اخبار ویژه روزنامه ها

توانایی موشک‌های بالستیک کوتاه برد ایران، بخشی از یک تهدید موشکی بزرگ است که می‌تواند، در یک لحظه، متوجه پایگاه‌های ایالات متحده در منطقه شود.

سرویس سیاست مشرق- روزنامه‌ها در لابه‌لای گزارش‌ها و سرمقاله‌ها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می‌دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره می‌کند.

******

کیهان

اسکات ریتر: ناو لینکلن از عهده موشک‌های ایران برنمی‌آید

توانایی موشک‌های بالستیک کوتاه برد ایران، بخشی از یک تهدید موشکی بزرگ است که می‌تواند، در یک لحظه، متوجه پایگاه‌های ایالات متحده در منطقه شود.


«اسکات ریتر» افسر پیشین اطلاعاتی آمریکا در نشریه آمریکن کانسروتیو نوشت: واقعیت این است که بولتون تصمیم گرفته تا از نیروهای نظامی ایالات متحده در خاورمیانه در پاسخ به تهدید نامشخص از سوی ایران استفاده کند.
بولتون یک مشاور رئیس جمهور است که به‌صورت غیرقانونی دستور گسیل نظامی می‌دهد اما در واقع هیچگونه قدرت قانونی فرماندهی ندارد.


در حالیکه شاناهان پس از سخنان بولتون، به گونه‌ای صحبت کرد که نشان داده شود وی دستور گسیل ناو گروه را صادر کرده اما مشخص است که وضعیت آن‌گونه‌ای که سرپرست وزارت دفاع می‌گوید، نیست.
یکی از فرماندهان سنتکام پس از توئیت شاناهان اعلام کرد: مسئول پیگیری تهدیدهای موجود در خاورمیانه، ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده است.


ایران دارای خانواده شناخته شده‌ای از موشک‌های بالستیک کوتاه برد است. این سلاح به نام «زلزال -۲» به سوریه، یمن و لبنان صادر شد، جایی که از آنها علیه شورشیان سوری، مخالفان حوثی‌ها و اسرائیل استفاده شده است.
«زلزال -۲» که دارای سیستم هدایت و کنترل نیست، یک موشک بالستیک کوتاه برد نیست، بلکه یک راکت غیرهدایت‌شونده است.


ایران، با این حال، دارای دو مشتق دیگر از «زلزال -۲» به نام «فاتح ۱۱۰» و «ذوالفقار» است که اینها در واقع موشک کوتاه برد هستند. «فاتح ۱۱۰» برای حزب‌الله، سوریه، حوثی‌ها در یمن و شبه نظامیان در عراق فرستاده شده است.
در سپتامبر ۲۰۱۸ (شهریور ۹۷) سپاه پاسداران انقلاب اسلامی هفت موشک «فاتح ۱۱۰» را علیه نیروهای معارض کرد در شمال عراق مستقر کرد. مدل پیشرفته‌تر مشتق شده از «زلزال -۲»، «ذوالفقار» است.


در ماه ژوئن ۲۰۱۷ (خرداد ۹۶) و در اکتبر ۲۰۱۸ (مهر ۹۷) سپاه پاسداران انقلاب اسلامی موشک‌های بالستیک زمین به زمین را علیه مواضع داعش در سوریه شلیک کرد. این موشک‌ها تهدید واقعی و مستمر برای نیروهای آمریکایی مستقر در خاورمیانه بشمار می‌روند.


ایران قبلاً نیروهای حوثی را با موشک‌های بالستیک کوتاه برد و متوسط تأمین کرده است.


ایران موشک‌های بالستیک کوتاه برد را برای سوریه و حزب‌الله با استفاده از مسیر تهران و دمشق فراهم کرده است. ایران همچنین موشک‌های بالستیک کوتاه برد را به شبه‌نظامیان عراقی هم داده است.
توانایی موشک‌های بالستیک کوتاه برد ایران بخشی از یک تهدید موشکی بزرگ است که می‌تواند، در یک لحظه متوجه، پایگاه‌های ایالات متحده در منطقه شود.


لذا اعزام ناو گروه ضربت آبراهام لینکلن و بمب‌افکن «بی -۵۲) به خاورمیانه یک تئاتر با درون‌مایه پوچ است که هیچ کاری برای تغییر شرایط موجود انجام نمی‌دهد. نیروی موشکی ایران، به‌طور عمده، متحرک است.

کارشناس حامی برجام: باید به قبل از برجام برگردیم

یک حامی برجام با اشاره به در محاق رفتن این توافق می‌گوید سرانجام مذاکره دوباره با آمریکا هم مثل برجام خواهد شد.


حسن بهشتی‌پور که از حامیان دوآتشه برجام به‌شمار می‌رفت، در گفت‌وگو با «الف» اظهار داشت: به‌طور کلی اقدام ایران و کاهش تعهداتش در برجام اقدام خوب و مناسبی بود، چرا که بالاخره ایران باید از یک جایی شروع می‌کرد و باکاهش این تعهدات، آدرس خوبی به غربی‌ها داد که اگر شما به تعهدات خود در برجام پایبند نباشید، ایران هم پایبند نخواهد ماند و کاهش تعهدات خود را از جمله مدرن‌سازی آب سنگین اراک و افزایش سطح غنی‌سازی را در دستور کار خود قرار می‌دهد.


البته ایران باید زودتر و بعد از بدعهدی غربی‌ها دست به چنین اقدامی می‌زد؛ به‌هرحال ایران گام اول را انجام داده و اگر غربی‌ها به تعهدات خود عمل نکنند، گام دوم را اجرایی خواهد کرد. ایران باید از بسیاری از تعهدات خود در برجام بکاهد. وی گفت: باید به طرف مقابل فهماند که اهرم تحریم کارایی لازم را برای آنها نداشته است.


این کارشناس سیاسی درباره واکنش اروپا می‌گوید: واقعیت این است که اروپایی‌ها عملاً نمی‌توانند در مورد تعهداتشان در برجام اقدامی انجام دهند، چرا که آنها درگیر سیستم آمریکا بوده و بدون آنها نمی‌توانند اقدامی انجام دهند. از ابتدا هم مشخص بود که اروپا بدون آمریکا نمی‌تواند تعهدات خودش در برجام را اجرایی کند و تمام سیستم آنها به آمریکایی‌ها گره خورده است، لذا بعید به‌نظر می‌رسد که کاری انجام دهند و ما باید به همان قبل از برجام یعنی سال ۹۱ برگردیم.


وی همچنین درباره پیشنهاد آمریکا برای مذاکره گفت: ترامپ می‌گوید ما زمانی با ایران مذاکره می‌کنیم که آنها غنی‌سازی را کنار بگذارند، برد موشک‌هایشان را به زیر ۳۰۰ کیلومتر برسانند و از منطقه خارج شوند؛ آن زمان با ایران مذاکره خواهیم کرد. جمهوری اسلامی هم بارها اعلام کرده که مذاکره نخواهد کرد، زیرا آنها قابل اعتماد نیستند و دوباره سرانجام این مذاکره هم همانند برجام خواهد شد.

حرف‌های فضایی متهم اول تورم ۱۲۸ درصدی مسکن

وزیر مستعفی راه و شهرسازی، به‌جای پاسخگویی درباره بازار آشفته مسکن که محصول بی‌کفایتی او است، درباره برجام و FATF لفاظی می‌کند.


عباس آخوندی در دانشگاه شریف گفت: دولت فاقد یک نظریه برای حل مسائل مختلف از جمله مشکلات اجتماعی، مسائل فرهنگی، مسائل اقتصادی و سیاست خارجی بود. مخالفان، برجام را از حیثیت انداختند و مهم‌ترین نقدی که به دولت دوازدهم وارد است این است که این دولت منطق مخالفان را پذیرفت و اصلاً رفت و در زمین آنها بازی کرد.


وی با بیان اینکه پس از برجام شاهد حضور کنشگران سیاسی و اقتصادی جهان در تهران بودیم، تصریح کرد: در این دوران بنگاه‌ها و شرکت‌های بزرگ به ایران می‌آمدند تا با ما همکاری کنند و اساساً ایران به کانون رفت‌وآمدهای سیاسی و اقتصادی در منطقه تبدیل شده بود، اما چه اتفاقی افتاد؟ مثلاً در این دوره وزارت نفت درگیر شکل قراردادها شد که قرارداد باید به چه شکل باشد با این وجود از همین طریق یک سال از وقت گرفته شد.


آخوندی با اشاره به اینکه نحوه بستن قراردادها تمام فرصت‌ها را از ایران گرفت، تصریح کرد: در وزارت راه و شهرسازی ۱۶ میلیارد دلار قرارداد هواپیما امضا کردیم به‌گونه‌ای که بوئینگ برای مذاکره به تهران آمد.


وی با بیان اینکه به گفته موگرینی برجام یک موافقت‌نامه امنیتی است، افزود: برجام بلافاصله با FATF تکمیل می‌شد و ایران می‌توانست مبادلات خود را با جهان تنظیم کند. در هرحال دولت باید پس از امضای برجام بلافاصله FATF را امضا می‌کرد و نقد من هم به دولت همین است که چرا بلافاصله آن را امضا نکرد در هرحال دیدیم که چگونه در داخل با مخالفین مواجه شدیم و چه کسانی جلوی سرمایه‌گذاری‌ها را گرفتند و مردم را از این همه فرصت محروم کردند و حالا هم طلبکار هستند.


آخوندی با بیان اینکه اگر ۵ نفر باشند که محکم از عملکرد خود دفاع کنند یکی از آنها من هستم تصریح کرد: قرارداد ایرباس لغو نشده و اگر موانع آن برطرف شود قابل اجراست، مانع اجرای قرارداد اف‌ای‌تی‌اف است، چون تبادل مالی صورت نمی‌گیرد.


اولاً، باید از آقای آخوندی پرسید که آیا او کاسه داغ‌تر از آش است؟ وقتی رئیس جمهور تصریح می‌کند که آمریکا و اروپا دنبال تبدیل برجام به بازی برد- باخت هستند، آقای آخوندی کدام طرفی است که می‌گوید دولت در زمین مخالفان برجام بازی می‌کند؟ آیا او با این ادبیات فریبکارانه برای اروپا و آمریکا که در جهت ادله یکطرفه برجام است دلالی می‌کند؟
ثانیاً، معیار سنجش برجام، میزان رفت و آمد هیئت‌ها نیست بلکه قراردادهای منعقده از یک‌سو و پایبندی به آن از طرف دوم، چگونگی تأمین خسارت ایران در صورت نقض عهد طرف مقابل است. براستی چرا در قرارداد توتال یا ایرباس و بوئینگ، به هیچ نحو، پیش‌بینی جریمه و خسارت در صورت نقض قرارداد از سوی یکی از طرفین نشده است؟ این هم یکی از موارد مشکوک و قابل پیگرد قضائی در پرونده امثال وزیر مستعفی است.


آقای آخوندی اگر مدافع قراردادهای منعقده است، پاسخگو باشد که چگونه شرکت توتال اطلاعات به کلی سری و پرقیمت پارس جنوبی را دزدید و زیر قرارداد زد اما طرف ایرانی دستش به لحاظ حقوقی به هیچ‌جا بند نیست؟ آیا این هم از شاهکار تیم «توافق به هر قیمت» است که با آوردن و نمایش یک ایرباس و گرفتن عکس سلفی، سعی کردند به انتخابات مجلس دهم جهت دهند و مردم را اغوا کنند؟


ثالثاً، شرط FATF از کجا سبز شد؟ کدام یک از مذاکره‌کنندگان گفته بودند که غیر از تعهدات هسته‌ای برجامی قرار است بدهکار FATF هم بشویم باید جداگانه با آنها حساب کنیم و خود را در معرض تحریم بیشتر قرار بدهیم؟
رابعاً، شرکت ایرباس شروع کرده که به خاطر فشار تحریمی آمریکا، زیر قرارداد خود با ایران زده، و این رفتار قابل پیگرد در مراجع قضائی بین‌الملل است اما اینجا هم آقای آخوندی، حرف در دهان شرکت فرانسوی می‌گذارد که بهانه FATF را بگیرد و لابد، خود آقای آخوندنی هم به خاطر قراردادی سرهم بندی شده با تاریخ مصرف کوتاه نمایشی انتخاباتی مورد مواخذه واقع نشود.


آشفته‌گویی‌های این وزیر مستعفی در حالی است که در اثر بی‌کفایتی‌ها و سوءتدبیری‌های وی، فقط در یک سال گذشته ۱۲۸ درصد بر قیمت مسکن افزوده شده است.

ترامپ با دعوت ایران به مذاکره کمدی بازی می‌کند

روزنامه رأی الیوم، رویکرد ترامپ در مقابل ایران را نمایش کمدی توصیف کرد.
این روزنامه نوشت: رئیس‌جمهور ایالات متحده ایران را یک تهدید جدی می‌داند که برای مقابله با آن، ناو خود را به خلیج فارس اعزام کرده است. در این میان، ترامپ جمهوری اسلامی را به مذاکره هم دعوت می‌کند!


رئیس‌جمهور آمریکا بدون شک تلاش می‌کند از موضع قدرت صحبت کند، به همین دلیل است که از لفظ هرگز در مورد احتمال در گرفتن جنگ بین ایران و آمریکا استفاده نمی‌کند. اما اینگونه سخن گفتن، مناسب کسی نیست که از پیروزی در جنگ مطمئن است. چگونه است که رئیس‌جمهور یک دولت قدرتمند ناو خود را به منطقه اعزام می‌کند، اما همزمان درخواست مذاکره می‌کند؟! گویی که هیچ مذاکره‌ای بین ایران و آمریکا صورت نگرفته و منتهی به یک توافق هسته‌ای نشده است! اما ترامپ باید در نظر داشته باشد که ایران از دو سوراخ یک بار گزیده نمی‌شود و تن به مذاکره دوباره با طرفی که به تعهدات خود پایبند نیست، نمی‌دهد.


نقطه اوج این کمدی سیاسی آن است که ترامپ به صراحت اعلام می‌کند که ایرانی‌ها به توصیه جان کری حاضر به مذاکره با دولت او نیستند!


به گزارش انتخاب، این روزنامه می‌افزاید: مسئله جالب توجه در این تنش‌زایی آمریکا یا بهتر بگوییم، در این عقب‌نشینی، که هرگز به جنگ ختم نخواهد شد، استفاده از زبان هراس‌افکنی در بین رسانه‌های برخی دولت‌های عربی خلیج فارس است که به نحوی در این باره گزارش می‌دهند که لحن آن‌ها به نوید نزدیک‌تر است تا ترس و هشدار! گویا به مردم خود نوید آغاز جنگی علیه ایران را می‌دهند. در اینجا، دو سوال مطرح می‌شود؛ آیا دولت‌های خلیج فارس اطمینان دارند که این هراس‌افکنی موجب نابودی ایران از طریق نظامی می‌شود؟ آیا ممکن است این جنگ به نحوی پیش رود که به این دولت‌های عربی خسارتی وارد نشود؟ باید به این دولت‌ها یادآوری کنیم که پایگاه‌های آمریکا در خاک آن‌ها مستقر است.

تلویزیون فرانسه: ایران می‌تواند راه عبور ۱۷ میلیون بشکه نفت را ببندد

تلویزیون فرانسه در گزارشی با اشاره به نقش تنگه هرمز در مبادلات بین‌المللی تأکید کرد: در صورت بسته‌شدن این گذرگاه راهبردی، در عمل امکان انتقال نفت از آسیا به اروپا وجود نخواهد داشت.


تارنمای شبکه ۵ تلویزیون فرانسه در گزارشی با عنوان «تنگه هرمز، گذرگاه راهبردی تحت تنش‌های شدید» نوشت: تنگه هرمز، یک مسیر تجاری مهم در حمل و نقل بین‌المللی به‌ویژه تانکرهای نفتی است، و در صورت بسته‌شدن این تنگه از سوی ایران؛ امکان حمل ونقل نفت از دیگر گذرگاه‌ها در عمل وجود ندارد.


سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به‌عنوان مدافع سخت رژیم ایران، به دنبال تحریم‌های آمریکا در مورد نفت ایران، خواستار بسته‌شدن تنگه هرمز است. تنگه هرمز دروازه ورود به خلیج فارس است و هر زمان ایران بخواهد؛ می‌تواند این کانال را ببندد. روزانه ۱۷ میلیون بشکه نفت از طریق این تنگه به سوی آسیا حمل می‌شود و ۱۴ نفتکش بسیار بزرگ کار انتقال نفت خام را از این مسیر انجام می‌دهند، همچنین ۱۸ درصد از صادرات گاز طبیعی از طریق تنگه هرمز انجام و بیش از یک‌چهارم تجارت گاز مایع طبیعی جهان از این طریق حمل می‌شود.


تلویزیون فرانسه در گزارش خود نوشت: در جریان جنگ ایران و عراق، بین‌سال‌های ۱۹۸۴و ۱۹۸۷ بیش از ۶۰۰ کشتی در جنگ «نفتکش‌ها» مورد حمله قرار گرفتند.

فرانکفورتر روندشاو: ایران برترین قدرت موشکی خاورمیانه است

یک روزنامه آلمانی توانمندی موشکی ایران را خطرناک و نقطه قوت ایران ارزیابی کرد.
فرانکفورتر روند شاو به استناد گزارش «مؤسسه بین‌المللی تحقیقات استراتژیک» نوشت: ایران دارای بزرگ‌ترین زرادخانه موشک‌های میان‌برد و دوربرد در منطقه خاورمیانه است. ایران ۱۳ نوع موشک طراحی و تولید کرده است. با توجه به نقش تعیین‌کننده و مرکزی که موشک‌های بالستیک در دفاع و بازدارندگی ایران دارند بعید است این کشور برنامه موشکی خود را متوقف کند.


در بخش دیگری از مطلب فرانکفورتر روندشاو به برآوردهای مرکز پژوهش‌های کنگره آمریکا از توان نظامی ایران اشاره شده و آمده است: حدود ۴ درصد تولید ناخالص ملی ایران به بحث نظامی اختصاص دارد.

ایران

تجمع اعتراضی در دانشگاه تهران

خبر اول اینکه، روز گذشته در واکنش به آنچه اعتراض به تذکرات حراست دانشگاه درباره حجاب دانشجویان خوانده شد، تجمع اعتراضی در دانشگاه تهران برگزار شد. مطابق گزارش خبرگزاری‌ها و فیلم‌هایی که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد، این تجمع در مواردی به زد و خورد میان دانشجویان هم کشیده شد.


فارس در این باره گزارش داد که «یک تشکل دانشجویی با ارسال نامه‌ای به ریاست دانشگاه، به تذکر حجاب در دانشگاه اعتراض کرد.»


ایسنا هم در این باره نوشت که «تعدادی از دانشجویان دانشگاه تهران در اعتراض به آنچه که آن را استقرار نیروهای حفاظت فیزیکی زن در همراهی با مأموران حراست دانشگاه می‌نامیدند، تجمع اعتراض‌آمیز برگزار کردند. در ادامه دکتر مجید سرسنگی، معاون فرهنگی در بین دانشجویان حاضر شد اما تعدادی از دانشجویان ضمن برخورد فیزیکی با وی، از سخنرانی‌اش در جمع دانشجویان معترض ممانعت کردند.»
این خبرگزاری اضافه کرد: «در پایان این تجمع یکی از دانشجویان به نمایندگی از دانشجویان معترض دانشگاه تهران اقدام به قرائت بیانیه‌ای کرد که در بخشی از آن ادعا شده است: دانشجویان دانشگاه تهران در روزهای گذشته شاهد حضور و استقرار نیروهای حفاظت فیزیکی زن در همراهی با مأموران حراست دانشگاه، به منظور دخالت در امر پوشش خود بوده‌اند. این اتفاق ناخوشایند با سخت‌گیری در ورود بانوان به دانشگاه به علت نوع پوشش‌شان و تهدیدِ احضار به کمیته انضباطی و برخوردهای قهریِ این‌چنینی همراه شده که مایه تأسف است.»


سرسنگی، معاون فرهنگی دانشگاه تهران هم در این باره به ایسنا گفت: «هیچ نیروی امنیتی یا گشت ارشاد در دانشگاه تهران حضور نداشته و ندارد. متأسفانه عده‌ای جاهلانه یا عامدانه اخباری را منتشر می‌کنند که موجب تشنج فضای دانشجویی می‌شود و من صراحتاً اعلام می‌کنم اگر دانشجویی به دلیل پوشش حجاب به کمیته انضباطی دانشگاه احضار شده است، موضوع را اعلام کند.»


وی اضافه کرد: «آنچه که دانشجویان به آن اعتراض کردند، این بود که برخورد انتظامات دانشگاه در حوزه حفظ حرمت روزه‌داری شدید بوده و نباید به این شکل برخورد شود، اما من صراحتاً این را اعلام می‌کنم اگر دانشجویی به این دلیل به کمیته انضباطی احضار شده است را اعلام کنند. در واقع هیچ دانشجویی به دلیل روزه‌خواری یا بی‌حجابی به کمیته انضباطی معرفی نشده و اگر هم اتفاقی افتاده تنها در حد تذکر به دانشجویان بی‌حجاب یا روزه‌خوار بوده است.»


این تجمع عصر روز گذشته پایان یافت، هرچند واکنش‌ها به آن در شبکه‌های اجتماعی ادامه یافته و به سرعت به تیتر یک رسانه‌های فارسی زبان خارجی هم تبدیل شد.

بازجویی از حسین هدایتی در پرونده قتل وکیل سابقش

دست آخر اینکه، به دنبال قتل حمید حاجیان، وکیل ۴۱ ساله که چندی پیش حسین هدایتی نام او را در جریان بررسی پرونده مفاسد بانک سرمایه مطرح کرده بود، تیم جنایی پلیس آگاهی تهران و بازپرس پرونده روز گذشته با فراخواندن هدایتی از زندان، از او بازجویی کردند. به گزارش رکنا، این اقدام پس از مظنون گیری‌های بسیار و شناسایی نشدن قاتل یا طراحان این ترور مرگبار و با این فرضیه صورت گرفت که شاید قتل این وکیل از سوی مافیای اقتصادی صورت گرفته باشد. حاجیان، چهارم اردیبهشت ماه در خیابان کامرانیه جنوبی به همراه منشی ۲۵ ساله، در پارکینگ دفتر کارش کشته شد. یک ماه پیش از این ترور، حسین هدایتی در دادگاه گفته بود: «به سراغ حمید حاجیان که یک وکیل بانفوذ است و ۵۰ میلیارد تومان پول بنده را خورده و برده است، بروید. حاجیان به من گفت اگر اسمش را در دادگاه ببرم از من شکایت می‌کند؛ شاید فرار آقای یقینی نیز دست ایشان باشد.»

خراسان

اجبار مدیران دولتی به ارائه فهرست درآمدها

طبق برنامه تهیه شده توسط یک مسئول مهم اقتصادی که به همه ادارات و سازمان‌های دولتی ابلاغ شده، قرار است در اجرای ماده ۳۷ قانون محاسبات عمومی کشور، گزارش عملکرد دستگاه‌های اجرایی در خصوص حصول صحیح و به موقع درآمدهای مصوب تهیه و هر دو ماه یک بار ارسال شود. همچنین مدیران مربوط موظف شده‌اند علل تحقق نیافتن احتمالی منابع عمومی خود را نیز تدوین و در موعد مقرر ارسال کنند که ناقص بودن اطلاعات واصله، باعث اعاده و به منزله اجرا نشدن این دستور دولت خواهد بود.

آرمان

انبارهای پنهان کاغذ گشوده می‌شوند

وزیر ارشاد با تاکید بر اینکه از امروز انبارهای پنهان و کاغذهای گمرک گشوده خواهند شد، گفت: شفافیت، نظارت دقیق و برخورد قاطع با متخلفان کاغذ ضرورت مضاعف می‌یابد. سید عباس صالحی به دنبال جلسه صبح دیروز معاون اول رئیس جمهوری به منظور رفع بحران کاغذ، در صفحه شخصی خود در توئیتر نوشت؛ کاغذ کتاب و مطبوعات همچنان در کالای اساسی و با دلار ۴۲۰۰ خواهد بود. پس از حدود ۲ ماه این نتیجه قطعیت یافت. در این مدت بازار کاغذ در ابهام و ملتهب بود. از امروز انبارهای پنهان و کاغذهای گمرک گشوده خواهند شد. شفافیت، نظارت دقیق و برخورد قاطع با متخلفان ضرورت مضاعف می‌یابد.

۴۰ درصد جمعیت کشور زیر خط فقر می‌روند

مرکز پژوهش‌های مجلس با اشاره به تفاوت ۳۲ درصدی تورم کالاهای اساسی و کالاهای غیرمشمول بخاطر اختصاص ارز ترجیحی به واردات کالاهای اساسی، افزایش شدید تقاضا برای واردات این کالاها و تضعیف تولید ملی را از تبعات اجرای این سیاست دانست. در بخش ابتدایی «خلاصه مدیریتی» گزارش مرکز کارشناسی مجلس با اشاره به اینکه بر اساس اعلام مرکز آمار ایران نرخ تورم نقطه به نقطه در اسفندماه ۱۳۹۷ به بیش از ۴۷ درصد رسید، آمده است: «در کنار آن رشد اقتصادی منفی پیش‌بینی شده برای سال‌های ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸، کاهش شدید درآمد حقیقی و رفاه خانوار را در پی خواهد داشت. برآوردها از نرخ فقر نشان می‌دهد در حالی که در سال ۱۳۹۶، در حدود ۱۶ درصد از جمعیت کشور زیر خط فقر مطلق قرار داشته‌اند، تا پایان سال ۱۳۹۷ در حدود ۲۳ تا ۴۰ درصد (با سناریوهای مختلف برای وضعیت درآمدی خانوار در سال ۱۳۹۷) در زیر خط فقر قرار خواهند گرفت و هزینه تأمین حداقل نیازهای زندگی به شدت افزایش خواهد یافت. مجموع این موارد نیاز جدی و فوری به اجرای یک سیاست حمایتی به خصوص از گروه‌های آسیب‌پذیر را نشان می‌دهد. این در حالی است که از ابتدای سال ۱۳۹۷ تاکنون، سیاست حمایتی جدی به اجرا گذاشته نشده و در مقابل تنها سیاست یارانه‌ای (و نه حمایتی) اجرا شده، اختصاص ارز ترجیحی برای واردات کالاهای اساسی بوده که این سیاست نیز در دستیابی به اهداف با مشکل جدی روبه‌رو بوده است».

مشترکات بیش از همسایگی با ترکمنستان

محمدجواد ظریف و رشید مردوف وزیران امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ترکمنستان در عشق‌آباد دیدار و گفت‌وگو کردند. در این دیدار طولانی درخصوص طیف وسیعی از موضوعات در زمینه روابط دوجانبه و همکاری‌های منطقه‌ای و بین‌المللی تبادل نظر صورت گرفت. وزیر امور خارجه ترکمنستان در این دیدار سفر همتای ایرانی خود به ترکمنستان را بسیار مهم و به موقع ارزیابی کرد و افزود: ترکمنستان اراده سیاسی برای گسترش همه‌جانبه روابط با ایران دارد. ظریف نیز با اشاره به دیدار خود با رئیس‌جمهور ترکمنستان اظهار داشت: مشترکات ما بیش از همسایگی است و جمهوری اسلامی ایران برای گسترش بیش از پیش روابط دو کشور دوست و همسایه، آمادگی کامل دارد. همکاری در مجامع و سازمان‌های بین‌المللی، مسائل منطقه‌ای به‌ویژه در خصوص افغانستان، برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور، سفر رئیس‌جمهور ترکمنستان به ایران، همکاری‌های ترانزیتی و ریلی، همکاری در حوزه انرژی و برق، اتباع زندانی در دو کشور و دریای خزر از جمله موضوعات و محورهای گفت‌وگوی دو مقام بود.

برگزاری انتخابات مجلس در ۲۰۸ حوزه

دبیر و سخنگوی ستاد انتخابات کشور گفت: در دوم اسفند ماه سال جاری، یازدهمین دوره انتخابات مجلس در ۲۰۸ حوزه و با افزایش یک حوزه انتخابیه نسبت به دوره گذشته برگزار خواهد شد. سیداسماعیل موسوی با بیان اینکه بر اساس قانون مصوب مجلس، در سال ۹۵ حوزه انتخابیه میاندوآب، شاهین‌دژ و تکاب به دو حوزه انتخابیه مستقل تقسیم شده است، بیان کرد: حوزه انتخابیه جدیدی به نام حوزه انتخابیه شاهین‌دژ و تکاب ایجاد شد تا شمار حوزه‌های انتخابیه کشور در انتخابات مجلس شورای اسلامی به ۲۰۸ حوزه برسد. دبیر ستاد انتخابات کشور در پاسخ به این سوال که آیا به تعداد نمایندگان مجلس اضافه می‌شود یا خیر، اظهار کرد: بر اساس اصل ۶۴ قانون اساسی، هر ۱۰ سال یک بار با در نظر گرفتن عوامل انسانی، سیاسی، جغرافیایی و نظایر آنها، امکان افزوده شدن حداکثر بیست نماینده به تعداد نمایندگان موجود وجود دارد که بیست سال پیش برای آخرین بار این اتفاق افتاد و بیست نماینده به تعداد کرسی‌های مجلس اضافه شده است. اکنون نیز طرح افزایش حوزه‌های انتخابیه و تعداد نمایندگان مربوط به آن در دستور کار مجلس قرار دارد، ولی هنوز به سرانجام نرسیده است.

نگرانی انگلیس از تشدید تنش‌ها

وزیر امور خارجه انگلیس با ابراز نگرانی درباره افزایش تنش‌ها میان تهران و واشنگتن گفت: ضروری است از قرار گرفتن ایران در مسیر هسته‌ای شدن جلوگیری کنیم. جرمی هانت، وزیر امور خارجه انگلیس نسبت به وقوع یک تنش ناخواسته میان ایران و آمریکا ابراز نگرانی کرد. وی که پیش از آغاز نشست وزیران خارجه اتحادیه اروپا در جمع خبرنگاران صحبت می‌کرد، اظهار کرد: ما به شدت نگران خطر وقوع یک تنش ناخواسته هستیم. ضروری است که ایران را به مسیر هسته‌ای شدن بازنگردانیم. اگر ایران به یک قدرت هسته‌ای تبدیل شود همسایگان آن نیز می‌خواهند قدرتی هسته‌ای باشند. خاورمیانه در حال حاضر نیز یکی از مناطق پر تنش در دنیاست. هانت افزود: ما درباره این نگرانی‌هایمان با همتایان اروپایی و در صورت امکان با مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا گفت‌وگو خواهیم کرد. وزیر امورخارجه انگلیس درباره احتمال وقوع تنش شدید میان تهران و واشنگتن تصریح کرد: از نظر من این یک نگرانی واقعی است که یک تنش ناخواسته به وضعیتی به مراتب جدی‌تر تبدیل شود.

استفاده انتخاباتی از امکانات دولتی جرم است

رئیس کمیته حراست و استعلامات ستاد انتخابات کشور، گفت: هرگونه فعالیت انتخاباتی با استفاده از وسایل و امکانات وزارتخانه‌ها، ادارات، شرکت‌های دولتی و موسسات وابسته به آنها جرم تلقی می‌شود. محمدابراهیم شوشتری در اولین جلسه کمیته حراست و استعلامات یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی با بیان به اینکه هدف از تشکیل این جلسه، آغاز فرآیند انتخابات و تشکیل ستاد انتخابات و عضویت در ستاد است، اظهار کرد: با توجه به وظایف وزارت کشور در امر برگزاری انتخابات کمیته حراست و استعلامات ستاد انتخابات کشور و متناظرین این کمیته در ستادهای انتخابات استانداری‌ها تشکیل شد و شرح وظایف جهت برگزاری انتخاباتی شکوهمند و در شأن ملت بزرگ ایران ابلاغ گردید. وی افزود: همه موظفیم تا حقوق انتخاب‌کنندگان و انتخاب شوندگان به عنوان حق‌الناس رعایت شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • IR ۱۳:۰۱ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۴
    4 1
    قرار نیست لینکلن به ایران حمله کنه چون آمریکا قبلا اقتصاد و فرهنگ ایران رو نابود کرده کدام احمقی باور می کنه که آمریکا به ایران حمله کنه

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس