اسحاق جهانگیری گفته است در سیاست خارجی و در موضوع برجام ممکن است «یکی، دو اشکال» هم وجود داشته باشد!

سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و مطالب رسانه‌های کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم...

***


«شهردار تهران، ناکام و پر لجاجت است!»

حمله مجاهدان پنجشنبه به قالیباف

حمله مجاهدان پنجشنبه به قالیباف/ مشاور اقتصادی روحانی: پولی در بساط نداریم و نمی‌توانیم به نحو مطلوب خدمات بدهیم!سه روزنامه پرتیراژ اصلاح‌طلبان، در روز پنجشبه گذشته حملات گسترده‌ای را علیه محمدباقر قالیباف، شهردار اصولگرای تهران ترتیب دادند.

روزنامه «آفتاب یزد» در تیتر اول خود از عبارت «پیش به سوی شکست؟» و همراه با کاریکاتوری از قالیباف استفاده کرد.

این روزنامه در گزارش مرتبط نیز با 5 فعال اصلاح‌طلب و یک فعال اصولگرا درباره قالیباف مصاحبه کرد.

«محمد عطریانفر» که یکی از مصاحبه‌شوندگان است در صحبت‌های خود با بیان اینکه پیروزی آقای قالیباف بصورت کلی محتمل نیست؛ تلویحاً به ادعای اصلاح‌طلبان شورای شهر درباره ماجرای املاک نجومی اشاره می‌کند و می‌گوید: قالیباف در دوره مدیریت شهری تهران، با مسائل و ابهاماتی درباره برخی هزینه‌ها و پرداختی‌ها روبه‌روست و به طور کلی اما و اگرهایی در عملکرد ایشان وجود دارد که همواره می‌تواند به صورت علامت سوال برای مردم باقی بماند!

او افزوده است: می‌توان در نگاهی خوشبینانه متصور باشیم که او و روحانی در سال 96 به دور دوم انتخابات راه پیدا می‌کنند.[1]

«احمد حکیمی‌پور» عضو اصلاح‌طلب و البته جنجالی شورای شهر تهران نیز در یک گفت‌وگوی تفصیلی با شماره پنجشنبه روزنامه «آرمان امروز» درباره شهردار تهران گفته است: اينجا با پاريس فرق مي‌كند كه آقاي ژاك شيراك شهردار پاريس بود و سپس رئيس‌جمهوري فرانسه شد يا اردوغان شهردار استانبول بود و رئيس‌جمهوري تركيه شد. نظام شورايي در آنجا با ايران تفاوت دارد.

او همچنین می‌افزاید: هر مديري يك نقطه كفايتي دارد. آقاي قاليباف هرچه در چنته داشت رو كرد و از شهرداري كار كشيد و توقع هم ايجاد كرد. در برخي عرصه‌ها هم وارد شد كه نشان دهد مي‌تواند كشور را هم اداره كند. اين مساله تا آنجا توجيه داشت و او هرچه در توان داشت رو كرد. يك مدير بايد بفهمد نقطه كفايتش كجاست و بعد از آن اگر بايستد و اصرار بر ماندن در آن سمت داشته باشد در جا مي‌زند. وي گفت من در اين دوره قاليباف جديد و متفاوت را نشان مي‌دهم، اما ما چيزي از او نديديم و اين لجاجت و اصرار بر مواضع و اينكه مي‌بينيم مناصب شهرداري مي‌شود به عنوان يك پيشكش جهت حمايت و پشتيباني خوب، اين مديريت شهر را با مشكل مواجه مي‌كند و باعث مي‌شود اين مشكلات خود را در جاي ديگري نشان دهد. در اين شرايط نه تنها شهردار خود را با مشكل مواجه مي‌كند بلكه دستگاه‌هاي مرتبط با شهرداري را نيز دچار چالش مي‌كند!

حکیمی‌پور تصریح می‌کند: در نهايت روي پروژه‌هاي عمده شهرداري متاسفانه آن شاخصه‌هاي مديريت موفق كه در زمان محدود با كيفيت بالا و با هزينه پايين بايد كار كند را نديده‌ايم. اگر ما پروژه‌اي داشته باشيم كه با هزينه بالا، زمان طولاني و كيفيت پايين انجام شده باشد اين را مديريت موفق نمي‌گويند.[2]

روزنامه «شرق» هم طی شماره پنجشنبه گذشته خود در مطلبی با عنوان «استفاده سیاسی قالیباف از گورخواب‌ها» به یادداشت انتقادی شهرداری تهران درباره ماجرای اخیر گورخواب‌ها اشاره کرد و اینطور نوشت که یادداشت قالیباف «حمله به دولت و شخص رئیس‌جمهوری» بوده است.

شرق همچنین از قالیباف با عنوان «رقيب ناكام روحاني در انتخابات سال ٩٢» یاد کرد و پیرامون وی به نقل از «انتخاب» اینطور نوشت که شهردار تهران در ماه‌هاي نزديك به انتخابات بر حجم و گزندگي سخنان انتقادي خود نسبت به دولت افزوده است.[3]

*هجوم عمومی و پروپاگاندای اصلاح‌طلبان درباره مقولات مختلف امری مسبوق به سابقه است.

بویژه اکنون که در روزهای بزرگداشت ایام‌ا... 9 دی هستیم؛ افکار عمومی با وضوح بیشتری هجوم اصلاح‌طلبان علیه «سلامت انتخابات 88» و پروپاگاندای هماهنگ آنان درباره اسم رمز «تقلّب» را به یاد می‌آورند.

امری که در قضیه «بورسیه‌ها» و «املاک نجومی» نیز تکرار و بعداً مشخص شد که تمام آن قضایا از اساس دروغ بوده است.

گفته‌های هماهنگ اصلاح‌طلبان و رسانه‌های آنها درباره شهردار تهران که در بالا به آن اشاره کردیم نیز مقولاتی هستند که بایستی قضاوت درباره آنها را به مردم سپرد...

***

برجام فقط یکی،دو اشکال دارد و «خُم رنگرزی» هم نیست!

حمله مجاهدان پنجشنبه به قالیباف/ مشاور اقتصادی روحانی: پولی در بساط نداریم و نمی‌توانیم به نحو مطلوب خدمات بدهیم!ایرنا گزارش داد که اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس‌جمهور روحانی اخیراً در یک سخنرانی گفته است: «در سیاست خارجی و در موضوع برجام ممکن است یکی، دو اشکال هم باشد چرا که موضوعی دو طرفه میان ما و 6 قدرت جهانی بود و پیداست که همه ایده آل‌های ما نبوده است ولی این قراردادی بود که اکثریت کشورها به ایران تبریک گفتند.»[4]

پیش از او، «محمد عطریانفر»، هم‌حزبی جهانگیری و از فعالان اصلاح‌طلب در بخشی از مصاحبه خود با روزنامه آرمان امروز اظهار کرده بود: برخي گمان مي‌كنند برجام «خُم رنگرزي» است كه بايد يك شبه وضعيت زندگي مردم را تغيير دهد. نتيجه برجام در روندی ۱۰ساله آثار تمام عيارخود را نشان مي‌دهد و تا پايان اين‌دوره زماني، نمي‌توان درباره سرنوشت توافق يا فرجام برجام اظهارنظر قاطع كرد.[5]

*در همین راستا محسن مهرعلیزاده، از فعالان اصلاح‌طلب نیز به تازگی در یک مصاحبه گفته است: مخالفان سیاسی دولت باید توجه داشته باشند که هیچ معاهده‌ای یکشبه به سرانجام نمی‌رسد و در پروسه‌ای چند ساله منافع حاصل از پروژه‌ها چهره‌نمایی می‌کنند.[6]

اظهارات برجامی این 3 نفر در حالی است که «برجام روحانی» هیچ دستاورد ملموس و دندانگیری برای مردم و نظام اسلامی نداشته و از سوی طرف‌های خارجی توافق نیز صراحتاً و عملاً نقض شده است.

به این بی‌دستاوردی و نقض همچنین باید اعترافات اعضای ستاد برجام در زمینه اشتباهاتشان و بی‌دستاوردی توافق را نیز افزود.

با اینهمه اما متأسفانه شاهدیم که حتی هنوز عنوان می‌شود برجام در نهایت فقط یکی دو اشکال دارد و خُم رنگرزی هم نیست و کسی نباید از آن انتظارات زودهنگام داشته باشد!

ماجرا خیلی ساده است...

اگر برجام فقط یکی، دو اشکال دارد، چرا مردم شاهد عذرخواهی محمدجواد ظریف هستند، چرا آمریکا برجام را نقض و مردم ایران را پیاپی تحریم می‌کند و از همه مهمتر اینکه چرا برجام، بی‌دستاورد مانده است؟!

آقایان عطریانفر و مهرعلیزاده هم گویا وعده مشهور رئیس‌جمهور روحانی را فراموش کرده‌اند که در فروردین 94 و پس از تفاهم لوزان می‌گفت: «همه قطعنامه‌ها و تحریم‌ها در همان روز اجرای توافق لغو خواهد شد.»[7]

و همینطور این صحبت‌های آقای هاشمی را که به رسانه العهد گفته بود: یک دفعه تجارتمان چند برابر و تقویت می‌شودو ارتباطات جهانی ما تقویت می‌شود...

و یا صحبت‌های ابراهیم اصغرزاده که قبل از برجام می‌گفت: مردم حق دارند نتایج فوری توافق را ببینند!

از طرفی اگر برجام خُم رنگرزی نیست (که قرار بود باشد!) پس چرا به بیکاران قول «اشتغال» داده شد؟!

زیرا بدیهیست که انتظار صبر از فرد بیکار! کاری غیر منطقی است. مگر می‌شود به کسی وعده پرش از سکوی اقتصادی یک توافق را داد اما هنگامی که آن توافق محقق شد؛ به آن شخص بگوییم «جوان و نوجوانی که از دولت سیب و گلابی می‌خواهد باید صبر کند»؟!

بایستی اذعان کرد که این رفتار چهره‌های جریان سیاسی خاص مصداق «بهم ریختن کافه» است و تنها سبب زیاد شدن وِزر و وبال برجام بر گردن آنها خواهد شد.

گفتنیست، چهره‌های جریان سیاسی خاص از ماه‌ها قبل بیان کرده‌اند که اگر کسی هنوز منتظر رؤیت دستاوردهای برجام است باید در انتخابات آتی هم به آقای روحانی رأی بدهد!

***

یادمانی برای وعده‌های برجام

مشاور اقتصادی روحانی: پولی در بساط نداریم و نمی‌توانیم به نحو مطلوب خدمات بدهیم!

حمله مجاهدان پنجشنبه به قالیباف/ مشاور اقتصادی روحانی: پولی در بساط نداریم و نمی‌توانیم به نحو مطلوب خدمات بدهیم!مسعود نیلی، مشاور اقتصادی رئیس‌جمهور روحانی، در بخشی از مصاحبه خود با شماره شنبه روزنامه شرق گفته است:

«کشوری که دولت در تأمین منابع مالی‌ مورد نیازش دچار مشکل است و بخش نفت هم اثرش در بودجه دولت حداکثر همین است که امسال می‌تواند اتفاق بیافتد، نمی‌تواند به نحو مطلوب خدمات ارائه دهد زیرا دولت نیاز به منابع مالی پایدار دارد. و امکان تأمین منابع مالی پایدار با استفاده از شیوه‌های غیر رایج در دنیا وجود ندارد. دولت‌ها از طریق مالیات تأمین مالی می‌شوند. و مالیات در زمانی می‌تواند تأمین‌کننده منابع مالی دولت باشد، که اقتصاد بزرگ شده باشد و بتوان از آن مالیات گرفت. پس از این مسیر نیز به ضرورت تحقق رشد اقتصادی می‌رسیم.»

روزنامه شرق برای این بخش از صحبت‌های نیلی از میان تیتر«دولت برای تأمین زیرساخت‌ها به پول نیاز دارد اما در شرایط فعلی پولی در بساط ندارد» استفاده کرده است...[8]

شرق همچنین در گزارش خود می‌نویسد که متن این گفت‌وگو با هماهنگی نیلی منتشر شده است.

*سؤال اینجاست که چرا آقای روحانی و مشاورانش در سال 92 حاضر به بیان این حرف‌ها با مردم نبودند؟!

و چرا در همان روزهای انتخاباتی بیان نمی‌کردند که بر اساس نگرش اقتصادی آنها دولت نمی‌تواند به نحو مطلوب خدمات ارائه دهد؟!

غیر از ضرورت پاسخ به این سؤال، ذکر این نکته بدیهی نیز ضروری به نظر می‌رسد که دولتی که قرار بود با برجامش تمام مشکلات عالم را حل کند و حتی به دنبال تکرار الگوی برجامِ روحانی نیز بود؛ چگونه است که اکنون به این پارادوکس رسیده که نمی‌توان خدمات مطلوب ارائه داد؟

بالاخره افکار عمومی آن وعده‌های پر طمطراق درباره «رفع یک‌شبه تمام تحریمها پس از توافق»، «ارزانی در پسابرجام» و «سکوی پرش اقتصادی بودن برجام برای جوانان» را باور کنند یا این هوشیاری در نیمه شب ستاد اعتدال را؟!

از طرفی و حتی فرض بر اینکه این بازگشت از شعارهای اولیه هم در شرایطی و با یک عذرخواهی خاضعانه و رسمی از سوی دولت قابل پذیرش باشد اما حرف‌های پرتناقض دولت درباره اوضاع اقتصادی را چگونه باید توجیه کرد؟!

یک‌بار گفته می‌شود «مشکلات را 100 روزه حل می‌کنیم» و یا مثلاً «از رکود عبور کردیم»! اما چند ماه و چند سال بعد شنیده می‌شود «هنوز در رکودیم»! و نمی‌توانیم خدمات مطلوب ارائه کنیم.

دفعه دیگر مثلاً از قول شخص آقای نیلی می‌شنویم که «امسال اقتصاد ایران بعد از توافق هسته‌ای شکوفا خواهد شد» و یا «با لغو تحریم‌ها، یک‌ساله به شرایط پیش از تحریم باز می‌گردیم» و چند سال بعد در گفت‌وگوی وی با یک روزنامه اصلاح‌طلب می‌خوانیم که دولت نمی‌تواند به نحو مطلوب خدمات ارائه دهد...

و ایضاً شاهدیم که زمان تحقق وعده‌ها از توافق موقت ژنو به تفاهم لوزان موکول می‌شود، از لوزان به انعقاد برجام، از انعقاد برجام به اجرایی شدن آن و هم‌اکنون و در ماه‌های پایانی عمر دولت نیز مردم می‌بینند و می‌شنوند که یا اصلاح‌طلبان هستند که می‌گویند لمس دستاوردهای برجام باشد برای دولت دوم آقای روحانی! و یا صحبت‌های آقایان نیلی و جهانگیری را تماشا می‌کنند که «در شرایط تهِ درّه هستیم و دولت نمی‌تواند به نحو مطلوب خدمات ارائه دهد.»

کسی نمی‌داند این بازی کِی تمام می‌شود...؟!

***

1_ http://www.aftabeyazd.ir/60283-%D9%BE%DB%8C%D8%B4-%D8%A8%D9%87-%D8%B3%D9%88%DB%8C-%D8%B4%DA%A9%D8%B3%D8%AA-%D8%9F.html

2_ http://armandaily.ir/fa/Main/Detail/173681

3_ http://sharghdaily.com/News/111200

4_ http://www.irna.ir/fa/News/82363197/

5_ http://armandaily.ir/fa/Main/Detail/173159

6_ http://armandaily.ir/fa/Main/Detail/173165

7_ https://www.tasnimnews.com/fa/news/1394/01/14/699932

8_ http://www.sharghdaily.ir/News/111270

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس