به گزارش مشرق، دو هفته از برگزاری دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در 29 اردبیهشت ماه سپری شده است و هیجان های قبل و بعد انتخابات تا حد زیادی فروکش کرده است. انتخاباتی که یکی از رقابتی ترین انتخابات ریاست جمهوری در تاریخ جمهوری اسلامی بود. انتخاباتی که به گفته برخی از اعضای ستاد سید ابراهیم رئیسی در روزهای اول بعد از برگزاری آن، تخلفاتی در آن اتفاق افتاده بود. اگرچه این گفته ها از سوی وزیر کشور و ستاد انتخابات پاسخ داده شد و کمبود تعرفه در برخی حوزه های رای گیری را یک اتفاق غیر عمدی و به خاطر حضور پیش بینی نشده مردم در برخی حوزه ها عنوان کرده بودند، سخنگوی قوه قضاییه و آیت الله جنتی دبیر شورای نگهبان نیز در صحبت هایشان به برخی تخلفات روی داده در این انتخابات اشاره کردند.
ستاد سید ابراهیم رئیسی و شخصیت های حامی او از تریبون های مختلف ابراز می کردند که اعتراض های خود به تخلفات و شکایات انتخاباتی خود را از طریق قانونی پیگیری خواهند کرد. چندین نامه نیز از سوی علی نیکزاد رئیس ستاد انتخاباتی رئیسی نیز خطاب به وزیر کشور ارسال شد که در یکی از آنها در تاریخ 2 خرداد و چهار روز پس از برگزاری انتخابات از او خواسته بود نتیجه تفکیکی صندوق آرا را به صورت شفاف اعلام کند. وی در این نامه نوشته بود: پیرو مکاتبات و پیگیریهای مکرر گذشته و علیرغم گذشت چهار روز از اجرای انتخابات، متاسفانه وزارت کشور از ارائه شفاف نتایج و تفکیک صندوقهای اخذ رای خودداری مینماید.
فردای آن روز و در 3 خرداد رحمانی فضلی در خصوص اینکه چرا آمار تفکیکی استانها تاکنون اعلام نشده است، تصریح کرد: قطعاً تا انتخابات صحتش برای شورای نگهبان تأیید شود ما آمار را بیرون نمیدهیم؛ از استانهای مختلف آمار گرفته شده ولی آمار ما نیست؛ نه اینکه ما نمیخواهیم بدهیم اما اگر فردا تأیید شود پس فردا اعلام خواهیم کرد.
هرچند بندی در قانون انتخابات مبنی بر لزوم اعلام آرای صندوق ها به تفکیک وجود ندارد اما پس از انتخابات 88 این مساله به صورت یک عرف پذیرفته شد. در انتخابات 92 هم وزارت کشور آرای تفکیکی صندوق های حوزه های مختلف رای گیری را اعلام کرد. این بار اما علی رغم اینکه حدود 2 هفته از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم گذشته است و علی رغم اینکه وزیر کشور قول داده بود روز فردای تایید انتخابات توسط شورای نگهبان این آمار را منتشر خواهد کرد، هنوز خبری از آن نشده است. این در حالی است که شورای نگهبان سه شنبه گذشته صحت انتخابات 29 اردیبهشت را تایید کرد و رحمانی فضلی درست یک روز بعد از آن و در حاشیه جلسه هئیت دولت بار دیگر با تاکید بر سلامت انتخابات گفته بود:حتی یک رای هم جابجا نشده است.
عبدالرضا رحمانیفضلی در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران درباره انتخابات ۹۶ اظهار کرده بود: مطمئن باشید که حتی یک رای هم جابجا نشده است.
وی در پاسخ به سوالی درباره چگونگی رسیدگی به تخلفات انتخاباتی نیز گفته بود: بعضی تخلفات گزارش شده که باید در قوه قضاییه بررسی شود.
رحمانیفضلی همچنین در پاسخ به سوالی درباره دستگیری فرمانداران اظهار کرده بود: دستگیری فرمانداران نداریم بلکه احضار شدهاند.
با این وجود وقتی پس از برگزاری انتخابات باشکوه و حماسی 29 اردبیهشت و در حالی که چندبار طی نامه ها، سخنرانی ها و پرسش های مختلف از وزارت کشور خواسته شده است آرای حوزه ها به تفکیک صندوق ها به صورت شفاف اعلام کند تعلل و تاخیر در این مورد چه دستاوردی جز ایجاد شائبه و ترویج شایعات و سو استفاده از مباحث مطرح شده در مورد تخلف های انتخاباتی داشته باشد.
اگرچه وزیر کشور گفته بود روز بعد از تایید نتیجه انتخابات توسط شورای نگهبان این آمار منتشر خواهد شد اما با گذشت دو هفته از انتخابات و 4 روز از تایید نهایی نتیجه انتخابات هنوز آمار آرای صندوق های به تفکیک حوزه های رای گیری اعلام و منتشر نشده است.
بهتر است قبل از اینکه شائبه ای جدی به خاطر تاخیر در اعلام نتایح آرای کاندیداها به تفکیک صندوق ها ایجاد شود وزارت کشور در اولین فرصت ممکن نسبت به انتشار و اعلام آن اقدام کند.