اخبارویژه

یکی از مدیران ارشد منطقه آزاد کیش به دستور مقام قضایی توسط نیروی انتظامی و به‌دلیل اتهامات در رابطه با مؤسسه مالی اعتباری ثامن‌الحجج (ع) بازداشت شده است.

سرویس سیاست مشرق- روزنامه‌ها در لابه‌لای گزارش‌ها و سرمقاله‌ها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره می‌کند.

*****

کیهان

FATF ابزار آمریکا برای سخت‌تر کردن تحریم‌هاست


برخلاف ادعای توجیه‌کنندگان همکاری‌های اطلاعاتی با ‌FATF مبنی بر کاهش تحریم‌ها، این همکاری‌ها منجر به تنگ‌تر شدن حلقه تحریم‌ها می‌شود.


به گزارش رجانیوز، تعهد دادن دولت به ‌FATF برخلاف قانون اساسی و بدون تائید در مراجع ذی‌صلاح (مجلس شورای عالی و امنیت ملی)، پشت درهای بسته توسط وزارت خارجه پخت و پز شد.


ماحصل آن نیز تبدیل به یک برنامه اقدام (Action plan) و تعهدات 41 گانه گشت که تاکنون توسط دولت در خروجی رسانه‌ها قرار نگرفته است! این  اتفاق در حالی رخ داده که مدعیان شفافیت در تعهدات داده شده به گروه اقدام مالی حاضر به خروج اطلاعات کشور و رسیدن آن به دست این گروه آمریکایی شده است.


تاسف‌بار آنکه برنامه اجرایی که این سازمان بین دولتی برای ایران تعریف نموده، زیرساخت‌های انتقال اطلاعات تراکنش‌های مالی در ایران را برای دیگر اعضای این سازمان که شامل کشورهای متخاصمی چون آمریکا می‌شود را فراهم می‌آورد و ایران می‌بایست در برابر تراکنش‌های مالی خود پاسخگو باشد و مبتنی بر تحریم‌های ظالمانه غرب، به خود تحریمی نهادها و افراد تحریم شده ایرانی بزند.


دولت در مذاکرات ‌FATF تعهد داده انتقال آزاد اطلاعات به این نهاد استعماری را انجام دهد. فصل همکاری‌های بین‌المللی یکی از اسناد موجود (سند بازنگری ‌ICRG) بخش زیادی از حقایق موجود را افشا می‌کند.
در بند 85 این سند، تعهدات ایران در خصوص همکاری بین‌المللی را فاش می‌کند و در آن اعلام می‌کند که مقامات ایرانی اعلام کردند که براساس تفاهم‌نامه‌های FIU ایرانی‌ها قادر هستند هرگونه اطلاعات در خصوص تراکنش‌های مالی‌ای که از طرف همتای خارجی به عنوان تراکنش مشکوک به پولشویی و تامین مالی تروریسم تشخیص داده شود را حتی به صورت داوطلبانه ارائه نمایند.


متعاقبا، ایران اطلاعات بیشتری را در قابلیت FIU خود برای ورود به قراردادها و تبادلات اطلاعات آماده کرد. پیرو بخش 16 آیین‌نامه روش آماده‌سازی و عقد قراردادهای بین‌المللی سازمان دولت مربوطه به آماده‌سازی و امضا تفاهم‌نامه، بیانیه، اعلامیه، توصیه‌نامه، صورت‌جلسه مذاکره، صورت جلسه نشست و دیگر موارد مشابه از پیمان‌های تعارف است. بنابراین ‌FIU ممکن است مستقیما تفاهم‌نامه یا طرح همکاری با همتای خارجی خود امضاء کند. بر این اساس در حال حاضر تفاهم‌نامه‌هایی با چندین کشور امضاء شده است. به گفته مقامات ایرانی، تفاهم‌نامه‌ها حاکی از آن هستند که FIU توانایی ارائه هرگونه اطلاعات در دسترس به صورت خودجوش و داوطلبانه یا بنا به درخواست مربوط به تحقیقات به معاملات مالی مشکوک به پولشویی یا تامین مالی تروریسم و اشخاص یا شرکت‌های درگیر مشکوک توسط ‌FIUها را دارند. حد این تفاهم‌نامه‌ها با تبادلات اطلاعات در حوزه‌های پولشویی، جرائم منشأ مربوطه و تامین مالی تروریسم است.


مقامات آمریکایی نیز بارها مقاصد اصلی ‌FATF و شفافیت اطلاعات ایران و نقش آن در تحریم‌ها را فاش کرده‌اند. دیوید کوهن معمار تحریم‌های ایران در رابطه با نقش شفافیت در موفقیت تحریم‌ها می‌گوید: «موفقیت تحریم‌های آمریکا بستگی عمیق به شفافیت بانکی دارد. از طریق جمع‌آوری اطلاعات کلیدی، افرادی که در نهایت از تراکنش‌های بانکی بهره می‌برند، شناسایی می‌شوند. به این دلیل، شفافیت بانکی هسته اصلی ماموریت وزارت خزانه‌داری است.»


خوان زاراته، معاون مدیریت مبارزه با تروریسم و جرائم مالی در وزارت خزانه‌داری برای تبیین بهتر جایگاه ‌FATF در فشار بر ایران، می‌گوید: «برای قرار دادن ایران در تنگنا و سخت تر کردن شرایط برای این کشور، به حضور کامل ‌FATF نیاز است.»


زاراته می‌گوید:‌ «برای این که ایران از نظام مالی منزوی شود، لازم است FATF برای تایید قضاوت‌هایی پیرامون نظام مالی ضد پولشویی و مبارزه با تروریسم مداخله کند.» یعنی از نظر زاراته، همکاری ما با ‌FATF باعث انزوای بیشتر ایران خواهد شد.


رشوه 30 میلیون دلاری تیم مهدی هاشمی و جریمه 750 هزار یورویی توتال


دادسرای پاریس روز جمعه، خواستار مصادره 250 میلیون یورو از دارایی‌های شرکت نفتی توتال در پرونده پرداخت رشوه به ایران شد.


دادسرای پاریس همچنین خواستار جریمه 750 هزار یورویی علیه شرکت توتال شده است. این حداکثر یک جریمه علیه یک شخص حقوقی است که در چنین پرونده‌هایی می‌توان در نظر گرفت.


به گزارش رادیو فرانسه، «شرکت فرانسوی توتال متهم است که در فاصله سال‌های 2000 تا 2004 برای عقد قرارداد با ایران به میزان 30 میلیون دلار به مقامات ایرانی رشوه داده است. در آن زمان،‌ مهدی هاشمی رفسنجانی، مدیر شرکت‌های پیمانکار شرکت ملی نفت ایران بود.


این رشوه توتال به عقد قراردادی دو میلیارد دلاری با شرکت ملی نفت ایران در ارتباط با توسعه میدان گازی پارس جنوبی در سال 1997 منجر شد».


رادیو فرانسه می‌افزاید: چند سال پس از این ماجرا، تحقیقات قضایی در این زمینه آغاز شد و بالاخره روز پنجشنبه 11 اکتبر (19 مهر)، محاکمه شرکت عظیم نفتی توتال در پاریس آغاز شد و در روزهای آینده ادامه خواهد یافت.


اما سه نفر اصلی درگیر در این پرونده یا مرده‌اند یا در وضعیتی نامعلوم قرار دارند: کریستف دو مارژوری مدیرعامل پیشین شرکت توتال که در زمان عقد قرارداد مدیر بخش خاورمیانه این شرکت بود، چهار سال قبل (20 اکتبر 2014) طی سانحه‌ای در فرودگاه مسکو کشته شد، بیژن دادفر، مدیر شرکت مشاوره و طرف قرارداد با شرکت فرانسوی توتال به گفته وکیل وی در اثر بیماری اخیراً درگذشته است و گفته می‌شود یکی دیگر از واسطه‌ها به نام عباس یزدی،‌از نزدیکان مهدی هاشمی،‌نیز جان سپرده است.


وکیل عباس یزدی مدعی است که او در دوبی ربوده شد و آدم‌ربایان توسط دادگاه محلی محکوم شدند، بی‌آنکه البته جسد عباس یزدی یافت شود.


شفافیت بین‌المللی: 16 کشور اروپایی به افراد فاسد و مجرم «ویزا» می‌فروشند


سازمان شفافیت بین‌الملل نسبت به واگذاری گذرنامه و مجوز اقامت به افراد در ازای سرمایه‌گذاری در 16 کشور اروپایی هشدار داد و آن را موجب حمایت از عناصر جنایتکار و تروریست توصیف کرد.
وبسایت رادیو فرانسه در گزارشی نوشت: سازمان‌های غیردولتی «شفافیت بین‌الملل» و «شاهد جهانی»، با انتشار گزارشی اخذ گذرنامه و مجوز اقامت به ازای سرمایه‌گذاری در برخی کشورهای اروپایی را محکوم کردند.


دو نهاد غیردولتی «شفافیت بین‌الملل» و «شاهد جهانی»، با انتشار گزارشی مشترک با عنوان «در دنیای مشوش ویزاهای طلایی» با انتقاد شدید از اینکه در برخی کشورهای اتحادیه اروپا، مجوز اقامت و حق شهروندی اروپا،‌ به ازای سرمایه‌گذاری‌های کلان، همچون یک کالای لوکس قابل خریداری است، تاکید کردند:‌عدم نظارت و نیز نقایص موجود در چارچوب برنامه این کشورها در طرح ویزاهای طلایی، باعث می‌شود که افراد مجرم و فاسد به راحتی بتوانند در اروپا پناهنده شوند و خطر ناامنی و پولشویی در این کشورها افزایش یابد.


در این گزارش آمده است: چند کشور اروپایی به تجارت با حق شهروندی به ازای سرمایه‌گذاری‌های کلان می‌پردازند و دوازده کشور اتحادیه اروپا تحت شرایط مشابه، تسهیلاتی را در زمینه اخذ مجوز اقامت برای سرمایه‌گذاران فراهم می‌کنند.


این گزارش می‌افزاید: طی ده سال گذشته، حداقل 6 هزار گذرنامه و 100 هزار مجوز اقامت، به ازای سرمایه‌گذاری‌های کلان، اعطا و به عبارت دیگر فروخته شده‌اند؛ چنانکه کشورهای اسپانیا، پرتغال، بریتانیا، مجارستان و لتونی، هر یک بیش از 10 هزار مجوز اقامت را اینگونه در اختیار سرمایه‌گذاران قرار داده‌اند.


این گزارش در ادامه، از واگذاری مجوز اقامت به ازای 250 هزار یورو سرمایه گذاری در کشورهای یونان و لتونی انتقاد کرده و می‌افزاید که هزینه دریافت گذرنامه در کشور قبرس به دو میلیون یورو می‌رسد.
«لور بریو» مسئول امور مبارزه با پولشویی در سازمان شفافیت بین‌الملل، که یکی از نگارندگان این گزارش مشترک نیز می‌باشد، تاکید کرده است «چنین طرح‌ها و برنامه‌هایی که از مدیریت و نظارت کافی برخوردار نیستند، به افراد فاسد اجازه می‌دهد که بدون هیچگونه مانعی در سرتاسر اروپا مسافرت و کار  کنند و موجب سست شدن پایه‌های امنیت جمعی شوند؛ به همین دلیل است که ما از اتحادیه اروپا می‌خواهیم که هر چه زودتر در این زمینه اقدام نماید.»


هشدار درباره رفتار غیرمسئولانه 16 کشور اروپایی در زمینه واگذاری گذرنامه و مجوز اقامت و حقوق شهروندی و این که این اقدامات می‌تواند مقدمه پولشویی و حمایت از افراد مجرم و فاسد باشد، در حالی است که کشورهای اروپایی از ارکان تشکیل دهنده کارگروه FATF (مبارزه با پولشویی و جرایم سازمان یافته و تأمین مالی تروریسم) هستند و طبعا تیغه قیچی دسته آن را نمی‌برد!
 

وکیلی: مجلس بی‌خبر است /تصمیمات دولت، لحظه‌ای و پرنوسان است


عضو هیئت رئیسه مجلس از فراکسیون امید می‌گوید تصمیم دولت در مورد وزارتخانه‌ها، مانند تصمیم‌گیری‌اش در بازار ارز، پرنوسان است.


محمدعلی وکیلی در گفت‌وگو با تابناک و درباره بلاتکلیفی چند وزارتخانه گفت: هنوز هیچ یک از اسامی که در حال حاضر مطرح هستند، رسمی نیست، چون تصمیمات دولت درباره تغییر کابینه مانند تصمیمات بازار ارز است.


این نماینده مجلس گفت: متأسفانه تصمیمات دولت، پرنوسان و لحظه‌ای است و ما به عنوان نماینده نمی‌دانیم این تصمیم‌ها تا چه ساعتی اعتبار دارد و مشخص نیست چه زمان، فرد یا افراد دیگری جایگزین این اسامی خواهند شد.


وی ادامه داد: با فرض اینکه این اسامی تاکنون اعلام شده، باید گفت به نظر نمی‌رسد تغییر محسوسی در این روند شاهد باشیم. هم‌اکنون مهم‌ترین نیاز در تیم اقتصادی دولت، اضافه کردن یک چهره ژنرال به عنوان رأس تیم اقتصادی است تا بتواند تیم اقتصادی دولت را راهبری کند و برای کشور برنامه داشته باشد؛ بنابراین، اگر قرار باشد همین تیم بماند و چند سرباز به آن اضافه شود، قطعاً کاری از پیش نمی‌رود و تغییری رخ نخواهد داد. منظور از تغییر، جابجا کردن اشخاص نیست، بلکه ما تغییراتی لازم داریم که بتوانند رویه‌ها را نیز عوض کند؛ بنابراین، این تغییر تنها در صورتی رخ خواهد داد که فردی جانشین شود که خود آدمی راهبردی باشد.


وی همچنین در این زمینه یادآور شد: ما در این اوضاع چهره راهبردی نیاز داریم که بتواند در تیم اقتصادی همه رویه‌های غلطی که تا به امروز وجود داشته، تغییر دهد؛ برای مثال ما در وزارت راه، نیازمند یک چهره ملی هستیم، این وزارت‌خانه با این میزان مسئله و دامنه عظیم فعالیت، نیازمند یک چهره ملی است.


این نماینده مجلس در خصوص مباحث مطرح درباره برخی دیگر از وزارتخانه‌ها نیز گفت: آنچه گفته می‌شود، این است که شریعتمداری به وزارت رفاه می‌رود و تا دیشب گفته می‌شد، رضا رحمانی به وزارت‌خانه معرفی خواهد شد؛ اما از دیشب به بعد نام ویسه مطرح شده است. به نظر من، شاید هیچ یک از این اتفاقات رخ ندهد و سرانجام نام فرد دیگری از جیب آقای روحانی بیرون آید و به سمت وزیر صنعت معرفی شود.


آنچه مسلم است این که با این روش کار دولت، فقط در حال وقت تلف کردن هستیم و هر روز که می‌گذرد، فشار اقتصادی بر مردم بیشتر می‌شود و مردم در حال تاوان دادن به ندانم‌کاری‌های مسئولان هستند.
 

ایندیپندنت: وضع بودجه عمومی انگلیس وخیم‌تر از اوگانداست


وضع بودجه بخش عمومی انگلیس در میان وخیم‌ترین شرایط بودجه‌ای کشورها و حتی بدتر از اوگانداست.


به گزارش روزنامه ایندیپندنت، بررسی‌های جدید حاکی است وضع بودجه بخش عمومی انگلیس در میان وخیم‌ترین شرایط موجود در میان کشورهای جهان است به گونه‌ای که این کشور حتی از کشورهایی نظیر گامبیا، اوگاندا و کنیا نیز عقب‌تر است.


اقتصاددانان صندوق بین‌المللی پول دریافتند که از زمان بحران مالی سال 2008 بیش از یک هزار میلیارد پوند از ثروت خالص بخش عمومی انگلیس کاسته شده است که ارائه کمک مالی به بانک‌های ورشکسته و نیز افزایش بدهی‌های صندوق‌های بازنشستگی دلیل اصلی آن به شمار می‌رود.


صندوق بین‌المللی پول با مطالعه دارایی‌ها و بدهی‌های 31 کشور به این نتیجه رسید که وضعیت همه کشورها به جز پرتغال در این میان از انگلیس بهتر است. این نتیجه‌گیری تعجب‌آور حاصل استفاده از رویکردی متفاوت نسبت به بخش مالی دولتی است که با رویکرد مورد نظر دولت انگلیس تفاوت دارد.


در رویکرد صندوق بین‌المللی پول به جای بررسی بدهی‌ها و کسری هر کشور- یعنی درآمدهای دولت منهای هزینه‌کردها- به سود دارایی‌هایی از قبیل شرکت‌های تحت مالکیت دولتی و نیز منابع طبیعی آن کشور نگاه می‌شود. این آمار شباهت بیشتری به ترازنامه شرکت‌ها دارد.


صندوق بین‌المللی پول اعلام کرد طرح نجات مالی بانک‌ها یک فاکتور مهم در پایین آمدن رتبه انگلیس بوده است. این مطالعه نشان می‌دهد انگلیس همچنین یکی از بزرگترین بدهکاری‌های صندوق‌های مستمری‌بگیری را دارد.


با استفاده ازشیوه ترازنامه برای سنجش منابع مالی بخش عمومی، کشورهایی نظیر گامبیا، اوگاندا و کنیا نیز بالاتر از انگلیس قرار می‌گیرند زیرا با اینکه دارایی‌ها و بدهی‌های این کشورها کمتر از انگلیس است ولی ثروت خالص آنها نسبت به تولید ناخالص داخلی‌شان، بالاتر از انگلیس است.


عطریانفر: روحانی نگذاشته است /دولت برنامه اقتصادی مدون داشته باشد


عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران می‌گوید: دولت در حوزه اقتصادی، برنامه مدونی ندارد و سازمان برنامه و بودجه نیز به مسئولیت خود عمل نمی‌کند.


محمد عطریانفر در سرمقاله روزنامه سازندگی نوشت: در بحث اصلاح کلان مشکلات اقتصادی باید بپذیریم با تغییر چند مدیر امیدی نیست که اتفاق مهمی بیافتد.


به نظر من در شرایط فعلی حوزه اقتصادی دولت برنامه مدونی ندارد، دولت در شرایط تحریمی، باید با دقت و بدون خطا برنامه‌ای برای مواجهه استراتژیک در برابر کاهش فروش نفت و افزایش سرسام‌آور نقدینگی تنظیم کند.


آقای رئیس‌جمهور مدعی است مسئولیت‌های سازمان برنامه و بودجه برعهده او است، پس هر کسی وارد این ارگان شود باید به منویات رئیس‌جمهور عمل کند، اما اقتصاددانان می‌گویند ضمن احترامی که برای مسئولیت مستقیم رئیس‌جمهور در سازمان برنامه قائلیم، باید اجازه دهیم برنامه‌ها، تعیین کننده امور باشند و روال به گونه‌ای پیش نرود که شخص رئیس‌جمهور به هر دلیلی دخالت‌های غیر برنامه‌ای انجام دهد.


بیانیه کارگزاران طی 15 بند راهکارها، ایرادات و ضرورت اصلاحات را به آقای روحانی اعلام کرده و گفته که تیم اقتصادی باید یکپارچگی خود را به دست آورده تا امید به مردم بازگردد، رئیس‌جمهور باید از تجربه گذشتگان خوب استفاده کند.


مسئولان ارشد باید بپذیرند بحران اقتصادی و معیشتی به طور جد وجود دارد.


عطریانفر مدعی شده اگر شورای نگهبان دست افراد را باز می‌گذاشت، اصلاح‌طلبان از شخص دیگری غیر از روحانی حمایت می‌کردند.

خراسان

تصمیم پنلی وتوقف برخی سرمایه‌گذاری‌های خارجی در کشور 

بر اساس گزارش جدید یک مقام مسئول به تعدادی از مدیران نهاد ریاست جمهوری، اعلام شده یک عضو کابینه با توجیه ساخت داخلی پنل های خورشیدی، تعرفه واردات این پنل ها را افزایش داده، سرمایه گذاران در این بخش را دچار مشکل و تردید کرده و در عین حال، تغییرات فوق سبب عدم تمایل سرمایه گذاران خارجی به ادامه کار و توسعه سرمایه گذاری های خود در کشور شده و در برخی از موارد نیز طرح های سرمایه گذاری خارجی مصوب در استان ها به دلیل حذف این گونه معافیت ها و الزام خرید پنل های ساخت داخل متوقف شده اند.

ایران

سیستان و بلوچستان رکورددار انتصاب مدیران زن

خبر اول اینکه، استان سیستان و بلوچستان در میان 31 استان کشور رتبه برتر در انتصاب بانوان در پست‌های مدیریتی را به دست آورده است. به گزارش ایرنا، این خبر را سید دانیال محبی استاندار این استان داده و گفته است:  براساس اعلام معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده، استان سیستان و بلوچستان با تعداد 20 مدیر پایه و میانی بالاترین آمار انتصاب بانوان در پست‌های مدیریتی را در میان 31 استان کشور به خود اختصاص داده است.بر اساس مصوبه شورای عالی اداری مورخ 30 مرداد 96 دستگاه‌های اجرایی کشور موظفند در طول برنامه ششم توسعه 30 درصد از پست‌های مدیریتی دستگاه مربوطه را به بانوان اختصاص دهند. در یک سال اخیر آمار انتصاب مدیران زن در استانداری‌ها، فرمانداری‌ها و بخشداری‌های کشور با رشد 60 درصدی از 289 نفر به 463 نفر افزایش یافته است.

واکنش پلیس فتا به تهدید پیامکی نمایندگان

خبر دیگر اینکه،رئیس پلیس فتای ناجا توضیحاتی را در مورد برخورد پلیس با تهدیدکنندگان پیامکی ارائه کرد. به گزارش جماران، سردار سیدکمال‌ هادیانفر درباره اظهارات اخیر برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در مورد تهدیدهای پیامکی و فضای مجازی اظهار کرد: در این خصوص چیزی به ما  ارجاع نشده است. وی با بیان اینکه پلیس هم این موضوع را شنیده است، گفت: تا جایی که من می‌دانم، این است که از طریق مجلس چیزی به ما برای بررسی ارجاع نشده است. هادیانفر درباره اینکه آیا در صورت شکایت پلیس با این اقدام برخورد خواهد کرد نیز گفت: حتماً اگر هیأت رئیسه مجلس شکایتی را مطرح کنند و دستور بدهند ما  با دستور و هماهنگی قضایی اقدام کرده و بررسی‌های خود را انجام خواهیم داد.

بازداشت یکی از مدیران ارشد منطقه آزاد کیش

شنیدیم که،خبرگزاری فارس از بازداشت یکی از مدیران ارشد منطقه آزاد کیش خبر داده است. بر این اساس، آقای «م-ر» یک هفته پیش به دستور مقام قضایی توسط نیروی انتظامی و به‌دلیل اتهامات در رابطه با مؤسسه مالی اعتباری ثامن‌الحجج (ع) بازداشت شده است.

حکم عجیب یک نماینده

دست آخر اینکه، سخنان رمضانعلی سبحانی فر، نماینده سبزوار در مجلس درباره برخورد با متخلفان بازار سکه و ارز بحث برانگیز شده است. به گزارش تابناک، وی با اشاره به نوسان بازار ارز و مشکلات اقتصادی که متعاقب آن در کشور پیش آمده، گفت: ما از فروردین‌ماه سال جاری به بعد شاهد مصاحبه‌ها و اظهار نظرهایی از سوی برخی افراد بودیم که موجب التهاب در بازار و شرایط اقتصادی کشور شد، یک بار می‌گفتند ۲۰ میلیارد دلار را از کشور دزدیده و برده‌اند، یک بار گفته شد ۱۲ میلیارد دلار و... که این خود باعث ایجاد التهاب در جامعه شد. به گفته سبحانی فر، باید پدر کسی را که ۳۹ هزار سکه به یک نفر فروخته و پدر آن کسی را که ۳۹ هزار سکه از این فرد خریده است،‌ درآورند.

آرمان

پاسخ رهبرانقلاب درباره «خمس وام»

پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر مقام معظم رهبری با اشاره به سوالی درباره خمس وام، پاسخ رهبر انقلاب به این سوال را منتشر کرد؛ سؤال: چند سال پیش از بانک وام گرفته و آن را به مدت یک سال به حساب بانکی‌ام واریز کردم، و بدون آن‌که موفق به استفاده از آن وام شوم، هر ماه قسط آن را می‌پردازم، آیا به این وام، خمس تعلق می‌گیرد؟ جواب: خمس آن مقدار از وام مزبور که اقساط آن را تا سر سال خمسی از منفعت کسب خود پرداخت کرده‌اید، واجب است.

شایعه سکته مهرعلیزاده صحت ندارد

مدیرکل حوزه استاندار اصفهان، خبر سکته محسن مهرعلیزاده استاندار اصفهان را تکذیب کرد. سعید صادقی با بیان اینکه این خبر را تکذیب می‌کنم و خدا را شکر آقای مهرعلیزاده در صحت و سلامت به سر می‌برد، اظهار داشت: آقای مهرعلیزاده یک چکاپ سالیانه داشت که به همین دلیل در بیمارستان چمران حاضر شد تا هم از عملکرد بیمارستان بازدیدی داشته باشد و هم چکاپ مورد نظر انجام شود و این خودمراقبتی است که همه شهروندان نیز انجام می‌دهند.

واکنش «بعیدی‌نژاد» به قتل خاشقچی

سفیر ایران در لندن به ادعای قتل «جمال خاشقچی» روزنامه‌نگار منتقد سعودی در کنسولگری عربستان در استانبول واکنش نشان داد و به غرب توصیه کرد از استاندارد دوگانه دست بردارد. حمید بعیدی نژاد در توئیتر نوشت؛«برای مدت‌های طولانی، عربستان سعودی از انتقاد به دلیل ترویج تروریسم و نقض گسترده حقوق بشر، مصون بوده است.» بعیدی نژاد افزود:«حالا به نظر می‌رسد حتی منتقدان سعودی هم در روز روشن و در خارج از کشور به قتل می‌رسند. آیا غرب بالاخره حاضر است از این استاندارد دوگانه دست بردارد؟»

انتخاب دبیرکل، قائم مقام و سخنگوی اعتمادملی

نخستین جلسه شورای مرکزی جدید حزب اعتماد ملی پس از برگزاری مجمع عمومی این حزب، صبح پنجشنبه با حضور ۵۱ عضو شورای مرکزی و پنج بازرس، در دفتر مرکزی حزب اعتمادملی برگزار شد. در ابتدای جلسه حاضران در چارچوب دستور برای انتخاب دبیرکل، با اجماع مهدی کروبی را به‌عنوان دبیرکل انتخاب کردند. همچنین با اجماع حضار، حضرتی و گرامی‌مقدم، به ترتیب به عنوان قائم‌مقام و سخنگوی حزب اعتمادملی انتخاب شدند. در این جلسه روسای دفاتر پنج‌گانه هم با رای اجماعی اعضای شورای مرکزی انتخاب شدند.

توصیه‌نامه آمریکا درباره تحریم‌ها

وزارت خزانه‌داری آمریکا با انتشار توصیه‌ نامه‌ای به نهادهای مالی هشدار داد که ممکن است تهران از روش‌هایی برای کاستن از فشار تحریم‌ها استفاده کند. این توصیه‌نامه که تقریبا یک ماه پیش از بازگشت تحریم‌های نفتی و مالی، صادر شده است، ‌۱۹ صفحه‌ داشته و در آن به روش‌های دور زدن تحریم‌ها توسط ایران اشاره شده است. در بیانیه وزارت خزانه‌داری آمریکا گفته شده بانک‌ها باید هرگونه نقل و انتقال مالی مشکوک را به اطلاع این وزارت‌خانه برسانند.«سیگال ماندلکر»، معاون وزارت خزانه‌داری ایالات متحده با اشاره به انتشار این توصیه‌نامه مدعی شد:«توصیه‌نامه مذکور جزئیات دقیقی از اقدامات فریب‌دهنده ایران برای دسترسی به پول، جهت ادامه فعالیت‌های مخرب خود، را شامل می‌شود.»

12 سال حبس برای محتکر دارو

محتکر دارو به ۱۲ سال حبس و جریمه نقدی ۴۱ میلیارد ریال محکوم شد. براساس این گزارش، برابر حکم صادره از سوی دادگاه، این متهم که محاکمه وی به صورت علنی در محل دادگاه انقلاب اسلامی شیراز برگزار شده بود، توسط شعبه ویژه این دادگاه به ۱۲ سال حبس، جریمه نقدی به میزان ارزش اموال مورد احتکار و دو سال محرومیت از اشتغال به امر دارو سازی و داروخانه‌ای محکوم شد. وی روز ۴ شهریور ماه ۱۳۹۷ و در پی کشف یک انبار دارویی در شهرستان نورآباد ممسنی دستگیر و در روز ۱۵ مهر ماه به اتهام اخلال در امر توزیع مایحتاج عمومی از طریق احتکار عمده شیر خشک و دارو به ارزش ۴۱ میلیارد و ۹۰۲ میلیون و ۹۷۴ هزار ریال در این دادگاه محکوم شد.

دولت از اقتصاددانان استفاده کند

نماینده تهران در مجلس گفت: برای تصمیمات اقتصادی باید نظرات بخش خصوصی را لحاظ کنیم اما فکری نو و جدید در دولت دیده نمی‌شود و چشم انداز روشنی برآورد نمی‌شود و انتظار می‌رود که دولت از اقتصاددانان استفاده کند. محمدرضا بادامچی‌ درباره نکات مطرح شده در دیدار اخیر رهبر معظم انقلاب با سران قوا گفت: برای برون رفت از شرایط فعلی، باید نظر بخش خصوصی را در تصمیمات اقتصادی لحاظ کنیم؛ دولت باید متوجه شود که به بن بست رسیده است و تصمیماتش نتوانسته راهگشا باشد، خصوصا در جریان بحران ارزی و با تصمیماتی که گرفتند کشور به سمت بحران اقتصادی می‌رود. در کشور ما 20 میلیون نفر تحصیلکرده وجود دارد و با این وجود دولت دایره محدودی را گرفته و انتظار می‌رود از افراد صاحب نظر بیشتری استفاده کند.

به زمان نابودی اسرائیل نزدیک‌تر شده‌ایم

فرمانده سپاه در واکنش به اظهارات ضد ایرانی اخیر ترامپ گفت: اگر ایران تا پیش از این قادر بود طی ۱۲ دقیقه از منطقه دفاع کند، اکنون این زمان کمتر نیز شده است. سردار محمد علی جعفری افزود: اگر تا پیش از این، ایران قادر بود در طول مدت ۱۲ دقیقه از منطقه غرب آسیا دفاع کند، اکنون این زمان کاهش نیز پیدا کرده است. در صورتی که تهدیدی متوجه جمهوری اسلامی ایران شود، تهران از پاسخ به این تهدید حتی در خارج از مرزهای خود نیز دریغ نمی‌کند. وی به تشریح وضعیت محور مقاومت در منطقه پرداخت و اظهار داشت: محور مقاومت پس از جنگ‌های سوریه و عراق، اکنون در منطقه قوی تر از گذشته شده است. فرمانده سپاه تصریح کرد: اعمال تحریم‌ها علیه تهران، برای مقامات آمریکایی به یک موضوع عادی تبدیل شده است. در هر صورت، این تحریم‌ها، ایران را قوی‌تر و انسجام ملی آن را بیش از پیش تقویت خواهد کرد

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 4
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • IR ۱۱:۲۹ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۱
    0 0
    بدهی های بانکی مردم چی میشه ؟
  • IR ۱۱:۳۰ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۱
    0 0
    اما اقتصاددانان می‌گویند ضمن احترامی که برای مسئولیت مستقیم رئیس‌جمهور در سازمان برنامه قائلیم، باید اجازه دهیم برنامه‌ها، تعیین کننده امور باشند و روال به گونه‌ای پیش نرود که شخص رئیس‌جمهور به هر دلیلی دخالت‌های غیر برنامه‌ای انجام دهد
  • IR ۱۱:۳۰ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۱
    0 0
    آقای «م-ر» یک هفته پیش به دستور مقام قضایی توسط نیروی انتظامی و به‌دلیل اتهامات در رابطه با مؤسسه مالی اعتباری ثامن‌الحجج (ع) بازداشت شده است
  • IR ۱۱:۳۰ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۱
    0 0
    ایا میشود برای مردم هم کاری کرد با این وعض

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس