به گزارش مشرق، علی اسکات ویتکوویچ عصر امروز در جمع اساتید و دانشجویان دانشگاه ملایر ضمن ابراز خرسندی از حضور در شهرستان ملایر با اشارهای کوتاه به زندگی شخصی خود اظهار کرد: من در کشور چک اسلواکی متولد شدم، در دوران کودکی بدون دین خاصی بزرگ شدم و فهمی از خدا نداشتم.
وی با بیان اینکه در آنجا همه آموزشها در خصوص مادیگرایی بود گفت: وقتی ۱۲ سالم شد شروع به مطالعه در خصوص ادیان مسیحیت و کاتولیک کردم و به صورت پنهانی مطالعاتی را درباره فلسفه الهیات مسیحیت و کاتولیک داشتم.
این شیعه آمریکایی با اشاره به اینکه نیروهای دولت با اطلاع از این موضوع مرا دستگیر کرده و شکنجه کردند گفت: بعدها عدهای از دانشجویان تصمیم گرفتیم جنبشی را ترتیب دهیم که باعث از هم پاشیدن انقلاب کمونیستی چک اسلواکی شد و در کتابهای تاریخی از آن به عنوان انقلاب مخملی یاد میشود.
بیشتر بخوانید:
مرضیه هاشمی: شبیه جنایتکاران بازداشت شدم
وی گفت: بعد از انقلاب من به عنوان مشاور رئیس جمهور انتخاب شدم، با گذر زمان برخی انقلابیون از آرمانهای اصلی و انقلابی فاصله گرفتند و سراغ قدرت رفتند به همین دلیل تصمیم گرفتم از آن شغل بیرون آمده و کشورم را ترک کرده و به آمریکا بروم.
اسکات ویتکوویچ ضافه کرد: به خاطر مشکل مالی به دنبال دانشگاهی بودم که هزینه زیادی نداشته باشد در دانشگاه نظامی مشغول تحصیل شدم در مقطع کارشناسی فارغ التحصیل شدم، بعد از آن به دانشگاه دیگری رفتم و دیپلماسی پیشرفته در زبانهای مدرن خواندم.
وی افزود: بعد از آنکه متوجه توحش ارتش آمریکا در سراسر جهان شدم تصمیم گرفتم در رشته هنر تحصیل کنم و دیگر به دانشگاه نظامی علاقهای نشان ندادم.
این مبارز آمریکایی اضافه کرد: در ادامه در رشته پزشکی اجتماعی درس خواندم، بعد از آن به عنوان استادیار مشغول تدریس شدم، در زمینه دیپلماسی هم به عنوان استاد راهنما کار کردم.
وی ادامه داد: یکی از سوالات همیشگی ذهنم این بود که چرا آمریکا با مسلمانان دنیا سر جنگ دارد؛ به خاطر همین علاقه شخصی پیدا کردم که به مطالعه دین اسلام و قرآن بروم.
اسکات ویتکوویچ تصریح کرد: این سوال برای من ایجاد شد که کدام روشها به پیامبر اسلام نزدیکتر است، به همین خاطر به مسجدی در نزدیکی دانشگاه مراجعه کردم و از امام جماعت آنجا در خصوص فرقههای مختلف، حنفی، حنبلی، شافعی و.. پرسیدم که کدام یک به پیامبر اسلام و حضرت علی (ع) نزدیکتر است.
وی گفت: امام جماعت آنجا در پاسخ به سوالم بیان کرد مهم نیست که حضرت علی (ع) کیست؟ خودت از یکی از فرقهها پیروی کن و با توجه به اینکه روح پژوهشگری میگوید «نمیتوانی هر چیزی را که دوست داری بپذیری» برگشتم و به این فکر کردم منظور از صحبت ایشان چه بوده که راحت میگوید یک فرقه را قبول کن!
این مبارز آمریکایی افزود: بعد به ایشان گفتم مگر میشود ما سرچشمه را ندانیم و از دانشآموخته آن سرچشمه پیروی کنیم، دیگر ایشان جوابی نداد و من به او گفتم «مسیر شما اشتباه است».
وی با بیان اینکه بعد از آن من به مطالعات خود ادامه دادم و به نام امام خمینی (ره) برخوردم گفت: متوجه شدم اسلام واقعی و اسلام آمریکایی کدام است؛ در واقع اسلامی که در جامعه آمریکا بود نظارت پلیس فدرال بوده و از منابع آنها تغذیه میشد و شاید اکثر مردم نیز اطلاع درستی از آن نداشتند.
اسکات ویتکوویچ با اشاره به اینکه به خاطر پیگیریها و کنجکاویام در این امور، پلیس بعد از ۶ ماه به خانه من ریخت و دستگیرم کرد گفت: مرا به زندانی بردند و هفت سال و نیم شکنجهام کردند.
وی اظهار کرد: در زندان به این فکر بودم که اگر رهبرانی که من به آنها علاقمند بودم به جای من در این زندان بودند چه میکردند؟ به این نتیجه رسیدم که باید در مدتی که زندان هستم به زندانیان معنای واقعی اسلام را بفهمانم و آنها را با اسلام حقیقی آشنا کنم.
این فعال دینی با بیان اینکه بسیاری از زندانیان که اغلب آنها زندانیان سیاسی بودند از مسؤولان زندان میترسیدند گفت: من به این آیه قرآن توجه کردم که خداوند میفرماید «از کسی نترسید و فقط از من بترسید» و این آیه قوت قلبی برایم به منظور ادامه راه در آن زندان بود.
وی ادامه داد: زندانی که من در آن بودم در قلب شهر قرار داشت و کمتر کسی میدانست که آنجا یک زندان است؛ همه فکر میکنند زندانهای آمریکا همان زندانهای هولناک گوانتانامو و… است در حالی که این زندان در ساختمان بیرونی نمایی شبیه زندان نداشت.
اسکات ویتکوویچ افزود: بعد از مدتی روزنامهنگاران و حقوقدانان و مردم متوجه شده بودند که این محل یک زندان است و علیه همین زندان تظاهرات کردند مسؤولان نیز با معترضان تا حدودی همکاری و همراهی کردند؛ یک نفر به سلول من آمد و گفت که من آزاد شده و میتوانم به خانه برگردم.
وی افزود: بعد از آن به من پیشنهاد دادند که در دانشگاه ادامه تحصیل دهم اما باید در مصاحبه با روزنامهنگاران بگویم که آنها چه خدمتی به من کردهاند؟ اما قبول نکردم، آنها هم به من گفتند «تو دیوانهای.» بعد هم گفتند «پس آن قدر در زندان بمان تا بمیری».
این مبارز آمریکایی گفت: بعدها خواستند مرا به زندان دیگر کشورها بفرستند که این کشور قبول نکردند و مرا به چک فرستادند، در آنجا پناهنده سفارت ایران شدم تا بتوانم از آن طریق به ایران بیایم.
وی در ادامه با اشاره به دیدگاه ملت آمریکا در خصوص ملت ایران گفت: بیش از ۹۹ درصد مردم چیزی در خصوص انقلاب ایران نمیدانند و آنهایی هم که میدانند از انقلاب ایران تصور دیگری دارند.
اسکات ویتکوویچ گفت: متأسفانه مجاهدین خلق و منافقان نیز به این امر دامن میزنند و با پولهایی که از دشمنان نظام ایران میگیرند درصدد این هستند که نام انقلاب اسلامی را بد جلوه دهند.
وی با بیان اینکه تعداد کمی از مردم آمریکا اسلام حقیقی و واقعی را میشناسند گفت: دیدگاه آنها در مورد ایران چیز دیگری است و تنها اطلاعی که دارند شاید در خصوص هشت سال جنگ ایران و عراق است.
این مبارز انقلابی بیان کرد: برای مردم این دیدگاه از ایرانیان وجود دارد که با برنامه هستهای پیش میروند و به دنبال این هستند که در آمریکا بمبگذاری کنند، آمریکا نیز باید برنامه دفاعی خود را برای مقابله با ایرانیها پیش ببرد!
وی اضافه کرد: این تبلیغات منفی را هر روز از رسانههای ضد ایرانی و ضد انقلابی در آمریکا میشنویم، در واقع مردم هر روز با این تبلیغات رسانهای بمباران میشوند، بسیاری از مردم واقعاً از این همه تبلیغات خسته شدهاند.
این مبارز آمریکایی تصریح کرد: البته عدهای هستند که تلاش میکنند که حقیقت را بدانند و این اتفاق در حال حاضر بیشتر شده است.
وی ادامه داد: مثلاً در برخی رسانههای ضد ایرانی میبینیم روستاهای دورافتادهای از کشوری مثل افغانستان را نشان دهند که مردم در فقر مطلق زندگی میکنند و یا از الاغ برای انجام امور خود مانند رفت و آمد استفاده میکنند، آنها این تصاویر را به ایران منتسب میکنند.
اسکات ویتکوویچ اضافه کرد: جالب این است که آنها برخی تأسیسات هستهای ایران را نشان میدهند که بیننده را به شک وامیدارد، برای بیننده سوال ایجاد میشود؛ این ایرانی که مردم آن از الاغ برای رفت و آمد استفاده میکنند چگونه این تأسیسات را دارند؟
وی با اشاره به حضورش در ایران طی دو سال گذشته گفت: من وقتی مقایسه میکنم میبینم زندگی در ایران بسیار خوب است؛ شاید در آمریکا ثروت باشد اما برای افراد خاص است؛ در آنجا یک خانواده متوسط نمیتواند خرج و دخلش را با هم یکی کند، در حالی که در ایران خانوادههای متوسط به راحتی میتوانند زندگی کنند.
این مبارز آمریکایی افزود: در آمریکا کلاس متوسط وجود ندارد، باید درآمد بالایی داشته باشی تا بتوانی خرج و دخل زندگیت را با هم هماهنگ کنی.
وی با بیان اینکه ایرانیها باید به اسلام و انقلاب و ایرانی بودن خود افتخار کنند و هرگز از ایرانی بودن خود خجالتزده نباشند گفت: ایران میراث گرانبهایی دارد که باید به آن افتخار کرد.
اسکات ویتکوویچ گفت: بسیاری از چیزهایی که در ایران وجود دارد همچنان نسبت به گذشته حالت طبیعی خود را حفظ کرده است، زندگی ایرانیها برای من بسیار جالب است در حالی که در آمریکا با همه پیشرفتهایی که داشته همه چیز از حالت طبیعی خود خارج شده است.
وی گفت: فرهنگ ایرانی فرهنگ زیبا و جالبی است، دنیا باید این فرهنگ را ببیند و باید این فرهنگ را ترویج کرد.
این مبارز آمریکایی افزود: افرادی که در ایران دارای تحصیلات هستند بسیار موفقاند و این برای من باعث افتخار است که در حال حاضر در ایران هستم.