به گزارش مشرق، پس از انتخابات سال 94 و موفقیت قابل توجه اصلاح طلبان، در این رقابت ها انگیزه این جناح برای فعالیت های سیاسی بیش از هر زمان دیگری شده است. سیاسیون و افراد شاخص در این جناح نیز قصد دارند از همه ظرفیت های خود برای تداوم موفقیت هایشان بهره ببرند؛ از جمله راهکارهایی که مد نظر بزرگان این جناح است، استفاده از ظرفیت فراکسیون امید در مجلس است.
در همین ارتباط، محمود صادقی، عضو فراکسیون امید در گفت و گو با تابناک، به بررسی این موضوع پرداخت و در پاسخ به اینکه فراکسیون امید چه زمانی و با چه نقشی وارد انتخابات خواهد شد، گفت: فراکسیون امید در درجه نخست، کارکرد درون مجلسی است و تلاش آن هم از ابتدا در راستای برقراری انسجام میان کسانی است که با عنوان امید وارد مجلس شده اند؛ بنابراین، هدف اولیه این فراکسیون، اثرگذاری در مجلس است تا به عهدی که با مردم بستند، پایبند باشند.
اما فراکسیون به خودی خود نیز هویتی پیدا کرده که خوشبختانه مورد توجه مردم هم قرار گرفته و بحث هایی نیز شده که فراکسیون امید در ساختاری که برای انتخابات تعریف شده، نقش داشته باشد. همچنین قرار است کسانی از این فراکسیون در شوای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان نیز حضور داشته باشند.
بنابراین قرار است، این ایده در روزهای آینده عملی و کسانی از فراکسیون امید به نمایندگی از فراکسیون در شورای عالی سیاست گذاری معرفی شود. البته شمار این افراد هنوز مشخص نیست، ولی به احتمال زیاد سه یا چهار نفر از طریق فراکسیون به این شورا معرفی خواهند شد. ناگفته نماند که در آغاز مشخص نبود، این شورا قرار است در انتخابات 96 هم فعال شود، ولی با تداوم اوضاع و ادامه کار، قرار شد، این شورا هم در مورد شوراهای شهر و هم ریاست جمهوری فعال شود.
صادقی درباره کناره گیری عارف از شورای سیاست گذاری گفت: صحبتی از قهر کردن یا بریدن عارف از شورای سیاست گذاری مطرح نبوده و می توان گفت که عارف تمام روزها در فراکسیون فعال بوده است، ولی در شورا چیزی درباره کنارگیری وی مطرح نبوده است؛ اما اگر سخنی هم در این باره مطرح شده، مربوط به مشغله زیاد وی بوده و احتمالا این موضوع را به دلیل حجم کارهایی که در مجلس داشته اند مطرح کرده اند.
وی درباره گلایه هایی که عارف از اعضای فراکسیون امید نیز مطرح کرده بود، افزود: عارف در موضعی نیست که از فراکسیون گلایه کند، چون فراکسیون در عارف خلاصه می شود و وی رئیس این فراکسیون است و مدیریت آن را بر عهده دارد؛ بنابراین، درباره شورای سیاست گذاری هم بعید است که عارف از فردی گلایه ای داشته باشد، اما به هر حال کارهای سیاسی پیچیدگی های خاص خود را دارد و محدودیت هایی که برای اصلاح طلبان وجود دارد، باعث می شود که گاهی برخی رفتارها از برخی سیاسیون سر بزند.
وی در ادامه همچنین یادآور شد: گاه اوضاع به گونه ای می شود که برخی مسائل به افراد تحمیل می شود، ولی عارف فردی نیست که اگر خلل یا ناملایمتی در جایی بود، آن را بروز یا به خاطر آن از ادامه کار انصراف دهد.
صادقی درباره احتمال بازبینی در عملکرد شورای سیاست گذاری نیز گفت: قرار است عملکرد شورا در ورود به انتخابات سال 94 آسیب شناسی شود. به هر حال، حرف و حدیث درباره بسته شدن لیست زیاد بود و شرایط به گونه است که اصلاح طلب ها در زمینی بازی می کنند که کارگردان آن خودشان نیستند؛ بنابراین، برای بازی در این زمین هم طبیعی است، محدودیت های زیادی را متحمل شوند.
این نماینده خاطرنشان کرد: راهبرد اساسی اصلاحات ـ که عبارت بود از انتظارات حداقلی و مشارکت حداکثری ـ باعث شد تا از حداکثر امکانات موجود استفاده شود و همین مشکلات زیادی را برای این جریان پدید آورد. البته به نظر می رسد که می شد در آن برهه زمانی از این هم بهتر استفاده کرد؛ بنابراین، قرار است، در این پروسه بازبینی، نقاط ضعف شناسایی شده تا در دوره بعد این مسائل برطرف شود.
این نماینده مجلس با اشاره به انتخابات شورا و تأثیر فراکسیون امید در این انتخابات نیز اظهار داشت: مجلس در شوراها نقش اساسی را بازی خواهد کرد؛ اولا بنا بر قانون اساسی، صلاحیت کاندیداها دست مجلس است و معمولا مجلس هیچ گاه سخت گیری در این مورد از خود نشان نداده است. همچنین سابقه نشان داده که حتی در گذشته، اشخاصی از نهضت آزادی هم بدون حساسیت تأیید صلاحیت می شدند و در دوره قبل هم که مجلس اصولگرا تعداد زیادی از اصلاح طلبان را تأیید کرد.
وی افزود: هرچند سخت گیری هایی بوده، ولی به اندازه شورای نگهبان نبود. از این جهت فکر می کنم که مشکلی پیش نخواهد آمد. هم اکنون اگر شما به شوراهای شهر نگاه کنید، خواهید دید که برخی اعضای شورای شهر تهران، از نمایندگان تهران قوی ترند و از لحاظ پیشینه اصلاح طلبی و شناخته بودن و هم از نظر توانایی ـ به هنگام قیاس کردن ـ از برخی نماینده ها بیشتر است و وقتی این دو مورد با هم مقایسه شود، به نظر می رسد، وزن شورای شهر از وزن مجلس بیشتر است.
بنابراین، چون این محدودیت ها وجود ندارد، طبیعتا محدودیت های قبلی برای بستن لیست نخواهد بود و دست کسانی که می خواهند لیست را ببندند بازتر است؛ اما شاید در آینده با یک مشکل شیرین نیز مواجه شویم و این بار رقابت بین ژنرال ها شکل گیرد و مجبور باشیم برخی از بزرگان را حذف کنیم تا افراد توانمندتر وارد مجلس شوند.
این نماینده می گوید: انتظار می رود ژنرال های اصلاح طلبی برای حضور در شورای شهر تهران اعلام آمادگی کنند. حال اگر تعداد این افراد بیش از تعداد مورد نیاز برای لیست باشد، در آینده مشکلاتی برای شورا پدید خواهد آورد.
این نماینده در پاسخ به اینکه ورزشکاران جایی در لیست تهران خواهند داشت، گفت: سلیقه من این نیست که بخواهیم برای تزئین لیست و بالا بردن جذابیت عوام فریبانه، از ورزشکار و هنرمند وارد لیست کنیم. ااین افراد باید دست کم در حیطه تربیت بدنی متخصص باشند تا تأثیر داشته باشند. صرف چهره ورزشی نمی تواند ملاک برای حضور در این شورا باشد و به نظر من، این حرکت، انحرافی در کار سیاسی است.