کد خبر 705851
تاریخ انتشار: ۱۴ فروردین ۱۳۹۶ - ۱۰:۴۷
حجاب چچن

پارلمان جمهوری چچن قانونی را تصویب کرد که طبق آن دانش آموزان مدارس این کشور می توانند مطابق با باورهای مذهبی خود لباس بپوشند.

سرویس جهان مشرق: پارلمان جمهوری چچن قانونی را تصویب کرد که در آن دانش آموزان مدارس این کشور می توانند مطابق با باورهای مذهبی خود لباس بپوشند. تصویب این قانون به دختران مسلمان اجازه می دهد که با داشتن حجاب یه مدرسه بروند.

به گزارش راشا تودی، در این قانون آمده است که همه موسسات آموزشی در چچن باید حق دانش آموزان را برای پوشش مطابق با ارزش های مذهبی و سنت های ملی خود، محترم بشمارند و طبق این قانون، این کار نه مخالف قوانین فدرال است و نه به سلامتی کودکان دانش اموز خللی وارد می کند. «بخان خازبولاتوف»، رییس کمیسیون آموزش، علم و فرهنگ پارلمان جمهوری چچن در این باره گفت:

" سیاست های آموزشی در سازمان های آموزشی جمهوری چچن نباید هیچ نوع خللی در سنت های ملی و باورهای مذهبی دانش آموزان وارد کند."

در روسیه لباس متحدالشکل برای مدارس در سطح ملی وجود ندارد، ولی در سطح شهرداری ها و حکومت های محلی می توانند لباس های متحدالشکل برای مدارس مناطق معرفی کنند.

در چچن لباس فرم در پایتخت این جمهوری، گروزنی، از 1 سپتامبر 2016 ارایه شده است که شامل یک روسری قرمز کوچک برای دانش آموزان دختر هم می شود.

با این حال، در سال 2015، دیوان عالی روسیه اعتراض جامعه مسلمانان جمهوری «موردوویا» در مرکز فدراسیون روسیه را مبنی بر این که ممنوعیت پوشیدن نمادهای مذهبی توسط دانش اموزان خلاف قانون اساسی و آزادی عقیده مصرّح در ان است، رد کرد. قاضی دیوان عالی استدلال کرد که منع پوشیدن حجاب، خدشه ای به اعتقاد مسلمانان به خداوند وارد نمی کند و مخالف قانون اساسی نیست.

اما در جمهوری چچن، رمضان قدیرف، رییس جمهور، به صراحت از مخالفان منع حجاب در مدارس است. او پیش تر، این منع را مغایر با قانون اساسی فدراسیون روسیه خوانده بود که آزادی عقیده را حتی برای کودکان دانش آموز هم تضمین می کند. او منع حجاب را در یک کنفرانس مطبوعاتی «مرگبار برای جامعه» دانست.

در اوایل فوریه امسال، شورای ریاست جمهوری برای حقوق بشر در فدراسیون روسیه از کلیه مقامات فدرال و منطقه ای خواست که یک رویکرد مشترک نسبت به ارزش ها اتخاذ نمایند تا به اتفاق هم یک راه حل بدون ابهام برای این مشکل پیدا کنند.

قانون اساسی فدراسیون روسیه آن را یک موجودیت سکولار معرفی می کند، گرچه در همین قانون استثنائاتی برای مناطقی ار روسیه در نظر گرفته شده که اکثریت جمعیت آن ها مذهبی هستند.

روز یکشنبه، دمیتری پسکوف، سخنگوی ریاست جمهوری، اعلام کرد که کرملین درباره این موضوع موضع خاصی ندارد، و اضافه کرد که قانون اساسی، روسیه را سکولار در نظر گرفته، ولی تاکید کرد که ضرورت دارد که اقدامات مقامات فدرال و منطقه ای برای عرضه قوانین خاص در زمینه یونیفرم مدارس، با توجه به اقتضائات خاص ان مناطق، درک شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • ال US ۲۳:۱۰ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۴
    1 5
    اقدام مثبتی است بایستی زودتر انجام می شد، تا وقتی در چچن این محدودیتها باشد خشونت ها کاهش نخواهد یافت

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس