کد خبر 846522
تاریخ انتشار: ۲۵ فروردین ۱۳۹۷ - ۱۰:۰۲
سید احمد عراقچی

معاون ارزی بانک مرکزی گفت: از این پس، صدور حواله ارزی خارج از شبکه بانکی، ممنوع خواهد بود و همچنین بانک ها ملزم به خرید اسکناس خرد افراد هستند و صرافی ها نمی توانند خرید و فروش اسکناس انجام دهند.

به گزارش مشرق،‌ معاون ارزی بانک مرکزی، مهم ترین موضوع در بازار ارز را جلوگیری از خروج سرمایه و تامین مالی قاچاق دانست و گفت: در حال حاضر تراز ارزی کشور ما بسیار مطلوب است و هیچ گونه مشکلی در تامین نیازهای کشور نداریم اما نباید شرایط به گونه ای باشد که منجر به خروج سرمایه از کشور شود.


سید احمد عراقچی با اشاره به اینکه در پی تصمیم اخیر ستاد اقتصادی دولت، تجارت از حالت بی نظمی خارج می شود، گفت: فرآیند واردات بدون ثبت سفارش براساس مصوبه هیات دولت، ممنوع اعلام شده و هرگونه واردات که نیاز به تخصیص ارز دارد با ثبت سفارش انجام می شود.

این مقام مسئول بانک مرکزی درخصوص روش انجام ثبت سفارش تصریح کرد: ثبت سفارش کالاهای وارداتی الزاما با روش بانکی خواهد بود و این روش به شفافیت بیشتر در واردات منجر می شود.

به گفته عراقچی، براساس ضوابط جدید تامین ارز برای واردات از دو طریق قابل انجام است: در وهله اول، بانک با بهره گیری از مراودات بانکی خود، ارز مورد نیاز را تامین می کند و در غیر این صورت، بانک می تواند از طریق صرافی های مجاز برای تامین ارز اقدام کند.

معاون ارزی بانک مرکزی افزود: از این پس، صدور حواله ارزی خارج از شبکه بانکی، ممنوع خواهد بود.

عراقچی درخصوص واردات بدون انتقال ارز نیز گفت: این موضوع طبق ضوابط قبل انجام خواهد شد و واردکنندگان باید اظهارنامه مالیاتی داشته باشند.

معاون ارزی بانک مرکزی با اشاره به نحوه عمل درخصوص ارز صادرکنندگان، گفت: صادرکنندگان می توانند ارز خود را از طریق سامانه نیما به سیستم بانکی یا صرافی های مجاز بفروشند و این ارز نیز به مصرف واردات مورد نیاز کشور می رسد.

عضو هیات عامل بانک مرکزی عنوان کرد: طبق ضوابط جدید بانک ها ملزم به خرید اسکناس خرد افراد هستند و صرافی ها نمی توانند خرید و فروش اسکناس انجام دهند.

عراقچی درباره سپرده پذیری ارزی نیز گفت: بانک مرکزی این تضمین را به تمام سپرده گذاران ارزی می دهد که با سود مقرر در سررسید، به این افراد، همان اسکناس سپرده گذاری شده را بازپس دهد.

معاون ارزی بانک مرکزی، نگهداری ارز بیش از 10 هزار یورو یا معادل آن به سایر ارزها را ممنوع خواند و افزود: افرادی که در حال حاضر بیش از این مبلغ در اختیار دارند می توانند منابع خود را نزد بانک ها سپرده گذاری کنند.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 5
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 7
  • IR ۱۰:۳۵ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۵
    46 7
    اینکار باید از سالها پیش انجام میشد.ولی بازم جای شکرش باقیه.امیدوارم همینقدر تا اخر اینقدر صفت و سخت کارو جلو ببرن که هیچ دلالی نتونه نفس بکشه.
  • IR ۱۲:۰۳ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۵
    11 6
    امیدوارم تصمیمات ارزی ایشون مانند تصمیمات طولی اخوی بزرگشان عراقچی کبیر در قضیه برجامی نباشد
  • IR ۰۰:۰۰ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۶
    2 0
    آن ۸۰۰ میلیارد دلار پول نفت چه شد؟ چگونه از ایران خارج شد؟کجا رفت؟با چه ارزی؟با چه قیمتی؟چرا الان فرستاده هزار دلار از سوی والدین برای تحصیل فرزندشان یا خرج دواهای خاص اینقدر مشکل شده؟
  • IR ۰۰:۵۶ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۶
    2 0
    خود ..... ارزو گرون کرد و کسری بودجشو جبران کرد به مرگ۶۲۰۰ گرفتن و به تب۴۲۰۰ راضی شدیم مثل بنزین ۷۰۰تومنی که قراربود۱۵۰۰ بشه و مابه۱۰۰۰ راضی شدیم.
  • امیرعلی IR ۰۸:۳۹ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۶
    0 0
    مشکل اینجاست که هیچ عزم وارداه ای برای برخورد با مشکلات پیش آمده وجود ندارد و متاسفانه دولتمردان ومسءپئولین نیز مدتی نظاره گر میشوند وبعد که کار از کار گذشت یک اقدامی را انجام میدهند. برای بحث دلالی دلار آیا نمیتواند بانک مرکزی با این همه کارشناس وحقوق بگیر سامانه ای را طراحی کند که هر کسی ارز خواست دادن ارز منوط به درج کد ملی و نوع ارز درخواستی باشد که من شخص که قصد مسافرت دارم با ارائه بلیط و گذرنامه با درج کد ملی مثلا1000دلار دریافت کنم و این یکبار درطول مثلا 6 ماه است با اینکار 70درصد کار حل شده است ...ولی متاسفانه دولت نیز تمایلی به این کارها ندارد و اوضاع به هم ریخته وآشوب را دوست دارد.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس