این شناور با چهار فروند موشک کروز ضد کشتی سری Otomat ساخت ایتالیا مسلح شده که بردی در حدود 160 کیلومتر دارد. در بخش موشک های ضد هوایی نیز به سامانه پرتاب موشک Albatros مجهز شده است.

به گزارش سرویس دفاع و امنیت مشرق، برای اولین بار پس از پیروزی انقلاب اسلامی یک شناور نظامی از یکی از کشورهای اروپایی به آبهای سرزمینی ایران وارد شد و ناو ایتالیایی "یورو" یا همان اروپا، از روز شنبه در منطقه یکم دریایی بندرعباس پهلو گرفته و برای چند روز میهمان کشور خواهد بود. از حیث مسائل سیاسی و دیپلماتیک می توان این حرکت را یکی از بی سابقه ترین اتفاقات در حوزه دیپلماسی دفاعی دانست که در سالهای پس از انقلاب رخ داده است.
 
پاسخ ساده در تشریح چرایی این اتفاق را سفیر کشور ایتالیا در ایران داده است که در حاشیه ورود این شناور رزمی به بندرعباس تاکید کرده است که "این هیات نشأت گرفته از دوستی دو ملت است و پیام دوستی ما را خدمت رهبر بزرگ ایران برسانید و شروع این بازدید زمانی شکل گرفت که رهبر ایران با نخست وزیر ایتالیا دیدار کردند."
 
پس از آن دیدار و حدودا یک ماه پیش بود که هیئتی بلندپایه از فرماندهان ایتالیایی به ایران سفر کرده و صحبت هایی بین طرفین جهت توسعه روابط نظامی مطرح و یکی از بحث هایی که در همان زمان عنوان شد، مسئله بازدید متقابل ناوهای ایرانی و ایتالیایی از دو کشور بود و حالا این ایتالیا است که با فرستادن یکی از شناورهای رزمی خود، گام اول را در این ارتقاء روابط نظامی برداشته است.
 
ایتالیا و سابقه درخشان در صنعت دریانوردی
 
کشور ایتالیا از جمله کشورهای باستانی در دنیا به شمار می آید که به نوعی میراث دار امپراطوری قدیم روم است. از آن زمان تا به امروز ایتالیایی ها مردمانی دریانورد بودند و دستی بر ساخت کشتی و عنوان شناورهای کوچک و بزرگ داشتند. این کشور همچنین در ساخت سایر محصولات دفاعی مثل انواع تانک و زره پوش، سلاح های سبک، بالگرد و هواپیما و همچنین سامانه های اپتیکی و الکترونیکی از جمله کشورهای پیشرو در جهان محسوب می شود.
 
اما نگاهی داشته باشیم به میهمان ایتالیایی این روزهای نداجا :
 
ناو محافظ ایتالیایی یورو از شناورهای محافظ کلاس Maestrale نیروی دریایی ایتالیا است. از این شناور، 8 فروند ساخته شده است که 1 فروند از آنها از خدمت خارج شده و 7 فروند همچنان در خدمت هستند. شناور مورد نظر ما با شماره  بدنه F575 در آوریل 1983 میلادی وارد خدمت نیروی دریایی ایتالیا شده است.
 
شناور ایتالیایی 
شناور یورو در بندرعباس
 
این شناور توسط شرکت ایتالیایی Fincantieri ساخته شده و حدود 3100 تن وزن دارد. ماموریت اصلی تعریف شده برای ناوهای کلاس  Maestrale جنگ ضد زیردریایی است اما این شناورها برای مقابله با اهداف سطحی و همچنین هوایی نیز آمادگی کامل را دارند. طول این شناور در حدود 122 متر، عرض آن 12 متر بوده و دارای 225 نفر خدمه است.
 
در بخش سامانه های راداری، عمده سیستم های نصب شده بر روی این شناور توسط شرکت ایتالیایی Selenia ساخته شده اند. رادارهای جستجوگر و رادارهای کنترل آتش این کشتی توسط این شرکت ایتالیایی ساخته شده است. در بحث سامانه های فریب دهنده و جنگ الکترونیک نیز این شناور ایتالیایی از سیستم های ساخت ایتالیا استفاده می کند اما در بخش سامانه های سونار، از سیستم های ساخت شرکت ریتهون بهره می برد.
 
از سوی دیگر، این شناور با چهار فروند موشک کروز ضد کشتی سری Otomat ساخت ایتالیا مسلح شده است. این موشک بردی در حدود 160 کیلومتر داشته و وزن سر جنگی آن 210 کیلوگرم و سرعت آن در حدود 310 متر بر ثانیه است. در بخش موشک های ضد هوایی نیز این شناور با سامانه پرتاب موشک Albatros مجهز شده است که می تواند موشک های سری Aspide Mk.2 و Aspide 2000 با برد حدود 25 کیلومتر را شلیک کند که این موشک های ضد هوایی نیز ساخت ایتالیا هستند.
 
شناور ایتالیایی 
موشک کروز ضد کشتی Otomat
 
شناور ایتالیایی 
 سامانه پرتاب موشک Albatros
 
در بخش توپها، این شناور به یک قبضه توپ 127 میلی متری ساخت شرکت ایتالیایی Oto Melara در بخش جلوی ناو مجهز شده است. این توپ می تواند با سرعت 40 گلوله در دقیقه شلیک کرده و برد آن نیز در حدود 30 کیلومتر است. اخیرا این شرکت ایتالیایی گلوله های هدایت شونده سری VULCANO را برای این توپ توسعه داده است که برد آنها در حدود 100 کیلومتر است.
 
در بخش دفاع نزدیک این ناو ایتالیایی به دو قبضه توپ دو لول مدل DARDO که به صورت مشترک توسط دو شرکت ایتالیایی Oto Melara و Breda ساخته، مجهز شده است. این توپ هدایت راداری از گلوله های 40 میلی متری استفاده کرده و نواخت تیر آن در حدود 300 الی 450 گلوله در دقیقه است. برد این توپ در برابر اهداف سطحی 4 کیلومتر و در برابر اهداف هوایی 8700 متر است. در این شناور همچنین پرتابگرهای 324 و همچنین 533 میلی متری برای پرتاب انواع اژدرهای سبک و سنگین وجود دارد.
 
اما یک بخش مهم از توان ضد زیردریایی این شناور توان حمل دو فروند بالگرد AB-212 مخصوص عملیات کشف و انهدام شناورهای زیر سطحی است. این بالگردها توسط شرکت ایتالیایی آگوستا که در حال حاضر به آگوستاوستلند تغییر نام داده تحت لیسانس شرکت بل تولید شده است.
 
شناور ایتالیایی 
بالگرد ضد زیردریایی  بالگرد AB-212 نیروی دریایی ایتالیا
 
این بالگرد توان حمل سامانه های سونار، اژدر و موشک های ضد شناور را نیز دارند. کشور ما ایران نیز پیش از پیروزی انقلاب اسلامی تعدادی از همین بالگردها را از شرکت آگوستا خریداری کرده و همچنان با تلاش متخصصان و کارشناسان بخش های مختلف نیروهای مسلح، در یگان هوادریای نداجا از آنها استفاده می کند.
 
اما در سیستم پیشرانه این ناو، به دو توربین گازی مدل LM2500 ساخت شرکت جنرال الکتریک آمریکا می رسیم که در مورد ایتالیا این سامانه ها با کمک شرکت بومی Avio تولید شده اند. در کنار این توربین ها، دو موتور دیزل ساخت ایتالیا نیز نصب شده است. در مجموع این سامانه ها توانی در حدود 50 هزار کیلووات را تولید می کنند.
 
شناور ایتالیایی 
شناور یورو در بندرعباس
 
با توجه به مشخصات رسمی اعلام شده برای ناو یورو، سرعت نهایی این شناور در حدود 61 کیلومتر بر ساعت بوده و البته با سرعتی در حدود 28 کیلومتر بر ساعت، برد آن در حدود 11 هزار کیلومتر است.
 
با توجه به اینکه برنامه هایی برای تمرین مشترک نظامی بین این شناور مجهز ایتالیایی و نیروهای دریایی کشورمان تدارک دیده شده است، فرصتی مناسب برای نیروهای راهبردی ارتش و سپاه در بخش دریایی است تا ضمن محک زدن آمادگی و سامانه های خود، تمرین با یک کشور معتبر دریایی را به فهرست برنامه های مشترک خود با نیروهای دریایی کشورهایی چون روسیه، چین و هند اضافه کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 35
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 14
  • ۰۰:۱۸ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۴
    1 1
    این مدل ناوها را ایتالیا داره یک به یک از خدمت خارج میکنه کاش میشد بخریمشان ما که 10 سال یه بار هم ناو بیرون نمیدیم . خرید همین ها هم غنیمت تو این وضعیت !
  • ۰۰:۲۱ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۴
    0 0
    اولين بار نيست كه !!! همين ناوچه سال ١٩٩٩ هم اومده بود بندر عباس
  • ۰۱:۰۵ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۴
    1 0
    ایتالیا تو کشورهای اتحادیه رفتار نسبتا با احترامی نسبت به ایران داشته همینطور کشوری مثل سوئد در بدترین شرایط تحریمها روابط تجاری را حفظ کردند و قطعه و تکنولوژی به ایران صادر کردند ، اگر با ایتالیا یا سوئد صنایع خودرو سازی ما کار کرده بودند الان بسیار از این که هست پیشرفته تر بودیم . نامردتر و خیانتکار تر از فرانسه نیست که صنایع خودروسازی ما را وابسته و مونتاژ کار بار آورده و حتی در فروش قطعت به ما خیانت کردند و تا یک ذره صحبت تحریم شد قطع کردن ارسال قطعات را. مسئولین رو چه حسابی‌ با فرانسویها قرارداد امضا کردند و می‌کنن و چرا نرفتن به سراغ ایتالیا سوئد و حتی کشورهای دیگه؟
  • ۰۷:۰۰ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۴
    0 1
    در مانور نباید زیر دریایی های ایران شرکت کنند ممکن است غربی ها برای تمرین رد یابی زیر دریایی های ایرانی در خلیج فارس این دیدار و ...را شکل داده باشند
  • ۰۷:۳۵ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۴
    0 0
    نه عزیز من این از توفیقات دیپلماسی اقای روحانی است ..رورابرم ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
  • ۰۷:۳۶ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۴
    1 0
    با ظاهری که این ناو داره خوبه در راه رسیده به ایران غرق نشده
  • محمود ۰۸:۱۳ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۴
    0 0
    خب که چی انتظاردارین تومواقع اضطراری کمکتون کنه
  • سید دکتر محمود ۰۸:۳۷ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۴
    0 0
    به پای جماران که نمیرسه
  • ۰۸:۵۳ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۴
    1 0
    کاش میشد از سوئد جنگنده گریفین بخریم .
  • مانترا ۰۸:۵۷ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۴
    0 0
    دوست عزیز در مورد کشوری مثل سوئد با شما هم نظر هستم که درسته که حجم تولید صنعتی ان از کشورهای دیگر کمتر است ولی در تولید محصولات صنعتی بسیار مرغوب مثل خودروهای ولوو در ایران سابقه خوبی داره ولی یهو یاد اتوبوسهای اسکانیا با ان سابقه بد اتش گرفتن افتادم البته شاید هم در انها از قطعات چینی استفاده شده وفقط یک مان وبرند خریاری شده باشد
  • محمد رضا ۰۹:۰۴ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۴
    0 0
    مشکل از خود مسولین ما هست نه شرکت های خارجی مثل پژو فرانسه
  • الان واسه آمریکا بود ۰۹:۵۸ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۴
    0 0
    الان واسه آمریکا بود میگفتن آشغاله
  • ۱۰:۲۹ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۴
    0 0
    برجام به ایران عزت داد. مچکریم؛روحانی
  • ۱۰:۳۸ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۴
    0 0
    این ناو خیلی قدیمیه و بازدیدش ارزشی نداره. از دست اروپایی ها یه قطره آب هم نمی چکه باید به خودمون امیدوار باشیم فقط همین
  • رحیمی ۱۱:۰۹ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۴
    0 0
    اگه برجام نبود مردم ایران تا حالا مرده بودند .حالا یا از قحطی یا از بی محلی- خدا خیر بده به روحانی که ما را با یک حرکت رابین هودی نجات داد. همه اینها را مدیون کلیدش هستیم و دعا میکنیم این کلید دیگه نیفته تو
  • ۱۱:۱۳ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۴
    0 0
    بهترین شناور ساخت این کشور ناوشکن کلاس هوریزون هست تجهصیز شده با 48 موشک استر 15 و30 که جز بهترین پدافندهای موشکی جهان هست به علاوه 8 موشک ضد کشتی اگزوست و 4ازدر ضد زیردریایی ! با دو توپ حودکار.
  • هومن ۱۱:۱۹ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۴
    0 0
    لعنت بر پژو
  • رحمت ۱۱:۲۲ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۴
    0 0
    این غربیها به ما تکنولوژی صد سال دیگر نمیدن .نه سوئد نه ایتالیا نه آلمان نه پیرخرفت نه شیطان بزرگ .. ..............الی آخر.
  • مهدی 90085 ۱۱:۳۳ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۴
    0 0
    راستی مجلس مخالفت نکرده خخخخخخخخخخخخخ
  • مخلوق خدا ۱۲:۲۳ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۴
    0 0
    تنها راه عاقلانه ومدبرانه وهوشمندانه رو به پیشرفت اندیشه صلح جهانی ورفاقت با مردم با اصالت ایران است
  • ۱۲:۲۸ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۴
    0 0
    چه کشتیه دربو داغونی
  • ۱۲:۴۸ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۴
    0 0
    خرید این ناو قدیمی یعنی تعطیلی ساخت داخل و شکست پروژه هایی مانند جماران
  • ۱۲:۵۹ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۴
    0 0
    پوز روسیه را زد!!
  • ما آمریکا را زیر پا میگذاریم ۱۳:۴۱ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۴
    0 0
    اینا دست کم 80 فروند بالگرد شینوک از قبل انقلاب به ما بدهکارن هنو . نمیخوان طلبشونو صاف کنن این ایتالیایی ها ؟
  • ۱۴:۵۰ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۴
    0 0
    خرید این مدل از ناو ها اگر بتوانیم بخریم و به ما بفروشن به یکباره 8 ناو وارد خدمت میشوند مثلا در یکسال... ما بخواهیم8 ناوچه هر هشت سال به امید خدا گوش شیطان کر بسازیم چند سال طول میکشه ؟ فکر کردی همه دشمنان ما منتظر میمانند تا ما تکمیل کنیم همین الان بیش از 90 ناو دشمن تو خلیج فارس با اخرین تجهیزات به روز ...
  • ۱۵:۲۸ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۴
    0 0
    جناب مانترا اتوبوس های اسکانیا مشکلی نداشت متاسفانه در داخل سیستم سوخت رسانی اتوبوس تغییر دادند .
  • ۱۶:۱۶ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۴
    0 0
    در مورد اتوبوسهای اسکانیا باید دید که آیا این مدل از اتوبوسها در خود کشور سوئد هم آتش میگیرن یا نه یا فقط در ایران اینطوری شده؟ در مورد جنگنده هم بنظر که بیشتر قطعات اصلی با مشارکت امریکا داره تولید میشه بس اینم تکلیفش مشخصه
  • ۱۶:۱۹ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۴
    0 0
    چرا؟
  • ۱۷:۳۳ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۴
    0 0
    چرت نگو دیگه بابا تو سالها جنگ با تمام دنیا نمردیم که تحریم هم بودیم حالا بمیریم البته اگه اون موقع هم بچه سوسولایی مثل تو تو جنگ بود از گشنگی نه تا حالت بعثی ها سر هممون بریده بودن و سر نیزه هاشون کرده بودن خدارا شکر که اون موقع از وجود افرادی مثل تو حداقل راحت بودیم
  • ۱۸:۲۶ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۴
    0 0
    گوگل map چند سال پیش جزیره ی آریایی را با نام ariaei island ثبت کرده بود که در اقدامی عجیب به جزیره ی صیر بو نعیر تغییر داد . اما همین الان اگر به گوگل map برید اسم مسجد این جزیره "پارس" هست . نوشته PARS MOSQUE . ما باید جزایر آریایی و زرکوه را از اشغال امارات خارج کنیم .
  • دریادار ۱۹:۲۶ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۴
    0 0
    طراحی این مدل ناوها مربوط به 40-50 سال پیش هست جسارتا با غذر خواهی از برادران مشرقی باید بگم که ناوشکن هایی که پاکستان به کمک چین داره می سازه به مراتب از این ناو پیشرفته تر هستن
  • ایرانیم ۰۰:۲۶ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۵
    0 0
    با همه دوست باشیم اما فقط به خدای بزرگ و توان و فکر خودمون متکی باشیم. از غربی ها و حتی شرقی ها خیری به ما نمیرسه. باباجون دست ما نمک نداره میفهمین؟؟؟؟ دستمون نمک نداره. نمک میخورن و بعدشم نمکدون رو خوردش میکنن. فقط رهبر فرزانه و دور اندیشمون رو عشقه و هنر دانشمندان متعهد کشورمون رو عشقه. یا علی مدد
  • ۱۱:۲۴ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۵
    0 0
    خوب شد فهمیدی زودتر برو نیروی دریایی و این کشف خارق العاده رو بهشون بگو تا اطلاعات نیروی دریایی ایران لو نرفته واز هم نپاشیده
  • مانترا ۱۴:۰۷ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۵
    0 0
    لطفا بیشتر در مورد این مطلب توضیح میدهید
  • ۱۱:۵۵ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۶
    0 0
    خرید ناوهای قدیمی حماقته...

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس