودی به مردم نرساند.

مصوبه تسهیلات قانون جوانی جمعیت بصورت ضعیف اجرا می‌شود و رئیس جمهور به تازگی مجبور شد مجددا دستوری برای تسریع در اجرای آن صادر کند.[3]

و در بازار کالا و خدمات نیز عملا نشانی از نظارت دولت بر قیمت‌هایی که بیقاعده گران شده‌اند نیست و فی‌المثل می‌دانیم که قیمت برخی اقلام مایحتاج مردم گاهی حتی بصورت چند روز یکبار پرش قیمتی دارد.

از مسیر اجرای قوانین معیشتی مجلس و پر کردن خلأ‌های مدیریتی از سوی دولت؛ قطعا و یقینا، سبد معیشت خانواده از هجوم امواج تورم بیقاعده مصون‌سازی خواهد شد و آنگاه نه تنها میزان افزایش حقوق‌ها معقول‌تر می‌شود بلکه نیازی هم به اخذ مالیات بیشتر از مردم و یا اضافه کردن به میزان مالیات به ارزش افزوده هم نیست!

در اینجا ذکر خاطره‌ای از دوران هدفمندسازی یارانه‌ها ضروریست و آن اینکه با مشاهده انفجار تورم در سال‌های پایانی دولت احمدی‌نژاد؛ مردم می‌گفتند نه یارانه را خواستیم نه گرانی را!

این تجربه آزموده شده هم‌اکنون مقابل چشم دولت رئیسی قرار دارد.

***

"پارلمانتاریست‌های چپ" برای معیشت مردم چه کردند؟!

درصد افزایش حقوق‌ها باید چقدر باشد؟/ نارضایتی و عدم اقبال انتخاباتی به مجلس مربوط است!

محمود صادقی، فعال چپ و از نمایندگان ادوار مجلس در مصاحبه با انصاف‌نیوز ضمن اعتراف به وجود پروژه تحریم انتخابات و تأکید بر اینکه انتخابات در ایران را آزاد نمی‌داند(!)؛ درباره دوران حضور خود در مجلس دهم گفته است: مجلس فی النفسه ظرفیت‌هایی دارد. البته در – در مجلس دهم در - اکثریت نبودیم اما همین امکانی که وجود داشت برای اینکه صدای مردم باشیم از تریبون مجلس فرصت خوبی بود.

او در ادامه و در پاسخ به سؤال خبرنگار مبنی بر اینکه "یعنی همین امکان هم الآن وجود ندارد؟" تصریح می‌کند: الآن هیچ صدای منتقدی را تحمل نمی‌کنند. مضاف بر اینکه زمان ما هم در حیطه‌ی نظارتی و قانونگذاری ساز و کارهایی که وجود داشت امکان اثرگذاری مجلس را به حداقل رسانده بود. من تعداد زیادی طرح دادم و برای تصویب تعداد زیادی از لوایح هم تلاش کردیم اما به ندرت به نتیجه رسید. بخش عمده‌ی آنچه ما پیگیرش بودیم اساسا در این وضعیت امکان پیگیری‌اش وجود نداشت. ساختارهایی که ایجاد شده، نهادهای موازی و آن‌هایی که از مسیر قانون اساسی منحرف شده‌اند امکان موثر واقع شدن نمایندگان را به حداقل رسانده‌اند.[4]

*باید از صداقت صادقی درباره کارهایی که در مجلس داشته و نداشته تشکر کرد!

ما البته نمی‌دانیم او پیگیر کدام طرح‌ها و قوانین بوده که تصویب آنها به دلیل وجود نهادهای موازی و منحرف از مسیر قانون اساسی ممکن نبوده است.

اما این را به خوبی می‌دانیم که اگر مجلس دهم و امثال صادقی مقولاتی مثل افزایش حقوق سربازان وظیفه، تسهیلات فرزندآوری، تصویب قانون برای تعیین تکلیف قیمت مسکن و اجاره، اخذ مالیات از خانه‌های خالی، قانون ساخت مسکن و... را تصویب کرده بودند؛ تصویب این قوانین به مجلس یازدهم موکول نمی‌شد و البته هیچ نهادی هم جلوی این قوانین مرتبط با بهبود معیشت مردم را نمی‌گرفت.

دقت شود که آنچه که از اظهارات صادقی خواندید یک تابلوی خیلی واضح از یک مشکل بزرگ در سیاست ایران است...

سیاسیونی که از انتخابات و کار حزبی و پارلمان و ریاست‌جمهوری صرفا به دنبال مطامع گروهی و طیفی و باندی هستند. مطامع و حطامی که اولا هیچ نفعی برای مردم ندارد و ثانیا در سیر کلی خود موجب تضعیف نظام اسلامی می‌شود.

تاریخ چپ ایرانی خاصّه در طول سال‌های زیستنش در سایه‌سار نظام اسلامی مشحون از همین کارهای بیهوده و لاینفع برای مردم و نظام اسلامی بوده است.

مردم و جوانان عزیز باید درباره مقولاتی مثل لوایح دوقلوی خاتمی، تحصن نمایندگان مجلس ششم، نطق‌های تند بهزاد نبوی در مجلس ششم و اعتراض به رد صلاحیت‌ها در آستانه انتخابات مجلس هفتم؛ که تماما توسط کسانی از چپ‌های ایرانی در تاریخ پارلمانتاریسم انقلاب اسلامی رقم خوردند؛‌ به خوبی مطالعه و مداقّه کنند.

مواردی که هیچیک؛ چه آنها که رخ دادند و چه آنها که رخ ندادند؛ فائده و انتفاعی برای مردم و نظام اسلامی نداشتند الّا دردسر و کند شدن سرعت پیشرفت کشور.

باید از صداقت صادقی ممنون بود که اینطور واضح توضیح داد برخی نمایندگان چپ اساسا به دنبال چه چیزهایی هستند و تا چه حد از خدمتگزاری به مردم دورند!

***

2_ mshrgh.ir/1501571

3_ khabaronline.ir/xkJhg

4_ http://www.ensafnews.com/470960

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 21
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 18
  • ۱۱:۱۶ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۵
    1 3
    مشرق شجاع
  • ۱۱:۱۹ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۵
    6 1
    افزایش حقوق بعدش افزایش قیمت نباشه قیمت دلار هم اگر غارت نشه و کم نیاد دست مدیران بانک مرکزیه نه دلالان چهار راه استانبول
  • کارمند ساده ۱۲:۰۸ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۵
    10 0
    افزایش دستمزد و حقوق مر قانون باید بر اساس نرخ تورم اعلامی بانک مرکزی و یا مرکز آمار باشد که در این 20 سال اخیر نزدیک به 50 درصد بوده است یا باید ارزش ریالی دریافتی این 70 درصد مردم که شامل خانواده کارمند وکارگر و کسبه و کشاورز خردو ساده است اینقدر بشود؛ مگر ارز نزدیک به 4 میلیارد دلاری چای دبش و ارز آزاده شده کره جنوبی که نزدیک به 6 میلیارد دلار است و ارزهای آزاد شده گاز و... به عراق و ارزهای ژاپن و ارز چیفتن های انگلیسی باید کجا خرج شود اگر به شکل حقوق نیاید پس به سبد خانواده اختصاص اش بدهید تا ماشین و لوازم خانگی و مسکن و بهداشت و سلامت و میوه و سبزیجات و ... ارزان شود چون این موارد که همان موارد واقعی سبد خانواده است مثلا ماشین پراید را بکنید 10 میلیون تومان نه نزدیک به 200 میلیون تومان ؛ مسکن استاندارد 75 متری را بکنید 300 میلیون تومان نه 4 میلیارد تومان و...
  • ۱۳:۱۸ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۵
    4 0
    واقعا قابل فهم نیست از زمانیکه یادم می اد هرسال افزایش حقوق میدید از اون طرف همه چیز به همون اندازه گرون میشه حتی بیشتر! مگه بیکارید.
  • ۱۴:۳۹ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۵
    3 0
    بابا هرچقدر میخاید گرون کنید فقط افزایش حقوق ببرید بالا ۴۰درصد
  • ۱۵:۴۶ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۵
    3 0
    18درصد افزایش حقوق و 40 درصد تورم؟ فاصله 22 درصدی را چی پر میکنه؟ بعد دنبال گلوگاه فساد می گردند. گلوگاه همان سازمان برنامه و بودجه است.
    • ۰۹:۵۰ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۷
      3 0
      حالا فهمیدم که چرا دکتر احمدی نژاد آن را تبدیل به معاونت کرد و چرا همه با این کار مخالفت می کردند. یادت بخیر دکتر جان
  • حسین ۱۸:۳۵ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۵
    6 0
    بیاییم همه سخن ها را بشنویم وبه تمام ایرانیان وطن پرست فارغ از نگرش سیاسی اجازه صحبت دهیم.علت اصلی عدم اقبال از نظر بنده نه رد صلاحیت بلکه چرخه معیوب انتخابات است که اجازه می دهد اولا هر کسی خود را شایسته مدیریت در پست های کلان ببیند وبا قلع وقم شدن این افراد به ناحق وشاید هم به حق اما شفاف نشده عده ای را می رنجانیم.وصد البته علت عدم اقبال انتخاب شدن افرادی بی خاصیت وریاکار است که با رد شفافیت آرا از بابت تصمیمات زیانبار گرفته شده خود البته به نفع خود وزیان ملت به احدی جواب نمی دهند ورانت خوارانی در جلوی دیدگان ملت نمایان می شوند که مردم را فقط یک برگه رای باطل شده می ببینند وبس.کاش به جای شلوغ کردن شورای نگهبان برای رد صلاحیت ها ابتدا شرایط وقوانین انتخابی را بروز کرده وبه هر کسی جرات نماینده شدن نداد.وصد البته وعده های نامزد های انتخاباتی را در سامانه ای جامع ثبت وبه مردم اجازه رصد نماینده در حول وعده ها را داد تا بعد از وعده دادن باد هوا نباشند ومردم بتوانند از تمامی مسئولین حساب بکشند. ومسئولیت واقعا مسئولیت وبار باشد نه نردبامی برای پیشرفت یک فرد یا حق
    • ۰۹:۵۴ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۷
      1 0
      من خودم از هر کسی که خوشم آمد بهش رای می دهم. چون همه این افراد احراز صلاحیت شده اند. برای این که مردم به افراد واقعی و دارای مدیریت و شایستگی رای دهند، باید در هنگام بررسی صلاحیت ها، برنامه های افراد هم اخذ شود. مثلا آقا یا خانم فلان وقتی برای نمایندگی مجلس نامزد می شود، باید برنامه های خود را برای حداقل 5 کمیسیون ارائه دهد و این برنامه ها بر اساس سیاست های کلی نظام، برنامه توسعه و قوانین بالا دستی نظام باشد. این باید یکی از شروط اصلی احراز صلاحیت شود. نه این که رفت توی مجلس و با لابی وارد فلان کمیسیون شود و کلی ضرر و زیان به کشور برساند تا جیب مبارکش پر شود.
  • ۲۲:۲۷ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۵
    1 0
    کارگر و کارمند باید برن بمیرن چرا؟ چون دولت برا هرچی پول داره جز کارگر و کارمند بدبخت. آقایان خجالت بکشید. حیا کنید. وقتی هزینه زندگی خانواده 3 نفره بالای 20 میلیون هست، چطور روتون میشه حداقل حقوق رو 7 میلیون ببندید؟
  • ۰۱:۰۷ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۶
    1 0
    بازنشسته های آموش پرورش 1400 و 1401 بد کلاهی سرشون رفته رتبه بندی رو براشون اجرا نکردن یکسان سای رو هم اجرا نکردن گفتن سال بعد! بعد رفتن بودجه ای که دولت به صندوق بازنشستکی داد رو راحت دادن شاغلین
  • ۰۵:۱۷ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۶
    1 0
    سبد.معیشت؟ مگر زمان جنگ است
  • ۰۶:۵۰ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۶
    1 0
    افزایش حقوق برابر قانون نه آن چیزی که دولت و شما در نظر دارید
  • ۱۳:۴۷ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۶
    0 0
    برای جیران حقوق قشر حقوق بگیر بایستی خلا افزایش حقوق با تورم چندین ساله جبران بشه به نظر من ۱۵۰د صده این خلا افزایش پیدا کنه بعد سال بعد هم متناسب تورم حقوق افزایش بدند اگه تورم و صفر کردید حقوق و افزایش ندید
  • ۱۵:۱۷ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۶
    0 0
    هزینه های دندونپزشکی رو کاهش بدید دیگه این کارو که میتونید انجام بدیدچخبره یک دندون ۵میلیون هزینه ترمیمش
  • ۰۳:۱۱ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۷
    1 0
    هرچه حقوق بالا بره از آن طرف تورم و قیمت اجناس هم بره بالا چه فایده ای داره افزایش حقوق زمانی خوبه که قیمت ها ثبات و قدرت خرید مردم بیشتر بشه اگه ده درصد بزنند رو حقوق کاسب بیست درصد میزنند رو اجناس
  • کاربر ۰۷:۵۲ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۷
    0 0
    کلا سباست دولت آقای رییسی، ضدیت با حقوق بگیران و آزادی صاحبان مشاغل آزاد است چون کوچکترین اراده ای بر نظارت بر بازار رها شده ی آزاد نداشته و جرات دریافت مالیات واقعی رو از اونها ندارند
  • ۰۹:۴۸ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۷
    4 0
    در اینجا ذکر خاطره‌ای از دوران هدفمندسازی یارانه‌ها ضروریست و آن اینکه با مشاهده انفجار تورم در سال‌های پایانی دولت احمدی‌نژاد؛ مردم می‌گفتند نه یارانه را خواستیم نه گرانی را!............ من را اگر جز همان مردم بدانید با صراحت می نویسم من هرگز چنین حرفی را نزدم و نخواهم زد. اتقاقا این یارانه دکتر احمدی نژاد بود که باعث تسهیل خرید مسکن شد. اقا عرضه نداری ممکلت را اداره کنی، استعفا بده. بایدن کمتر از دو سال اقتصاد امریکا را درست کرد. اون وقت شما به سال 1405 ارجاع می دهید. حداقل از امیر محمد بن سلمان یاد بگیرید که تمامی افرادی که طی 70 سال سر سفره آل سعود به نوایی رسیده بودند را در هتلی در طائف جمع کرد و تا وقتی که مبلغی که می خواست از اونها نگرفت، آزادشان نکرد. و با این پول مملکت را اداره و ابرپروژه های سنگین را مدیریت کرد. (می دانم که مطالبم توسط سایت مشرق نشر داده نمی شود. ولی باز هم می نویسم. شاید روزی منتشر شود)
  • ۰۹:۴۹ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۷
    2 0
    از ساخت و ساز و مسکن چه خبر؟! توانستید با آن اقتصاد را به حرکت در آورید؟ من که برنامه های صدا و سیما و وعده و وعیدها را یادم که هست.
  • ۰۹:۵۵ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۷
    0 0
    اول منطقی کردن قیمت ها و بعد ترمیم قدرت خرید مردم
  • حمید ۱۱:۳۲ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۷
    2 0
    خیلی ساده است اولش حداقل حقوق را باید براساس قیمتهای موجود جامعه حساب کنند مثلا حداقل کرایه خانه حداقل هزینه های جاری شامل هزینه سبد غذایی اب وبرق گاز وحمل ونقل را نیز محاسبه کنند حقوق =کل هزینه های جاری خانوار +میزان تورم ان سال+30%کل هزینه محاسبه شده(پس انداز وهزینه های اورژانسی) والاغیر از این باشد بازهم مردم باید سه شیفته کار کنند

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس