سرویس سیاست مشرق- روزنامهها در لابهلای گزارشها و سرمقالهها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص میدهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره میکند.
******
کیهان
توافق وزارت ارتباطات با اشغالگران سایبری، آیندهفروشی است
مسئولان وزارت ارتباطات باید توضیح دهند که تدبیر آنها برای مراقبت از استقلال کشور در مقابل نفوذ مجازی (ناشی از واگذاری فضای مجازی به بیگانگان) چیست؟
کمیل خجسته مدیرعامل تبیان با طرح این سؤال نوشت: بیشتر از بیستوچهار ساعت است که تلگرام طلایی و کمتر از همان ساعت هاتگرام از تلفنهای همراه مردم حذف شده است. اما ظاهراً دعوا با کلیدواژههای محبوبی مثل «حقالناس» که مسئولان امر در صفحات شخصیشان منتشر میکنند آدرس غلط پیدا کرده است و مسئله در حد یک اتفاق برای پوسته پیامرسان تلگرام تنزل پیدا کرده است.
مسئله اصلی چیست؟ مسئله اصلی، آینده است. چرا؟ به تاریخ توجه کنید: «در قرن ۱۶ کنترل مستعمرات و شمشهای طلا دو ابزاری بود که اسپانیا را در صدر قدرتها جا داد؛ قرن ۱۷ هلند از تجارت و منابع مالی سرشار بهره وافی برد؛ در قرن ۱۸ فرانسه با اتکا به جمعیت زیاد و ارتش صاحب اقتدار شد در حالی که در قرن ۱۹ اقتدار بریتانیا برخواسته از تفوق آن در انقلاب صنعتی و نیروی دریاییاش بود اما درعصر جدید -عصر اطلاعات- دولتی (یا بازیگران غیردولتی) که بر اطلاعات سوار باشد پیروز است.» این نگاه جوزفنای تئوریسین آمریکایی قدرت نرم است در کتاب آینده قدرت.
او راست میگوید. به زندگی حالایمان نگاه کنید. همه چیز دارد اینترنتی میشود. روزگاری نه چندان دور از موبایلهای هوشمند خبری نبود و امروز یکی از بدیهیات زندگی شده است. روز به روز روی صفحه گوشیها اپهایی نصب میشود که به زندگی حقیقی مردم مرتبط میشود. این اینترنتی شدن زندگی در کنار همه محاسنش معایبی هم دارد. یکی از معایبش اینست که اگر دقت نشود مثل اسب تروا عمل میکند. وارد قلعه میشود و قلعه را از درون فتح میکند.
مسئله اصلی این است. شبانه بدون اجازه مردم ایران، یک شرکت آمریکایی به نام گوگل از گوشی آنها که با مجوز دولت ایران وارد کشور شده -و از این واردات سود سرشار کسب کرده- بدون مجوز همان دولت؛ یک اپلیکیشن حذف میکند. چند وقت پیش هم اپل کلیه اپهای ایرانی را در گوشیهای خود غیرفعال کرد. ماجرا حذف چند آیکون و اپ از گوشی هوشمند مردم نیست. بلکه پشت سر هر آیکون ایرانی ساختهای، هزاران جوان استارتاپی، صدها شرکت نوپای فعال که بر بستر صنایع نوین در حال رشد هستند در معرض ورشکستگی و فروپاشی قرار میگیرند. یعنی تهدیدی برای آینده-روشن.
استقلال آرمان اول انقلاب است. عصر جدید، عصر جنگ هوشمند است. دفاع از استقلال هم هوشمندی میخواهد. امروز تجربه شد هشدار چندوقت پیش رهبری در استادیوم آزادی که دشمن از رسانه مانند «سلاح شیمیایی» استفاده میکند. «سلاح شیمیایی را وقتی میزنند، تانک و تجهیزات را از بین نمیبرد؛ تجهیزات میماند و انسانها از بین میروند و از قدرت استفاده از ابزار میافتند… این را کسانی که مسئولیت این بخش از کشور را -بخش ارتباطات را- دارند، درست توجه کنند. ما در جلسات حضوری هم به اینها تذکر دادهایم… حالا هم میگوییم؛ توجه کنند که آنها ابزاری نشوند برای اینکه دشمن راحت بتواند سلاح شیمیایی خودش را علیه این مردم به کار ببرد.»
امروز روز پاسخگویی است: مسئولین ارتباطات چگونه با «شرکتهای واردکننده اینترنت» و خدماتدهنده آن مانند سامسونگ و اپل که کل بازار ایران را اشغال کرده اند توافق کردهاند که به همین سادگی بازار ایران شبانه تهدید میشود؟ دی ماه ۹۶ یک پلتفرم به نام تلگرام حاکمیت ملی را به مخاطره انداخت. آن روزها مسئولان علیرغم مذاکراتشان با آقای دورف در توئیتر به یکدیگر ریپلای میزدند. امروز این خدشه بر حاکمیت خودش را به سطح دیوایس و تجهیزات اینترنترسان مانند گوشیهای هوشمند رسانده است. تدبیر مسئولان ارتباطاتی کشور برای مراقبت از استقلال کشور چیست؟ آیا کسی مراقب «کسبوکارهای نوپای اینترنتپایه» هست؟
از تروریسم مجازی باخبرید و با بیتفاوتی مدیریت میکنید؟
وزیر ارتباطات از حذف برنامههای ایرانی در سیستم عامل اندروید خبر داد و گفت: تروریسم اقتصادی آمریکا در حال تسری به اقتصاد فضای مجازی است.
محمدجواد آذری جهرمی در توئیتر نوشت: «گزارش سازمان فناوری اطلاعات حاکی از آن است که حذف برنامههای ایرانی در سیستم عامل اندروید صرفاً محدود به پوستههای یک پیامرسان نبوده است بلکه برخی برنامههای کسب و کارهای ایرانی را نیز دربرگرفته است. تروریسم اقتصادی آمریکا در حال تسری به اقتصاد فضای مجازی است.»
این اظهارات در حالی است که اخیراً گوگل اقدام به حذف پیامرسانهای طلاگرام و هاتگرام از گوشی کاربران ایرانی کرد و در واقع بار دیگر، نفوذ و دسترسی این مجموعه آمریکایی بر اطلاعات چند ده میلیون کاربر بازنمایی شد.
در این وضعیت باید پرسید آیا مسئولیت وزیر ارتباطات، بازگویی اخبار به مردم است یا توضیح درباره اینکه چرا ضمن اولویت بخشیدن به شبکه ملی اطلاعات و ارتباطات و پیامرسانهای داخلی، به شبکهها و پیامرسانهای خارجی سرویس و خدمات میدهند، امنیت سایبری را در معرض آسیبهای گسترده قرار میدهند و فرصتهای اقتصادی موجود در یک بازار ۵۰ میلیونی را در اختیار بیگانگان میگذارند. آیا همین فرصتها و امتیازات نمیتواند در داخل برای شبکههای داخلی و بازار داخلی خرج شود.
نکته جالب دیگر اینکه جنایت دیروز دربی ترور جنایتکارانه یک روحانی ۴۷ ساله در همدان، معلوم شد قاتل، مدتها بهشکل علنی در اینستاگرام در حال خط و نشان کشیدن و اعلام پیشاپیش ارتکاب جنایت بوده و برای خود فالوئر هم جمع میکرده است. متأسفانه اینموارد که به شکل متعدد- و در ابعاد گوناگون- هرازچندگاه تکرار میشود، از رهاشدگی مطلق فضای مجازی و پیامرسانهای خارجی حکایت میکند.
ترور روز گذشته یک روحانی در همدان در حالی اتفاق افتاد که طی دوهفته اخیر و همزمان با امدادرسانی گسترده روحانیون جوان به مردم سیلزده، یک موج تلگرامی و اینستاگرامی و توئیتری هماهنگ علیه این خدمتگزاران راه افتاده بود و گفته میشود منشأ اغلب این تروریسم رسانهای، جریانهای نفاق و سرویسهای جاسوسی بیگانه هستند. اکنون باید از وزارت ارتباطات پرسید باوجود اینکه از تروریسم خبر دارند، چرا با بیتفاوتی نسبت به ماجرا رفتار میکنند؟!
اصلاحطلبان به شوخی معامله کردند و معیشت مردم دچار بحران شد
«مردم از عملکرد اصلاحطلبان در مجلس و شورای شهر و دولت رضایت ندارند.»
این مطلب را هادی غفاری در گفتوگو با روزنامه آرمان عنوان کرد. وی به روزنامه آرمان گفته است: من با صراحت عنوان میکنم که ما دیگر مجبور نیستیم به کسانی که نمیشناسیم رأی بدهیم. ما تنها به کسانی رأی خواهیم داد که نسبت به آنها شناخت کافی و از سابقه آنها اطلاع داشته باشیم.
وی میافزاید: زمانی که اصلاحطلبان شرایط حضور دوباره در قدرت را پیدا کردند نباید با کسی به صورت شوخی وارد معامله میشدند. اصلاحطلبان باید با صراحت بر سر مواضع اصولی خود ایستادگی میکردند و اجازه نمیدادند مواضع غیراصولی برخی جای مواضع اصلی آنها را بگیرد. چرا باید وضعیت تورم جامعه به این نقطه برسد؟ امروز چرا باید وضعیت اقتصادی و معیشتی به این نقطه برسد که همه در فشار باشند.
وی در پاسخ به این سؤال که اصلاحطلبان با چه کسانی به صورت شوخی معامله کردند؟ گفت: گمان میکردیم کسانی که از آنها در انتخابات ریاست جمهوری و مجلس حمایت کردیم در راستای آرمانهای اصلاحطلبی حرکت خواهند کرد ما باید مواضع آنها را دنبال میکردیم و تلاش میکردیم شرایطی را به وجود بیاوریم که آنها در مسیر اصلاحطلبی حرکت کنند. ما باید از کسانی که به آنها رأی دادیم و به مجلس فرستادیم مطالبهگری میکردیم که با سرمایه اجتماعی و سیاسی جریان اصلاحات چه کردهاند؟ هنگامی که شعار میدهیم ما اصلاحطلب هستیم باید در مسیر مطالبات مردم حرکت کنیم و به شکلی رفتار کنیم که دغدغههای مردم مرتفع شود. امروز دغدغههای مردم معیشت و اقتصاد است و شرایط اقتصادی خوبی را شاهد نیستیم.
هادی غفاری در ادامه گفته است: مشکل مهم جریان اصلاحات از ابتدا تا امروز این بود که چپها بیشتر از آنکه ستادی باشند سیاسی بودند. اصلاحطلبان باید با رویکرد اصلاحی در قدرت حضور یابند و نه به عنوان ژن برتر و کانون قدرت و گروهی که به دنبال کسب کرسیهای قدرت است، کسی با ژن برتر و به دنبال قدرت بودن نمیتواند اصلاحطلب باشد. کسانی که ویلاهای آنچنانی دارند و فرزندانشان در خارج از کشور به شکل دیگری از مردم عادی زندگی میکنند نمیتوانند مدعی اصلاحطلبی در جامعهای شوند که مردم آن با مشکلات شدید معیشتی مواجه هستند. اصلاحطلب واقعی کسی است که برای اقتصاد معیشت، رفاه و آزادی مردم تلاش کند و گامی در جهت حل مشکلات آنها بردارد. اصلاحطلب واقعی کسی است که اجازه ندهد کسی بین اقشار مختلف تبعیض قائل شود.
وی اذعان کرد: امروز مردم از عملکرد اصلاحطلبان در مجلس شورای اسلامی و شورای شهر رضایت ندارند. به همین دلیل نیز دوستان بالادستی جریان اصلاحات باید از گذشته عبرت بگیرند و راه را برای حضور اصلاحطلبان واقعی هموار کنند.
سهم دولت و برخی مدیران صدا و سیما در آنتن فروشی
هم دولت و هم برخی مدیران صدا و سیما در ترویج برنامههای بیکیفیت رسانهای و آلوده به پول مقصرند.
روزنامه وطن امروز نوشت: درباره اتفاقات اخیر در رسانه ملی و حجم بالای مسابقات و «ستاره- مربع» ها و… نخستین و بزرگترین مقصر، دولت آقای روحانی است که بودجه صدا و سیما را با هر نقد و انتقادی میبندد. صدا و سیما از جمله نهادهای ملی است که برای اداره شدن باید از بودجه عمومی کشور استفاده کند و این دولتها هستند که اختیار تخصیص و توزیع بودجه کشور را در اختیار دارند و این مسئله باعث شده است همواره رسانه ملی در معرض کسری بودجه برای اداره باشد. نقدناپذیری دولتها همواره به فشار بر رسانهها منجر میشود؛ گاهی یارانه روزنامهها قطع میشود و گاهی بودجه صدا و سیما!
در حقیقت بودجه صداوسیما گروگان گرفته میشود تا محتوایی در نقد دولتها منتشر نکند؛ دولتهایی که شأن توزیعکنندگی بودجه خود را فراموش کرده و به نادرست و قلدرمآبانه برای همه تصمیمگیری میکنند. اگر دولت بودجه صداوسیما را بدرستی تخصیص دهد و تامین کند طبیعتاً رسانه ملی در مسیر تامین بودجه از هر راهی نخواهد افتاد! در حقیقت دولت صداوسیما را مجبور به «آنتنفروشی» کرده است و این مسیر لاجرم با پدیدههای ناهنجار نیز مواجه میشود!
این روزنامه، میافزاید: سازمان صداوسیما اگرچه باید با بودجه دولتی مدیریت خود را صورت دهد اما نباید فراموش کند در داخل خود نیز باید برای بهینه مصرف کردن منابع فکر کند. از یک طرف کوچکسازی سازمان و کم کردن حجم بالای نیروی انسانی که فرصت برنامهسازی را از صداوسیما گرفته است باید مد نظر قرار گیرد. باید از سوی منابع انسانی سازمان آمایشی صورت گیرد تا نیروی غیرمتخصص و… بی کیفیت و غیرمتعهد به آرمانهای سازمان، اشغالکننده صندلیهای آن نباشد. از سوی دیگر علیه سیاست غلط «توسعه کمی آنتن» عمل کند در یک فرایند استراتژیک اما بهنگام شبکهها را کم کرده و بهجای آن به «توسعه کیفی آنتن» روی آورد. سازمان نیاز به «گروههای کوچک کیفی و موثر» دارد تا از طریق خلاقیت و ایدهپردازی به سمت برنامههای پرمخاطب اما سالم، امیدآفرین و تحرکبخش برود.
ظریف باید توضیح دهد فایده اجرای یکطرفه برجام چیست؟
عضو فراکسیون امید میگوید من جزو دلواپسان نیستم اما ظریف باید توضیح دهد که فایده ماندن در برجام چیست؟
محمود صادقی در پاسخ این سوال نامهنیوز که شما توئیتی منتشر و اعلام کردید «میخواهید از آقای ظریف درباره چرایی ماندن در برجام سوال کنید». چنین موضعی را زمانی دلواپسان داشتند چطور شما در لباس یک اصلاحطلب این رویکرد را دنبال میکنید؟» گفت: ایراد من به اصل برجام نیست، گرچه به برخی بندهای برجام نقد داشتم اما اصل آن را خوب میدانم، مکرر از آن حمایت کردم و معتقدم برجام اراده کل نظام بود.
نقد امروز من در راستای برجام است، به لحاظ حقوقی خود برجام پیشبینی کرده که اگر طرفهای دیگر در مقابل ایران تعهداتشان را نقض کنند، بهطور متقابل ایران هم حق دارد پاسخ مناسب را از نظر حقوقی بدهد. ترامپ طبق قانون و حقوق بینالملل مکلف به ادامه اجرای تعهدات دولت آمریکا در قبال برجام بود اما این تکلیف قانونی را نقض کرد و ضمن خروج یکطرفه از برجام، کل دنیا بهویژه اروپاییها را زیر فشار گذاشته تا آنها را نیز با خود همراه سازد، برهمین اساس اروپاییها نیز راهاندازی راهکار مالی را به تعویق میاندازند. حالا جای این سوال است که اگر برجام توافقی برد-برد بود، اجرای تعهداتش نباید فقط یکطرفه از جانب ایران باشد.
ایران
هزینههای میلیون دلاری برای تولید محتوا علیه ایران
خبر اول اینکه، تابناک در گزارشی نوشته است: امریکاییها در چارچوب تیم «برایان هوک» نماینده ویژه وزارت خارجه امریکا در امور ایران و رئیس گروه اقدام علیه ایران پیشبینیهای متعددی برای بهرهگیری از تمامی ابزار ممکن علیه جمهوری اسلامی داشتهاند که از جمله آن، میتوان به پرداخت هزینههای گزاف جهت تولید محتوا علیه ایران اشاره کرد. یکی از کارویژههای تعریف شده در این مورد، تشکیل یک تیم از برخی ایرانیانی که در امریکا حضور دارند و حاضر به همکاری با این گروه علیه کشور و مردمشان شدهاند، است. سرپرستی این تیم برعهده یکی از نمایندگان سابق مجلس است که وظیفه آنها رصد، پایش اوضاع و شرایط داخلی کشور و همچنین تولید محتوا بویژه برای توئیت زدن توسط ترامپ و پمپئو علیه جمهوری اسلامی است. گفته میشود تنها هزینهای که بابت تولید محتوا به تیم مذکور داده شده، رقمی بالغ بر ۵۰۰ هزار دلار است که جمع این عدد در کنار هزینههای سایر تشکیلات رسانه و تیمهای تولید محتوا برای گروه اقدام علیه ایران، حکایت از هزینههای میلیون دلاری امریکاییها در این رابطه دارد.
فشار حداکثری ترامپ علیه ایران به بنبست رسید
دست آخر اینکه، روزنامه واشنگتن پست در تحلیلی نوشت: امریکا از همه ظرفیتها از جمله تحریم نفتی علیه ایران استفاده کرده و اهرم دیگری برای فشار بر تهران ندارد. به گزارش ایرنا، در این مطلب آمده است: امریکا در دشمنی خود با ایران احساس بلاتکلیفی میکند و نمیداند در ادامه سیاستهای تقابلی از چه اهرمی علیه ایران سود جوید. پایان معافیت خرید نفت ایران گزینه آخر امریکا در تشدید فشارها علیه تهران بود و روزهای پیش رو تیم ترامپ احساس بلاتکلیفی بیشتری خواهند کرد. اگرچه مقامات دولت ترامپ تأکید کردهاند که همچنان به تقابل خود با ایران ادامه خواهند داد و تصمیم تمدید نکردن معافیتها نیز در همین راستا اتخاذ شده است؛ اما این سیاست ترامپ نمیتواند دوام چندانی داشته باشد و با چالشهای جدی روبهروست. در ادامه این مطلب آمده است: اقدام یکجانبه امریکا موجب نگرانی در بازارهای جهانی شده و به اعتقاد برخی کارشناسان، کاخ سفید در تصمیم خود با شکست مواجه خواهد شد. مشخص نیست که پنج کشور چین، ژاپن، هند، کره جنوبی و ترکیه به عنوان شرکای تجاری و خریداران اصلی نفت ایران تا چه اندازه با امریکا همراهی نشان دهند. علاوه بر رویکرد بازیگران فوق به موضوع، به دو دلیل اصلی به صفر رساندن نفت ایران ناممکن خواهد بود؛ اول اینکه کشورهایی که امریکا به عنوان جایگزین نفت ایران در خلیج فارس مطرح کرده است نمیتوانند میزان تولید در مقیاس بالا را حفظ کنند. دوم اینکه، نفت سنگین ایران که کشورهای مختلف برای پالایش فرآوردههای نفتی به آن نیاز دارند، نمیتواند با نفت سبک سعودی جبران شود.
آرمان
امیر شهلا عضو شورای مشهد است
شنیده شد که رئیس شورای شهر مشهد در ارتباط با وضعیت حضور امیر شهلا عضو شورای این شهر گفت: حکم ممنوعیت حضور برای وی صادر نشده است. محمدرضا حیدری در نشست خبری دیروز خود در مشهد افزود: موضع شورا در ارتباط با فعالیت شهلا پایبندی به قانون است که مرجع قضائی هنوز برای وی حکمی صادر نکرده و پرونده باید مسیر حقوقی خود را طی کند.
مسیحیشدن ایرانیان در یونان
شنیده شد که از اردوگاههای پناهندگی در آتن مرکز یونان خبر میرسد میسیونرهای مسیحی در داخل این اردوگاهها در قالب تیمهای پزشکی و سرگرمکردن کودکان بهبهانه کمک به پناهندگان، مشغول تبلیغ مسیحیت هستند. جمهوری اسلامی نوشت؛ این خبر حاکی است تعدادی از ایرانیان داخل این اردوگاهها بهدلیل عدم اطلاع از اسلام، به مسیحیت گرویدهاند. در این اردوگاهها کمکهای زیادی به دست پناهندگان میرسد که عموماً توسط گروههای تبلیغی مسیحی ارسال میشوند.
گلایه مجری تلویزیون به اجاره مسکن
شنیده شد که بالارفتن نرخ اجارهبها در غرب تهران صدای مجری صداوسیما را درآورد. المیرا شریفی یکی از مجریان صداوسیما در اعتراض به نرخ ۳میلیون تومانی اجارهبها در غرب تهران در صفحه شخصی خود در فضای مجازی نوشت: کاری کنید مستاجرها در خیابان نمانند. اجارهبها از ۳میلیون تومان هم فراتر رفته؛ بالاشهر نه، همین غرب تهران. رویای خرید را که به آن دنیا میبریم. کاری کنید مستاجرها در خیابان نمانند. واقعاً چه خبرتونه!
سلفی مجری معروف آمریکایی با ظریف
شنیده شد که جرالدو ریورا مجری معروف ۷۵ ساله آمریکایی تصویر یک سلفی با ظریف را در صفحه توئیتر خود منتشر کرد و زیر آن نوشت: «با محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران. صرفنظر از اینکه درباره کشور باستانی او چه فکری میکنید اما آنها دستکم دست به سلاخی اقلیتها نمیزنند مانند کاری که عربستان سعودی اخیراً با اعدام (گردن زدن) ۳۷ نفر از اقلیتها که ۳۳ نفرشان شیعه بودند، انجام داد.» عصر ایران نوشت؛ گمان میرود این سلفی هنگام حضور ظریف در استودیوی شبکه فاکسنیوز برای مصاحبه با این شبکه خبری آمریکا گرفته شده است.
خاطره هاشمی از مرگ پسر روحانی
شنیده شد که خاطرات سال ۷۵ آیتا… هاشمی رفسنجانی با عنوان «سردار سازندگی» منتشر شد. این کتاب شانزدهمین دفتر خاطرات روزنوشت و نوزدهمین مجموعه از خاطرات آیتا… هاشمی است که در سیودومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، بهصورت رسمی رونمایی شد. هاشمی رفسنجانی در خاطرات سال ۷۵ خود به مرگ پسر حسن روحانی بهخاطر شلیک یک گلوله اشاره میکند. در متن خاطره روز ۲فروردین سال ۱۳۷۵ آمده است: «خبر رسید محمد روحانی، پسر دکتر روحانی نایبرئیس مجلس و دبیر شورای عالی امنیت ملی در اثر حادثهای فوت کرده است. با ایشان صحبت کردم. خیلی متاثر بود و گفت که دیشب در خانه با گلولهای کشته شده است. ظواهر نشان میدهد که احتمالاً در هنگام ور رفتن با اسلحه از دست خودش در رفته، ولی احتمالات دیگری هم مطرح است؛ در حال بررسی هستند. پیام تسلیتی برای پخش فرستادم.»
قاتل حاجیان اطلاعات ذیقیمتی خواهد داشت
شنیده شد که یک وکیل دادگستری با اشاره به قتل «حمید حاجیان» عنوان کرد: اگر قاتل پیدا شود قطعاً اطلاعات ذیقیمتی خواهد داشت. محمود علیزادهطباطبایی درباره قتل «حمید حاجیان» وکیل مرتبط با پرونده بانک سرمایه گفت: باوجود اینکه وکیل آقای هدایتی گفتند این قتل هیچارتباطی به موکلش ندارد اما تصورم این است که اظهارات آقای هدایتی ممکن است بیارتباط با این موضوع نباشد و دادسرای جنایی در حال رسیدگی به این پرونده است. وی خاطرنشان کرد: فرد ضارب هر دو نفر (هم خانم و هم آقا) را هدف گلوله قرار داده که خوشبختانه خانم زنده است که در این صورت بسیاری از مسائل روشن خواهد شد. علیزادهطباطبایی تاکید کرد: اگر قاتل پیدا شود قطعاً اطلاعات ذیقیمتی خواهد داشت. وکلا باید امنیت داشته باشند، کسی حق ندارد در مورد وکیل، اینگونه اقدام کند. علیزاده معتقد است: قتل حاجیان در ارتباط با وظیفه وکلاتی وی بوده و باید این قضیه بهطور جدی بررسی شود.
احتمال تخریب یک ویلای جنجالی
شنیده شد که تخریب یک ویلای جنجالی دیگر در لواسانات که ۲۵ دیماه از کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری این شهر حکم تخریب گرفته بود با شکایت مالک در انتظار نظر نهایی دیوان عدالت اداری برای تخریب است. یک منبع آگاه در شمیرانات درباره آخرین وضعیت یک ویلای جنجالی دیگر در لواسانات اظهار داشت: حکم بدوی در تاریخ ۲۵ دی ۹۷ مبنی بر تخریب بناهای غیرمجاز این ویلا صادر شده است. وی ادامه داد: حکم تخریب متعلق به کمیسیون ماده ۱۰۰ است که مالک اعتراضکرده و پرونده به تجدیدنظر ارجاع میشود و در آنجا هم مجدد رأی تخریب صادر شده است. این منبع آگاه به اعتراضات مجدد مالک اشاره کرد و گفت: پرونده به دیوان عدالت اداری ارجاع شده و زمانی که پرونده به این مرحله میرسد دیوان دستور توقف موقت صادر میکند تا نظر نهایی اعلام شود. این ویلا متعلق به حسن میرمحمدعلی است و در فضای مجازی خبرساز شده است.
منعی برای فعالیت همایون وجود ندارد
شنیده شد که مدیر روابط عمومی دفتر موسیفی خبر ممنوعیت فعالیت حامد همایون خواننده را تکذیب کرد. وی در واکنش به انتشار خبر ممنوعیت فعالیت حامد همایون که از ساعاتی قبل در فضای مجازی منتشر شده است، گفت: از نظر دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی این خواننده منعی برای کار ندارد. وی افزود: اما اگر پخش صدا و تصویر او در صداوسیما با ممنوعیتی روبهرو شده است این موضوع به دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ارتباطی ندارد و سازمان صداو سیما در موارد اینچنینی همیشه مستقل از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی عمل کرده است. انتشار تصویری از یک ابلاغیه مکتوب درونسازمانی مربوط به دستور معاونت سیما به شبکه جامجم مبنی بر ممنوعیت انتشار تصویر و آثار حامد همایون تا اطلاع ثانوی، این شائبه را ایجاد کرده بود که مجوز رسمی فعالیتهای این هنرمند از سوی دفتر موسیقی باطل شده که با پیگیریهای صورتگرفته مشخص شد این هنرمند از نظر وزارت ارشاد ممنوعیتی برای فعالیت ندارد.
خراسان
نیروهای مسلح به کمک اشتغال زایی در کشور می آیند
تعدادی از مسئولان اجرایی با ارائه پیشنهادی به مدیران ارشد نهاد ریاست جمهوری، از دولت خواسته اند با توجه به ظرفیت قابل توجه وزارت دفاع و دیگر نیروهای مسلح در عرصه های مختلف مرتبط با موضوع اشتغال و نیز تاثیرگذاری صنایع دفاعی در استفاده از ظرفیت های بخش غیر دولتی که برای تامین نیازمندی های خود و کشور، حضور و مشارکت این دستگاه ها در سیاست گذاری های کلان اشتغال ضرورت داشته، بنابراین بهتر است نماینده ای از این قشر همچون وزیر دفاع، به عضویت شورای عالی اشتغال درآید.
تذکر به مدیران درباره خرید کتاب از نمایشگاه
یک مقام مسئول در ابلاغیه ای به تعدادی از سازمان ها و ادارات دولتی از آنها خواسته است با توجه به شروع برگزاری سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، مدیران مربوط در صورت نیاز بخش های مختلف به خرید کتاب های فارسی یا زبان های خارجی، ضمن ضرورت استفاده از تخفیف ها و طرح های ویژه خرید، توجه داشته باشند با تهیه فهرستی از نیازهای خود، به گونه ای برنامه ریزی کنند که کتاب ها صرفاً براساس اولویت ها و با حذف موارد تکراری خریداری شوند.