کد خبر 879935
تاریخ انتشار: ۱۰ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۳:۰۹
فیلم/ تعبیر روزنامه "واشنگتن پست" از ترامپ!

رئیس جمهور آمریکا در کنفرانس خبری، در پاسخ به پرسشی از آمادگی خود برای دیدار با همتای ایرانی اش خبر داد و همین امر موجب هراس صهیونیست ها از تغییر موضع ترامپ در قبال تهران شده است.

به گزارش مشرق، رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی که از سال ها قبل وارد ائتلافی پنهان برای مقابله با ایران شده اند با اظهارات جدید مقامات آمریکایی در خصوص مذاکره با ایران، اکنون تمام «رشته» های خود را در آستانه «پنبه» شدن می بیند.

سخنان دوشنبه شب «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا در مورد آمادگی برای دیدار با «حسن روحانی» رئیس جمهوری ایران، آن هم بدون پیش شرط در هر زمان و هر مکانی که طرف ایرانی بخواهد و استقبال مشروط وزارت خارجه ایالات متحده از این اظهارات موجب هراس ائتلاف ضد ایرانی شد بطوریکه رسانه های صهیونیستی به نقل از مقامی که اشاره ای به نام وی نکرده اند گزارش داده اند که آمریکا به تل آویو وعده داده که تغییری در مواضع واشنگتن در قبال تهران ایجاد نشده است.

رژیم صهیونیستی علاوه بر اقدامات خود برای زمین زدن برجام از مدت ها قبل رایزنی های گسترده ای را با طرف های حاضر در بحران سوریه آغاز کرده تا شاید بتواند حضور ایران در سوریه را به کمترین میزان ممکن برساند و در این راه مقامات ارشد تل آویو بارها به مسکو سفر کرده و رایزنی های گسترده ای را با «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه انجام داده اند.

بیشتر بخوانید:

ترامپ: ایران به زودی با آمریکا مذاکره می‌کند

نگرانی صهیونیست ها از تغییر مواضع ترامپ در قبال ایران در حالی است که رئیس جمهور آمریکا سه شنبه شب نیز بار دیگر با اعتماد به نفس خاصی اعلام کرد که مطمئن است به زودی با مقامات ایرانی دیدار می کند.

اما چه امری موجب شده تا ترامپ با این اطمینان از دیدار با مقامات ایرانی صحبت کند؟

هر چند ترامپ در مدت زمان حضور خود در کاخ سفید نشان داده که به دلیل تغییر مواضع عجولانه تحلیل چندان درستی نمی توان از وی ارائه کرد اما نگاهی به تحولات منطقه ای و بین المللی شاید بتواند گوشه هایی از حقیقت را نشان دهد.

ترامپ با خروج از برجام و بازگرداندن تحریم های ایران امید دارد که بتواند ایران را به زانو درآورده و با به صفر رساندن درآمدهای نفتی تهران، جمهوری اسلامی را بر اساس خواسته های خود مدیریت کند اما رسیدن به این هدف در خوشبینانه ترین حالت از منظر آمریکایی ها شاید به عمر ریاست جمهوری وی قد ندهد.

مشکلات موجود در زیر ساخت کشورهای تولید کننده نفت برای جبران کسری نفت در بازارهای جهانی در صورت قطع صادرات نفت ایران، صحبت های انجام شده در خصوص احتمال مسدود شدن تنگه هرمز، ماجرای پیش آمده در باب المندب و توقف صادرات نفت عربستان سعودی از این آب راه، رایزنی های کشورهای اروپایی با آمریکا برای ادامه داد و ستد با ایران و همچنین هشدار چهره های کاربلد آمریکایی درباره تبعات منفی خصومت ورزی کاخ سفید با ایران به احتمال زیاد از عوامل تاثیرگذار در تصمیم ترامپ برای گفتگو با ایران هستند.

علاوه بر آن تامین امنیت رژیم صهیونیستی همواره به عنوان یکی از اولویت های آمریکا مطرح بوده و نگرانی تل آویو از نزدیک شدن نیروهای مقاومت به مرزهای سرزمین های اشغالی نیز می تواند از عوامل تاثیر گذار بر تصمیم ترامپ باشد.

ماجرای معامله قرن نیز از دیگر مواردی است که شاید در این روند نقش داشته باشد. از زمان مطرح شدن این طرح اغلب گروه های فلسطینی به مخالفت با آن پرداخته و اعتراض های گسترده ای نیز در سرزمین های اشغالی شده که «راهپیمایی بزرگ بازگشت» یکی از نمونه های این اعتراضات است. شاید ترامپ گمان می کند که نزدیک شدن به ایران به عنوان یکی از حامیان همیشگی مردم فلسطین بتواند موضع سخت فلسطینی ها در خصوص معامله قرن را نرمتر کرده و از این راه امنیت رژیم صهیونیستی بیش از گذشته تامین شود.

علاوه بر تمامی این موارد، ایران در طی سال های گذشته بویژه از زمان آغاز فعالیت های گروه تروریستی داعش تا زمان شکست آن در عراق و سوریه، نشان داده که یکی از وزنه های تعیین کننده در تامین امنیت خاورمیانه است و دشمنی با ایران و تلاش برای منزوی کردن آن می تواند خاورمیانه را مجددا در معرض تهدیدهای جدیدی قرار دهد. هر چند آمریکا برای خالی کردن جیب اعراب حاشیه خلیج فارس نیازمند کوفتن بر طبل دشمنی با ایران است اما حقیقت ماجرا آن چیزی نیست که ترامپ و نزدیکانش در دیدار با مقامات عربی بیان می کنند.

نزدیکی آمریکا به ایران، چیزی نیست که ریاض و تل آویو خواستار آن باشند و جنگ افروزان آمریکایی که این روزها حضور پررنگی در کاخ سفید دارند نیز خواستار تشدید خصومت ورزی واشنگتن با تهران هستند. البته عربستان سعودی هنوز بطور رسمی در خصوص تمایل ترامپ برای دیدار با روحانی موضع گیری نکرده اما مطمئنا ریاض در این خصوص ساکت نمی ماند.

همانطور که اشاره شد صهیونیست ها به همراه عربستان سعودی سرمایه گذاری سنگینی برای تشدید دشمنی آمریکا با ایران انجام داده اند و نشستن احتمالی دوباره مقامات کاخ سفید با مقامات ایرانی بر سر میز مذاکره موجب کاهش این دشمنی ها خواهد شد از همین رو طبیعی است که ریاض و تل آویو بار دیگر به هراس افتاده و همانند روزهای آغازین مذاکرات منجر به برجام تمام تلاش خود را برای شکست مذاکرات احتمالی بکار بگیرند.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس