کد خبر 917080
تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۳۹۷ - ۱۴:۲۵
میزان صادرات نفت ایران بعد از اعطای معافیت به 8 کشور چگونه خواهد شد؟

خرید نفت ترکیه از ایران در ماه نوامبر صفر شده است و این در حالی است که ترکیه برای ادامه خرید نفت از ایران از آمریکا معافیت دریافت کرده بود.

به گزارش مشرق، دیلی صباح به نقل از یک منبع آگاه نوشت، خرید نفت ترکیه از ایران در ماه نوامبر صفر شده است و این در حالی است که ترکیه برای ادامه خرید نفت از ایران از آمریکا معافیت دریافت کرده بود.

این در حالی است که وزیر انرژی ترکیه گفته بود آمریکا تنها درصد کمی از واردات نفتی ترکیه از ایران را از تحریم‌ها معاف کرده است.

«فاتح دؤنمز»، در گفت‌وگو با شبکه تلویزیونی «ان.تی.وی» گفته بود که این کشور تنها توانسته است برای ۲۵ درصد از واردات نفتی از ایران معافیت تحریمی‌ اخذ کند.

به گفته وی پالایشگاه نفتی «توپراش» برای اجتناب از هرگونه مشکلات در بازار ملی، به دنبال جایگزین می‌گردد و هنوز آنکارا از واشنگتن «رقم دقیقی» برای معافیت خود از تحریم‌ها دریافت نکرده است.

به گزارش شبکه «هابر ترک»، وزیر انرژی ترکیه در مورد قراردادهای نفتی کشورش با ایران نیز گفت که این قراردادها پنج تا شش ساله بوده و ترکیه به خرید نفت از ایران ادامه خواهد داد.

ظاهرا نفتی که ترکیه از ایران دریافت می‌کند معمولا یک یا دو هفته قبل رزرو می‌شود، زیرا محموله‌های نفتی برای رسیدن از ایران به این کشور از طریق دریا، همین قدر زمان می‌برد.

به گفته یک منبع تجاری، شرکت توپراس، بزرگ‌ترین واردکننده نفت ترکیه قرار است از نیمه اکتبر تا نیمه نوامبر در پالایشگاه ایزمیت، یکی از ۴ پالایشگاه این شرکت، تعمیرات انجام دهد. این اقدام در مجموع تقاضا برای نفت از سوی این شرکت را در این مدت کاهش می‌دهد.

ترکیه از قبل نمی‌دانست که آیا درخواستش برای دریافت معافیت قبول می‌شود یا نه، به همین دلیل انتظار کاهش در خریدهای ماه نوامبر را داشت.

این کشور به شدت به واردات نفت از ایران برای تامین نیازهای انرژی خود وابسته است و تهران به علت نزدیکی، کیفیت نفت و تفاوت‌های قیمتی مطلوب، یکی از منابع اصلی آنکارا برای تامین نفت است.

بزرگترین پالایشگاه ترکیه با وجود تهدید تحریم‌های آمریکا، به واردات نفت از ایران ادامه می‌دهد اما میزان خرید خود را در ماه‌های آینده کمتر خواهد کرد.

ترکیه که عضو ناتو است، برای تامین نیازهای انرژی خود به ایران به شدت وابسته است و ایران به دلیل نزدیکی، کیفیت نفت و قیمت مناسب، یکی از منابع اصلی تامین نفت ترکیه بوده است.

طبق گزارش دیده بان انرژی ترکیه (EPDK)، توپراس که بزرگترین پالایشگاه ترکیه است، در چهار ماه نخست سال ۲۰۱۸ به طور متوسط ۱۸۷ هزار و ۱۹۶ بشکه در روز نفت ایران را خریداری کرد.

توپراس تنها در آوریل هشت محموله نفت معادل بیش از ۲۴۰ هزار بشکه در روز، از ایران وارد کرد.

اما از ماه مه که دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا از توافق هسته ای سال ۲۰۱۵ با ایران خارج شد و بازگشت تحریم‌ها را اعلام کرد، خرید نفت توپراس از ایران کاهش یافته است.

بنا بر آمار کشتیرانی، ایران در ماه‌های مه و ژوئن، هر ماه چهار محموله نفت خام معادل حدود ۱۳۰ هزار بشکه در روز به توپراس ارسال کرده است که در مقایسه با شش تا هشت محموله در ابتدای سال کاهش داشته است.

توپراس از ابتدای ماه میلادی جاری تاکنون سه محموله نفت خام ایران را خریداری کرده است.

تحریم‌های آمریکا علیه ایران قرار است پس از پایان مهلت شش ماهه، در چهارم نوامبر به اجرا گذاشته شوند.

یک منبع آگاه گفته است، تصمیم آمریکا دلیل اصلی افت خرید توپراس از ایران از ماه مه بوده اما این پالایشگاه احتمالا همانند دور قبلی تحریم‌ها، به خرید نفت ایران ادامه خواهد داد. توپراس در دوران تحریم‌های قبلی آمریکا در سال ۲۰۱۱، هر ماه سه تا چهار محموله نفت ایران را خریداری می کرد و این بار نیز احتمالا به جای توقف کامل واردات، همچنان به خریدش ادامه خواهد داد. این نفت باید خریداری شود در غیراین صورت قیمت‌ها صعود خواهد کرد و هیچ کس چنین چیزی نمی خواهد.

پالایشگاه‌ها در سایر کشورها به دلیل نگرانی از قطع دسترسی به سیستم مالی آمریکا، خریدشان از ایران را کاهش داده اند. پالایشگاه‌های هندی برای اجتناب از مجازات آمریکا، ماه گذشته خرید نفت از ایران را محدود کردند.

ترامپ در ابتدا اعلام کرده بود هدفش به صفر رساندن صادرات نفت ایران است اما اخیرا از مواضع خود عقب نشینی کرده است. مایک پامپئو، وزیر خارجه آمریکا اظهار کرده است که واشنگتن درخواست معافیت شماری از کشورها از تحریم‌های ایران را بررسی خواهد کرد.

اکثر تحلیلگران غربی می‌گویند تحریم‌ها باعث خواهد شد صادرات نفت ایران کاهش قابل توجهی پیدا کند و برخی از آنها حتی کاهش صادرات ایران به میزان دو سوم و رسیدن آن به ۷۰۰ هزار بشکه در روز را پیش بینی کرده اند.

ترکیه از تصمیم آمریکا انتقاد و اعلام کرده که آنکارا روابط تجاری خود با ایران را به خواست کشورهای دیگر قطع نمی‌کند.

وزارت خارجه ترکیه پس از دیدار هیات آمریکایی از آنکارا، اعلام کرد مقامات این کشور در تلاش برای اجتناب از آسیب دیدن ترکیه از تحریم‌های آمریکا هستند.

در گذشته هر زمان که ترکیه ناچار شد خرید نفت ایران را کاهش دهد، نفت عراق جایگزین شده بود و تحلیلگران می‌گویند احتمال دارد در ماه‌های آینده چنین اتفاقی روی دهد.

ترکیه در چهار ماه نخست امسال به طور میانگین ۳۹ هزار و ۷۶۸ بشکه در روز نفت عراق را وارد کرد. عراق در سال ۲۰۱۷ با صادرات هفت میلیون تن نفت معادل حدود ۱۴۱ هزار بشکه در روز، سومین صادرکننده بزرگ نفت به ترکیه پس از ایران و روسیه بود.

منبع: فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 9
  • در انتظار بررسی: 1
  • غیر قابل انتشار: 8
  • IR ۲۰:۵۵ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۴
    34 20
    شماهم یک ماه نگذارید این جماعت بی سواد از ایران که به عنوان توریست میرن ترکیه از مرز خارج بشن اونوت ببینید همین بوزخورهای ترک چه طوری مثل سگ کفشتون رو می لیسن.
    • IR ۰۹:۴۲ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۵
      12 41
      شما پتانسيل ديكتاتور بودن رو داريد.تبريك بر امثال شما و تسليت بر مردم ايران
    • IR ۱۴:۴۵ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۵
      2 8
      20:55 پولشو نداری تا شاه عبدالعظیم بری چرا حسادت میکنی؟مردم پول دارن و اختیار پولشونو دارن و این به گدا گشنه های پا برهنه ربطی نداره
  • US ۲۱:۱۱ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۴
    0 0
    خسته نباشید
  • IR ۲۱:۴۵ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۴
    3 2
    فعلا خوبه بزارید ترکیه طرحهای گاب و تکمیل کنه بلایی سرمون بیاد
  • AU ۰۰:۳۶ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۵
    4 0
    تا راه تولید را در پیش نگیریم هرگز نمی توانیم جلوی بازی دیگران را با خود بگیریم.
  • IR ۱۱:۴۵ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۵
    15 5
    شما چه انتظاراتی دارید ترکیه براساس منافع خودش تصمیم می گیرد فشار امریکا برترکیه عدم خرید نفت ایران بی دلیل نیست ترکیه چقدر اصرار برخرید نفت دارد چکار کند امریکا نمی زاره
    • IR ۱۰:۴۲ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۶
      8 1
      چطوری برای اینکه نفت سوریه مفت بگیره این همه بی گناه کشت دلت برای خونخواران نسوزه متعصب
  • IR ۱۷:۵۶ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۵
    1 0
    نفت روسیه کیفیتشبیشتره ...

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس