نماهنگ/ عاقبت بيكاری

تحلیل وضعیت بازار کار در سه ماه نخست سال جاری، حاکی از افزایش ۱۶۳ هزار و ۵۷۵ نفری جمعیت بیکار دارد؛ در عین حال ۴۱ درصد از کل شاغلان کشور، به طور معمول بیش از ۴۹ ساعت در هفته کار می‌کنند.

به گزارش مشرق،  بررسی سهم شاغلان بالای پانزده سال با ساعات کار معمول ۴۹ ساعت و بیشتر، نشان می‌دهد ۴۰.۹ درصد شاغلان کل کشور به طور معمول بیش از ۴۹ ساعت در هفته کار می‌کنند؛ بنابراین سهم زیادی از شاغلان بیش‌تر از میزان استاندارد در هفته کار می‌کنند.

این در حالی است که سهم این شاغلان با ساعت کار معمول، ۴۹ ساعت و بیشتر در پایان سال گذشته ۳۸.۴ درصد بود که نشان دهنده افزایش سهم این تعداد از شاغلان، در بهار ۹۶ نسبت به سال ۹۵ است. این آمار افزایش نیاز افراد به کار را نشان می‌دهد!

تحلیل این شاخص بازار کار نشان می‌دهد، به تفکیک جنسیتی نیز ۴۶.۴ مردان شاغل و ۱۶.۱ درصد زنان شاغل با ساعت کار معمول ۴۹ ساعت و بیشتر در هفته مشغول کار هستند.

اما نگاهی تحلیلی به آمار نیروی کار که اخیرا از سوی مرکز آمار ایران  برای بهار امسال ۱۲.۶ درصد اعلام شد، نشان می‌دهد، جمعیت افراد بیکار در سن کار (۱۰ ساله و بیشتر) از ۳ میلیون و ۲۰۳ هزار و ۳۹۸ نفر در پایان سال ۹۵ به ۳ میلیون و ۳۶۶ هزار و ۹۷۳ نفر در بهار ۹۶ افرایش یافت به عبارتی در ۳ ماهه نخست امسال ۱۶۳ هزار و ۵۷۵ نفر به جمعیت بیکار کشور افزوده شدند.

در عین حال در جامعه آماری ۱۵ ساله و بیشتر، ۳ میلیون و ۳۶۳ هزار و ۷۰۵ نفر بیکار هستند که ۸۶۷ هزار و ۱۵۴ نفر در «جمعیت ۱۵ تا ۲۴ سال» و یک میلیون و ۸۸۲ هزار و ۷۵۵ نفر در «جمعیت ۱۵ تا ۲۹ سال» قرار دارند.

 اما این نرخ در بین جمعیت جوان ۱۵ تا ۲۴ سال کشور با رشد یک درصدی نسبت به بهار سال گذشته و ۰.۷ درصدی نسبت به زمستان ۹۵ به  ۲۸.۸ درصد رسید که سهم بیکاری بانوان در این سن بیش از مردان است.

علاوه بر این بررسی وضعیت بازار کار در بین جمعیت ۱۵ تا ۲۹ سال حاکی از آن است که ۲۶.۴ درصد از جمعیت فعال در این سن بیکار هستند و تعداد بیکاری زنان در این دامنه سنی نسبت به مردان در این سن بیشتر است.

روند تغییرات نرخ بیکاری «جوانان ۱۵ تا ۲۹ ساله» نشان می دهد که این میزان در بهار امسال نسبت به بهار سال گذشته ۱.۵ درصد و نسبت به فصل زمستان ۹۵ نیز ۰.۹ درصد رشد داشته است.

در مقابل افزایش شاخص‌های نرخ بیکاری در کل کشور، اما نرخ مشارکت اقتصادی نیز به عنوان یک شاخص مثبت در اقتصاد از ۳۹.۴ درصد در سال ۹۵ به ۴۰.۶ درصد در بهار امسال رسیده است.

اما خروجی شاخص‌ها و آمارهای مذکور از نیروی کار حاکی از آن است که به جمعیت فعال اقتصادی(نرخ مشارکت) در بهار امسال ۸۸۳ هزار و ۸۷۸ نفر اضافه شد و از ۲۵ میلیون و ۷۹۱ هزار و ۴۵۰ نفر در پایان سال گذشته به ۲۶ میلیون و ۶۷۵ هزار نفر رسید.

جدیدترین آمار بیکاری کشور در سال ۹۶ و مقایسه با سال ۹۵

شاخص نیروی کار

در پایان سال ۹۵

در پایان بهار ۹۶

مشارکت اقتصادی

نرخ: ۳۹.۵

نرخ: ۴۰.۶

تعداد: ۲۵۷۹۱۴۵۰ نفر

تعداد: ۲۶۶۷۵۳۲۸ نفر

بیکاری جمعیت ۱۰ ساله و بیشتر

نرخ: ۱۲.۴

نرخ: ۱۲.۶

تعداد: ۳۲۰۳۳۹۸ نفر

تعداد: ۳۳۶۶۹۷۳ نفر

بیکاری جوانان ۱۵ تا ۲۴ سال

نرخ: ۲۹.۲

نرخ: ۲۸.۸

تعداد: ۸۶۹۵۳۱ نفر

تعداد: ۸۶۷۱۵۴ نفر

بیکاری جوانان ۱۵ تا ۲۹ سال

نرخ: ۲۵.۹

نرخ: ۲۶.۴

تعداد: ۱۸۲۷۵۲۵ نفر

تعداد: ۱۸۸۲۷۵۵ نفر

منبع: مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • مهدی IR ۰۹:۵۰ - ۱۳۹۶/۰۷/۱۶
    0 0
    متاسفانه ما اشتغال را به زنان میدهیم ولی مرد را مؤظف میکنیم که خرج زن و زندگی را باید بدهد. بیچاره مردان «بیکار و متاهل» که خبر ندارند یک خانم که مطابق قوانین وظیفه ندارد حتی خرج خودش را بدهد به راحتی به جای آنها مشغول بکار است . جالبتر اینکه ؛ بیش از 80٪ زنان سرپرست خانوار بیکارند !! (یکی از عوامل هم قوانین متناقض مجلس در این زمینه است، که اصلاحشان هم نمی کند.) علل اصلی طلاق هم به ترتیب: 1- بیکاری مردان 2- فقر 3- اعتیاد 4- "مهریه ی بی حساب" ، که شده جایزه ی طلاق . (ضمنا 85٪ متقاضیان طلاق نیز زنانند، ولی این آمار کتمان میشود.) لطفا مسئولین به جای سر کار بردن خواهر، دختر ، یا خانم یکی مثل من؛ برادر، پسر و خود مرا سر کار ببرند تا مشکل اشتغال، یک شبه حل شود . متاسفانه بکارگیری همزمان دو اصل و روش متناقض : مؤظف دانستن «مرد» برای تامین هزینه زندگی «مطابق قوانین اسلامی» از یک طرف و یکسان دانستن حق اشتغال برای زنان و مردان در قوانین کشور«مطابق قوانین غربی» از طرف دیگر، موجب صدمه زدن به «مردان بیکار و متاهل و خانواده ی ایشان» که بخش عمده ای از جامعه را تشکیل داده اند گردیده. قبول کنیم که در جامعه ما «مردان متاهل» مؤظف به نان آوری هستند لذا بایستی «اولویت بندی بکارگیری» را هم رعایت کنیم . تا وقتی بدلیل «مصلحت و منافع شخصی» به مردم آدرس غلط می دهیم و حاضر نیستیم به موضوع «اشتغال بانوان متاهل و دختران مجرد» ورود کنیم و آنرا تابو کرده ایم ، «حل مشکل اشتغال» یک افسانه است که از دهها سال قبل قرار بوده حل شود.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس