کد خبر 770887
تاریخ انتشار: ۱۴ شهریور ۱۳۹۶ - ۰۷:۰۰
 آثار باستانی زباله‌دانی

سنگ باستانی در روستای شوش از توابع شهرستان باشت رها شده و مردم به عنوان زباله‌دان از آن استفاده می‌کنند واینگونه میراث فرهنگی و هویت تاریخی مردم این استان درسایه بی‌توجهی و سکوت مسئولان نابود می‌شود.

به گزارش مشرق، میراث فرهنگی نماد فرهنگ عمومی یک جامعه است تا جایی که امروز بسیاری از کشورهای پیشرفته دنیا که قدمت تاریخی چندانی ندارند به دنبال هویت‌سازی برای خود هستند اما کشور ایران و به تبع آن استان کهگیلویه و بویراحمد دارای فرهنگ غنی و میراثی کهن است اما علی رغم دارا بودن این میراث غنی بعضی از آثار باستانی کهگیلویه و بویراحمد مورد بی‌مهری اداره کل میراث فرهنگی قرار گرفته‌اند.

مردم روستای شوش از توابع شهرستان باشت از سنگ باستانی یک متری که در حریم امامزاده این روستا قرار دارد و در سایه بی‌توجهی مسئولان میراث فرهنگی به عنوان زباله دان استفاده می‌کنند این درحالی است که این سنگ مربوط به دوره ساسانیان است و باید میراث فرهنگی از این سرمایه ملی با تدابیر ویژه محافظت کند.

بدون شک عدم توجه این سازمان به بناهای تاریخی سبب نابودی این آثار خواهد شد در حالی که هر اثر تاریخی علاوه بر اینگه نشانگر هویت مردم بومی آن منطقه است می‌تواند نقش مهمی در توسعه صنعت گردشگری در این استان داشته باشد و امروزه بسیاری از جوامع پیشرفته به دنبال احیای ساختمان‌های قدیمی در راستای حفظ میراث تاریخی خود و وادار کردن بازدید کنندگان به مشارکت در میراث بومی هستند.

   

                                                                                                       

بدون شک نابودی و آسیب بناهای تاریخی محوطه‌های باستانی و مجموعه آثاری که با عنوان میراث‌های فرهنگی شناخته می‌شوند، فاجعه جبران ناپذیر برای یک جامعه است در حالی که مرمت و بازسازی این آثار هزینه کمتری در بردارد و با یک برنامه‌ریزی هدفمند و سرمایه گذاری اصولی می‌توان از طریق جذب گردشگر نه تنها به نحو مطلوب تر از این میراث محافظت کرد بلکه زمینه توسعه گردشگری و ایجاد اشتغال در منطقه نیز فراهم می‌شود.

بیش از ۲ هزار و ۶۰۰ اثر تاریخی در استان کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد که تاکنون بیش از ۶۵۰ اثر تاریخی آن در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.                                 

                                                                    

علی‌رغم تماس‌های مکرر خبرنگار ما با باقری مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد و همچنین مسعود شفیعی معاون میراث فرهنگی، اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد آنها حاضر به پاسخگویی نشدند.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 5
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • IR ۰۷:۲۹ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۴
    1 2
    میلگرد های اطرافش هم از زمان های قدیم هست ؟
    • میثم IR ۰۸:۵۳ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۴
      14 0
      میلگردهای اطرافش برای جلوگیری از فروپاشی آن نصب شده. تا حالا موزه تشریف نبردید؟!
  • IR ۰۸:۰۶ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۴
    7 0
    واقعا تاسف باره دوستان در میراث فرهنگی شرمنده باشن
  • IR ۰۸:۲۸ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۴
    7 0
    واقعا خجالت آوره خارجی ها قدرمیراث مارابیشترو بهترمیدانند
  • مانترا IR ۰۹:۲۷ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۵
    1 0
    یک شب هم میان می بینند جا تره وبچه نیست وسنگ را دزدان اثار تاریخی برده اند اونوقت این سنگ عزیز میشه وباید رد پایش را در حراجی اثار تاریخی کریستی لندن پیدا کرد اصولا سنگ نگاره ها وسنگ نبشته ها همانند سنگهای کوه زیر فشار تغییرات فیزیکی وشیمیایی طبیعت قرار میگیرند وبر اثر سرما وگرما وبارندگی دچار فرسودگی میشوند وبهتر است با روشهای جدید از محل اصلی جدا ودر زیر پوشش شیشه ای حفظ شوند

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس