
رئيس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري ادامه داد: اين تکهها متعلق به منشور ديگري است.
سخنگوي سازمان ميراث فرهنگي از رئيس اين سازمان پرسيد که متن منشور کوروش چيست؟ بقايي پاسخ داد: اين منشور فرماني متعلق به تمام حقوق بشر است. زماني که متن منشور را مورد مطالعه قرار ميدهند متوجه ميشوند که موضوعاتي شبيه حقوق بشر ملل متحد درآن وجود دارد به همين دليل اين منشور را نخستين فرمان حقوق بشر در دنيا ميدانند.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري ادامه داد: شاه معدوم از هر فرصتي براي پوشاندن بيعرضگيهاي خود در کشور استفاده کرده است به طوري که تاريخ را معجوني به نفع خود ساخته است. شبيه صدام که پشتسرش آشور بني پال ميگذاشت و براي خود افتخار درست ميکرد.
بقايي افزود: بشريت و انسانيتي که در منشور به آن تاکيد شده است همان چيزي است که اسلام به آن تاکيد دارد، به همين علامه طباطبايي ، شهيد مطهري و آيتالله مکارم شيرازي از کورورش به عنوان ذوالقرنين ياد کردهاند.
بقايي درباره بيمه منشور کوروش نيز تصريح کرد: موزه بريتانيا و موزه ملي ايران دو مجموعه معتبر علمي و فرهنگي هستند و تبادل اشيا امري متداول و عادي است با موزه بريتانيا براي انتقال منشور به ايران توافق کردهايم و هيچ شرکت بيمهاي نيز حاضر به بيمه اين شيء با ارزش نيست.
وي درباره بيمه مصونيت اشياي تاريخي نيز گفت: بيمه مصونيت همان تعهد برگشت است و اين قضيه براي منشور هم وجود دارد و امري طبيعي است.