به گزارش مشرق، محسن فارسیباف، مدیر برنامهریزی و کنترل طرحهای شرکت مهندسی و توسعه گاز در همایش گزارش عملکرد سال ۹۶ شرکت مهندسی و توسعه گاز، در جمع مدیران صنعت گاز کشور گفت: سال ۹۶ یک هزار کیلومتر خطوط انتقال گاز به بهرهبرداری رسید و تزریق گاز شد؛ خط دامغان-کیاسر - ساری - نکا، خط بافق - بهاباد، خط صادرات گاز به عراق و همچنین خط لوله شرق زاهدان به طول یک هزار و ۴۲۴ کیلومتر از جمله این خطوط هستند.
وی افزود: تاسیسات خورموج و آبپخش در قالب طرح خط انتقال گاز ششم سراسری با توان ۱۰۰ مگاوات و همچنین طرح تاسیسات تقویت فشار گاز خرمدره، قزوین، نیزار، سمنان و پارچین با توان ۱۲۵ مگاوات از دیگر طرحهای شرکت مهندسی و توسعه گاز در سال ۹۶ بودند.
بیشتر بخوانید:
اظهارات آخوندی درباره نظام مهندسی کشور
۱۷ پروژه در سال ۹۶ به شرکت ملی گاز تحویل داده شد
مدیر برنامهریزی و کنترل طرحهای شرکت مهندسی و توسعه گاز با بیان اینکه این شرکت سال گذشته هر ماه به طور میانگین یک تا پنج پروژه را به صنعت گاز کشور تحویل داده است، گفت: سال ۹۶ در مجموع ۱۷ پروژه از سوی شرکت مهندسی و توسعه گاز به پایان رسید و به شرکت ملی گاز تحویل شد.
فارسیباف درباره مراحل پیشرفت طول خطوط انتقال گاز در ۶ سال اخیر توضیح داد: ۱۲۶ کیلومتر خط انتقال گاز در سال ۹۰، ۲۴۱ کیلومتر خط انتقال گاز در سال ۹۱، ۱۲۱ کیلومتر خط انتقال گاز در سال ۹۲، ۳۲۷ کیلومتر خط انتقال گاز در سال ۹۳، ۳۳۷ کیلومتر خط انتقال گاز در سال ۹۴، ۶۱۶ کیلومتر خط انتقال گاز در سال ۹۵ و یک هزار کیلومتر خط انتقال گاز در سال ۹۶ به بهرهبرداری رسید و تزریق گاز شد.
وی درباره هزینه راهاندازی خطوط انتقال گاز در سال ۹۶ اظهار کرد: پارسال یک هزار کیلومتر خط لوله انتقال گاز با هزینه یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اجرایی شد، همچنین برای تاسیسات اصلی و واحدهای تکمیلی ۴۵۰ میلیارد تومان، برای ۵۴۰ کیلومتر خطوط مخابراتی و فیبر نوری ۱۵ میلیارد تومان و مرکز بهرهبرداری سرخس ۱۵ میلیارد تومان اختصاص یافت.
برای ساخت هزار کیلومتر خط لوله و تاسیسات تقویت فشار برنامهریزی شده است
مدیر برنامهریزی و کنترل طرحهای شرکت مهندسی و توسعه گاز، درباره طرحهای امسال شرکت مهندسی و توسعه گاز توضیح داد: بر اساس برنامهریزیهای انجام شده، امسال ۲۳۰ کیلومتر خط دهگلان به میاندوآب با قطر ۵۶ اینچ، ۵۹۹ کیلومتر خط تکمیلی انتقال گاز ششم سراسری به قطر ۵۶ اینچ و ۷۵ کیلومتر خط انتقال کوهدشت-خرمآباد تکمیل و راهاندازی میشود.
وی افزود: ۲۷ کیلومتر رابط سایت ۱ و ۲ پارس جنوبی، ۶۳ کیلومتر خط انتقال بندرعباس- ماهشهر ۳۶ اینچ، ۲۱ کیلومتر خط انتقال گاز سنندج، ۵۴۷ کیلومتر خط انتقال گاز دماوند و امامزاده هاشم، ۷۱ کیلومتر خط انتقال و ۲۷ کیلومتر خط تغذیه کاشمر به قطر ۱۶ اینچ، ۱۲۷ کیلومتر خط انتقال سربیشه و نهبندان از جمله طرحهای شرکت مهندسی و توسعه گاز برای امسال هستند که در کنار تعداد دیگری از طرحهای خطوط انتقال، بالغ بر یک هزار و ۲۶ کیلومتر خط لوله میشود.
فارسیباف درباره احداث و راهاندازی تاسیسات تقویت فشار گاز برای سال ۹۷ توضیح داد: تاسیسات تقویت فشار طرح خط انتقال گاز ششم سراسری، شامل ۱۸ واحد کمپرسور با توان ۴۵۰ مگاوات به بهرهبرداری میرسد.
پروژههای ۴ پالایشگاه پارسجنوبی و ۱۱ ایستگاه تقویت فشار امسال کامل میشوند
وی درباره برنامهریزی برای تکمیل پروژهها در سال ۹۷ گفت: افزون بر خطوط انتقال گاز و تاسیسات تقویت فشار، پروژههای پالایشگاهی شامل میترینگ پارسجنوبی در پالایشگاههای اول، دوم، سوم و پنجم هستند، همچنین واحد تولید مرکاپتان با ظرفیت ۸۰۰ تن در سال به بهرهبرداری میرسد.
به گفته فارسیباف، احداث ساختمان پشتیبان مرکز دیسپچینگ اصفهان، ۲ هزار و ۳۷۵ کیلومتر خطوط مخابراتی و فیبر نوری و همچنثن راهاندازی مراکز بهرهبرداری کرمان و خرمآباد از دیگر پروژههایی هستند که تا پایان امسال باید به شرکت ملی گاز تحویل شود.
مدیر برنامهریزی و کنترل طرحهای شرکت مهندسی و توسعه گاز، اجرای ۲۰۰ کیلومتر خطوط لوله انتقال گاز را در مرحله اجرا، یک هزار و ۳۰۰ کیلومتر از خطوط را در مرحله پیمانسپاری و نیز ۳ هزار و ۳۰۰ کیلومتر از خطوط را در مرحله طراحی اعلام کرد و افزود: احداث ۱۱ مورد تاسیسات تقویت فشار گاز برای شرکت مهندسی و توسعه گاز تعریف شده است که اکنون مرحله طراحی را سپری میکنند.
فارسیباف، ادامه خط لوله سوم رشت - الوند به طول ۱۴۵ کیلومتر را از دیگر طرحهای پیشبینی شده برای امسال برشمرد و تصریح کرد: خط دهگلان - سنندج به طول ۳۴ کیلومتر، خط انتقال گورزین - لافت - بندرعباس به طول ۵۰ کیلومتر، خط انتقال ایرانشهر - چابهار به طول ۲۴۵ کیلومتر و خط انتقال گاز سرخون - اهواز به طول ۱۱۴ کیلومتر از جمله طرحهایی هستند که امسال باید اجرایی شوند. شایان ذکر است که تعدادی از طرحهای یادشده بر اساس برنامهریزی این شرکت در سال ۹۸ و سال ۹۹ به پایان میرسند.