به گزارش مشرق، «نگاه تحولی در همه عرصههای قوه قضاییه، احیای حقوق عموم مردم و پرچمداری حمایت از آزادیهای مشروع آنان، نقشآفرینی در موضوع آسیبهای اجتماعی، حمایت بیانی و عملی از آمران به معروف و آموزش حقوق مردم»، این فهرست مطالباتی است که رهبر انقلاب روز گذشته از رئیس دستگاه قضا مطرح کردند؛ مطالباتی که شاید در دیدارهای گذشته ایشان و مسئولان دستگاه قضایی کمتر رسانه ای می شد.
قطعاً در بدو نگاه به فهرست فوق، تحقق این مطالبات سنگین با توجه به بضاعت محدود دستگاه قضایی دور از انتظار است؛ به نظر می رسد اشاره رهبر انقلاب به لزوم رعایت «نگاه تحولی و جهادی» در برنامهریزیها و اقدامات قوه قضاییه و استفاده از ظرفیت های قانونی گسترده قوه قضاییه بی دلیل نبوده است؛ در واقع ایشان 3 عامل تحول، مدیریت جهادی و استفاده از اختیارات رئیس دستگاه قضا را زمینه ساز تحقق این مطالبات گسترده می دانند.
تحقق این مطالبات البته مستلزم توجه دائمی به یک ملاحظه است؛ «احساس رضایت عمومی مردم از قوه قضاییه» که این امر هم مورد اشاره رهبری قرار گرفت. اگر مردم علیرغم همه زحمات جهادگونه دستگاه قضا «احساس» کارآمدی از قوه قضاییه نداشته باشند، چه بسا رسیدن به اهداف فوق ممکن نباشد و البته تحقق احساس رضایت از دستگاه قضا نیازمند برخورد جدی با تخلفات و اطلاع رسانی آنهاست که خود گفتار جداگانه ای می طلبد.