کد خبر 984798
تاریخ انتشار: ۲۶ مرداد ۱۳۹۸ - ۲۲:۵۷
عبدالله گنجی نمایه

ممکن است مصلحت‌اندیشان و توسعه‌گرایان غرب‌محور بگویند نباید اروپا را با خود درگیر کنیم که در پاسخ باید گفت عایدات ما از «برجام اروپایی» چیست که در این صورت از دست خواهیم داد؟

به گزارش مشرق، «عبدالله گنجی» در سرمقاله روزنامه «جوان» نوشت:

توقیف کشتی نفتی ایران توسط انگلیس امری بی‌سابقه بود که موجب تعجب همه کارشناسان حقوق و روابط بین‌الملل شد. اصولاً سابقه ندارد اتحادیه اروپا در راستای تحریم‌های خود اقدام فیزیکی- عملی بنماید؛ بنابراین کار انگلستان یک سناریوی امریکایی بود، اما انگلیس کم‌کم احساس کرد این اقدام فاقد آورده برای این کشور است.

بیشتر بخوانید:

مقاومت ۲۰- مذاکره صفر

از اول روایت توقف کشتی ایران به دو مسیر ختم می‌شد؛ اول رفتن کشتی به سوریه و، چون سوریه تحریم است موجب توقف کشتی شده است، اما اظهارنظر دومی نیز از سوی مقامات اسپانیا – جبل‌الطارق عنوان شد که این اقدام به درخواست امریکا صورت گرفته است. شرایط داخلی انگلیس خصوصاً جابه‌جایی نخست‌وزیر و وزیر خارجه نشان می‌داد که انگلیس در شرایطی نیست که بخواهد دردسر جدید برای خود ایجاد کند؛ بنابراین اجرای فرمان امریکا محتمل‌تر بود. توقف کشتی انگلیس از سوی ایران و احساس ناامنی کشتی‌های غربی در خلیج‌فارس باعث گردید هزینه خروج نفت از خلیج‌فارس بیش از آن چیزی شود که بابت خرید پرداخت می‌کنند؛ بنابراین انگلیس تلاش کرد با رها کردن خود از ماجرا هم کشتی خود را باز پس گیرد و هم سفر کشتی‌های خود را در منطقه کم‌هزینه‌تر کند، لذا حکم به رفع توقیف کشتی ایرانی داد.

اما ورود بی‌تاب و عریان امریکا به صحنه نشان داد که پایان نیابت انگلیس و ورود خود امریکا به صحنه یک سناریوی از قبل طراحی شده است که نمی‌توانند از آن بگذرند. خیلی راحت از یک دادگاه در فلان شهر امریکا حکم می‌گیرند و ظاهر حقوقی هم به ماجرا می‌دهند. روشنفکران ما - امثال زیباکلام- که دادگاه‌های ایران را سیاسی و دادگاه‌های غرب را مستقل می‌دانند خوب است در اینجا به سخن بیایند و از منافع ملی دفاع نمایند. تردیدی نیست که اگر یک دادگاه در ایران حکم توقیف کشتی انگلیسی را صادر می‌کرد، امثال زیباکلام در سیاسی بودن و غیرمستقل بودن آن دادگاه قلمفرسایی می‌کردند. حال خوب است سیاسی و آلت دست بودن دادگاه‌های انگلیس و امریکا را ببینند.


به هر حال اکنون امریکا عریان و بی‌تاب وارد صحنه شده است و ابایی ندارد که مورد مذمت و سرزنش جهان قرار گیرد و چهره‌ای بی‌منطق و گانگستری از امریکا را به نمایش گذارد. ظاهراً عدم پیروزی ایران در مواجهه با انگلیس آنقدر برای امریکا مهم است که حاضر است حیثیت نداشته خود را خرج کند. حال سؤال این است که اگر امریکا حکم توقیف کشتی نفتکش ایران را عملی کند جمهوری اسلامی ایران با دوگانه انگلیس و امریکا چه خواهد کرد؟ آیا مسئله را با انگلیس حل و فصل می‌کند و سراغ امریکا می‌رود؟ آیا کشتی انگلیسی را آزاد می‌کند و به دنبال عمل متقابل با امریکا می‌گردد؟ اینکه دو روز پیش ترامپ اعلام کرد ما قایقی در خلیج‌فارس نداریم که ایرانی‌ها آن را بگیرند پشت پرده ورود مستقیم به توقیف کشتی ایرانی بود.


قطعاً جمهوری اسلامی ایران که راهبرد مقاومت را برگزیده است و ملت مظلوم و فهیم ایران نیز او را همراهی می‌کنند از این اقدام نخواهد گذشت. اما راه چاره رها کردن اولی و درگیر شدن با دومی نیست. انگلیس منشأ این مشکل بوده و سربازی امریکا را انجام داده است و نباید بدون هزینه از این معرکه خارج شود؛ لذا اگر امریکا جایگزین انگلیس شد چاره کار این است که ضمن استمرار توقیف کشتی انگلیسی به دنبال توقیف کشتی امریکایی باشیم و این هر دو را با هم ببینیم.

ممکن است مصلحت‌اندیشان و توسعه‌گرایان غرب‌محور بگویند نباید اروپا را با خود درگیر کنیم که در پاسخ باید گفت عایدات ما از «برجام اروپایی» چیست که در این صورت از دست خواهیم داد؟ به تعبیر امام راحل: «ما کینه دنیای غرب را در همین جاها جست‌وجو می‌کنیم» و چاره‌ای جز مقاومت در مقابل روحیه استکباری و جهان‌خواری نیست. در صورت قطعی شدن تصمیم امریکا باید شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی فرمان توقیف کشتی‌های امریکایی یا نوکران عریان آن را در سراسر جهان صادر کند و پس از رهگیری و توقیف در کنار کشتی انگلیسی قرار دهد و رسانه‌های سراسر جهان را برای بازدید دعوت نماید. ما چیزی برای از دست دادن نداریم. آنچه از دست دادن آن خط قرمز است عزت و بزرگی ملت ایران است که به پای آن خون‌های مردان و زنان بزرگی ریخته شده و هرگونه تسامح در این صحنه خیانت است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 13
  • در انتظار بررسی: 1
  • غیر قابل انتشار: 5
  • IR ۲۳:۲۳ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۶
    0 0
    شءید راهش اینه که ی ناو جنگی ایرانی بره و اسکورتش کنه و بیاره.
  • IR ۲۳:۵۴ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۶
    0 0
    جنگ دریایی در مدیترانه در پیش است و بعد از آن فروپاشی سلطه زبان انگلیسی بر جهان .
  • IR ۰۶:۲۴ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۷
    0 10
    با این روش شما ما دیگه فقط یه طوطی سخنگو با چند تا چشم بند و پای چوبی کم داریم که راه بیفتیم تمام کشتی های دیگر را بگیریم بیاریم ایران گنجی ظاهرا رو گنج خوابیده که ملت مظلوم ایران براش مهم نیست
    • IR ۱۵:۲۸ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۷
      1 0
      خب کاری نداره کشتی رو بده بره بعدا اون فرش زیر چاتم میبره و تو هیچ کاری نمیتونی بکنی چرا چون تو یه ضعیفه ترسویی که ترسیده مگه اینها حد یقف دارن که میگی عمل متقابل نکنیم با کیا شدیم 80 تا ضعیف و بزدل نباش
  • حزب الله IR ۰۶:۵۵ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۷
    14 1
    احسنت برادر فهیم.
  • محمد جواد IR ۰۷:۴۱ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۷
    15 1
    تحلیلی خوبی ارائه‌شده و نباید از کشتی انگلیسی گذشت کرد زیرا منشا فساد همین انگلیس است
  • IR ۰۹:۵۹ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۷
    6 1
    موافقم. این یادداشت کاملا منطقی بود. تشکر. همونطور ک مقام معظم رهبری گفتن مقاومت تنها راهه پیشرفت و تامین منافع ملت و تامین امنیت هست مرگ بر آمریکا
  • ساعد IR ۱۰:۵۰ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۷
    5 1
    سلام احسنت تحلیل خوبی بود . نباید یقه انگلیس رها بشه و در صورت تخطی امریکا باید مقابله به مثل شود
  • پروين IR ۱۰:۵۷ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۷
    5 1
    احسنت اين تحليل برامده ازغيرت ملت مسلمان ايراني ست نبايد درمقابل دزدان بيشرف كوتاه اومد
  • IR ۱۱:۰۶ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۷
    6 0
    با نظر ایشان موافقم . مخصوصا اون قسمتی که در مورد زیبا کلام گفته واقعا درسته چرا کار زیبا کلام تنها شده پارازیت نسبت به مسایل داخلی و سکوت در مورد موضوعات بیرونی!!!
    • IR ۱۲:۳۱ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۷
      0 6
      جانم فدای یگانه استاد دلسوز وطنم استاد زیباکلام عزیز
    • US ۱۵:۱۳ - ۱۳۹۸/۰۶/۰۳
      0 0
      استاد تو دلسوز نیست احتمالا جای دیگرش می سوزه! اشتباه نکن
  • رحمن IR ۱۲:۲۵ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۷
    0 0
    اینکه یک کشتی آمریکایی بگیریم بیاریم بغل این کشتی انگلیسی چه دردی را دوا میکند وقتی ترامپ میگه یک قایق در خلیج فارس نداریم بنظرمن شتر سواری و دولا دولا راه رفتن نمیشه .اینجا میشود دو کار انجام داد ااگر بتوان با چین و روسیه یک مسیر تحت کنترول تشکیل داد و یا ایران پرچم خود را بر کشتی های تجارتی و نفتکشها نصب کند و اعلام کنید حمله و یا توقیف کشتی از طرف آمریکا و یا هم پیمانانش بمنزله تجاوز به خاک ایران است و نیروهای بیگانه در خلیج فارس مسؤل هستند و ما تجاوز نظامی را در منطقه و هر جای دیگر جواب خواهیم داد.خوب ممکن است با کش و قوس نیروهای بیگانه خلیج فارس را ترک کنن که تصورش فعلا سخت. است.باید با اتفاقات تصمیم بعدی را گرفت.مسؤلین باید با هوشیاری تصمیم بگیرند .ممکن است آمریکا بخواهد بنوعی آغاز کننده جنگ بکند و حمله نظامی خود را در دنیا توجیه کند .ولی قدم بقدم امتحانش میارزد.بخصوص که دنیای صنعتی اروپا و ژاپن و چین به نفت این منطقه بشدت وابسته هستند.راه سوم هم هست که از نیروهای مسلح هم پیمان ایران استفاده کرد و ضرر و زیان مالی و اقتصادی دشمنان را بالا برد .که خودشان از آمریکا بخواهند به تنش پایان دهد

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس