گزارش تسنیم |فاصله میان تشکل‌های دولت ساز و دولت‌های تشکل‌ساز چقدر است؟

دیدار ماه رمضان امسال با صحبت‌های رهبر در خصوص فاصله میان تشکل‌های دولت ساز و دولت‌های تشکل‌ساز به بحثی داغ تبدیل شد و جز کلید واژه‌های ماندگار دیدارهای سال‌های اخیر شد.

به گزارش مشرق، هر ساله آزادترین تربیون جمهوری اسلامی ایران به گفته بسیاری از مسئولین و دانشجویان در اواسط ماه مبارک رمضان رقم می‌خورد، میان دانشجویانی که به همراه نمایندگان خود از سراسر کشور در بیت رهبری؛ میعادگاه دیدارشان با رهبر انقلاب جمع می‌شوند. فرصت طلایی و مغتنم است، چرا که حرف‌ها بدون هیچ کم و کاستی رسانه‌ای می‌شود و مسئولینی که گوششان در طی سال مجال شنیدن این حرف‌ها را به هر دلیلی نداشته، حالا همراه رهبر در آن جلسه به خوبی از چند و چون کار مطلع می‌شوند.

بیشتر بخوانید:

بذرباش: مسئولان بین اشرافی‌گری و خدمت به مردم یکی را انتخاب کنند

مشکلات نظام پارلمانی از نظام ریاستی بیشتر است / آن‌طور که برجام عمل شد، من خیلی اعتقادی نداشتم و بارها هم تذکر دادم

نکته مهم در مورد دیدارهای دانشجویان با رهبری این است که مردم سالاری، قالب آزادی بیان می‌گیرد و تمام نظام، مردم و مسئولانش از زیر ذره بین دانشجویان تحلیل گر و مطالبه گر رد می‌شود. دانشجویان خیلی صریح و شفاف مطالبات، انتقادات، پیشنهادات و گاهی درد دل های خود را بدون واسطه برای بالاترین مقام نظام مطرح می کنند و از رهبر انقلاب پاسخ تک تک مطالبشان را می‌شنوند. ایشان نیز در لا به لای حرف‌هایشان مطالبات خود را از جامعه دانشگاهی و دانشجویان مطرح کرده و به نوعی نقشه راه حرکت دانشجویان و دانشگاهیان را ترسیم می‌کنند.

کلید واژه‌های ماندگار

همانطور که رهبر و مسئولان نظام به عملیاتی کردن و پاسخگویی به خواسته‌های جوانان این کشور پایبند هستند، دانشجویان نیز در سیر حرکت خود در دانشگاه باید به انجام وظایف خود در قبال حاکمیت و مردم حساس باشند. با گذشت چندین سال از سابقه این دیدارها، چیزی که بیش از پیش حائز اهمیت بوده و هست کلید واژه‌های سخنان رهبر است که خط و مشی راه دانشجویان و چگونگی فعالیت آنها را در عرصه‌های مختلف مشخص کرده است.

به طور مثال در دیدار سال ۹۲، #حماسه_اقتصادی کلید واژه‌ای است که رهبر به بحث می‌گذارند و پرداختن به آن را یکی از راه‌های ایجاد نشاط در دانشگاه‌ها عنوان می‌کنند. ایشان در این دیدار تاکید می‌کنند دانشگاهِ دچار رکود، دانشگاه خوبی نیست و شور و نشاط باید در بخش‌های علمی، اجتماعی و سیاسی وجود داشته باشد. اما لازمه این نشاط در محیط‌های دانشجویی «حماسه‌ی اقتصادی» است. رهبر در همان دیدار کلید واژه #کار_علمی_جهادی را نیز مطرح می‌کنند و در این زمینه معتقدند امروز یکی از نیازهای اساسی و درجه یک کشور، نیاز علمی است و اگر چه ما توانستیم در عرصه‌ی علمی، پیشرفت‌هایی به دست بیاوریم اما بعد از این هم باید کار شود؛ آن هم کار مضاعف. ایشان خطاب به دانشجویان تاکید می کنند کار علمی در دانشگاه و در کشور باید جهادی باشد؛ باید کار علمی جهادی انجام بگیرد.

زمینه را برای روی کار آمدن یک دولت جوان و حزب اللهی آماده کنید

نمونه این حرف‌های کلیدی را در دیدار سال‌های دیگر نیز به وفور شاهد هستیم. الخصوص در دیدار ماه رمضان امسال که با صحبت‌های رهبر فاصله میان #تشکل های_دولت ساز و #دولت_های_تشکل ساز به بحثی داغ تبدیل شد. پیرو اعتراض یکی از نمایندگان دانشجویی در خصوص اینکه جوانان را در عرصه مدیریتی کشور راه نمی دهند؛ رهبر انقلاب صحبت‌های جالبی را ارائه دادند که خط بطلانی بر روی تفکر «دانشجو باید فقط به فکر درس خواندنش باشد» شد. ایشان در این بخش از سخنان خود به لزوم فعال بودن دانشجو تاکید کردند چیزی که شاید مثالش را برای جوانان جویای کار در جامعه زیاد شنیده باشیم.

خودجوش و خودکار باشید

جوان امروز مطالبه گر است، انتظار دارد دیده شده و حرفش شنیده شود، اما همیشه گله مند است که جا برای او نیست. رهبر نیز با علم به این خواسته‌ها و احساسات خطاب به دانشجویان می‌گوید: کشاندن نسل جوان متعهد به عرصه مدیریت کشور از اوجب واجبات است. اما در کنار این حرف این نکته را نیز گوش زد می کنند که اگر نسل جوان وارد عرصه‌ مدیریت شد و مدیران ارشد نظام از جمله‌ جوانان متعهد شدند، باید از جوانان متعهد حزب‌اللهی باشند؛ به معنای درست کلمه‌ی حزب‌اللهی.

طبیعتاً روی کار آمدن چنین نیروهایی موجب استمرار حرکت عمومی کشور می شود؛ اما رهبر باز تاکید می‌کنند این تحرکات نباید به کار علمی آنها لطمه‌ای وارد کند. یعنی در کنار حضور موثر و آتیه ساز در جامعه باید کار علمی مضاعف نیز داشت، چرا که این دو نتنها منافاتی باهم ندارند بلکه مکمل هم نیز هستند. یعنی هم می توان به عنوان یک دانشجو صاحب رتبه های بالا در جامعه بود هم در گروه جهادی و نشریات دانشجویی حضور داشت.

در حالی که عده ای در داخل و خارج از کشور قصد منزوی و منفعل نشان دادن جریان دانشجویی را داشته و سعی دارند دانشجو را در سطح نمره و کتاب و درس جلوه دهند؛ رهبر انقلاب با قاطعیت از حضور این قشر تازه نفس در بدنه انقلاب سخن به میان می آوردند و می‌گویند: «برنامه‌ریزی و ارائه‌ی راهکار برای هدایت حرکت عظیم ملت بر عهده جریان‌ها و حلقه‌های میانی از جمله تشکل‌های دانشجویی است که غالباً مجموعه‌های جوان، خوش‌فکر و فعال هستند و می توانند نقش و شان محور بودن برای حرکت عمومی جامعه را بر عهده بگیرند.» این یعنی باید منتظر روی کار آمدن یک دولت جوان بود.

جوانان منتظر حرکت رئیس دانشگاه یا مسئولان دیگر نباشند

در سال‌های اخیر حتی میان صحبت های بعضی از مسئولین دولتی رگه‌هایی از منفعل کردن جریان دانشجویی در جامعه مبنی بر اینکه دانشجو باید به فکر درس و بحش باشد، را شاهد بودیم که با بازتاب‌های بسیاری از سوی دانشجویان مواجه شد. گویا عده ای از مسئولین برای حضور دانشجویان و اظهار نظر آنان در باب مسائل کشور چندان استقبال خوبی نشان نمی دهند. اما در رد این عقاید همین بس که رهبر چند روز پیش در دیدار خود با دانشجویان صراحتاً می‌گویند جوانان منتظر حرکت رئیس دانشگاه یا مسئولان دیگر نباشند، خودشان با مطالعه خوب و با حضور افراد دارای ذهن فعال و زبان گویا میزگردها و کرسی‌های آزاداندیشی را شکل دهند.

توطئه دشمن و دانشجویی که نباید باشد

از طرف دیگر دشمن با هدف فلج کردن نسل جوان درصدد است جوانان را از فضای رشد علمی و فعالیت در حوزه‌های مختلف جامعه دور کرد و به شهوات، مواد مخدر و برخی فعالیت‌های بیهوده در فضای مجازی مشغول و در نهایت به نا امیدی بکشاند. توطئه‌ای که رهبر انقلاب برای خنثی سازی آن حرکات نشاط آور و امیدآفرین جوانان و مجموعه‌های دانشجویی را پیشنهاد می‌کند.

اقدامات و فعالیت‌های مجموعه‌های دانشجویی در عرصه‌های داخلی، منطقه‌ای و بین‌المللی، به خصوص در یک سال گذشته به قدری تاثیر گذار بود که توانست بخشی از سخنان رهبری را به خود اختصاص دهد. حمایت مجموعه‌های دانشجویی از کارگران و ورود به نحوه‌ی واگذاری‌ها در مجتمع کشت و صنعت نیشکر هفت‌تپه و ماشین‌سازی تبریز و یا مطالبه از سه قوه و مجمع تشخیص مصلحت نظام در برخی موضوع‌ها و همچنین برگزاری تجمع‌ها در حمایت از مردم یمن و موضع‌گیری درباره‌ی حوادث نیوزیلند و نیجریه، از جمله اقداماتی بود که رهبر به تاثیر آن بر روی تحول جامعه اشاره کردند.

گفتن این نکته خالی از لطف نیست که رهبر در این دیدار، چهار نقطه اصلی و کلیدی را در بیانیه گام دوم انقلاب بیان می‌کنند که مورد چهارم تاکید بر «عظمت نقش نیروی جوان متعهد در مسیر پیش رو» دارد و برای رسیدن به این جایگاه و تأثیرگذاری جوانان در عرصه حرکت عمومی کشور شش پیشنهاد ارائه می‌کنند.

۱ - تشکیل گروه‌های فعال سیاسی با هدف فهم کردن و تحلیل موضوع‌ها و حوادث سیاسی و انتقال این تحلیل به دیگران

۲- تشکیل میزگردها و کرسی‌های آزاداندیشی در دانشگاه‌ها

۳- تشکیل گروه‌های نهضتی در داخل دانشگاه‌ها و نیز دعوت از دانشجویان کشورهای محور مقاومت برای بحث درباره مسائل بین‌المللی و مسائل مهم جهان اسلام

۴- تشکیل گروه‌های علمی و همکاری با مراکز و شرکت‌های دانش‌بنیان

۵- فعالیت های اطلاعاتی مردمی

۶- حضور در مسائل اجتماعی صنوف مختلف

ورود و محوریت یافتن جوانان در جامعه بار دیگر باعث می‌شود کلید واژه #آتش_به_اختیار از زبان رهبر گفته شود تا جوانان بیش از پیش با بی اعتنایی به اخبار و اظهار نظرهای مایوس کننده به راه خود در مسیر رشد و تعالی کشور قدم بردارند.

در مورد این دیدار تعاریف و حاشیه‌های ماندگار تاریخی زیاد شنیده شد، اما بی شک بهاء دادن به حضور حداکثری جوانان و تشکل‌های دانشجویی در جامعه آن هم از زبان رهبر انقلاب، علی رغم توطئه‌ها و تفکرات منفعلانه میان برخی مسئولین و دشمنان انقلاب اسلامی فراموش نخواهد شد.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس