به گزارش مشرق، در 100 کیلومتری جنوب غربی جزیره خارگ میدان نفتی بزرگی واقع شده که مخزنی مشترک بین ایران و عربستان دارد. این میدان در بخش ایران با نام "فروزان" و در بخش عربستان با نام "مرجان" شناخته می شود.
این میدان نفتی در سال 1966 میلادی (1345 شمسی) توسط شرکت Pan American با ذخیره نفت درجای دو میلیارد و 309 میلیون بشکه کشف شد اما بعدها این رقم در دو نوبت مورد بازنگری و اصلاح قرار گرفت.
در حال حاضر تولید روزانه نفت ایران از میدان نفتی فروزان بین 38 تا 40 هزار بشکه در روز است در حالی که طرف عربستانی ظرفیت تولید 400 هزار بشکه نفت در روز را در این میدان مشترک ایجاد کرده است.
برنامه توسعه ای ایران برای افزایش برداشت از این میدان که با حدود 4 دهه فعالیت نیازمند حفاری چاههای جدید تولیدی شناخته شده، از سال 81 شمسی با امضای قراردادی به منظور افزایش تولید از 40 هزار بشکه به 100 هزار بشکه در روز کلید خورد اما با گذشت 15 سال از این قرارداد و با وجود تغییرات بسیار در روند اجرای آن، هنوز تولید 100 هزار بشکه ای ایران از میدان فروزان محقق نشده است.
در سالهای اخیر با بازنگری های صورت گرفته در طرح توسعه میدان فروزان، رسیدن افزایش تولید این میدان به 100 هزار بشکه منتفی شده است و ارقامی به مراتب پایین تر در برنامه های اخیر وزارت نفت دیده می شود.
«حمید بورد» مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره ایران دو روز پیش (13 اردیبهشت ماه) با اشاره به تکمیل ساخت سکوی سرچاهی F18 میدان فروزان و نصب آن طی ماههای آینده، گفت: برداشت نفت از این میدان مشترک حداقل 12 هزار بشکه در روز افزایش مییابد.
در حالی وزارت نفت هدفگذاری افزایش سطح تولید از میدان نفتی فروزان را از 100 هزار بشکه در روز به حدود 50 تا 60 هزار بشکه در روز کاهش داده، که در طی یک دهه اخیر، حتی موفق به نگهداشت سطح تولید در این میدان نیز نشده و شاهد کاهش تولید روزانه نفت از این میدان مشترک نفتی هستیم.
«اسماعیل بهادری نژاد» معاون بهره برداری منطقه نفتی خارگ 29 مردادماه سال 1387 از تولید روزانه 46 هزار بشکه ای نفت از میدان فروزان خبر داده بود. این در حالی است که گزارش رسمی شرکت نفت فلات قاره ایران در خردادماه سال 95 از تولید روزانه 38 هزار بشکه ای نفت از این میدان مشترک توسط ایران حکایت دارد.