کد خبر 64662
تاریخ انتشار: ۱۱ شهریور ۱۳۹۰ - ۱۴:۰۲

برداشته شدن محدوديت دانلود در سرويس‌هاي اينترنت پرسرعت مخابرات و شركت‌هاي اينترنتي طبق مصوبه شماره ۴۹ كميسيون تنظيم مقررات ارتباطات، موضوعي است كه از دو جنبه قابل بررسي است؛ اينكه آيا امتيازي در جهت ارتقاي ميل كاربران ايراني به استفاده از ADSL خواد شد و يا تهديدي در جهت افزايش مجدد تعرفه‌ها توسط شركت‌هاي اينترنتي براي كاربران است؟

به گزارش مشرق به نقل از ايسنا، نرخ رو به رشد تقاضاي كاربران رايانه در جهت راه‌اندازي سرويس اينترنت پرسرعت برخي شركت‌ها و ارائه‌دهندگان خطوط پرسرعت منفعت‌طلب را در توهم سودزايي به هر قيمتي فرو برده است.

مدت زمان بسياري است كه به نظر مي‌رسد قيمت واگذاري و يا به عبارتي بهتر راه‌اندازي خطوط اينترنت پرسرعت چندان نظارت جدي را به دنبال خود ندارد و اين بي‌نظمي به اندازه‌اي بوده است كه در برخي مواقع شركت‌هاي ارائه دهنده خدمات خودشان را مرجعي براي اتخاذ تصميم تلقي كنند و به گونه‌اي با كاربران خود و يا مشتريان جديد برخورد كنند تا به‌اجبار سرويسي را برگزينند.

اصل موضوع از اين قرار است كه شركت‌هاي بزرگ و متكي به نام جاافتاده‌ي خود، بيش‌تر از اين رويه بهره مي‌برند و چون با پيشينه خود پشتيباني كاربران بسياري را در دست دارند، بحث سود براي‌شان بيشتر مورد توجه است تا شركت نوپا و يا جديدي كه تازه وارد عرصه رقابت با كهنه‌كاران شده و به هر نحوي حاضر است مشتري جذب كند.

البته بماند كه ترس از جريمه سازمان تنظيم مقررات ارتباطات و قوانين در نظر گرفته شده براي ISP و ISDPهاي متخلف باعث شده كه ارائه‌دهندگان سرويس‌هاي اينترنت پرسرعت از شيوه‌هاي فرعي و پشت‌پرده‌ بهره ببرند كه در نهايت نرخ تعرفه در حالت عادي و تحت ضابطه درآيد اما كيفيت سرويس واگذاري به اندازه‌اي كم و يا محدوديت در دانلود آنقدر پايين است كه كاربران حاضرند پول بيش‌تري پرداخت كنند اما در عوض سرويس مرغوب‌تري دريافت كنند.

خوشبختانه سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي براي جلوگيري از اين تخلف‌ها آستين‌ بالا زده و مدير كل دفتر نظارت بر سرويس‌هاي فن‌آوري اطلاعات اين سازمان اعلام كرده است: بر اساس مصوبه شماره ۴۹ هيچ كدام از شركت‌هاي اينترنتي ندا و شركت مخابرات ايران مجاز به اعمال محدويت دانلود براي مشتركين نيستند.

اصغريان تنها به اين موضوع اكتفا نكرده است و شرايط اختصاص سرويس‌هاي پرسرعت اينترنت را به كاربران با بيان مثالي عنوان كرده است و براساس گفته وي شركت مخابرات استاني يك خط اينترنت پرسرعت ۱۲۸كيلوبيتي با نرخ اشتراك حداكثر ۱۰، را با قيمت ۹۹۲۰ تومان ارايه مي‌كند كه اين نرخ براي شركت مخابرات استاني است و شركت‌هاي ندا مي‌توانند ۲۰ درصد بيش‌تر از اين قيمت را به كاربران بدهند كه قيمت آن ۱۱ هزار و ۹۰۴ تومان مي‌شود.

در حاليكه هم‌اكنون سرويس ۱۲۸kbps توسط بخش خصوصي حداقل با همين نرخ ۱۱ هزار و ۹۰۴ تومان اعمال مي‌شود اما اين در حاليست كه محدوديت دانلود ۲ گيگابايت را نيز براي كاربران اعمال مي‌كنند به گونه‌اي كه كاربر يا به صورت ماهانه بايد سرويس خود را شارژ كند و يا با اتمام حجم دانلود خود بايد نسبت به اين موضوع اقدام كند.

اين در حالي است كه به گفته اصغريان، اپراتورها نبايد هيچ‌گونه محدوديتي در ميزان حجم آپلود، دانلود و زمان اتصال در طول دوره ارائه خدمات ايجاد كنند و مشتري مي‌تواند از چهار گيگ تا حداكثر ۴۱ گيگ از سرعت را دانلود داشته باشد.

حال اگر اين مصوبه به قطعيت اجرا شود، كاربران با همين رقم ماهانه، محدوديتي در حجم دانلود نخواهند داشت اما اين سوال وجود دارد كه آيا اين موضوع به صرفه ارائه‌دهندگان اينترنت پرسرعت نيز هست؟ و آيا با اعمال اين مصوبه و نظارت جدي بر اجراي آن، باز هم ارائه‌دهندگان براي جبران كاهش سود خود، كيفيت سرويس‌ها را پايين مي‌آورند و يا با برداشت محدوديت حجم دانلود نرخ اشتراك خطوط پرسرعت بيش‌تر خواهد شد و يا به نسبت ۱ به ۱۰ باقي خواهد ماند؟

شايد يك پاسخ مناسب براي تمامي سؤالات فوق اين است كه ورودي و دريافت پهناي باند براي شركت‌هاي خصوصي ارزان‌تر تمام شود تا به واسطه آن، آن‌ها نيز بتوانند حداقل سرويس‌هاي در دست كاربر خود را با تمام خصلت‌هاي قبلي حفظ كنند.

در اين زمينه اصغريان به اپراتورها توصيه كرده است كه براي ارائه ساير بسته‌هاي اينترنت پرسرعت خارج از چارچوب تعرفه‌هاي مصوبه شماره ۴۹ كميسيون تنظيم مقررات ارتباطات نظير سرويس‌هايي با محدوديت‌هاي زماني و حجمي و يا با نرخ اشتراك متفاوت، موظفند تعرفه‌هاي پيشنهادي خود را مطابق مفاد پروانه به سازمان اعلام كنند و پس از اخذ تاييديه لازم اين سرويس‌ها را ارائه كنند.

اما بسياري از فعالان اين حوزه و از جمله كارشناسان فروش سرويس‌هاي اينترنت پرسرعت معتقدند كه نرخ بالاي انتقال پهناي باند كه به موجب انحصار در شبكه زيرساخت مخابرات است، موجب مي‌شود كه شركت‌ها نيز به سمتي حركت كنند كه قادر به جبران هزينه‌هايشان باشند.

گذشته از اين موضوع كه خود مخابرات به عنوان مجري در ارائه خطوط پرسرعت اينترنت نيز دل فعالان بخش خصوصي را پرگلايه كرده است.

به عنوان نمونه مسعود بماني‌پور- مدير فروش يك شركت اينترنتي - در اين رابطه گفت: رقابت سالمي ميان شركت مخابرات با اين شركت‌ها وجود ندارد و حتي تمامي آن‌ها در حوزه زيرساخت‌ها از قبيل سيم مسي به نوعي بايد خدمات خود را از شركت مخابرات دريافت كنند.

وي درباره قيمت و شيوه قيمت‌گذاري پهناي باند‌ نيز تصريح كرد: هزينه انتقال پهناي باند از شركت‌ها به مشتركان بسيار تعيين كننده قيمت است كه شايد در حال حاضر تنها در انحصار شركت مخابرات قرار دارد و تنوعي در انتقال برروي اين مسير وجود ندارد كه اين موضوع بسيار بر شكل‌گيري عدم رقابت در بازار تاثير گذار است.

اين كارشناس اينترنتي راهكاري را براي جبران و حتي كاهش اين هزينه‌ها ارائه داده است كه شايد با سرمايه‌گذاري اوليه‌اي بر روي آن بتوانيم شاهد پايان دغدغه ميان فعالان اين بخش با مخابرات باشيم، او معتقد است كه اگر انتقال پهناي باند به صورت بي‌سيم و مبتني بر وايرلس بين مراكز مخابراتي صورت گيرد قادر خواهد بود هزينه‌هاي اين حوزه را كاهش دهد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 31
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 4
  • ۱۴:۱۸ - ۱۳۹۰/۰۶/۱۱
    0 0
    قابل توجه که خود مخابرات هم الان یک سری سرویس های جدید به اسم طلایی و نقره ای و ... راه اندازی کرده ادعا میکنه سرعتش بهتره اما محدودیت دانلود داره، خود من الان طرح طلایی دارم با محدودیت ماهیانه 3 گیگابایت. سرعت به اسم 128 اما به نظر بیشتر میرسه و من راضیم.
  • ۱۵:۰۹ - ۱۳۹۰/۰۶/۱۱
    0 0
    مشرق، من محتوای اون اطلاعیه ها رو که خوندم، یه برداشت دیگه ای کردم. اینطور برداشت کردم که مثلا اگه فایلی که میخوای دانلود کنی 100 مگا بایت باشه، شرکتها نباید بارهای دانلود رو مثلا به حداکثر 50 مگ محدود کنن که الان هم عملا همینطوره و محدود نمیکنن. چون اگه ادامه ی اطلاعیه رو خونده باشی، مثلا گفته برای 128، در یک حالتش 4 گیگ و در حالت دیگه که یک به یک باشه 40 گیگ ترافیک داری، که این یعنی محدودیت. بچه های دیگه هم بخونن ببینن غیر این برداشت میکنین؟ به نظر هیچ چیز جدیدی تصویب نشده و فقط تیترش یه قانونی که اجرا میشد رو تاکید کرده.
  • yaser ۱۵:۱۷ - ۱۳۹۰/۰۶/۱۱
    0 0
    mishe begi ke ba 128 sorate downloadet chande? mamnun misham age zud begi
  • ۱۵:۳۲ - ۱۳۹۰/۰۶/۱۱
    0 0
    من نمیدونم چرا برا شرکت هایی که اینترنت ارائه میدن سقف قیمت نمیذارن لینک زیر مربوط به یکی از شهرستانای جنوبی کشوره http://mojbahman.ir/index.php?option=com_content&view=article&id=6&Itemid=7
  • ۱۶:۳۷ - ۱۳۹۰/۰۶/۱۱
    0 0
    واقعا خیلی مسخره هست توی ایتاییا دارن با 4 گیگابایت به خانگی میدهند اما ایران هنوز کیلو بایت.معنی نمیده محدودیت دانلود.هزینه ای هم برای دولت نداره.باید اینترنت آزاد کنند.من الان در نیویورک با 10 مگابایت بدن محدودیت ماهی 40 دلار میدم به علاوه خط تلفن.
  • ۱۶:۴۰ - ۱۳۹۰/۰۶/۱۱
    0 0
    من از پارس آنلاین استفاده میکیم. واقعا دزدن، حتی وقتی استفاده هم نمیکنم از حجم ترافیکم کم میشه
  • Ali.MT ۱۷:۳۹ - ۱۳۹۰/۰۶/۱۱
    0 0
    من الان سرویس 128 شاتل دارم ماهی 3 گیگ ترافیک داره با قیمت حدودا13-14 تومن دانلود ریت (سرعت دانلود ) من هم 50-60 بیت در ثانیه میشه. کلا سرعت دانلود خیلی خوبی دارم و راضی هم هستم چون معمولا تو ماه ترافیکم تموم نمیشه و هر وقتم میام پای پی سی با سرعت خوبی کار میکنم ولی اگه این قانون تصویب بشه سرویس های 128 مجاز هستند حتی با سرعت 5-6 کیلو بیت در ثانیه اجازه دانلود بدن این یعنی 10 برابر کمتر !!!!!!!!!!! یعنی بریم دیال آپ کار کنیم خیلی بهتره
  • ۱۸:۰۹ - ۱۳۹۰/۰۶/۱۱
    0 0
    با سرعت 128 سرعت دانلود حداقل 220 ولی باتوجه به محدودیت دانلود سریع تموم میشه
  • ۱۸:۱۱ - ۱۳۹۰/۰۶/۱۱
    0 0
    با سرعت 128 سرعت دانلود حداقل 220 ولی باتوجه به محدودیت دانلود سریع تموم میشه
  • ۱۸:۱۳ - ۱۳۹۰/۰۶/۱۱
    0 0
    وقتی قانون هست محدودیت دانلود رو بردارن نمیدونم جرا مخابرات این کار رو نمی کنه ! مخابرات سیستان رو نگاه کنید : tcsb.co.ir
  • حمید ۱۸:۳۲ - ۱۳۹۰/۰۶/۱۱
    0 0
    سرعت اینترنت ایران توی جهان از آخر چهارمه. چون دولت تشخیص داده مردم جنبه کار با اینترنت رو ندارن اینترنت سرعت بالا به مردم نمیده.
  • ۲۲:۱۴ - ۱۳۹۰/۰۶/۱۱
    0 0
    دولت نباید همه رو با یک چوب برونه. من خودم عاشق حوزه جهاد مجازی هستم. چرا باید به خاطر سرج نامطلوب برخی هموطنان، ما از جهاد بازبمانیم؟؟
  • ۲۲:۱۴ - ۱۳۹۰/۰۶/۱۱
    0 0
    شاید وایرلس داری پسورد نداره همسابه تون دزدی میکنه!!
  • حامد ۲۲:۱۷ - ۱۳۹۰/۰۶/۱۱
    0 0
    دزدترین سرویس دهنده همین شاتل هست علی آقای ام.تی! من تا همین ماه پیش چهارسال شاتل داشتم. به قدری سرعت دزدی دارند که حد نداره. پشتیبانی ش هم صفره. همین الآن زنگ بزن به شماره چهاررقمی پشتیبانی شاتل. اگر تا صبح تونستی بگیری خیلی مردی.
  • کارشناس it ۰۱:۳۵ - ۱۳۹۰/۰۶/۱۲
    0 0
    با سلام مطالب عزیزان رو خوندم ، به نظرم رسید یک نکته رو یادآوری کنم. اینکه هر بایت از 8 بیت تشکیل شده. سرعت شبکه و اینترنت که شبکه جهانی می باشد با بیت اندازه گیری می شود. سرعت دانلود را با بایت اندازه گیری می کنند. حال اگر شخصی می گوید که سرعت اینترنت من 256 کیلو بیت است، باید سرعت اینترنت خود را تقسیم بر 8 کند تا سرعت دانلودش به دست آید، که در این مثال سرعت دانلود می شود 32 کیلو بایت در ثانیه. لازم به یادآوری می باشد که این حالت در حداکثر سرعت می باشد.که در حالت معمولی سرعت دانلود کمی کمتر است.
  • سهیل لاری ۰۲:۲۶ - ۱۳۹۰/۰۶/۱۲
    0 0
    ایرانی جماعت فقط دنبال سوء استفاده و کلک بازیه. باور کنین برای رفع این محدودیت های قانونی دست به هر گنده کاری میزنن. خیال کردی میگن چشم؟!!
  • سید مهدی ۰۴:۲۴ - ۱۳۹۰/۰۶/۱۲
    0 0
    عزیزم توی کره که سریعترین اینترنت رو به کاربراش در تمام دنیا میده سرعت متوسط 24 مگابیته(نه بایت) اونوقت ایتالیا چطور 4 گیگابایت(معادل 32 گیگابیت) میده که هنوز رکورد بیشترین سرعت اینترنت با فیبر نوری هم به 2 گیگابیت نرسیده...
  • ۰۷:۵۸ - ۱۳۹۰/۰۶/۱۲
    0 0
    تو رو خداااااااااااااا! تنهایی گفتی اینا رو یا دست جمعی نوشتید!!!
  • سید محمد مهدی ۱۰:۲۱ - ۱۳۹۰/۰۶/۱۲
    0 0
    خواهش میکنم نظر مو بخونید خواهش میکنم هم ثبتش کنید من 4 ساله ای دی اس ال دارم 6ماهه دارم از مخابرات سرویس میگیرم (از وقتی اومدم مخابرات مشهد این مشکلات واسم پیش ومده ) (مشهد -کوثر) به شدت افتضاحه همش چراغ ای دی اس ال ام میپره دی سی میشم جالبیش اینجاست که روز های تعطیل مثل جمعه و همین عید فطر دی سی نمیشم یکی از متخصصینشون بهم کفت شمارو قطع میکنن تا به کاربر های بیشتری خدمات بدن ( یه حالته چرخشی داشت اینو قطع میکردن اینو وصل میکردن =)) ) بعد جالبه بدونید همین اقا که از بچه های بخش فنیشون بود اومد اینجا کامپیوتر مودم همرو چک کرد مشکلی نداشت سره خط هم چک کردیم دیدیم اونجام چراق میپره=)) چند نفرم با دستگاه فرستادن دیدن نویزی هم وجود نداره ... بعد یه روز که فهمیدم میخواد کم کم بپیچونم هی شماره فلان ک سو میداد میگفت به این زنگ بزن به اون زنگ بزن بعد زنگ زدم باهاش جدی صحبت کردم گفت ببین شما میتونی از طرف من بزنی تو گوشه بابات؟ خوب نه پس منم نمیتونم یعنی خودشون اعتراف کردند به بچاپ بچاپی اسم این شخص هم اقای خادم زاده بود مسئول بخش فنی مخابرات مشهد منطقه ماهم کوثره ممنون
  • محمد ۱۰:۵۴ - ۱۳۹۰/۰۶/۱۲
    0 0
    بابا اين قانون اجرا نميشه بيشتر درآمد شرکتهاي ارائه دهنده ADSL از راه فروش ترافيک اضافه است خود مخابرات هم اين قانون رو اجرا نميکنه!
  • ۱۰:۵۷ - ۱۳۹۰/۰۶/۱۲
    0 0
    مسئولین سعی کنندحداقل سرعت اینترنت رو به کشورهای همسایه مثل عراق و افغانستان برسونن
  • حامد ۱۱:۳۹ - ۱۳۹۰/۰۶/۱۲
    0 0
    برای اینکه بدونی سرعت دانلود تقسیم بر 8 نمیشه بلکه بین هشت نفر اکانت شما تقسیم میشه . این یعنی اوج سودبری . از 8 نفر پول میگیرن اما یه اکانت دانلود میدن!!!
  • سید محمد مهدی ۱۹:۲۸ - ۱۳۹۰/۰۶/۱۲
    0 0
    چرا نظر منو ثبت نکردین :) ؟ یکجا فرصت داشتیم که اعتراظمونو بگیم که نزاشتن :) ازتون خواهش دارم ثبتش کنید
  • زهرا ۱۲:۴۵ - ۱۳۹۰/۰۶/۱۳
    0 0
    من هم 128 شتل دارم ولی سرعت داانلودم 15-17 هست چه جوری برای شما 50-60 هست؟
  • ۲۱:۰۷ - ۱۳۹۰/۰۶/۱۳
    0 0
    اتفاقا من 3 سرویس دهنده ی متفاوت دیدم، پارس آنلای ن بهتر بوده گرچه شب هاش افتضاحه
  • ۲۱:۰۹ - ۱۳۹۰/۰۶/۱۳
    0 0
    از ما که یک ربع با تهران فاصله داریم ارزون تره، سرویس خود من که این طوره
  • اکبر ۲۲:۱۶ - ۱۳۹۰/۰۶/۱۳
    0 0
    آره واسه منم همینطوریه. خیلی دزدن
  • محمد ۱۰:۴۶ - ۱۳۹۰/۰۶/۱۵
    0 0
    خيلي جالبه كه اينترنت پر سرعت به هيچ وجه روي بستر فيبر نوري عرضه نميشه؟ من نميدونم واسه چي آبونمان مخابرات رو پرداخت ميكنيم؟! 3 ساله هيچ تغييري در منطقه ما انجام نشده(سردار جنگل)
  • بي نام ۱۰:۴۳ - ۱۳۹۰/۰۷/۰۳
    0 0
    به نام خدا من از شاتل استفاده مي كنم. شاتل از مدتها پيش محدوديت دانلود را به قول خودش برداشته. البته با يك حساب سرانگشتي ميزان مجاز دانلود 18 گيگ است به غير از پنج شنبه و جمعه ها و ساعت 1 تا 8 صبح كه جزء ترافيك حساب نمي شود. من يكبار بيش از 18 گيگ دانلود داشتم سرعتم را نصف كردند. معمولا سرعت 128 مگابيت شاتل 20 كيلو بايت بود. البته در 50 درصد موارد شبها نمي شد دانلود كرد و دسترسي با سايتها هم مشكل بود. الان كه رسما محدويت دانلود برداشته شده سرعت شاتل پايين اومده. براي من 12 يا 13 كيلوبايت شده. شبها هم همين سرعت دانلود را داره اما هنو دسترسي به سايتها از 1 صبح به بعد مشكل داره. به نظرم رفع محدوديت حجم دانلود به اين ترتيب كه عرض شد براي من كه مشترك شاتل هستم ضرر بوده.
  • ناشناس ۰۱:۵۳ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۸
    0 0
    یه سرویس ماهانه ی 128 شاتل گرفتم شب اول سرعت دانلود 800 کیلو ثابت بود مدرکم دارم شب دوم 600 شب سوم 150 شب چهرم 120 دیشب 80 الان ساعت 1 شب 60 و حتما فرداهم 30 و دیگه میره تا 0 چی بگم !!! پشتیبانی میگه رایگانه همینی که هست !!!
  • ۱۵:۰۳ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۳
    0 0
    من براي هرماه اونم فقط وبگردي ومشرق گردي 30 گيگ حجم اضافه ميخرم کسي هم پاسخگو نيست انگار نون در خون ما ميکنندو ميخورند خدا ازشون نگذره

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس