کد خبر 930281
تاریخ انتشار: ۱ بهمن ۱۳۹۷ - ۰۹:۳۰
سود سپرده‌های کوتاه‌مدت، ماه‌شمار شد

با بخشنامه جدید بانک مرکزی، پرداخت سود سپرده‌های کوتاه‌مدت، از امروز(اول بهمن‌)، از روزشمار به ماه‌شمار تغییر یافته، این سپرده‌ها اگر کمتر از دوره یکماهه برداشت شوند، سودی دریافت نمی‌کنند.

به گزارش مشرق، با بخشنامه جدید بانک مرکزی، پرداخت سود سپرده‌های بانکی از روزشمار به ماه‌شمار تغییر کرده است. در واقع، اگر سپرده‌گذاری، پیش از موعد یکماه از سپرده خود برداشت کند، بانکها مکلف به پرداخت سود به او نیستند؛ بنابراین شرط ارایه سود از سوی نظام بانکی به سپرده‌های کوتاه‌مدت، ماندگاری حداقل یکماهه در شعب بانکی است.

بیشتر بخوانید:

بر اساس بخشنامه‌ای که شورای پول و اعتبار، اول دیماه تدوین و به نظام بانکی ابلاغ کرده بود، معیار پرداخت سود سپرده‌های سرمایه‌گذاری عادی از روزشمار به ماه‌شمار تغییر یافته و بنابراین اگر یک سپرده یک ماه تمام را در شعب بانکی باقی بماند، می‌تواند سود دریافت کند که این نرخ هم البته ده درصد است.

پیش از این مصوبه شورای پول و اعتبار، شعب بانک‌ی در صورت واریز و برداشت از حساب‌های کوتاه‌مدت، سود روزشمار را در پایان هر ماه واریز می‌کردند، اما اکنون این گونه نیست و شرایط تغییر کرده است.

بانک ها نرخ سود سپرده را با مردم چطور حساب می‌کنند؟

سود سپرده‌های بانکی به صورت روزشمار و با نرخ سود علی‌الحساب طبق فرمول (مدت به روز) × (نرخ) × (مبلغ سپرده‌گذاری) تقسیم بر ۳۶۵ = سود سپرده‌های کوتاه‌مدت روز شمار محاسبه می‌شود. آنگونه که کارمندان شعب بانکی می‌گویند، سود روزشمار ۱۵ درصد یعنی کمترین مانده روزانه شما جمع شده و در پایان سی روز محاسبه می‌شود. سپس عدد به دست آمده در ۱۵ درصد ضرب و مجموع آن تقسیم بر ۳۶۵ که معرف ۳۶۵ روز سال است.

به عنوان مثال اگر ده میلیون تومان به شکل ثابت در بانک با نرخ ۱۵ درصد نگه داشته شود، سود آن این گونه به دست می‌آید که عدد یک میلیون در ۳۰ برای ماه‌های ۳۰ روزه و ۳۱ برای ماه‌های ۳۱ روزه ضرب شده و عدد ۳۰۰ میلیون تومان به دست آمده در ۱۵ درصد ضرب می شود. حال عدد ۴۵ میلیون تومان به دست آمده بر ۳۶۵ تقسیم می شود که این سود یک ماه مبلغ سپرده‌گذاری است.

حال آنگونه که فرمول بانک مرکزی می‌گوید، بانکها اجازه ندارد این سود را برای سپرده‌هایی محاسبه کنند که کمتر از یک ماه در بانک مانده باشند؛ یعنی در فرمول محاسبه سود که قبلاً وجود داشته، تغییر ایجاد شده و در تبدیل به فرمول جدید، «نرخ سود ضربدر تعداد روزهای ماه ضربدر کمترین مانده طی ماه» خواهد شد.

منبع: مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 7
  • در انتظار بررسی: 1
  • غیر قابل انتشار: 1
  • AE ۱۳:۱۱ - ۱۳۹۷/۱۱/۰۱
    17 33
    تازه شد مانند همه بانکهای دنیا چه معنی داشت روزانه سود میدادند ؟!!
  • سید رضا IR ۱۴:۱۷ - ۱۳۹۷/۱۱/۰۱
    26 3
    سیستم بانکی و بیمه ؛ یعنی جیب بری !!
  • علی ترابی IR ۱۷:۳۳ - ۱۳۹۷/۱۱/۰۱
    16 2
    از مسئولین محترم بانکی کشور یه سوال جدی دارم فرض می کنیم در بانکی مثلا 5 میلیون تومان داریم اول برج 1 میلیون تومان ان را برمی داریم می ماند 4 میلیون تومان روز دوم 6 میلیون تومان به حساب واریز می کنیم می شود 10 میلیون تومان و تا اخر برج چندین بار به حساب فرضی مذکور مبلغی را واریز می نماییم و مثلا بسیار و به مراتب بیش از 4 میلیون تومان اول برج است حال یه سوال سود مازاد بر 4 میلیون که از دوم ماه در حساب است به جیب کی می رود؟ به والله چیزی جز چپاول ملت نمی توان نام برد
  • ناشناس IR ۰۷:۵۵ - ۱۳۹۷/۱۱/۰۲
    1 1
    با سلام خواهشا سود خواري و ربا را بايد از بين برد تنها كار و توليد اقتصاد مملكت را نجات ميدهد .هر كس دلسوز كشور است كار كند.
  • غلام یعقوبی IR ۰۱:۴۵ - ۱۳۹۷/۱۱/۰۶
    0 1
    عالی
  • غلام یعقوبی IR ۰۱:۴۵ - ۱۳۹۷/۱۱/۰۶
    0 1
    عالی
  • IR ۱۰:۳۳ - ۱۳۹۸/۰۱/۲۰
    1 1
    سلام ببخشید لطفا جواب بدین 13%مالیات چقدر میشه؟

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس