به گزارش مشرق، آئین تجلیل از «جمشید مشایخی» هنرمند سینما، تئاتر و تلویزیون ایران همزمان
با اکران عمومی فیلم «رفقای خوب» به کارگردانی «مجید قاری زاده» در پردیس
سینمایی تماشا در جنوب غرب تهران برگزار شد.
این مراسم با حضور کارگردان و تهیه کننده فیلم «رفقای خوب» و جمعی از اهالی سینما برگزار شد و در آن از بیش از نیم قرن فعالیت هنری جمشید مشایخی از فیلم خشت و آئینه (1344) تا رفقای خوب (1393) تقدیر شد.
رفقای خوب آخرین فیلمی است که این هنرمند نام آشنا در آن به ایفای نقش پرداخت.
در این مراسم با اهدای یک جلد دیوان حافظ و لوح تقدیر از استاد جمشید مشایخی تجلیل شد.
جمشید مشایخی نیز در این مراسم در سخنان کوتاهی گفت: قدردان همه هستم. شمال و جنوب شهر نداریم، همه جای ایران سرای من است، من خاک پای همه هنردوستان و مردم ایران هستم.
وی که به صورت ممتد توسط شرکت کننده و خیل مردمی که برای شرکت در این مراسم به پردیس سینمایی تماشا آمده بودند، تشویق شد، با بیان این بیت از حافظ «من که ملول گشتمی از نفس فرشتگان - قال و مقال عالمی می کشم از برای تو» از مردم تهران قدردانی کرد.
همچنین در این مراسم استاد جمشید مشایخی تفالی بر حافظ با نیت مردم زد.
«مجید قاری زاده» کارگردان و تهیه کننده فیلم «رفقای خوب» با اشاره به همکاری با مجید مشایخی در سه فیلم پدر بزرگ، بی قرار و رفقای خوب گفت: همه کارگردانان قدیم و جدید سینمای ایران دوست دارند با استاد مشایخی کار کنند.
وی افزود: من در سال 64 که سناریوی فیلم پدربزرگ تصویب شد، یعنی حدود 30 سال پیش در برهه جوانی افتخار کار با استاد جمشید مشایخی را داشته ام و استاد بزرگوار این فرصت را به من به عنوان کارگردان جوان داد.
این کارگردان سینمای ایران گفت: جمشید مشایخی دریایی از محبت و عشق بازی است و با توجه به اینکه مردم در بین ورزشکاران جهان پهلوان تختی را بیش از همه دوست دارند، بی شک جمشید مشایخی می تواند جهان پهلوان سینمای ایران باشد.
«احمد رضا اسعدی» بازیگر سینمای ایران و همبازی جمشید مشایخی در فیلم رفقای خوب نیز گفت: هر محله، خانه، شهر و کشور استادان بزرگواری دارد و ما نیز در ایران بزرگوارانی چون استاد کشاورز، جعفر والی و انتظامی را داریم و همگی جمشید مشایخی را «آقا جون سینمای ایران» خطاب می کنیم.
وی با بیان این بیت شعر «اگر غفلت نهان در سنگ خارا می کند ما را - جوان مرد است درد عشق پیدا می کند ما را»، افزود: جمشید مشایخی، آقا جون معرفت هنر ایران زمین است.
«علی احمدی» مدیر عامل موسسه تصویر شهر نیز در این مراسم گفت: برای حرف زدن از یک مرد بزرگ، باید آدم بزرگی بود، منم این بزرگی را در خود نمی بینم که از بزرگی جمشید مشایخی صحبت کنم.
وی افزود: بزرگی جمشید مشایخی در صحبت تک تک مردم نمایان است، من از سال 76 که 24 سال بیشتر نداشتم در سریال ضیافت افتخار شاگردی این استاد بزرگوار را داشته ام و تاکنون شیرینی این افتخار در ذائقه ام مانده است.
احمدی گفت: آنچه در نظر مردم ما بزرگ است و آنچه مردم را به تکریم وا می دارد منش و بزرگمردی است و امیدواریم که این منش و بزرگمردی بزرگان سینمای ما در نسل جدید ساری و جاری گردد.
جمشید مشایخی بازیگر پیشکسوت سینما، تئاتر و تلویزیون ایران در ششم آذر ماه سال 1313 در تهران متولد شد. وی در مرداد سال 92 نشان درجه یک فرهنگ و هنر را دریافت کرد.
او در سال 93 به عنوان سفیر سلامت چشم و بینایی و در سال 94 به عنوان سفیر سلامت از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دانشکده علوم پزشکی دانشگاه تهران معرفی شد و به وی تندیس سلامت اهدا شد.
جمشید مشایخی در طول فعالیت حرفه ای خود در 98 فیلم سینمایی ایفای نقش کرده و فعالیت تلویزیونی و تئاتر او نیز قابل توجه است.