به گزارش مشرق، حمیدرضا فولادگر رییس کمیسیون حمایت از تولید ملی مجلس در مصاحبه با رادیو اظهار کرد: قانون حداکثر استفاده از تولید داخل به خوبی اجرا نشده و علی رغم امکان ساخت داخلی برای بسیاری از کالاها، ماشین آلات و قطعات، واردات به کشور انجام شده است.
وی افزود: در حالی که باید از سرمایه گذاری خارجی استقبال کرد و تولید نیز باید رقابت پذیر شود، اما واردات در کالاهایی صورت می گیرد که امکان تولید آنها در داخل وجود دارد و این امر توسط شرکت ها و وزارتخانه های مختلف انجام می شود.
رییس کمیسیون حمایت از تولید ملی مجلس شورای اسلامی گفت: بسیاری از واحدهای تولیدی و صنعتی در کشور با نیمی از ظرفیت خود کار می کنند و دچار رکود هستند.
فولادگر ادامه داد: بر اساس قانون حداکثر استفاده از تولید داخل ابتدا باید از استعلامات وزارت صنایع مشخص کنیم که امکان انجام پروژه یا ساخت کالا در کشور وجود دارد یا خیر، که اگر این ظرفیت و امکان مهیا نبود در مرحله بعد به خرید خارجی یا واردات روی بیاوریم.
نماینده مردم اصفهان تصریح کرد: ما ناکامی های تولید داخل در صحنه رقابت که ناشی از کیفیت و خدمات پس از فروش باشد را می پذیریم و نباید از کالای بی کیفیت حمایت کنیم اما بحث ما مربوط به کالاهای استاندارد و با کیفیتی است که به دلیل واردات دچار مشکل شده اند.
وی بیان کرد: در قانون برنامه پنجم و ششم توسعه قرار براین بود که موانع غیرتعرفه ای برای واردات گذاشته نشود زیرا سلاح تعرفه را نمی توان در درازمدت استفاده کرد و باید نظام تعرفه براساس تنظیم بازار باشد.
فولادگر افزود: باید تصمیم گیری بهینه در خصوص کارها انجام شود و تولید کالای با کیفیت و رقابت پذیر در دستورکار واحدهای تولید و صنعتی برای حمایت از تولید داخل قرار بگیرد.