FATF

پاکستان در ژوئن سال جاری بار دیگر در فهرست خاکستری قرار گرفت، علی رغم همه تعهداتی که در سطوح عالی حتی در شورای امنیت ملی این کشور با آن موافقت شده بود.

سرویس جهان مشرق - قبل از برجام بارها از زبان مقامات کشور می‌شنیدیم که بلافاصله پس از انعقاد آن همه تحریم‌ها برداشته خواهد شد؛ که عملاً نشد. حالا برخی از همان افراد می‌نویسند که اگر عضو FATF شویم همه چیز رو به راه می‌شود! بنابر این بد نیست مروری بر سرنوشت پاکستان پس از ۱۸ سال همکاری با APG و FATF داشته باشیم که فکر نکنیم اگر عضو FATF شویم همه چیز بلافاصله روبراه می‌شود؛ بلکه ممکن است پس از ۱۸ سال همچنان برای خروج از فهرست خاکستریِ این نهادِ ظاهراً مستقل بین‌المللی به این در و آن در بزنیم!

پاکستان در سال ۱۹۹۷ میلادی قانون داخلی مقابله با تروریسم و در سال ۲۰۱۰ میلادی قانون مقابله با پولشویی را تصویب کرد. از سال ۲۰۰۰ میلادی به گروه آسیا-اقیانوسیه در FATF پیوسته که به APG شناخته می‌شود. در فوریه ۲۰۰۸ میلادی همزمان با ایران در نشست و بیانیه FATF مورد خطاب قرار گرفته و از آن خواسته شده تا بار دیگر خود را با توصیه‌های چهل‌گانه تطابق دهد. یک سال و نیم بعد در ۲۰۰۹ از آن به دلیل همکاری‌های انجام شده تقدیر شده، اما در سال ۲۰۱۲ در فهرست خاکستری FATF قرار گرفت و تا سه سال در آن ماند.

FATF فقط آمریکا نیست. اما این را باید بدانیم که گروه‌های تروریستی نیز از نظر آنها فقط به طالبان و القاعده محدود نمی‌شود.

امسال بار دیگر و پس از هشدارهای نشست فوریه، پاکستان از ژوئن ۲۰۱۸ میلادی در فهرست خاکستری قرار گرفت، اتفاقی که به صورت کاملاً روشن با فشار آمریکا انجام شد. این تصمیم در FATF با همکاری عربستان همراه شد، کشوری که قرار بود در کنار چین و ترکیه در جمع ۳۷ نفریِ FATF با تصویب آن مخالفت کند اما به نوشته پایگاه Down، ریاض با وعده واشینگتن مبنی بر پذیرش عضویتش در FATF دست از پشتیبانی پاکستان برداشت. ریاض فعلاً در کنار اسرائیل و اندونزی، عضو ناظر است.

آیا تصور می‌کنید چنین سرنوشتی برای ایران دور از دسترس است؟

تعهداتی که پاکستان «در سطح عالی» به FATF داد و چند روز پس از قرارگرفتن در فهرست خاکستری منتشر شد، هیچ سودی نداشت. این تعهدات را از پایگاه اینترنتی FATF مرور می‌کنیم:

«۱- پاکستان نشان می‌دهد روزنه‌های خطرپذیر در تأمین مالی تروریسم شناسایی شده، ارزیابی شده و نظارت عالی بر آن اعمال می‌شود؛

۲- پاکستان نشان می‌دهد اقدامات و برنامه‌ها برای مقابله با نقض قوانین پولشویی و تأمین تروریسم اعمال شده و بر رفتار مؤسسات مالی تأثیر گذاشته است؛

۳- پاکستان نشان می‌دهد مقامات مربوطه با یکدیگر برای اقدام قانونی علیه سرویس‌های انتقالِ غیرقانونیِ پول و دارایی همکاری می‌کنند؛

۴- پاکستان نشان می‌دهد مقامات این کشور موارد حمل پول نقد را شناسایی کرده و ریسک بهره‌گیری از هر کدام را در تأمین مالی تروریسم ارزیابی نموده‌اند؛

۵- پاکستان ارتباط بین‌ارگانی از جمله میان ارگان‌های ایالتی و فدرال را در مقابله با موارد مشکوک به تأمین تروریسم ارتقا می‌بخشد؛

۶- پاکستان نشان می‌دهد نهادهای مجری قانون طیف گسترده‌ای از فعالیت‌های مشمولِ تأمین مالی تروریسم را شناسایی کرده و در مورد شخصیت‌های حقیقی و حقوقی که به عنوان گروه تروریستی مشخص شده‌اند و شخصیت‌های حقیقی و حقوقی که به نمایندگی و به جای آنها فعالیت می‌کنند، تحقیق و پیگرد قانونی را اعمال می‌کنند؛

۷- پاکستان نشان می‌دهد پیگردهای قانونی و تحریم علیه تأمین مالی تروریسم مؤثر، مناسب و بازدارنده است و اختیارات نهادهای قضائی و انتظامی در این حوزه گسترش یافته، حمایت از آنها به عمل می‌آید؛

۸- پاکستان نشان می‌دهد تحریم‌های مالی هدفمند را با حمایتِ یک اجبار قانونیِ جامع علیه همه تروریست‌های مشخص‌شده در قطعنامه ۱۲۶۷ و ۱۳۷۳ شورای امنیت و همه کسانی که به نمایندگی و از طرف آنها فعالیت می‌کنند به صورتی مؤثر اجرا می‌کند، از جمله جلوگیری از انباشت صندوق‌ها و جابجایی آنها، شناسایی و مسدودسازی دارایی‌های منقول و غیرمنقول و لغو دسترسی به صندوق‌ها و سرویس‌های مالی؛

۹- پاکستان نشان می‌دهد موارد تأمین مالی تروریسم را مجازات می‌کند، از جمله با جریمه‌های اجرایی و قضایی با همکاری مقامات استانی و فدرال در هر مورد؛

۱۰- و پاکستان نشان می‌دهد تأسیسات و سرویس‌هایی که در کنترل گروه‌های مشخص‌شده به عنوان تروریست بوده است، از دسترس شان خارج شده، از منابع آن و امکان استفاده از آن محروم شده‌اند.»

با وجود این تعهدات گسترده از سوی پاکستان و اینکه امسال همکاری با FATF در شورای امنیت ملی پاکستان به تصویب رسیده بود، باز هم پس از گذشت نزدیک به ۲۰ سال از قطعنامه‌هایی که در سال ۱۹۹۹ و ۲۰۰۱ میلادی در شورای امنیت سازمان ملل صادر شده‌اند، در فهرست خاکستری قرار گرفت. دلیلی که برای این کار عنوان شده، فهرست ۲۷ بندی است که به عنوان برنامه عمل (Action Plan) پاکستان تعیین شده بود و یک سال و نیم پاکستان مهلت داشت تا آن را اجرایی کند.

قطعنامه ۱۹۹۹ علیه طالبان صادر شد و قطعنامه بعدی دولت‌ها را ملزم می‌کرد که تمام اختیارات‌شان را برای مسدودکردن اموال، مصادره آنها و جلوگیری از انتقال مالی توسط هر گروه‌ تروریستی بکار گیرند.

FATF و شاخه‌هایش در گزارش از میزان انطباق وضعیت کشورها با توصیه‌های چهل‌گانه، می‌توانند خیلی راحت با تعابیری چون «قوانین چندان جامع نیست» یا «چندان مؤثر اعمال نمی‌شود» آنها را تحت فشار قرار دهند. این جدول از گزارش APG از وضعیت پاکستان انتخاب شده که در ژوئن ۲۰۰۹ میلادی منتشر شده است.

پایگاه TheNews از نشست فوریه ۲۰۱۸ گزارش داده که ترکیه، عربستان و چین با رأی خود مانع از قرارگرفتن پاکستان در فهرست خاکستری شدند اما در نشست ژوئن و به گزارش Down، وقتی عربستان از حمایت پاکستان عقب نشست، پکن نیز به اسلام‌آباد پیغام داد مجبور است برای حفظ شأن خود در موردی که اثر ندارد، رأیِ مخالف ندهد. اسلام‌آباد هم راهی جز تشکر از حمایتِ بی‌نتیجه چین و ترکیه نداشت!

شمشاد اختر وزیر وقتِ داراییِ پاکستان در واکنش به این مصوبه گفت «این یک تصمیم سیاسی بود و هیچ ربطی به عملکرد پاکستان در مقابله با تروریسم ندارد». قرار است پاکستان دست‌کم یک سال در فهرست خاکستری باقی بماند اما وزیر دارایی کنونی، اسد عمر می‌گوید بعید است در کمتر از ۱۵ ماه بتوانیم از فهرست خارج بشویم. وی که در سنای پاکستان صحبت می‌کرد، گفت بهتر است به این فشارها به مثابه یک فرصت نگاه کنیم و برخی کژکارکردها در نظام اقتصادی پاکستان را برطرف کنیم. با این حال اذعان کرد که حضور پاکستان در فهرست خاکستری می‌تواند یک علامت کاملاً منفی به خارج صادر کند، آن هم در شرایطی که اسلام‌آباد دچار بدهی خارجی و کسری بودجه است و نیاز به سرمایه‌گذاریِ بیشتر دارد.

اسد عمر گفت «آنها ۲۷ کمبود را در سه حوزه تشخیص داده‌اند... اگر درخواست‌های آنها را اجابت کنیم و این ۲۷ نقص را جبران کنیم، به فهرست سفید برمی‌گردیم.» آیا وزیر دارایی ما نیز ۱۸ سال بعد چنین سخنانی را در مجلس ایران خواهد گفت؟ قطعاً هر سیاست اقتصادی منافعی نیز برای کشور خواهد داشت، اما آیا کشورهای غربی نیز می‌پذیرند که سیاستی را در داخل کشورشان پیش گیرند که به نفع پاکستان، یا ایران باشد؟

جمع‌بندی

FATF یک بام و دو هوا نیست و بعید است مشکلش با چند تبصره حل شود. اینکه ایران عضو FATF بشود اما در فهرست سیاه و یا حتی خاکستری باقی بماند، سودی ندارد. عضوی که همکاری کامل نکند ممکن است از کشوری که عضو نیست بیشتر تحت فشار قرار گیرد. عضوی که همکاری کامل انجام دهد، یعنی هر شخص و گروه و سازمانی که اعضای دائم شورای امنیت به عنوان تروریست تشخیص دهند تحریم کند و ریزِ اطلاعات و منابع آن را در اختیار قدرت های جهانی قرار دهد، می تواند امیدوار به بهبود روابط اقتصادی باشد.

با این حال FATF می‌تواند هر زمانی دیگر، دستورالعمل‌های چندگانه‌ای را به آن کشور اعلام کند و در صورت عدم تمکین، آن را دوباره در فهرست خاکستری و بعد در فهرست سیاه قرار دهد. همان گونه که در مورد پاکستان مشخص شد و پایگاه Nation نوشته است، «تلاش‌های گسترده دیپلماتیک» نیز در این مورد سودی ندارد و قدرت‌های غربی خواهان اجرای دقیق و واقعیِ خواسته‌هایشان هستند.

شاید بتوان امید داشت با حضور چین و روسیه در FATF فشارها بر کشورمان پس از عضویت در آن ناکام بماند، اما تجربه نشست ژوئیه برای پاکستان چیز دیگری را اثبات می کند. البته ایران به هیچ وجه مانند پاکستان در تاریخ اخیر خود به پناهگاه گروه‌های تروریستی تبدیل نشده، اما نکته اینجا است که اگر حزب‌الله و حوثیون را گروه تروریستی به شمار آورند، آیا ایران نیز به اندازه پاکستان در فشار نخواهد بود؟

منابع

http://www.fatf-gafi.org/countries/n-r/pakistan/documents/fatfstatement-28february2008.html

http://www.fatf-gafi.org/countries/#Pakistan

http://www.fatf-gafi.org/countries/d-i/iraq/documents/fatf-compliance-june-2018.html

https://www.dawn.com/news/1416630

http://www.apgml.org/members-and-observers/members/details.aspx?m=8fc0275d-5715-4c56-b06a-db4af266c11a

http://unscr.com/en/resolutions/1267

http://unscr.com/en/resolutions/1373

https://timesofindia.indiatimes.com/world/pakistan/pakistan-placed-on-grey-list-by-fatf/articleshow/64776147.cms

https://nation.com.pk/03-Jul-2018/fatf-grey-listing-shocking

https://www.thenews.com.pk/print/362240-minister-hopeful-of-getting-out-of-fatf-in-15-months

https://www.thenews.com.pk/latest/284301-saudi-arabia-turkey-china-blocked-us-led-motion-to-put-pak-on-fatf-watchlist-wsj

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 45
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 2
  • IR ۱۲:۰۱ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۴
    52 12
    باید این نوع تحلیلها بیشتر منشتر شود تا مسئولان اصل قصه را متوجه شوند . برخی مسئولان اصلا نمیدانند این FATF چه چیزی هست فقط میخوان تصویب بشه تا رای بیاورند
    • آرش فکورو فانی در خدا IR ۱۲:۲۰ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۴
      35 8
      خدایا ایران را به سرنوشت منحوس پاکستان دچار مکن
    • IR ۱۳:۲۶ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۴
      4 1
      OK.
    • حسین PL ۱۳:۲۹ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۴
      40 2
      یک عده نمایندگان مجلس دقیقا میخوایم به سرنوشت پاکستان دچار بشیم! الان سال 97 هست و این نکته را یادتون باشه و ببینید تا سال 1400 چه تعداد از این نمایندگان در اروپا و آمریکا خواهند بود و به جبهه دشمن پیوستند. از اینها داشتیم و داریم و خواهیم داشت.
    • IR ۱۶:۵۲ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۴
      7 0
      ️جهت اطلاع برخی نادانها ️تنها قطعنامه ای که باعث تحریم (به قول رهبری تحرم #وحشتناک و به قول اوباما تحرم #فلج_کننده) ملت ایران شد، قطعنامه 1929 بود که سال 90 علیه ایران صادر و منتج به تحریم های فعلی و رشد #دلار تا 3 برابر شد! (دو سال آخر دوره ریاست جمهوی احمدی نژاد) ▪️در بخشی از صفحه 3 این قطعنامه از #FATF به خاطر تهیه لیست تحریمی علیه ایران تقدیر شده‼️
  • مرید چرچیل GB ۱۲:۰۳ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۴
    35 31
    3 سال بعد . . . / تیتر مغرب نیوز : آیا کشور X به سرنوشت سیاه ایرانستان در FATF دچار میشود ؟ / ایرانی ها بیخودی دارن تلاش میکنن که کشورشونو نگه دارن . باید بپذیرید که ایرانستان از رگ گردن به شما نزدیک تر است . . .
    • IR ۱۲:۱۶ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۴
      11 10
      خدا شفا بده
    • یا ثارالله IR ۱۲:۲۶ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۴
      29 6
      مرید چرچیل، اینو هرگز فراموش نکن : شتر درخواب بیند پنبه دانه گهی لپ لپ خورد گه دانه دانه...
    • معصومه IR ۱۲:۴۷ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۴
      13 19
      خفه شو
    • محمد IR ۱۲:۵۶ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۴
      15 14
      ......کم بخور همیشه بخور
  • IR ۱۲:۰۳ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۴
    15 4
    عالی بود این تحلیل
    • IR ۱۶:۲۷ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۴
      2 11
      اگر حرف و مخالفتتون روی منطق و دلیل بود دیگه پیامک تهدید آمیز برای نماینده ها نمیفرستادید
    • به IR ۱۶:۲۷ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۴ IR ۲۰:۲۹ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۴
      6 2
      منطق و استدلال برای آدم عاقل و منطقی کاربرد دارد. اما با مزدوران دشمن فقط باید با زبانی صحبت کرد که بفهمند.
  • IR ۱۲:۲۲ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۴
    17 51
    آخرش مشرق و کیهان باید آب بریزن اونجا که میسوزه!!!!! روز ضایع شدنتان نزدیک است. درورد بر روحانی
    • IR ۱۳:۱۱ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۴
      31 10
      چرت نگو
    • IR ۱۳:۳۵ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۴
      19 2
      مرگ بر روانی
    • محمد IR ۱۳:۴۹ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۴
      17 1
      حق مزدوری بهت ساخته کود خور
    • محمد IR ۱۳:۵۶ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۴
      11 1
      افرین خوب چاپلوسی مینمایی
    • DE ۱۳:۵۷ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۴
      15 2
      چه غلط هایی که این دولت کرد و هنوز پشیمان نشده. اینم یکی دیگه روش
  • GB ۱۳:۰۱ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۴
    15 10
    مطمین باشید عربستان ووامارات و ....همانطود که فیفا و اب اف سی و سازمان ملل و .....را میخرند fatfرا هم برای فشار به ایران میخرند حتی اگرعصو و ان را مو به مو اجرا کنید .فقط افراد کوته بین سر خود را زیر ابزار و گیوتین اونها میگذارد .ابزاری که خودشون درست کردند برای کنترل سایر کشورها در جهت منافع خودشون .همین و بس .
  • REZA IR ۱۳:۱۶ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۴
    13 10
    غربیها این قانون رو درست کردن و خودشون همه پیچ و خمش رو میدونن و بلدن چطوری حریف رو گوشه رینگ ببرن و ناک اوتش کنن. انقلابیها باید خیلی حواسشون باشه که نظام و انقلاب تو پیچ و خم نیافته .ما مثل امریکا قدرت اینو نداریم که از توافقاتمون براحتی خارج بشیم...
  • داوود IR ۱۳:۵۹ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۴
    0 2
    منظورتان این است که در لیست سیاه باشیم یا بدتر اصلا نباشیم بهتر است از اینکه مثل پاکستان باشیم
  • سید امیر IR ۱۳:۵۹ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۴
    9 2
    الان اگر تصویب شد که حتما تصویب میشه چون بیشتر مجلس اصلاح طلب هستن اون وقت یعنی قدرتی نیست در کشور که این قانون استعماری رو از بین ببره ؟؟؟؟؟؟؟
    • مقتدر IR ۲۰:۲۷ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۴
      4 0
      دوست عزیزم نگران نباش ،در قانون اساسی به صورت صریح ذکر شده چناچه مسئله ای قطعا به ضرر کشور و مصالح مردم باشه و مسئولان ، مجلس و دولت بخوان اون رو تصویب کنن ، رهبری خودشون شخصا باید ورود کنن.
  • محسن IR ۱۴:۰۳ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۴
    9 14
    کسانی که حالا مانعِ پیوستنِ کشورمان به FATF می شوند، آیا مسئولیتِ عواقبِ این نپیوستن را هم بر عهده می گیرند، یا اینکه فردا خود را دلسوزِ معیشتِ مردم هم جلوه خواهند داد و دولت را مقصرِ مشکلاتِ اقتصادی خواهند دانست؟!
    • محمد IR ۱۵:۱۴ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۴
      16 0
      درباره برجام هم همین مزخرفات را گفتید
    • ناشناس IR ۱۱:۳۳ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۵
      1 0
      الان که آقای وزیر امور خارجه از طرف خود و رئیس جمهور هیچگونه مسئولیتی در قبال این طرح و با توجه به عدم مسئولیت در مورد برجام که فقط مردم را سرگرم کرده اند و دفع الوقت میکنند ! قبول نمیکنه انتظار دارید اشخاصی که که از زد و بند های پشت پرده خبر ندارند مسئولیت آنرا داشته باشند ؟
  • ناشناش AE ۱۴:۳۱ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۴
    11 5
    ما کسبه به هیچ کدام از لوایح زیر سلطه غرب وامزیکا اعتماد ننننننداریم ای نماینده های مجلس فکر نکنید تااخرعمر از این خفت براحتی میتونید قصر دربرید
  • ابراهیم DE ۱۵:۵۸ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۴
    1 3
    هر روز سفره انقلاب کوچکتر میشود با کاهش فروش نفت وشفاف شدن تراکنشهای مالی.
  • محمد IR ۱۶:۱۵ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۴
    2 0
    بازار بورس سوپاپ اطمینان نقدینگی در هر کشوری محسوب می شود وپشتوانه عظیم مالی تولید است و دولتها بسیار دقت می کنند تصمیمی که می گیرند بر بورس اثر مثبت داشته باشد نمی دانم چرا دولت ما تصمیمات معکوس می گیرد وپولها را به سمت بازار دلار و سکه هدایت می کند دولت با این روش به بقیه ارکان نظام برای پیوستن به FATF فشار وارد می کند
  • IR ۱۶:۴۲ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۴
    3 2
    ما که در ادامه روند FATF آخرش اسراییل را به رسمیت می شناسیم. خوب کار آخر را زودتر انجام بدهیم و تمام.
    • IR ۰۱:۵۴ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۵
      0 1
      موافقان تصویب کامل اکشن پلن، در اقدامی به شدت مشکوک و قابل تامل، با سیاسی و جناحی کردن ماجرا، دادن اطلاعات مغشوش و مغلوط به کف جامعه، به دنبال ایجاد پذیرش در افکار عمومی و بالا بردن هزینه‌های رد این موضوع توسط نظام هستند. مثلا پروانه مافی نماینده لیست امید مجلس، در اظهارنظری بسیار عوامانه، از این می گوید که " با پذیرش اف ای تی اف، بلافاصله قیمت ارز 50 درصد افت خواهد کرد! ". البته بعید می دانیم که آن نماینده از سر آگاهی چنین گفته باشد و فاکتورهای اساسی قیمت ارز از جمله حجم نقدینگی، تخریب نقشه ارزی ما از زمستان گذشته به واسطه همکاری اف ای تی اف با سعودی و امارات، تصمیمات بی مبنا و غیرکارشناسی بانک مرکزی و دولت در دوره سیف و ...را نادیده بگیرد و دقیقا از کاهش «50 درصدی» قیمت ارز با پذیرش اف ای تی اف دم بزند.
  • مرتضی IR ۱۸:۳۲ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۴
    3 5
    آقایون مخالف چی میخواهید از جون این مملکت چه چیزی را پنهان میکنید که میخواهید روشن نشه .چرا از پولشویی حمایت میکنید من از امامان جمعه هم گله مندم که مطمئنم نمیدونند این قرارداد چیه ولی مخالفت میکنند.اونم فقط بخاطر منافع جناحی .منافع ایران اصلا براشون مهم نیست
    • مقتدر IR ۲۰:۲۱ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۴
      7 1
      شما جماعت یا خودتون رو الکی می زنید به اون راه که در این صورت حرفی نیست، یا واقعا آگاه نیستید که عذر بدتر از گناهه ، کشوری مثل ایران که هر لحظه یک تحریم علیه اون وضع می شه و مردمش ، دولتش ، نهاد هاش و تحت فشار قرار می گیرند و هر شرکتی که با ایران همکاری کرده باشه چه تو آمریکا و یا چه در اروپا باشه، جریمه ی سنگین مالی بهش تحمیل می کنند، چرا باید گردش حساب های مالی و نحوه ی پرداخت و دریافت هاش رو در اختیار این گرگ ها قرار بده؟کشوری مثل ایران که حامی حزب الله لبنان و گروه های مقاومت مردمی در برابر تروریست های تکفیری هست چرا باید مسیر کمک هاش به دوستان و متحدان خودش رو به این گرگ ها لو بده و یکی از مهمترین اهرم ها قدرت خودش رو از دست بده؟آخه دیگه ارباب تون آمریکا چه طوری باید به شما ها ثابت کنه با ما دشمنه، چطوری باید شما رو بچزونه تا سر عقل بیاید؟مگر رهبری که روی مسائل اشراف دارند، نگفتند بساط این FATF رو جمع کنید؟دیگه حرف حسابتون چیه؟؟شما جماعت شورش رو در آوردید هیهات من الذله مشررقققق منتشرررررررر کن!
  • US ۲۲:۰۴ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۴
    0 0
    از اثرات بالقوۀ TFTC، افزایش نرخ ارز در زمستان سال ۹۶ و بهار امسال بود؛ چراکه فشار خطرپذیری بالایی را بر صرافی دوبی وارد کرد. بیان این نکته ضروری است که نرخ ارز، در بازارهای عمدۀ تهران و دوبی تعیین می‌شود؛ نرخ ارز، در واقع میزان ارزشی است که دلار برای صراف دوبی دارد. دولت ابوظبی، در مورد اخیر، با وضع قوانین «مالیات بر ارزش‌افزوده» برای شناسایی صرافان طرف حساب ایران اقدام و تعدادی از آنها را مجازات کرد؛ ولی ایران، شبکه زیرزمینی گسترده‌ای در فضای دوبی ایجاد کرد که شناسایی را برای طرف مقابل، به شدت سخت کرد. حال یکی از دلایل فشار خارجی برای تصویب هر چه زودتر همه ملحقات FATF شناسایی کامل همه شبکه‌های زیرزمینی و مخفی ایران برای انتقال ارز در شرایط تحریمی است.
  • US ۲۲:۰۶ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۴
    0 0
    متاسفانه عوامانه سازی مساله و به تعبیر یکی از کارشناسان اقتصادی «آبی-قرمز» کردن یک مبحث بسیار حیاتی و به شدت تخصصی، خیانتی است که برخی موافقان تعهدسپاری کامل به fatf از ماه‌ها قبل در پیش گرفته اند.
  • US ۲۲:۱۶ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۴
    0 0
    همان‌طور که گفته شد، FATF یک «برنامه اقدام» ویژه ایران نوشته است که بسیار سخت و تلخ هم نوشته شده است (سخت‌تر از هر کشور دیگری) و ما همین حالا در حال اجرای 38 بند از این شروط هستیم! مبارزه با پولشویی و تامین مالی تررویسم کار FATF نیست، بلکه کار نهادی به نام «FIU» (واحد اطلاعات مالی) است که همین الان به واسطه قرارداد محرمانه وزیر اقتصاد دولت یازدهم، علی طیب نیا، همین الان ما در حال انجام تعهدات ان هستیم. اف آی یو در ایران از سال 87 در حال انجام فعالیت است.
  • US ۲۲:۱۶ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۴
    0 0
    مساله اصلی که تراکنش‌های مالی ما با خارج از کشور و فروش نفت را به واسطه برنامه تحریمی آمریکا برای ما دشوار کرده است، «تحریم‌های ثانویه» است که بیان ساده آن، قرار دادن هر فرد، موسسه و نهادی که با ایران تعامل تجاری دارد، در لیست تحریم وزارت خزانه‌داری آمریکاست. سوالی که موافقان پر و پاقرص FATF و امثال «محمود صادقی» و «عباس آخوندی» و... باید پاسخ دهند، این است: آیا با اجرای کامل اکشن پلن، تحریم‌های ثانویه آمریکا برداشته می‌شود؟
  • US ۲۲:۱۷ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۴
    0 0
    چیزی که به عنوان «لیست سیاه» اف ای تی اف از ان یاد می شود، همان نامه «اقدامات متقابل» درباره ایران است. بعد از امضای توافق محرمانه طیب نیا با اف ای تی اف، موقتا ما را از ذیل «اقدامات متقابل» تعلیق کرده‌اند. سوال این جاست که «اگر ما عین 42 بند اکشن پلن را بپذیریم و زیر بار آن 4 بند چالشی هم برویم، آیا از لیست «اقدامات متقابل» خارج می شویم؟» پاسخ «نه» است.
  • IR ۲۲:۳۹ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۴
    0 0
    چه خوب بود حداقل یک دلیل از خطرناک بودن FATF برای منافع ملی و مردم ایران بجز عدم نام از کل کشورهای دنیا، تنها دو کشور «ایران» و «کره شمالی» (دقیقا دو کشوری که ترامپ با آن‌ها در چالش است) در لیست «اقدامات متقابل» (که با لفظ عوامانه لیست سیاه FATF معروف شده) قرار دارند، ولی مثلا کشوری مثل «سومالی» که عملا دولت آن فروپاشیده است و توسط دزدان دریایی اداره می‌شود و هیچ سازوکار مالی ندارد، در این لیست قرار ندارد.
  • یعقوبی IR ۲۳:۳۶ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۴
    0 0
    حتی کشوری مثل عربستان سعودی که هیچ‌گونه گزارشی از ساز و کارهای مالی آن وجود ندارد و دهه‌هاست که پول هنگفت نفت آن صرف اشاعه وهابیت تکفیری و تشکیل و تجهیز و پشتیبانی گروه‌های تروریستی چون القاعده، داعش، جبهه النصره و ...می‌شود، نه تنها جزو به اصطلاح لیست سیاه نیست، که الان در مرحله عضو ناظر است و قرار است تا پایان 2018 به عضویت کامل دربیاید و حق رای پیدا کند!!
  • IR ۰۱:۴۹ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۵
    1 2
    شیعیان منطقه و محور مقاومت اصلاح طلبان در حال فروش شما در ازای دلارهای کدخدا و اسراییل هستن بنده شخصا از همه شیعیان در لبنان عراق یمن و برادران سنتی در فلسطین عذر خواهی می کنن که ایران مثل مصر چهل سال پیش شما رو به مشتی دلار فروخت برای فقط چند سال خوش رقصی برای ترامپ
  • IR ۰۱:۵۱ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۵
    0 0
    امریکایها همیشه کشورها اسلامی بخصوص شیعه و بخصوص ایران که حامی محور مقاوت هست و احکام اسلام رو اجرا می کنه مثل حجاب قصاص ممنوعیت همجنس بازی خیانت دوجنسه و..تروریست می دونه تازه ناظر هم عربستان و اسراییل هستن کسی که این قانون رو امضا کنه طومار اسلام رو در ایران بسته
  • IR ۰۵:۳۶ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۵
    0 0
    پاکستان خودش مقصر است . وقتی این کشور رییس گروه القاعده را در کشور خود پناه می دهد چه انتظاری دارد ؟
  • IR ۰۵:۴۶ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۵
    0 0
    وزارت خزانه‌داری آمریکا برای محکم کردن سیستم تحریم‌های «موضعی» خود علیه ایران، به چند مجموعه داده نیازمند است. از طریق سیستم تراکنش بین بانکی یا «سوئیفت»، اطلاعات ارزی ما را به طور کامل در اختیار دارند. از طریق شرکت‌های حسابرسی بین‌الملی که طبق توافقات وزارت اقتصاد دولت یازدهم در ایران مستقر شده‌اند، اطلاعات شرکت‌های ما را به دست آورده‌اند. در این میان، نیازمند تکمیل اطلاعات در حوزه تراکنش‌های ریالی ما هستند و این دقیقا جایی است که از طریق بند «تعاملات بین‌المللی» اکشن پلن اف ای تی اف می تواند داده‌های آن را به دست آورده و نقشه تحریمی خود را تکمیل کند.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس