کد خبر 9141
تاریخ انتشار: ۱۷ مهر ۱۳۸۹ - ۰۸:۳۷

حميد بقايي: طرف خارجي قدرت نظامي و قدرت اقتصادي‌اش را بر سر ميز مذاکره مي‌گذارد و ما کورش را به رخ آنها مي کشيم.

حميد بقايي گفته که ما وقتي با طرف خارجي سر ميز مذاکرده مي‌نشسنيم او چه بر سر ميز مذاکره مي‌گذارد؟ سلاح، قدرت نظامي و قدرت اقتصادي‌اش را در نهايت ولي وقتي بحث فرهنگ و انسانيت مي‌شود ما فردوسي را مي‌گذاريم روي ميز، ما مولوي را معرفي مي‌کنيم، ما منشور کوروش را وسط مي‌گذاريم و مي‌گوييم تو هم در مقابلش بگذار، تو چه داري؟ واقعا چه داري؟ قدرت اقتصادي مي‌آيد و مي‌رود، قدرت نظامي مي‌آيد و مي‌رود، اما قدرت فرهنگي چيزي نيست که بيايد و به اين راحتي برود.
آفتاب: رئيس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري در مراسم بزرگداشت مولوي گفته که متاسفانه بعضي‌ها گاهي اوقات خودزني مي‌کنند و داشته‌‌هاي تاريخي‌هاي خود را به بهاي اندک مي‌فروشند.
بقايي گفته که مثلا همين منشورکوروش که به ايران آمد، من انتظار داشتم کساني که خيلي در داخل کشور ادعاي ايراني بودن، تمدن و فرهنگ داشتند، حداقل پا به ميدان بگذارند و از اين اثر ارزشمند ايراني دفاع کنند، اما آنها سکوت کردند.
حميد بقايي گفته که ما وقتي با طرف خارجي سر ميز مذاکرده مي‌نشسنيم او چه بر سر ميز مذاکره مي‌گذارد؟ سلاح، قدرت نظامي و قدرت اقتصادي‌اش را در نهايت ولي وقتي بحث فرهنگ و انسانيت مي‌شود ما فردوسي را مي‌گذاريم روي ميز، ما مولوي را معرفي مي‌کنيم، ما منشور کوروش را وسط مي‌گذاريم و مي‌گوييم تو هم در مقابلش بگذار، تو چه داري؟ واقعا چه داري؟ قدرت اقتصادي مي‌آيد و مي‌رود، قدرت نظامي مي‌آيد و مي‌رود، اما قدرت فرهنگي چيزي نيست که بيايد و به اين راحتي برود. اينها ظرفيت‌ها و پتانسيل‌هاي ما است.
وي همچنين گفته که ايراني‌ها همواره تمدن‌ساز بوده‌‌اند و تمدن‌ساز باقي خواهند ماند و آينده بشريت به دست‌ايراني‌ها رقم مي‌خورد و من در اين زمينه اغراق نمي‌کنم، ناسيوناليست هم نيستم، چون اصلا نژادگرايي و قوميت‌گرايي، در جهان امروز امري ناپسند است اما نمي‌توانيم انکار کنيم که ايراني‌، يعني مظهر فرهنگ و تمدن.
رئيس سازمان ميزاث فرهنگي براي اثبات ادعاي خود، منشور کوروش را مثال آورده و گفته کدام ملت دنيا مي‌تواند بگويد که در 25 قرن پيش چنين فرماني داشته است؟ در ايامي که تمام قوميت‌ها، برده داشتند و غارت و جنايت مي‌کردند، حاکم ايران چنين فرماني را صادر کرده و گفته است از امروز برده داري بايد لغو شود و چنين شده است و اين در حالي است که قانون‌برده‌داري در آمريکا سال 1862 لغو شده است و کمتر از 200 سال از آن مي‌گذرد. روزي هم که قانون برده‌داري را لغو کردند، در امريکا جنگ شد و 600 هزار نفر کشته شدند اما در ايران فرهنگ و تمدن ايراني در سطحي بود که وقتي گفتند برده‌داري از امروز لغو مي‌شود ما شاهد هيچ مقاومتي نبوديم و در هيچ کجاي تاريخ نيامده است که حتي يک نفر عليه اين فرمان بلند شود و اعتراض کند. اين نشان دهنده اين است که لغو برده‌داري خواست ملي بوده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس