به گزارش مشرق، این کاوشگر در حوضه قطب جنوب-آیتکن و منطقه"Von Karman crater" فرود آمد.
این دهانه بسیار عمیق است و با این وجود این کاوشگر میتواند اطلاعات مهمی از سنگهای آنجا را در اختیار دانشمندان قرار دهد.
کمتر از یک ماه گذشته چین فرودگر و کاوشگر "چانگای -۴"(Chang'e-۴) را برای مطالعه آن نیمه از ماه که ساکنان زمین هیچگاه آن را نمیبینند و همیشه تاریک است، به فضا فرستاد.
کاوشگر "چانگای -۴" سوار بر موشک "لانگ مارچ ۳بی"(Long March ۳B) از مرکز پرتاب ماهواره "شیچانگ"(Xichang) پرتاب شد.
سَمت پنهان ماه نیمکرهای از کرهٔ ماه است که بهطور دائمی از کره زمین روی گردان است. سمت پنهان ماه نخستین بار در سال ۱۹۵۹ توسط کاوشگر لونا ۳ شوروی عکسبرداری شد و نخستین رویت مستقیم با چشم انسان در سال ۱۹۶۸ و در جریان مأموریت آپولو ۸ صورت گرفت.
سمت پنهان ماه دارای دهانههای برخوردی فراوانی است ولی دریاوارهای کمی دارد. در این سمت از ماه کمتر حوضهای یافت میشود که عمق آن به اندازهای باشد که اجازه فورانهای آتشفشانی و تشکیل دریاوارها را بدهد. به این خاطر، با وجود اینکه دهانههای برخوردی زیادی در هر دو سمت ماه دیده میشود اما تفاوتها عمقها باعث شده که دریاوارهای بزرگ بیشتر در سمت پیدای ماه تشکیل شوند. ظاهراً تعداد بارهایی که گدازههای زیرسطحی در سمت پیدای ماه به سطح رسیدهاند بیشتر و آسانتر از سمت پنهان بوده است.
هدف این فرودگر، دهانه بزرگ ون کارمن(Von Karmán) است و اکنون که در آنجا فرود آمده، همراه با کاوشگر، خاک ماه را تجزیه و تحلیل خواهد کرد و ساختار زیربنایی آن و باد خورشیدی را مطالعه و بررسی میکند.
چانگای -۴" دنباله سه ماموریت موفق برنامه "چانگای" است. دو ماموریت اول شامل کاوشگرهایی بودند که در مدار ماه قرار گرفتند، در حالی که ماموریت "چانگای -۳" شامل فرود یک فرودگر و کاوشگر در نیمه نزدیک ماه بود.