اکبر خان کارگردان سریال شمشیر «تیپو سلطان» میگوید: متاسفانه زمانی که من ستاره سینما شدم ایران با عراق در حال جنگ بود هر اتفاق تاسف آوری برای ایرانی‌ها می افتاد قلبم به درد می آمد.

سرویس فرهنگ و هنر مشرق شب گذشته جمعی از فیلمسازان هندی به بهانه اکران َ«سلام بمبئی» وارد ایران شدند. یکی از کسانی به واسطه جواد نوروز بیگی همراه این گروه به ایران آمده  اکبر خان است کارگردان سریال شمشیر «تیپو سلطان» که سالها قبل از تلویزیون ملی ایران به نمایش درآمد. او یکی از مشهورترین فیلمسازان هندی در مقام فیلمنامه نویس، کارگردان، بازیگر است که خانواده‌اش یعنی برادرش سانجی‌خان، فیروزخان، عباس‌خان به همراه فردین خان (فرزند برادرش)، زیاد خان( فرزند برادرش) در سینمای هند فعالیت می‌کنند.
 
 
اکبرخان
 
 
اکبر خان در سنین جوانی در سال سال 1974 به عنوان دستیار کارگردان کار خود را با برادرش در فیلم Anjaan Rahain آغاز کرد و با فیلم «حادثه» در سال 1983 در مقام بازیگر در سینمای هند با ایفای نقش «جای کومار» به چهره سرشناسی بدل شد. دهه هشتاد دوران درخشش اکبر خان در مقام بازیگر است و وی با ایفای نقش در فیلم «سواتی»  در کنار شیشی کاپور، وینود مهرا، ماندوری دیکست، خود را در مقام بازیگر در سینمای هند تثبیت کرد. پس از سال 1988 اکبر خان وارد صنعت تلویزیون شد و شمشیر تیپو سلطان را با پروداکشنی سینمایی برای تلویزیون ساخت.
 
 
 اکبرخان
 
 
پس از آن رسانه های هندی لقب امپراطور اکبر را به وی دادند. کسی که موجب شده مختصات سریال سازی در هند بشدت ارتقا پیدا کند. او در سال 2005 گرانترین فیلم سینمایی هند را با عنوان «تاج محل؛ داستان یک عشق ابدی» را ساخت. همچنین وی صاحب  کمپانی پتروشیمی  Abraiz  است. در مشخصات فردی او در ویکی پدیا آمده است که او بشدت مدافع کسب و کار در ایران است. این جمله ابهام برانگیز سرفصلی مهمی برای این گفتگوست. او در تهران چند روز میهمان  است و فرصتی فراهم شد تا با وی به گفتگو بنشینیم.
 
 
اکبرخان 

*برای مخاطبان ما که این مصاحبه را می‌خوانند کمی از خودتان بگویید؟
 
فیلم حادثه را مهمترین فیلم من در دهه هشتاد میلادی بود، پس از آن شانزده تا فیلم بازی کردم و معروفترین سریالی که ساختم شمشیر تیپو سلطان بود که از تلویزیون ایران پخش شده و من به پخش این سریال از تلویزیون شما خیلی افتخار می کنم. سریال اکبر پادشاه بزرگ را هم ساختم که خیلی دوست داشتم این کار من هم از تلویزیون ایران پخش شود که متاسفانه نشد.
 
 

*می دانستید که این سریال وقتی در ایران پخش می‌شد خیابان‌های شهرهای بزرگ در ایران خلوت می‌شد ؟

عین همین اتفاق در هندوستان افتاد. این سریال زبان خانواده‌ها در هند شده است و من و شما درباره استعمار بریتانیا مواضع کاملا مشترکی داریم. این نخستین سریال حماسی هند بود که با تکنیک سینمایی ساخته شد. قبل از سریال تیپو سلطان اغلب تولیدات تلویزیون هند خیلی تلویزیونی بودند. من قابلیت مدیای سریال های تلویزیونی را با تکنیک سینمایی افزایش دادم.
 
 
 اکبرخان

 
من فیلم حماسی «تاج محل» را با همین وسواس ساختم. خیلی دارم تلاش می‌کنم که این فیلم را به ایران بیاورم و در ایران نمایش دهم اما همیشه مشکلاتی هست و نمی دانم دلیل اینهمه مشکل چیست؟ خیلی دوست دارم که با دوبلورهای منحصر به فرد ایرانی دوبله اش کنم و در سینماها نمایش دهم.اما انگار تعمدا درب‌های تبادل فرهنگی را بسته‌اید!
 
 
 اکبرخان

داستانش هم درباره پادشاه شاجان ( شهاب الدین نحمد شاه جهان) است که تاج محل را ساخته‌است. پادشاهی که مانند پدربزرگش اکبر شاه عاشق هنر، معماریو شعر و ادب فارسی بود. صادقانه بگویم من هم مثل شاجان به کشور و تمدن شما ایرانی ها عشق می ورزم . توی فیلم نشان می‌دهم که ساخت تاج محل چگونه بر اساس نگرش عشق به معماری ایرانی ساخته شده. نمی‌دانم می‌توانم در قالب این مصاحبه عشق به سرزمین ایران را بیان کنم یا نه !
 
 
 اکبرخان

*چون خیلی عشق به ایران دارید و اثر شما در ایران با اقبال مخاطبان همراه بوده اصلا چرا این سریال را ساختند؟
 
 انگلیسی ها بیشتر 200 سال به مردم هند ظلم کردند. ظلمی که  مردم هند هیچ وقت نمی‌توانند فراموش کنند. انگلیسی‌ها زمان جهانگیر پادشاه هند به اسم تاجر کار جاسوسی کردند و یکدفعه کار نظامی کردند و هند را تصرف کردند. تاریخ هم نمی تواند جنایات انگلیسی و برده‌داری انگلیسی را فراموش کند. من به عنوان فیلمساز وظیفه داشتم بخشی از این جنایات را به تصویر بکشم و اگر فرصت دیگری هم پیداکنم بازهم این کار را خواهم کرد.
 
 
اکبرخان 

*مرد هند امروز با وجود تغییر مناسبات سیاسی هنوز از انگلیسی ها متنفرند؟!

مردم هند قلب بزرگی دارند ما انتقام به شیوه خودشان نگرفتیم اما انتقامی که داریم می‌گیریم  به مراتب سخت‌تر از کاری است که بریتانیایی‌ها با ما کردند. خداراشکر خیلی از مردم هند سرمایه دار و پولدار شدند امروز بسیاری از مردم هند به انگلیس رفت و آمد دارند و تمام راننده های ما و کارگران ما انگلیسی هستند و توی خانه شهروندان هندی کار می‌کنند. تمام ثروتمندان هندی ساکن انگلیس هستند.
 
 
اکبرخان 
 
 
*دوست دارید در ایران فیلم بسازید؟
 
بزرگترین رویای من این است که در ایران فیلم بسازم. دوست دارم «رستم و سهراب» را در ایران با عوامل فنی و تکنیکی ایران بسازم. این قصه ریشه در ایران دارد و فقط در ایران می‌شود این فیلم را خوب ساخت. مثلا ما لیلی و مجنون را در کشور هند ساختیم اما اگر در ایران می‌ساختیم خیلی فیلم بهتری می‌شد. در ضمن دوست ندارم با بودجه کم و اندک فیلم را بسازم .
 
 
دوست دارم فیلم را با سرمایه بزرگی بسازم و قطعا با وجود عوامل فنی و تکنیکی فوق العاده در ایران می توانیم فیلمی در قواره گلادیاتور بسازیم. منتهی می‌دانی این قضیه را دنبال نکردم چون کارگردان بزرگی مثل مصطفی عقاد بارها به ایران آمد تا صلاح الدین ایوبی را بسازد اما موفق نشد. نمی خواهم خیلی منفی صحبت کنم اما همانطور که نمی توانم فیلم شاجان را در ایران نمایش دهم و خیلی سخت ممکن است که این اتفاق برای من بیفتد. به همان دلایل نامعلوم عقاد نتوانست در ایران فیلم بسازد، فکر نکنم موفق بشوم در ایران رستم و سهراب را بسازم. حتی با سرمایه گذار های مربوطه در هند هم مذاکره کردیم اما نمی دانم چرا نمی‌شود در ایران این فیلم را ساخت.  برای خود من هم سئوال است!
 
 
اکبرخان
 

*آیا با مسئولان فرهنگی ایرانی هم درباره این موضوع مذاکره کردند؟

خود من شخصا این کار را نکردم. علاقه‌ای هم ندارم خود من این کار را انجام بدهم. من این چند روزی هم که به ایران آمدم به دعوت آقای نوروز بیگی دوست صمیمی ام به ایران آمدم تا در مراسم افتتاحیه فیلم شرکت کنم.

*چرا اینقدر ایران را دوست دارم؟

 
نمی دانم واقعا. من هند به دنیا اومدم ولی همیشه نیمی از وجودم در ایران است.
 
 اکبرخان
 
 
 
*ببخشید ... می دانم عموما به سئوالات شخصی و خصوصی در مورد مسائل شخصی پاسخ نمی‌دهید چون معمولا شما هم مثل فیلمسازان هالیوودی عموما به سئوال خبرنگاران در مورد مذهب و سیاست پاسخ نمی‌دهید اما برای یکبار سئوال می‌‌کنم ریسک هم دارم می‌کنم ممکن است مصاحبه را متوقف کنید و دیگر به گفت و گو ادامه ندهید اما می‌پرسم، چرا اینقدر با شور و حرارت در مورد ایران صحبت می کنید. یه احساس عجیبی در چشمان شما موج می زند؟

(کمی مکث می کند..... ) دوست نداشتم این مسائل را به صورت عمومی در مصاحبه با رسانه های ایرانی بگویم اما ایرانی بودن در DNA بنده موجود است.(بازهم مکث می کند.....). من از نوادگان نادرشاه هستم و مادرمادربزرگم اصلا اهل شیراز بوده. من با افتخار شیعه هستم. این بهترین دلیلی است که برای دوست داشتن ایران دارم..... ( مکث.....).  ما در بنگرون هند قبرستان خصوصی داریم. قبرستانی که خصوصی است و فقط شیعیان را در آن دفن می کنند. قبرستان سرکار خانم کیاب سلطان و ایشون دختر پادشان ایران، نادر شاه است و این قبرستان را از همان زمان اجداد من تاسیس کردند.

اکبرخان 
 نمایی از سریال شمشیر تیپو سلطان
 
 
 
*چون مسائل مذهبی را خودتان پیش کشیدید و ممنونم که اجازه دادید وارد حریم خصوصی شما بشویم دغدغه خودتان به عنوان یک شیعه که دوست دارید در حوزه مدیا و تصویر تجلی داشته باشد چیست؟

ببین من به عنوان شیعه به مرزهای سیاسی اعتقادی ندارم. اصلا به مرز میان مسلمانان اعتقادی ندارم . دلیل این جدا افتادگی و دور شدن مسلمان در منطقه خاورمیانه همین مرزهایی است که انگلیسی‌ها برای ما درست کردند. مسئله جدایی پاکستان از هند بزرگترین دغدغه است. درباره یک غم بزرگ می‌خواستم فیلم بسازم. درباره همین جدایی. پدر هند جناب گاندی پیام آور صلح بود اما انگلیسی یک بازی کثیف میان هندوها و مسلمانان براه انداختند میان نهرو و محمد جناح.  این‌ها بین نهرو و جناح یک اختلاف درست کردند که آنها مجبور شدند که پاکستان از هند جدا بشود. من در این مورد می خواستم فیلم بسازم.

 اکبرخان
 
 
*البته ریچارد آتبرو فیلم گاندی را ساخته است با اینکه اغلب می گویند فیلم خوبی است اما به عنوان یک شیعه مثل خودتان من از این فیلم خیلی ناراحت هستم چون تمامی تقصیرها (مسئله جدایی هند از پاکستان) را به گردن جناح می اندازد.

خیلی دردناک است که راجع به این مسائل حرف می زنیم. می دانی چرا ؟چون با جدایی هند از پاکستان به لحاظ جغرافیایی از ایران دور شدیم. در مورد اون مقطع باید فیلم می‌ساختیم. با حرف شما خیلی موافقم اما کاری نمی‌توانستیم بکنیم چون سرمایه گذار اصلی فیلم «ریچارد آتنبرو» بانو گاندی بود و متاسفانه مسئله اصلی جدایی را در فیلم خوب تحلیل نشد. اون بالانس تحیلی در فیلم لحاظ نشد.خیلی از نگاه و تحلیل شما به عنوان یک روزنامه نگار سینمایی خوشم آمد. انگلیسی‌ها می‌دانستند که جناح مبتلا به سرطان است و به خیلی زود دار فانی را وداع خواهد گفت. به همین علت کشور را دو تکه کردند.

*سینما می تواند زمینه پیوند میان دو ملت باشد ؟

متاسفانه زمانی که من ستاره سینما شدم ایران با عراق در حال جنگ بود و من متاسف بودم که دو کشور شیعه در حال جنگ‌اند و با تعصبی که به ایران داشتم باور کنید هر اتفاق تاسف آوری برای ایرانی‌ها می افتاد قلبم به درد می آمد و خیلی ناراحت می شدم. دکتر علی لاریجانی عزیز ( یکی از بهترین دوستان ایرانی من) چهار سال پیش که تشریف آورده بودند فرمودند اگر هند و ایران اتحاد یکپارچه ای داشته باشند بزرگترین قدرت اقتصادی در منطقه خواهند بودند. سخنرانی ایشان بسیار مهم بود. تمام فرهنگ و رسومات ما خیلی نزدیک است. باید از این پتانسیل در ابعاد فرهنگی خیلی استفاده کنیم.چرا نمی کنیم، نمی‌دانم؟!
 
 
 اکبرخان

*فرمودید دکتر علی لاریجانی از دوستان صمیمی شما هستند. با ایشان چگونه آشنا هستند؟

ایشان یکی از نخبگان فرهنگی ایران هستند. مردی که در حوزه مدیا و فرهنگ متفاوت می‌اندیشد. تیپو سلطان در زمان مدیریت فرهنگی ایشان از تلویزیون پخش شده است. اصلا یکی از کارهایی که ایشان در آن دوره کردند آشنایی با شیعیان هندوستان و هنرمندان شیعه بود. این تبادل فرهنگی فراتر از تبادل های فرهنگی رایج در زمان مرد بزرگی مثل دکتر علی لاریجانی عزیز بود.

من آمده بودم اینجا که قرارداد پخش تیپو سلطان را ببندم و با هم آشنا شدیم و پخش این سریال از تلویزیون ایران خیلی برایم هیجان آور بود و ناراحت بودم چرا فیلم‌های خوب من که قابل پخش در سینماهای ایران هستند، پخش نمی‌شود. همان زمان با انگیزه بیشتری سریال دومم را ساختم و خیلی علاقه مند بودم این سریال من هم با حتی مبلغ کمتری از تلویزیون ایران پخش شود. اما آقای اکبر غمخوار از مسئولان فرهنگی بودند و سریال مرا قبول نکردندو من خیلی ناراحت شدم.

*الان چرا و به چه دلیل ایران هستید؟

من برای حضور در مراسم نمایش سلام بمبئی ایران هستم . خوشحالم که این فیلم ساخته شد. به عنوان یک شیعه خیلی خوشحال هستم. در ابتدا تصور می کردم که عوامل ایرانی به هند آمده اند که یک فیلم بسازنند که فقط داستانش در هندوستان می گذرد
 
 
 اکبرخان
 
*ما اینجا به این فیلمها می گوییم فیلم توریستی ؟
 
سلام بمبئی اصلا اینطوری نیست. من قبل از ساخت فیلم متوجه شدم داستان فیلم درباره پسر شیعه‌ای است که عاشق یک دختر هندو می شود و دختر هندو به اسلام شیعی ایمان می آورد و قرآن در دست می گیرد. چنین داستانی برای من که شیعه هستم خیلی زیباست و دوستش دارم. من فکر می‌کنم نوروز بیگی و  قربان(محمدپور) با آمدنشان به هندوستان موجب نزدیک تر شدن شیعیان و حتی مسلمانان هنرمند شدند. باور کنید میان ستاره های بزرگ هند رقابت بود که چه کسی  محمدرضا گلزار  را به خانه‌اش دعوت کند. تصور کند قبل از هر تحلیلی این مسئله به خاطر مسلمان بودن عوامل ایرانی در هند بود. این اشتیاق نباید به هیچ عنوان از بین برود.
 
*خیلی تشکر می کنم از وقتی که گذاشتید و قبول کردید با من گفتگو کنید؟!
 
من هم تشکر می کنم از شما و رسانه شما.
***گفتگو از علیرضا پورصباغ 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 41
  • در انتظار بررسی: 1
  • غیر قابل انتشار: 18
  • ۱۲:۴۰ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۳
    1 0
    چقدر غذا میخورن
  • ناشناس ۱۲:۵۴ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۳
    0 1
    رستم وسهراب و کوروش و فردوسی و حافظ و...همه وجود خارجی نداشتن.
  • سبحان شاهمرادی اصولگرا ۱۳:۰۳ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۳
    0 1
    چرا نمیشود فیلم رستم و سهراب را ساخت؟
  • ناشناس ۱۳:۰۶ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۳
    1 1
    ممنون از گزارش خوبتون خاطرات گذشته رو زنده کردی پورصباغ عزیز
  • وحيد فراهاني ۱۳:۱۴ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۳
    1 1
    دمت گرم پورصباغ عالي بود داداش
  • ۱۳:۲۴ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۳
    2 3
    هیچ فیلم تاریخی فایده نداره در ایران ساخته بشه چون کارگردان ملزم به رعایت حجاب اسلامی میشود. درست است که ایرانیان همیشه پوشیده بودند اما پوشیده همچون کره ای ها. موی سر هیچگاه پوشیده نبوده. مشکل دوم در ساخت سریال های تاریخی ماقبل اسلام، دیدگاه منفی مسئولان نسبت به تاریخ ایران باستان است. زیرا این عزیزان ادعا دارند که ایران قبل از اسلام شکوهی نداشته و بالطبع کارگردان هم نمی تواند فیلمی باشکوه از ایران باستان بسازد. این دو علت اصلی است که همه عامدانه بر زبان نمی رانند.
  • سدره المنتهی ۱۳:۲۴ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۳
    0 0
    فوق العاده بود ، هم این گزارش هم این مرد.
  • ۱۳:۴۲ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۳
    1 0
    چقدر قشنگ گفت که به مرز بین مسلمانان اعتقاد ندارم. چه حرفهای قشنگی زد. واقعا مصاحبه خوب و بجایی بود کاش به آرزوش برسه و بتونه رستم و سهراب رو در ایران بسازه. کاش مسوولین فرهنگی ما یه مقدار همت کنند و کارهای در راستای همکاری فرهنگی با چنین هنرمندان علاقمند و کاربلدی در سایر کشورها انجام بدن
  • پويا ۱۳:۵۴ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۳
    0 0
    چون يه مشت بي عرضه در راس امور مديريت برخی دستگاهها هستند
  • کاوه ۱۴:۲۴ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۳
    0 0
    اونوقت بفرمائید شاهنامه و دیوان حافظ رو شما نوشتید؟؟
  • محمد ۱۴:۳۷ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۳
    0 0
    عجب . ای کاش بیشتر دولت به مسلمانان هند و ایرانی های هند و پارسیان هند توجه میکرد . متاسفانه کاملا" فراموش کردیم . ترکیه داره تمام جهان رو میگیره . اونا دارن میگن همه اینا تو هند ترک بودن
  • ۱۴:۵۴ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۳
    0 0
    داداش تو مملکت ما هر شب سریال های تاریخی مزخرف کره ای پخش میشه تا ما هر چه بیشتر با تاریخ کهن کره آشنا بشیم
  • aras ۱۴:۵۵ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۳
    0 1
    خیلیا میگن قبل از اینکه کوروش و پدراش به ایران مهاجرت کنن تو ایران فقط یوزپلنگ اصیل وجود داشته شایدم یه مشت انسان متوحش اولیه هم گوشه کنار زندگی میکردن
  • aras ۱۴:۵۶ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۳
    1 0
    تا وقتی که فیلمهای سیاه از اروپا جایزه و افتخار برای مردم ایران به ارمغان میارن چکار به سینمای مردمی هند داریم
  • سعید ۱۴:۵۷ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۳
    1 0
    عالی بود. من فکر می کنم واقعا یه جریانی در کشورمون هست که سعی میکنه ما رو از هند و روسیه و امثالهم دور نگه داره و موفق هم بوده.
  • ناشناس نوین ۱۵:۰۴ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۳
    2 0
    هیچ کس نمی گوید ایران باستان شکوهی نداشته است ! جالبه که به دونید از زمان ورود اسلام به ایران تا صفویه کشوری به نام ایران وجود نداشته است ! ایران در دست تازیان و ترکان بوده است .متاسفانه عده ای تند رو در کشور دوست دارند ایران باستان را روبروی اسلام قرار دهند و برعکس ! با اینکه رهبر فرزانه مون می فرمایند تمدن ایرانی اسلامی . ما باید احترام بگزاریم به گشته و ریشه خودمون .این کشور ایران است و حتی خود تمدن اسلامی مدیون تمدن ایرانی است و بلعکس ! جنگ و تند روی خیلی اشتباهه
  • anosh ۱۵:۱۵ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۳
    1 0
    آفرین مشرق از مصاحبه تان با اکبرخان لذت بردم ای کاش بجای پخش سریال های درجه سوم کره ای و ترکی آثار قابل قبول وفاخر هند از تلویزیون کشورمون پخش میشد
  • ۱۵:۲۱ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۳
    0 0
    رستم و سهراب وجودداشته دوتا پهلوان ایرانی بودن منتها زیادی بهش رنگ و لعاب دادن و شبیه افسانه شده !!!
  • 182 ۱۵:۲۷ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۳
    0 0
    یادسریالش بخیر عالی بود الان میتونی بیای ایران از فیش های نجومی سریال بسازی !!!
  • درود بر مشرق ۱۶:۱۴ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۳
    0 0
    مشرق جان! درود بر آقای پورصباغ و بخصوص سرویس فرهنگ و هنر شما . مصاحبه آقای علیرضا پورصباغ با اکبر خان بسیار عالی و خوب بود امیدوار با دیگر بزرگان صنعت سینمایی هندوستان(بالیوود) نیز گفتگو کنید مشرق جان! فقط یک سوالی داشتم چرا از صنعت سینمایی نیجریه چیزی نمی گویید؟ نیجریه ای که جمعیت شیعیانش قابل توجه است ودر عین حال صنعت نالیوود با بالیوود و هالیوود در یک رقابت تنگاتنگ هستند. مشرق جان! لطفا با بزرگان صنعت نالیوود( صنعت سینمایی نیجریه) نیز گفتگو کنید.
  • ۱۶:۱۸ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۳
    0 0
    راست می گی اونوقت شما بودین اینجا چی بود میشه بگی پول اون مورخانی که دارن تاریخ جدیدی کشف می کنند از کجا میاد؟ میشه بگی چرا در کنگره آمریکا سخنرانی می کنند؟ وقتی بچه بودم همیشه فکر می کردم اعراب جاهلی چطور ادم های بودن فقط قبیله مهم بوده ولا غیر الان خوب می فهم
  • محمد غ ۱۶:۲۳ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۳
    0 0
    درود بر شرفت اکبر خان.انگلیسیها هر جا می رفتند فتنه می کردند.چون خودشان پوچ بودند و هستند.
  • ۱۶:۲۴ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۳
    0 0
    وقتی سینمای هالیوود، نیست رو با فیلماش هست میکنه و برای خودش فرهنگ میسازه، ما چرا با وجود داشتن همچین ذخایری این کار رو نکنیم؟حافظ وجود خارجی نداشته؟!!!!
  • بله ۱۶:۲۵ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۳
    0 0
    این را به امثال مقتدی صدر و ایاد علاوی بگویید که ایران را به دخالت در امور داخلی عراق متهم می کنند!
  • ایرانی ۱۶:۳۰ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۳
    0 0
    شیعه و سنی برابر و برادر هستند همه ایرانیها هم برابر و برادر هستند
  • حسین ۱۶:۳۵ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۳
    0 0
    عزیز من اگر گزارشی را دوست نداری دلیل نمی‌شه با همچین نظری اون را سبک کنی‌ و خفیف جلوه بدی ،جوانمردانه نیست همچین کاری. وجود همچین کسی‌ در هند مثل اینه که مثلا در آمریکا رئیس CNN شیعه و طرفدار ایران باشه ، این دیوانه کننده و فاجعه هست که مسٔولین فرهنگی‌ ما از وجود همچین کسی‌ استفاده نمیکنن ، به خدا بعضی‌ از مسٔولین فرهنگی‌ نتیجه و برآیند کارهاشون بسیار مخرب تر از دشمنی‌ها و شبیخون فرهنگی‌ آمریکا و صهیونیستها هست.
  • ۱۷:۴۵ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۳
    0 0
    مگه تمام مشکلات با موی بی حجاب حل میشه!!! داداش کمی افکارت رو تقلیل بده و منطقی تر به قضایا نگاه کن
  • ۱۷:۵۹ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۳
    0 0
    ایشان از باب شوخی می فرمایند !
  • محمود ۱۹:۴۸ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۳
    0 0
    از نوادگان نادر شاه بهش میخوره
  • ۲۰:۳۳ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۳
    0 0
    چراش را خودت باید جواب بدی
  • پارسا ۲۱:۳۳ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۳
    0 0
    یعنی بشینیم فیلم هندی نگاه کنیم؟خخخخ
  • پارسا ۲۱:۴۰ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۳
    0 0
    دلیل جدایی مسلمانان همین فتنه های یهودیان. هیتلر هم سر موضوع این فتنه های شوم یهود با اونا سر جنگ بست و بسیاری از اونها رو قتل و عام کرد
  • ح اس ۲۲:۰۵ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۳
    0 0
    درود بر ایران و ایرانی. تمدن و فرهنگ ایران به همراه انبوهی از حماسه های بی نظیر، برای هیچ انسان آگاه و شرافت مندی در دنیا قابل کتمان نیست. براحتی می توان دریافت که سرزمین ایران و ایرانشهر، سرزمین اولین ها در اکثر زمینه ها و ابعاد تمدنی و فرهنگی بوده است. اساسا" اصالت ایرانی، تمدن ایرانی و پتانسیل های فرهنگی و اجتماعی ایران زمین، بسترساز بسیاری از پیشرفت های جهان امروز است. با این وجود باور نکردنیست که طراحان استراتژی های فرهنگی کشور از این مواهب غافل یا بی بهره اند...
  • ۲۲:۵۰ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۳
    0 0
    بازیگرای هندی اصلا پیر نمیشن
  • ۰۰:۰۱ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۴
    0 0
    کاش از این دست مصاحبه ها بیشتر میکردید . به هر حال ممنون
  • ۰۰:۵۴ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۴
    0 1
    احه مگر ایجا اینستاگرامه که یه عده میان یکسری چرت و پرت کامنت میزارن..........مشرق منتشر نکن این کامنت هارو...........
  • Mostafa ۰۴:۰۰ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۴
    0 0
    سلام.مصاحبه عالی بود.امیدوارم که فرهنگ دوکشور غنی وبااحساس وعواطف انسانی که زخم خورده انگلیس خبیث هستندبیشتربه هم نزدیک بشه
  • حسن ۰۸:۴۷ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۴
    0 0
    در حد خیالبافی فلسفی من و تو هم وجود نداشتیم و نداریم و نخواهیم داشت
  • شهروند ۰۹:۳۰ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۴
    0 0
    دوست عزیز حسین . من جواب شما در جمله ای می گم که فیدل کاسترو به رئیس دولت اصلاحات داد رو میدم . فیدل که من یکی از معاونین و یا وزیرش رو که جاسوس بود دستگیر کردم . نه بخاطر فروختن اطلاعات سری کشور . فقط به خاطر اینکه این فرد قرار بود هیچ کاری نکنه و جلوی کار های خوبی رو هم که قرار بود انجام بشه رو بگیره و کسانی رو در منصب هایی قرار بده که اصلا شایستگی اون منصب رو ندارن که فیدل کاسترو به خاتمی گقت من از این جور آدما توی کشور شما زیاد می بینم.
  • ۱۰:۰۹ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۴
    0 0
    کاشکی مسئولین فرهنگی و سیاسی ما خصوصا اعتدالیون فقط همین یک جمله رو می فهمیدن. زورم میاد وقتی میبینم یک افغان مسلمان مهاجر در برنامه ماه عسل جمله امام رو میگه «که اسلام مرز ندارد» این کارگردان فهمیده هم همینطور اما علی جنتی که مثلا روحانی و آیت اله زاده بود یک جمله اینطوری نشنیدیم. ظاهرا کنسرت ها و شرکت در مراسم شیطان پرستان و صوفی ها با اون رقص عجیبشون مهمتر بود.
  • لر نژاد ۲۳:۲۳ - ۱۳۹۵/۰۹/۲۱
    0 0
    چرا نمیشود فیلم رستم و سهراب را ساخت؟

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس