از دو سال گذشته که شبکه تلویزیونی بی بی سی فارسی راه افتاده است. جذب این روزنامه نگاران تسهیل هم شده است. البته شاید کسی مدعی شود که این خبرنگاران اصلاح طلب برای اعتقاداتشان نوشته‌اند و می‌نویسند‌. ولی تاریخ دویست ساله ایران نشان داده است که از جانب انگلیس و آمریکا به غیر از دروغ، خیانت، تجاوز و عهدشکنی چیزی نصیب ایران نشده است.

به گزارش مشرق به نقل از فردا، سال‌ها است که از دوران افول روزنامه‌نگارانی با عنوان «اصلاح طلب» می‌گذرد. گروهی که از روزنامه‌های داخلی شروع کردند و جاسوسی برای انگلیس در شبکه خبری «بی بی سی» سرنوشت این روزهایشان است . پس از سال84 تعداد زیادی فعالان مطبوعاتی این گروه به خارج از ایران کوچ کردند و ننگ خیانت به وطن و فعالیت برای انگلیس را به جان خریدند.

از دو سال گذشته که شبکه تلویزیونی بی بی سی فارسی راه افتاده است. جذب این روزنامه نگاران تسهیل هم شده است. البته شاید کسی مدعی شود که این خبرنگاران اصلاح طلب برای اعتقاداتشان نوشته‌اند و می‌نویسند‌ند. ولی تاریخ دویست ساله ایران نشان داده است که از جانب انگلیس و آمریکا به غیر از دروغ، خیانت، تجاوز و عهدشکنی چیزی نصیب ایران نشده است.

این افراد در دوران اصلاحات در روزنامه‌ها و مجلات همشهری دوران اصلاحات ، ایران، چلچراغ، شهروند امروز، تهران تایمز، شرق، اعتماد، هم میهن، بهار، وقایع التفاقیه و بسیاری دیگر از نشریات مشغول به کار بوده‌اند و پس از چندی به شکل کامل جذب این شبکه‌ شدند.

سوابق تعدادی از این افراد به این شرح است :



بزرگمهر شرف‌الدین:
سردبیر سابق هفته نامه زرد چلچراغ که چند سالی است به بهانه تحصیل از ایران خارج است و در شبکه بی بی سی به فعالیت‌ می پردازد. هفته نامه چلچراغ از زمان آغاز به کار سعی کرده است خط شاخه جوانان حزب منحله مشارکت را ادامه دهد. وی در شبکه‌ی بی بی سی به تهیه گزارش و مستندهای ضعیف می‌پردازد.



فرناز قاضی‌زاده: سال‌ها در روزنامه‌های داخل ایران از جمله نشاط، جامعه روز، عصر آزادگان، اخبار اقتصاد، آفتاب امروز، هم میهن فعالیت کرده‌است. او از سال ۱۳۷۵ کارش را در مطبوعات شروع کرده است و در سال ۱۳۷۹ در صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران نیز به‌عنوان مجری در یک برنامه علمی به نام کاوش فعالیت می‌کرد.در سال ۲۰۰۵ او به همراه مسعود بهنود، نوشابه امیری، هوشنگ اسدی و حسین باستانی، عضو گروه اولیه بود که روزنامه اینترنتی روزآنلاین را راه‌اندازی کردند و برای مدتی درآن کار کرد. در فوریه ۲۰۰۵، فرناز به عنوان تهیه‌کننده رادیو، به استخدام بی‌بی‌سی فارسی درآمد و علاوه بر تهیه گزارش، به عنوان مجری برنامه‌های رادیویی، جام جهان‌نما، چشم‌انداز بامدادی، روز هفتم و صدای شما کار کرد تا اینکه در سال ۲۰۰۹ به عنوان مجری تلویزیون فارسی بی‌بی‌سی کار خود را آغاز کرد.



سیما علی‌نژاد: در سال ۱۹۹۰ با نوشتن چند مقاله برای مجله‌های ایرانی، کار خبرنگاری را در ایران آغاز کرد. وی در سال ۱۹۹۳ پس از ترک ایران به‌عنوان خبرنگار و مجری در رادیو بی‌بی‌سی فارسی کار خود را آغاز کرد. علی‌نژاد در رادیو بی‌بی‌سی سمت سردبیری را کسب کرد و در برنامه‌های مستند و زنده سوژه‌های مختلفی را تهیه کرد. او هم اکنون مدیر و سردبیر بخش گردآوری خبرها و دفاتر خارجی بی بی سی است.



نیما اکبرپور: از برنامه‌سازان در تلویزیون فارسی بی‌بی‌سی و مجری برنامه کلیک، با موضوع فناوری در آن شبکه تلویزیونی است. نوشتن را به طور جدی در هفته‌نامه زرد چلچراغ آغاز کرده است. آخرین مسئولیتی که در این هفته‌نامه داشت معاونت سردبیری و در چند ماه آخر به عنوان جانشین سردبیر بود.

پناه فرهادبهمن: در سال ۱۳۷۳ به عنوان خبرنگار نوجوان روزنامه «آفتابگردان» وارد کار روزنامه‌نگاری شد. حضور در روزنامه‌هایی مثل «شرق»، «نوروز»، «جام‌جم»، «وقایع‌اتفاقیه» و دست آخر، عضویت در تحریریه روزنامه «اعتماد ملی» از فعالیت‌های وی بود. از تیرماه ۱۳۸۷ است به بی‌بی‌سی فارسی پیوست و از بهمن ۱۳۸۹ تهیه‌کنندگی «صفحه دو» و «صفحه دو آخر هفته» را برعهده گرفت.



امید پارسانژاد: در روزنامه همشهری دوران اصلاحات ، مسئولیت صفحه آخر این جریده را برعهده داشته‌است. ‏او از ابتدای آغاز به کار بی‌بی‌سی فارسی به این شبکه در لندن پیوست‏ و به عنوان کارشناس در برنامه‌های مختلف اظهار نظر می‌کند. اميد پارسانژاد برخلاف دو چهره قبلي، از افراد جلوي دوربين بي.بي.سي فارسي به شمار نمي‌آيد و ترجيح مي‌دهد بيشتر در پشت صحنه اين شبکه به ايفاي نقش بپردازد‏.‏ وی از افرادی است که در دوران حضور در ایران از رانت‌های مختلفی استفاده کرده است.

يوسف عزيزي بني‌طرف: هرچند که از خبرنگاران بي.بي.سي به شمار نمي‌آيد ولي از جمله کارشناساني است که در بيشتر برنامه‌هاي اين شبکه که به مسائل اعراب و به ويژه فلسطين و اسرائيل مربوط است، حضور فعال و چشمگيري دارد‏.‏ بني‌طرف متولد سوسنگرد در استان خوزستان، اما ساکن تهران بود و از اعضاي کانون نويسندگان ايران و عضو افتخاري "‏اتحاديه نويسندگان عرب‏ " به شمار مي‌آمد‏.‏
وي در همشهري دوران اصلاحات نيز سابقه فعاليت طولاني مدت دارد‏.‏ علي رغم سوابق کاملاً مشخص و مبرز تجزيه طلبي و پان‌عربيسم وي، در زمان مديريت تیم احمدی نژاد بر روزنامه همشهري نيز وي تا مدتي به فعاليت خود در اين روزنامه و انتشار مقالات خود، علي رغم فراز و فرودهايي که در کار وي وجود داشت ادامه مي‌داد



محمد منظرپور: خبرنگار بی‌بی‌سی فارسی در بیت المقدس است که گاهی به کشورهای منطقه اعزام می‌شود. منظرپور قبل از پیوستن به رادیو بی بی سی در سال ۲۰۰۲، دبیر سرویس اقتصادی روزنامه تهران تایمز بود. او در سال ۲۰۰۹ با شیمون پرز رئیس جمهور اسرائیل، مصاحبه‌ای اختصاصی انجام داد.



نفیسه کوهنورد: خبرنگار بی‌بی‌سی فارسی در استانبول او در روزنامه‌های شرق، همشهری، ایران و شبکه سی‌ان‌ان ترک در تهران سابقه خبرنگاری داشته و از سوی روزنامه همشهری دوران اصلاحات به عنوان خبرنگار اعزامی به ترکیه سفر کرد و پس از مدتی به عنوان مسئول صفحه سیاست خارجی همشهری دوران اصلاحات منصوب شد. کوهنورد در اوايل کار خود دراين روزنامه با هزينه‌اي قابل توجه در آن زمان توجيه اقتصادي چنداني نداشت و درميان جرايد ايراني نيز اساساً مرسوم نبود، مدت قابل توجهي به عنوان خبرنگار اعزامي به ترکيه سفر کرد.

فريبا صحرايي:صحرايي که در حال حاضر خبرنگار شبکه بي.بي.سي فارسي در پاريس است، ‏.‏‏ صحرايي نيز از خبرنگاراني بود که در دوره مدير عاملي شيخ‌عطار بر روزنامه همشهري دوران شهرداری احمدی نژاد توانست تاحد قابل ملاحظه‌اي رشدکرده و با تدارک تيمي رسانه‌اي از حد خبرنگاري معمولي فراتر رفته است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 31
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 8
  • مرتضی خاکپور ۰۳:۱۳ - ۱۳۹۰/۰۶/۳۱
    0 0
    مطالب را نخوانده ام . ولی تیتر خبر . نقشه های بدتر از این دارند . ولی قدرت هم زیاد دارند . فکرش را هم نمی توانید بکنید .
  • رضايي ۱۱:۱۷ - ۱۳۹۰/۰۶/۳۱
    0 0
    اسم چند نفر رو جا انداختيد مثل معصومه خانم علي نژاد كه به نام مسيح علي نژاد! در اعتماد كار مي كرد و نيز خانم كاميليا انتخابي فرد كه با روزنامه زن و همشهري و ... همكاري مي كرد و ...
  • ۱۲:۰۰ - ۱۳۹۰/۰۶/۳۱
    0 0
    اون از هنر مندان واين هم از خبرنگاران كه وطن فروشي وخودف....به بيگانگان از دغدغه هاي فكري شان در داخل بوده وحالا دارند درشبكه هاييكه هر روز خبر كثيف تجاوز سردبيران به مجريان را دنبال مي كنند چه در VOA وچه دربي بي سي فارسي كه هرازگاهي به گوش مي رسد كه آبروي حتي ايراني بودن كه شعارش مي دادن ونه دين مداري را بردند ولكه ننگ دايمي بر پيشاني گروههاي طرفدار اصلاحات ومنحرفين شده وهستند؟!
  • ۱۳:۳۴ - ۱۳۹۰/۰۶/۳۱
    0 0
    ايران و جام جم هم شدند دوم خردادي؟
  • فرهاد ۱۳:۵۳ - ۱۳۹۰/۰۶/۳۱
    0 0
    آقاي مرتضي خاكپور خدا وكيلي خودت ميفهمي چي نوشتي؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
  • ۱۴:۵۶ - ۱۳۹۰/۰۶/۳۱
    0 0
    روزنامه هایی مثل کیهان و رسالت و.... نیز فقط نیروهای اصیل وانقلابی تولید میکنند؛ با درجه خلوص بسیار بالا که هیچ کس جز خودرا قبول ندارن!!!
  • ۱۵:۱۶ - ۱۳۹۰/۰۶/۳۱
    0 0
    برو بچه های چقدر از اون 3000 میلیلارد به شما رسیده که هر روز مطلب جدیدی جهت پاچه خواری آماده می کنید ؟ قبلا هم گفتم شما همگی دزدان بیت المال و مال مردم خور هستید - یا علی
  • یوسف ۱۶:۲۲ - ۱۳۹۰/۰۶/۳۱
    0 0
    دقیقا
  • م- م ۱۷:۱۰ - ۱۳۹۰/۰۶/۳۱
    0 0
    قبله گاه اسلام گریزان و کسانی که خود را اصلاح طلب می خوانند غرب است . این جماعت هیچ تعصب ملی و دینی ندارند .
  • مهدی ۲۲:۵۰ - ۱۳۹۰/۰۶/۳۱
    0 0
    دارم به این فکر میکنم که اگر بازیگران زن ایرانی هوس کنند همه برن آمریکا و انگلیس و ... چی میشه. چه چهره ایی که رو نمیشه!!! گلشیفته فراهانی هرچند کار بدی کرد ولی الآن در تخت پیش بازیگران هالیوودی میخوابه و به عکس در مجله vogue راضی است و هر از چندگاهی هم ابراز نظرهای چرت میکنه ولی لااقل تکلیفش مشخصه و آدم دورویی نیست . بعضی بازیگران و گویندگان و مجریان و ... در سینما و صدا و سیما فعّالند و ریشه فرهنگ مملکت را از درون می زنند. به بعضی از بازیگران زن هم اگر موقعیت خوبی در هالیوود بدهند بزودی همخواب بازیگران آمریکایی خواهند بود. ولی نمیــــدهند!!!
  • ابراهیم ۱۰:۳۳ - ۱۳۹۰/۰۷/۰۱
    0 0
    چقدر جالب که سرمایه های مادی نظام جمهوری اسلامی صرف پرورش مستعدین ضد انقلاب شدن می شود. اما هیچ فرصت و سرمایه مادی سازمان یافته و منسجم و هدفمند صرف پرورش مستعدین خبرنگاری و ... در بین ایثارگران و جانبازان و عاشقان مردم و انقلاب اسلامی نمی شود. واقعا چقدر جالب و دلپذیر. آفرین و هزار آفرین به مسئولین عاشق امام و شهداء
  • ۱۱:۱۰ - ۱۳۹۰/۰۷/۰۱
    0 0
    اينان افراد خود فروخته ايو نوكر بيگانگان هستند كه يك روز در كشور خودشان را جا زدند ولي خيلي زود نقاب از چهره آنان كنار رفت وچهره واقعيشان نمايان شد.
  • ابراهیم ۱۱:۴۱ - ۱۳۹۰/۰۷/۰۱
    0 0
    جمهوری اسلامی عجیب ترین سیستم حکومتی در پیگیری اهداف و آرمانهای انقلاب اسلامی است. همه نظامها برای تحقق اهداف و آرمانهایشان بیشتر برنامه ریزی و دقت و سرمایه گذاری را بر روی نیروهای مستعد خود صرف می کنند. تا با نیروی انسانی عاشق و امتحان شده (ایثارگران) در برابر مخالفین و دشمنان با تولید فکر و اندیشه در همه زمینه ها ایثارگرانه خدمت کنند. بعد از پایان جنگ تحمیلی چه مقدار و کدام سازماندهی برای جذب نیروهای فکری و فرهنگی (فرهنگ و هنر و رسانه ها. سینما و...)انجام شد؟ در بنیاد شهید و جانبازان و بسیج و.... چه مقدار برنامه ریزی و حمایت شد؟
  • ۱۲:۴۱ - ۱۳۹۰/۰۷/۰۱
    0 0
    اگر کمی هوشمندانه با اینها رفتار می شد الان تو این جایگاهی هستند، نبودند، اینگونه نتیجه گیری کردن درست نیست که چون الان تو بی بی سی هستند پس حتما ضد انقلاب از مادر زاییده شدند
  • sin ۱۶:۱۸ - ۱۳۹۰/۰۷/۰۱
    0 0
    اصلاح طلبان کارخانه حرفه‌ای و فعال در تربیت و صدور مزدور، خائن، فتنه گر، وطن فروش بوده و خواهند بود.
  • وحید ۱۷:۲۳ - ۱۳۹۰/۰۷/۰۱
    0 0
    سلام امیدوارم نظر مرا نیز که قدری متفاوت است نقل کنید :همه نقدها درست ولی فکر نمیکنید یک دلیل رفتن این افراد فشارهای داخلی و بستن برخی روزنامه ها ودر نتیجه نبودن شرایط کار برای آنها بوده است
  • سلمان ۱۹:۳۰ - ۱۳۹۰/۰۷/۰۱
    0 0
    روزنامه تهران تایمز که محمد منظر پور دبیر سرویس اقتصادی آن بود متعلق به سازمان تبلیغات اسلامی و تحت مدیریت اصولگرایان است.
  • ۲۰:۴۱ - ۱۳۹۰/۰۷/۰۱
    0 0
    آدم اگر کرم خدمت به بیگانه نداشته باشد در سخت ترین شرایط هم برای خدمت به وطنش در داخل کشور به همراهی هم وطنانش میپردازد
  • مرتضی خاکپور ۱۰:۴۵ - ۱۳۹۰/۰۷/۰۲
    0 0
    ابراهیم خیلی جرأت دارد که راستش را می گوید . هزار بار بخوانی !؟ باز هم بخوان . ولی گوش شنوا سوزن در کاه است !؟
  • ۱۵:۵۱ - ۱۳۹۰/۰۷/۰۲
    0 0
    اگه قبول کنیم که به قول شما تو داخل ایران بر اینها فشار اومده(که به هیچ وجه پذیرفتنی نیست)این مجوز وطن فروشی و مخالفت انها با اسلام نیست.
  • ۱۵:۵۲ - ۱۳۹۰/۰۷/۰۲
    0 0
    مشکل حرف شما اینه که اون زمانی که اینها داشتند متولد می شدند مملکت دست کسایی بود که بعدا بعضیا شون وطن فروش از اب ذز اومدند.بنابراین نمی شد اونا رو به سمت وطن هدایت کرد چون رییس روسا شون وطن فروش بودن
  • ۱۵:۵۵ - ۱۳۹۰/۰۷/۰۲
    0 0
    همه چیز رو سر نظام خالی نکنید ببینید در مقابل این ریزشها چقدر رویش داشتیم.مگر نه این است که وقتی اینها در ایران بودن از درون ریشه اسلام عزیز را می زدند!مگر نه این است که همین قماش بودند که راهپیمایی علیه خدا رو جایز می دانستند مگر در زمان اقای خاتمی نبود که به اسلام توهین می کردند.به درک که به انگلیس پناهنده شدند. سگ زرد برادر شغال است
  • ۱۵:۵۶ - ۱۳۹۰/۰۷/۰۲
    0 0
    فکر می کنی این طوری نیست؟در این دنیای مادی که خانم ها و اقایون جز پول چیزی رو نمی بینند خیلی راحت تر راضی می شن شرف خود رو به گداهای امریکا بدن
  • ۱۶:۰۱ - ۱۳۹۰/۰۷/۰۲
    0 0
    رسالت رو که عرض کنم که کیهان رو که درست گفتی.کیهان همون رسانه ای بود که رفتار های ضد اسلامی این منافقان را افشا می کرد کیهان کسی بود که ریاکاری شیرین عبادی را قبل از فاش شدن چهره واقعیش بیان کرد.کیهان یکی از مدافعان اسلام در ایران و در خط مقدم رسانه های ضد اسلامی است.هر چند که این دوستان نیز گاهی تند می روند
  • ۱۶:۰۴ - ۱۳۹۰/۰۷/۰۲
    0 0
    بر خلاف عدم فهم آقای فرهاد این پیام واضحح است.نقشه ها همین است که روز به روز آشکار می شود اینها با جمهوری اسلامی مشکل ندارند اینها با اسلام مشکل دارند مگر نمی بینید چگونه خود را شیطان پرست یا ضد خدا می دانند و از حجاب اظهار تنفر می کنند
  • ابراهیم ۲۲:۲۵ - ۱۳۹۰/۰۷/۰۲
    0 0
    دوست ناشناس باید دید شما نظام و مدیریت جامعه چگونه تعریف می کنید؟ از نظر من : نظام و مدیریت جامعه، مغز متفکر و برنامه ریز و ناظر و سازمانده و هماهنگ کننده و بسترساز فعالیت سالم و کامل و بهرورانه برای نیروهای 75 میلیونی جامعه است. وقتی در بسیج و نهادهای انقلابی بعد از جنگ هیچ برنامه و سازماندهی مسنجم و بلند مدتی برای تربیت و پرورش نیروهای فرهنگی، هنری و رسانه ایی وجود ندارد. چگونه باید از نیروهای مستعد عادی حاتمی کیاها و آوینی ظهور کنند؟ و واقعا عجیب است. سیستم حکومتی که میخواهد در جهان نمونه و الگو ارائه کنند. در حداقل های برنامه ریزی و مدیریتی فاجعه عمل میکند. چطور بسیجی ها در زمان جنگ که برای جان دادن و فدا شدن، خوب و سازماندهی شده عمل می کردند. اما در سازندگی و پیشرفت جامعه و خلق و نوآوری و... به حاشیه رانده شدند و... بهر حال این سئوال اساسی: این چگونه حکومت کردنی است. که از برنامه ریزی و سازماندهی و مدیریت سرمایه های فکری و ... و عامل اصلی موفقیت هایت غفلت می کند؟ با کدام دلیل و توجیه؟
  • ۰۳:۵۱ - ۱۳۹۰/۰۷/۰۳
    0 0
    چقدر نظراتتون بچگانست دوستان...
  • ۰۳:۵۵ - ۱۳۹۰/۰۷/۰۳
    0 0
    واقعا درپیت تر از مشرق سایت ندیدم!
  • ۰۹:۳۳ - ۱۳۹۰/۰۷/۰۳
    0 0
    چرا از امثال هادي نيلي و حسن قانوني، خبرنگارهاي فارس و... نميگيد كه در پوشش رسانه‌هاي اصولگرا و ميانه به خيانت مشغول بودند و حالا هم رفته اند اونور آب از همين كارها مي‌كنند.
  • کام ران ۱۹:۴۵ - ۱۳۹۰/۰۷/۰۳
    0 0
    ... پولادی، حدود ده سال پیش خبرنگار ایرنا در دفتر مشهد بود و سپس خبرنگار فرنس پرس در تهران شد و الان برای بی بی سی گزارش می دهد. ناجیه غلامی، خبرنگار افغان ساکن مشهد برای بی بی سی بود که البته مجوز کار از ارشاد آن زمان هم داشت. بهرنگ تاج دین، دانشجوی تهرانی ساکن مشهد بود که یک نشریه دانشجویی را در این شهر اداره می کرد و برای برخی نشریان محلی مشهد هم گهگاهی می نوشت و او هم اکنون گزارشگر بی بی سی است.
  • داریوش ۱۲:۰۴ - ۱۳۹۰/۰۷/۰۴
    0 0
    سلام// چه خوب بود اگر در کشور عزیز خودمون می تونستیم اجازه بدیم که این بچه هامون هم بتونن حرفشون رو بزنن و خدای ناکرده نرن و به دام دشمنان ما نیوفتند. چه خوب بود اگه یه کم همدیگر رو درک و تحمل می کردیم و اجازه می دادیم که احساس نکنن که اینجا آزادی نیست.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس