رئیس سابق سازمان انرژی اتمی گفت: دستگاه اجرایی کشور خانه خاله نیست که آدم قهر کند و برود، یعنی چی رئیس‌جمهور خانه‌نشینی کند؟

سرویس سیاست مشرق - عصر یکی از روزهای گرم شهریورماه؛ در خدمت دکتر فریدون عباسی برای مصاحبه‌ای متفاوت از دیگر گفتگوهای ایشان بودیم.

عباسی اشاره‌ای به وضعیت پایگاه‌های خبری و خبرگزاری‌ها داشت، به کم‌کاری بعضی از پایگاه‌های خبری اصولگرا اشاره می‌کرد. از میزان مراجعه و دقت ایشان به اخبار رسانه‌ها پرسیدیم و پاسخ شنیدیم که ایشان در پیگیری اخبار بیشتر به تیترها توجه می‌کنند و اگر بخواهند مقاله یا یادداشتی را مطالعه کنند، ابتدا به نویسنده مقاله توجه می‌کنند و دراین‌بین، مقالات کیهان در رتبه اول بودند.

از گرفتاری‌ها و مشغله‌های کاری صحبت شد و اشاره کردند به دلیل رفتار مدیران از سازمان انرژی اتمی؛ از لابلای صحبت‌های ایشان دریافتیم که رئیس سابق حالا به‌نوعی به سازمان ممنوع‌الورود هستند و اگر هم به سازمان انرژی اتمی می‌روند برای رساله دکترا به عنوان داور یا استاد مشاور است.

شاید بتوانیم این ادعا را داشته باشیم که این گفتگو، متفاوت‌ترین و احتمالاً چالشی‌ترین مصاحبه دکتر عباسی بعد از دولت دهم است، گفتگویی که به‌جای توجه به موضوعات هسته‌ای و برجام، وارد موضوعات سیاسی و انتخابات ریاست جمهوری سال 96 شد و باید اعتراف کنیم که سعه‌صدر آقای عباسی قابل‌توجه و تحسین بود و تمام سؤالات را با خونسردی  پاسخ دادند.

آنچه در ادامه می‌آید، ماحصل گفتگو با دکتر فریدون عباسی، فیزیکدان، دانشمند هسته‌ای و رئیس پیشین سازمان انرژی اتمی ایران است.

 فریدون عباسی

********

** باتوجه به فراغ‌بالی که بعد از مسؤولیت هسته‌ای به دست آوردید؛ در حیطه سیاسی هم فعالیتی دارید، مثل جبهه یکتا؟

فریدون عباسی: من عضو هیچ گروه و حزب و دسته‌ای نیستم، آدم نظام هستم و بیشتر تلاش می‌کنم با افرادی که در چارچوب انقلاب به گفتمان اسلامی اعتقاد دارند و موازین شرعی و مذهبی را بیشتر رعایت می‌کنند به آن‌ها بیشتر نزدیک باشم.

شما از یکتا اسم بردید، یکتا جمع وزرا و معاونین رئیس‌جمهور دولت نهم و دهم است که در آن شرکت می‌کنم، بیشتر یک مجمع همفکری است نه اینکه یک اقدام منسجم سیاسی انجام شود، به دنبال این هستند راه حلی را برای مشکلات کشور پیدا کنند تا اگر ارتباطی دارند یا در احزابی شرکت می‌کنند ماحصل این مباحث را به آن اماکنی که هستند ببرند و در آنجا مطرح کنند.

** در فضای انتخابات و سیاست ورود نمی‌کنید؟

فریدون عباسی: من در جبهه یکتا رسمی نیستم، یک‌بار یکی از خبرنگاران در مورد یکتا از من پرسید چون داشتند به شخص احمدی‌نژاد وصل می‌کردند، از من که پرسیدند من اخبار اشتباه را تصحیح کردم، به همین خاطر از من به عنوان سخنگو یاد کردند که موضوع تکذیب شد، برخی هم مطرح کردند که من رابط بین جبهه پایداری و جبهه یکتا هستم که برای خودم هم جالب بود.

** یعنی این جبهه ارتباطی با احمدی‌نژاد ندارد؟

فریدون عباسی: نه اتفاقاً افرادی که آنجا می‌آیند ممکنه در دولت نهم و دهم بوده‌اند اما ارتباط چندانی با احمدی‌نژاد ندارد؟

** با تفکرات احمدی‌نژاد در دوره آخر موافق نبودند که این جدایی ایجاد شد؟

فریدون عباسی: بالأخره نوع رفتار احمدی‌نژاد در دولت دهم و پافشاری‌اش برای آمدن مشایی به عنوان رئیس‌جمهور و مواضع خاصی که در رابطه با برخی مباحث منطقه، مسائل داخلی و بحث آینده ایران در قطب‌بندی‌های جهانی داشت، مورد نظر اکثریت اعضای دولت نبود و این دوری‌ها ایجاد شده بود، پافشاری احمدی‌نژاد روی کاندیداتوری مشایی باعث فاصله بیشتر شد، هرچند که این ظاهر قضیه است.

فریدون عباسی 

** باطن قضیه چه بود؟

فریدون عباسی: به‌هرحال آن مسائلی که مطرح بود بحث مدیریت جهان، اینکه ما با مردم اسرائیل مشکل نداریم، اینکه مؤمنون با هم برادر هستند و نه مسلمین مباحثی بود که این سؤال را مطرح می‌کرد که در قطب‌بندی جهان ما با اسلام می‌خواهیم برویم خودمان را مطرح کنیم یا با چیز دیگری که یک بخش آن منجی و امام زمان است، این یک مکتب فکری است که افراد آن را نمی‌پذیرند، اعضای دولت بیداری اسلامی را قبول داشتند.

** زمانی که شما در دولت بودید احمدی‌نژاد این مباحث را مطرح می‌کرد، آن زمان کسی از اعضای دولت نظر مخالف خود را ابراز کردند؟

فریدون عباسی: تا آنجایی که دیدم مطرح شده.

** احمدی‌نژاد چه برخوردی داشت؟

فریدون عباسی: برخورد عادی انجام می‌داد و خیلی هم بحث نمی‌کرد، چون دولت جای بحث نبود بلکه جای انجام کارهای مملکت بود نه اینکه ما به دنبال نقد یک مکتب فکری باشیم.

** یعنی عملاً زاویه دید احمدی‌نژاد این جدایی فکری را بین افرادی که زمانی همکارانش بودند ایجاد کرد؟

فریدون عباسی: بله به‌هرحال شیوه‌های مدیریت هم بی‌تأثیر نبود، وقتی یک مقداری مدیریت بخواهد روی افراد متمرکز باشد و بعضاً برخی از وزرا ممکن بود در حوزه مأموریتی خودشان آزادی عمل نداشته باشند، مثلاً می‌خواهند در بودجه وزارتخانه خودشان اظهارنظر کنند اما این اختیار داده نشود و یا احساس کنند اختیاری ندارد، هردو مورد وجود دارد، البته نمی‌توان گفت قطعاً اختیار نداشتند چون در دستگاهی که من رئیس آن بودم وقتی می‌رفتم و استدلال می‌کردم، استدلال من مورد قبول واقع و آنچه می‌خواستم انجام می‌شد.

** طیف زیادی از دوستان بر این عقیده هستند که استدلال‌ها پذیرفته نمی‌شد.

فریدون عباسی: من حقیقت را می‌گویم، ممکن است من هم از دو نفر شنیده باشم اما می‌گویم چون شیوه را می‌شناختم چه در دولت و چه در مجلس پیگیری می‌کردم، همه تقصیرها را نباید گردن رئیس دولت انداخت، باید جاهایی که کوتاهی کرده‌ایم را قبول کنیم؛ احمدی‌نژاد فرد فعال بود و سریع اظهارنظر می‌کرد و موضوع را می‌بست.

فریدون عباسی 

** معمولاً ذهنش درست بسته می‌شد؟

فریدون عباسی: نه لزوماً، ایشان هم یک انسان است و می‌تواند خطا کند، فشارهایی که به فرد مجری می‌آید خیلی مهم است، ما الآن در مملکت تعدد مراکز تصمیم‌گیری داریم، ما حزب‌های پنهان داریم، زمانی که من به انرژی اتمی رفته بودم خیلی‌ها می‌خواستند من را مدیریت کنند.

عوامل مختلفی هم هستند، مثلاً یک عده در دفتر رئیس‌جمهور هستند که فکر می‌کنند باید یک وزیر یا معاون رئیس‌جمهور را مدیریت کنند و در دولت فعلی هم وجود دارد، یک عده‌ای در دستگاه امنیتی هستند که آن‌ها فکر می‌کنند باید مملکت را اداره کنند چون حاوی اطلاعات هستند.

برای یک مدیر اجرایی در دولت ما پارامترهای زیادی بر تصمیم‌گیری‌هایش اثر می‌گذارد، رئیس‌جمهور هم از این موضوع مستثنا نیست.

** حلقه خاص اطراف احمدی‌نژاد تأثیرگذار نبود؟

فریدون عباسی: حتماً این‌گونه بوده است، وقتی‌که شما فردی را به عنوان مشاور، رئیس دفتر و معاون اجرایی می‌گذارید حتماً تأثیرگذار است، وقتی خیلی اوقات با آن‌ها نشست و برخواست شود حتماً در یک حلقه بسته هم تصمیم‌گیری می‌شود، این موضوع تنها مخصوص احمدی‌نژاد نیست.

حتی زمانی که من به انرژی اتمی رفته بودم چند نفر از بیرون آمدند و به من گفتند کابینه اصلی‌ات چه کسانی هستند؟ ما می‌خواهیم کمک کنیم اما من گفتم نه من به مترسک در موضع معاون و مدیر معتقد نیستم.

من با این شیوه کاری مخالف بودم، مثلاً الآن در قراردادهای نفتی شما نگاه کنید دولت لجاجت می‌کند، وقتی می‌خواهد راجع به قراردادهای نفتی کار کند که نباید این‌قدر جیغ‌وداد و مخالفت داشته باشد، می‌گوید من یک دوره‌ای حاکم هستم و می‌خواهم هر کاری در این دولت انجام دهم، این دولت همیشه که نیست بخواهد تبعات سی‌وچهارساله ایجاد کند.

در برجام هم دیدید لجاجت و پافشاری شخص رئیس دولت باعث شد برای اینکه دوقطبی برجامی در جامعه ایجاد نشود، شورای عالی امنیت ملی و مجلس مصوباتی داشته باشند که با شرایطی به دولت اجازه دهند که این لجاجت خود را اجرایی کند و بعد می‌بینیم که مقام معظم رهبری هم دو سه بند به آن مصوبات اضافه می‌کنند.

** لجاجت را در دولت قبلی بیشتر می‌بینید یا در دولت فعلی؟

فریدون عباسی: هردو داشتند اما در دولت قبلی مجلس بهتر عمل می‌کرد، چون وزرا با مجلس هم نظر بودند اما الآن آن انسجام را میان اکثریت اعضای دولت با مجلس نمی‌بینم.

** در حال حاضر تحرکات احمدی‌نژاد خیلی زیاد شده و در برخی محافل سیاسی گمانه این وجود دارد که ایشان مایل هستند به عرصه انتخابات بازگردند، اگر این امر محقق شود اساساً جبهه یکتا مایل است احمدی‌نژاد را به عنوان کاندیدا معرفی کند یا نه؟

فریدون عباسی: من ابتدا می‌گویم این تبلیغی که روی حضور احمدی‌نژاد در سپهر سیاسی کشور در سال 96 می‌شود بیشتر تبلیغ جناح مقابل اصولگرایی یا به عبارتی جناح مقابل گفتمان انقلاب است.

آن‌ها بدشان نمی‌آیند که احمدی‌نژاد را زیاد مطرح کنند و این جبهه را از هم بپاشانند، یعنی احمدی‌نژاد یک ظرفیت‌هایی را و محبوبیت‌هایی را در بین مردم دارد از این استفاده می‌کنند و روی حضور احمدی‌نژاد زیاد تبلیغ می‌کنند، این باعث می‌شود که جناح اصولگرایی نتواند به یک کاندیدای واحدی برسد و همه ممکن است به قول احمدی‌نژاد کم بیاورند، این نکته‌ای است که باید به آن توجه کنیم.

به‌هرحال سفرهای مختلف احمدی‌نژاد به استان‌های مختلف یک نوع اعلام حضور است.

فریدون عباسی 

** فارغ از این مسائل شما با دوستانی که در این جبهه همفکری می‌کنید موافق حضور مجدد ایشان با توجه به انحرافاتی که بوده هستید؟

فریدون عباسی: من نظر خودم را می‌گویم و شما هم نظر دوستان دیگر را از خودشان بپرسید، بنده در مصاحبه‌ای که با یکی از رسانه‌ها داشتم مطلبی را عنوان کردم که تابناک آن را تیتر کرد و گفت «شغل جدید برای احمدی‌نژاد!»

من 8 سال ریاست جمهوری را برای رئیس‌جمهور کافی می‌دانم، رؤسای جمهور ما هر کاری می‌خواستند انجام دهند در دو دوره‌ای که مردم به آن‌ها فرصت دادند، انجام دادند، احمدی‌نژاد اگر مطلب دیگری هم دارد می‌تواند از طریق مجمع تشخیص مصلحت نظام که در آن حضور دارد، مطرح کند.

** احمدی‌نژاد تا چه حد توانست به شعارهایی که داده بود عمل کند؟

فریدون عباسی: به نظر من در دولت نهم شروع خوبی داشت به ویژه در بحث مدیریت کشور گشایش خوبی شده بود که امیدوار بودیم استمرار پیدا کند.

** چرا استمرار پیدا نکرد؟

فریدون عباسی: هم فشارهای داخلی و خارجی داشتیم هم خصوصیات شخصی افراد، شاید اگر یکی از ریشه‌های آن را اتفاقات سال 88 عنوان کنیم آن موضوع باعث شد که جو کشور امنیتی شود، یک سری از نیروی‌های کشور قهر کنند، یک عده از افراد صاحب سرمایه فکری و مادی دچار شبهه شدند، دانشگاهیان بی‌تفاوت شدند و جو امنیتی غالب شد، همین جو امنیتی در حوزه سیاسی که درست هم بود باعث شد ترورهای هسته‌ای صورت گیرد.

یعنی تمام فکر نیروهای امنیتی وزارت اطلاعات و سپاه به سمت مهار فتنه رفت و باعث شد آن‌هایی که پتانسیل خودمحوری دارند از این عرصه استفاده کنند که در این دولت هم آثار آن را دیدیم.

** حلقه‌ای که در مورد آن صحبت کردیم سکان این یکه‌تازی را به دست گرفته بود؟

فریدون عباسی: بالاخره بدون چند نفری که محور اصلی باشند که نمی‌توان کار کرد.

** چه کسانی عملاً این یکه‌تازی‌ها را انجام می‌دادند؟

فریدون عباسی: من سرم به کار خودم بود، آدمی نبودم که انتخاب دولت نهم یا دهم باشم من انتخاب جای دیگر بودم.

** انتخاب کجا بودید؟

فریدون عباسی: بحثش مطرح شود، می‌گویم، من وارد سازمانی شدم که خیلی‌ها نمی‌خواستند من به آنجا بیایم، خیلی‌ها تلاش کردند که من وارد نشوم، بالاخره من وارد شدم کار سخت بود، درگیر ترور و خراب‌کاری صنعتی و سرویس‌های خارجی بودم و ذهنم بیشتر متوجه آنجا بود.

فکر من مشغول چیزهای دیگر بود مثلاً جلوگیری از ترورها، اگر دوستان وزارت اطلاعات، سپاه، نیروی انتظامی، معاون امنیتی و سیاسی با من همکاری نمی‌کردند نمی‌توانستیم تعداد ترورها را کاهش دهیم، بعد از ترور من و شهریاری، 2 ترور داشتیم که یکی شهید رضایی‌نژاد و دیگر شهید احمدی روشن بود. این دو اتفاق هم به دلیل تغییر تاکتیک دشمن اتفاق افتاد که از رأس علمی به بدنه کارشناسی آمد و چون وسیع بود ما نمی‌توانستیم همه را پوشش دهیم، خود این‌ها ذهن افرادی مثل من و همکارانم را بیشتر به خودش مشغول کرد.

فریدون عباسی 

** گفتید احمدی‌نژاد همان دو دوره ریاست جمهوری برایش کافی است حالا اگر به جمع‌بندی برسد و بخواهد وارد شود آیا فکر می‌کنید جبهه یکتا به‌صورت مشخص از ایشان حمایت می‌کند؟

فریدون عباسی: الآن فکر نمی‌کنم، باید بگذاریم ببینیم شورای نگهبان چه می‌گوید، یعنی ما در مورد هرکسی که بخواهیم اظهارنظر کنیم باید صبر کنیم و ببینیم چه کسی را تأیید می‌کند.

** شما گمانه‌زنی می‌کنید که با توجه به تفکرات احمدی‌نژاد، وی اصلاً از سوی شورای نگهبان تأیید نمی‌شود؟

فریدون عباسی: من چنین حرفی نمی‌زنم، چرا که اگر بنا باشد احمدی‌نژاد با آن تفکرات تأیید نشود، دیگری‌هایی هم هستند که نباید تأیید شوند. تفکرات دیگران می‌تواند از تفکراتی که من از احمدی‌نژاد استنباط کردم، بدتر باشد.

** اگر ایشان بیایند و به شما پیشنهاد وزارت یا معاونت دهد باز هم قبول می‌کنید؟

فریدون عباسی: بنده اول نگاه می‌کنم ببینم شورای نگهبان ایشان را تأیید می‌کند؟ بعد مردم بهش رأی می‌دهند؟ آن‌وقت می‌نشینم فکر می‌کنم که آیا می‌توانم به این مردم در جایگاهی خدمت کنم یا نه؟ یک وقتی ممکن است من در همین دانشگاه مؤثر باشم اما اگر بخواهم مسئولیت اجرایی بپذیرم من هم شروطی دارم، مثل احمدی‌نژاد که یک میثاق نامه داشت و از سوی همه از جمله من امضا شد.

زمانی که میثاق نامه را جلوی من گذاشت من خواندم، در مورد یک بند به احمدی‌نژاد گفتم این را خودت قبول داری؟ در مورد اینکه معاون امور را با رئیس‌جمهور هماهنگ کند، گفتم قبول داری؟ گفت بله گفتم اگر قبول داری بقیه‌اش هم قابل‌قبول است.

** شما قبول کردید همه امور را با ایشان هماهنگ کنید؟

فریدون عباسی: وقتی من معاون هستم باید با امور دستگاه را با رئیس‌جمهور هماهنگ کنم، من به زبان بی‌زبانی به ایشان گفتم که من با فرد دیگری جز خودت هماهنگ نمی‌کنم.

** منظورتان حلقه خاص اطراف آقای احمدی‌نژاد است؟

فریدون عباسی: شما می‌گویی حلقه، ببینید آن موقع که من در سپاه پاسدار بودم یاد گرفتم سلسله مراتب را رعایت کنم، حرمت مسئولان کشور را نگه دارم و زیر بلیت کسی هم نروم، در آنجا هم می‌گفتم من معاون رئیس‌جمهورم و فقط با خودش هماهنگ می‌کنم کسی را واسط نگذارند، ایشان هم به قولش عمل کرد.

** ماجرای به چاه جمکران انداختن میثاق رئیس‌جمهور با وزرا چه بود؟

فریدون عباسی: چاه جمکران که در جمکران است.

** منظور همان میثاق نامه است؟

فریدون عباسی: من نشنیدم، بعضی شایعات مطرح کردند که میز و بشقاب برای امام زمان می‌گذارند، گفتم شما حالتان خوب است که چنین حرف‌هایی می‌زنید؟ میزی خالی بود وزرا با رئیس‌جمهور کار داشتند آنجا می‌نشستند من هم آنجا نشستم، حرف‌هایی زده می‌شود که واقعاً صحت ندارد و در شأن جمهوری اسلامی نیست که مقاماتش در مورد این چیزها حرف بزنند.

** یازده روز خانه‌نشینی احمدی‌نژاد طیفی از طرفدارانش را دچار ریزش کرد، نظر شما در مورد این حرکت احمدی‌نژاد چیست؟

فریدون عباسی: دستگاه اجرایی کشور خانه خاله نیست که آدم قهر کند و برود، یعنی چی رئیس‌جمهور خانه‌نشینی کند؟ اگر هم مشکلی وجود دارد با خانه‌نشینی که حل نمی‌شود، بالاخره در نظام ما رهبری است، مجلس و قوه قضائیه است اگر هم از کسی شاکی می‌شویم باید به دستگاه قضایی شکایت کنیم.

** شما به خود ایشان هم این موضوع را متذکر شدید؟

فریدون عباسی: من اصلاً در این موضوع دخالت نکردم، چون دوستانی نزدیک‌تر به ایشان بودند رفتند و صحبت کردند، ایشان بالاخره بعد آن یازده روز سر کارش برگشت. ما در آن یازده روز هم درگیر مشکلات دستگاه خودمان بودیم هرکسی در هر کاری نباید دخالت کند ضمن اینکه من جزو حلقه نزدیک احمدی‌نژاد نبودم، در هر صورت این کار ایشان یک حرکت حساب شده نبود.

فریدون عباسی 

** احمدی‌نژاد در زمانی رفتارهای خاصی نشان داد مثل همراهی دائم مشایی با خودش، نظر شما راجع به این‌گونه رفتارهای ایشان چیست؟

فریدون عباسی: احمدی‌نژاد نشان داد که مشایی را خیلی قبول دارد و وی را برای بعد از خودش به عنوان رئیس‌جمهور بهترین آدم می‌داند، این اعتقاد خود را هم کتمان نمی‌کرد بالاخره آزادی در کشور بوده ایشان مطرح می‌کرده بقیه هم مخالفت می‌کردند از جمله شورای نگهبان، وقتی شورای نگهبان صلاحیت را تأیید نکرد یعنی ویژگی‌های رئیس‌جمهور را در مشایی ندیده است و نظر شورای نگهبان هم در نظام ما برای انتخاب صالحین اصل است.

** یک اشاراتی به بحث هسته‌ای داشتید، به‌صورت مشخص اخباری منتشر شده که دانشمندانی که در صنعت هسته‌ای کار می‌کنند الآن در صنعت فاضلاب مشغول به کار شده‌اند، این تا چه حد صحت دارد؟

فریدون عباسی: این‌ها اغراق است، من مصداقش را دارم و می‌دانم چه کسی را می‌گویید، مگر کار آبفا بد است؟ یک جوری راجع به آب و فاضلاب صحبت می‌کنید انگار چیز بدی است.

** به‌هرحال دانشمندی که در بحث هسته‌ای توانسته توانمندی خود را نشان دهد سرمایه نظام است.

فریدون عباسی: این جمله از جمله قبلی بهتر است، ما اول باید تکلیف خودمان را روشن کنیم که اول از هسته‌ای چه می‌خواهیم؟ اگر هسته‌ای به عنوان یک موضوع راهبردی یک مسئله مهم در کشور تلقی می‌شود که مجلس مصوبه‌ای را در زمان آقای آقازاده مطرح می‌کند که 20 هزار مگاوات برق هسته‌ای می‌خواهیم، باید ببینیم آیا واقعاً مجلس روی این موضوع کار کارشناسی کرده است؟ فرض کنیم که مجلس با داده‌های درستی این مصوبه را تهیه کرده است اما آیا بودجه و تسهیلات لازم برای 20 هزار مگاوات برق هسته‌ای وجود داشته است؟

دولت نهم که آمد مثل خیلی چیزهایی که برخورد کرد برای عمران و آبادی کشور عملکرد خوبی را انجام داد.

** این دستاورد غنی‌سازی و جشن هسته‌ای مختص دولت احمدی‌نژاد بوده یا ادامه 30 سال تلاش در صنعت هسته‌ای؟

فریدون عباسی: ما که نمی‌توانیم یک تکنولوژی بالا و فناوری پیشرفته را یک‌دفعه خلق کنیم، اصلاً چنین چیزی غلط است بخشی از محصول فکری دانشگاه‌های ما به سمت صنعت هسته‌ای آمد. آقازاده امکانی را برای ورود جوان‌ها به انرژی اتمی ایجاد کرد، وقتی جوان‌ها می‌آیند یعنی خون تازه آمده و رشد سریع صورت می‌گیرد. سانتریفیوژ به نتیجه رسید، در راکتور اراک کار شد، در سوخت و کاربرد پرتوها در زندگی مردم کار شد.

یعنی از سال 62 این موضوعات شروع شد اما از سال 73 مدیریت منسجم آمد و تحول ایجاد کرد.

** غنی‌سازی چه زمانی به‌صورت قطعی محقق شد؟

فریدون عباسی: ما به غنی‌سازی قبل از سال 84 رسیده بودیم، از اواخر دولت هاشمی رفسنجانی موضوع شروع شده بود ولی دولت خاتمی جدی‌تر وارد ماجرا شد، آن زمان خود خاتمی وارد کار شد و جهت درست انتخاب شد.

خاتمی حمایت خوبی از آقازاده کرد اختیارات خوبی داد و بودجه مناسبی را در اختیارش قرار داد و آقازاده به واسطه آن اختیارات کار را جلو برد.

احمدی‌نژاد که آمد کار را تسریع کرد، بودجه را بیشتر کرد از طرفی به راکتور بوشهر به شکل جدی‌تری پرداخته شد. سیر تکمیل نیروگاه بوشهر و راکتور اراک از اواخر دولت هاشمی تا پایان دولت خاتمی تنها 6 درصد بوده اما در دولت نهم و دهم با حمایت‌های احمدی‌نژاد این موضوع به 86 درصد رسید آن هم در شرایط تحریم. ممکن است احمدی‌نژاد در حوزه اجرایی و اقتصادی ایراداتی بهش وارد باشد که هست اما در بحث هسته‌ای هیچ کدام از ایراداتی که مطرح می‌شود مرتبط با دولت نهم و دهم نیست.

** غربی‌ها همواره این مطلب را مطرح کردند که ایران به دنبال انرژی هسته‌ای برای دستاوردهای نظامی است، آیا اساساً این موضوع صحت دارد؟ زاویه نگاه شما به سمت‌وسوی هسته‌ای شدن به معنای بمب اتم رفته بوده یا نه؟

فریدون عباسی: راکتور ساختن از سلاح ساختن خیلی سخت‌تر است،‌ چون بشر ابتدا بمب ساخته و برایش راحت‌تر بوده است.

ذهنیت بشر این‌گونه است که می‌تواند بمب بسازد اما برای اینکه انرژی‌اش را آزاد کند نیازمند فناوری‌های دیگری است. ما در جمهوری اسلامی به دلیل عقبه علمی و فنی و رشد کشور در همه علوم موفق به طراحی و ساخت راکتور شدیم، راکتور سیستم پیچیده‌ای است که نیازمند کنترل است اما سلاح نیازی به کنترل ندارد.

فریدون عباسی 

** از صحبت‌های شما این‌طور برداشت می‌شود که ما توانایی ساخت بمب اتم را داشتیم.

فریدون عباسی: من می‌گویم هر کشوری که راکتور طراحی کند و به سمت ساخت برود این توانمندی را دارد.

** با توجه به اینکه غربی‌ها می‌دانستند ما این توانمندی را داریم اما به سراغ آن نرفته‌ایم، چرا این تهمت‌ها را به ما زدند؟

فریدون عباسی: این را من نباید بگویم، بزرگ‌تر از همه ما مقام معظم رهبری فرموده‌اند که اصل نظام مسئله آن‌هاست.

** یکسری کشورها در عرصه بین‌الملل هم سو با آرمان‌های نظام حرکت می‌کنند، آیا عملاً این ایده به ذهنتان رسیده بود که بخواهید تکنولوژی هسته‌ای را به این کشورها صادر کنید؟

فریدون عباسی: ما ابتدا صدور خدمات تخصصی می‌کنیم و در چارچوب مقررات آژانس به کشورهایی که عضو آژانس هستند با نظارت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی می‌توانیم آموزش دهیم، تجهیزات در اختیارشان قرار دهیم و مشارکت کنیم.

** تابه‌حال از این کارها برای کشوری انجام دادید؟

فریدون عباسی: فرصت پیش نیامد چون حتی کشورهای اطراف بعضاً از ما جلوتر هستند، مثلاً پاکستان، هندوستان و یا سوریه از ما جلوتر هستند. در بخش رادیو داروها سوریه در منطقه توزیع‌کننده بود.

** انحراف یعنی چی؟

فریدون عباسی: من هم نمی‌دانم از شما که اهل رسانه هستید دارم سؤال می‌کنم، من می‌گویم بقیه منحرف‌تر هستند.

** شما ورود احمدی‌نژاد را به عرصه انتخابات فارغ از تأیید یا عدم تأیید شورای نگهبان به صلاح می‌دانید؟

فریدون عباسی: نه قبلاً هم گفتم.

** شما در دو سه سال جنجالی احمدی‌نژاد در دولت ایشان مسئولیت داشتید، خوش خیالی احمدی‌نژاد و اعتماد به آمریکا در بحث غنی‌سازی 20 درصد را باز کنید؟

** من آن زمان نبودم،‌ من اواخر 89 سر کار آمدم و آن زمان دکتر صالحی مسئول بود اما آنچه که من اطلاع دارم به‌هرحال 20 درصد به دلایلی تولید شد، گفته می‌شود که راکتور تهران سوخت می‌خواسته و ما مطالبه سوخت کرده‌ایم و به ما ندادند، بعد حتی با اعضای 5 نفره با آقای جلیلی در جلسه برخورد مناسبی نداشتند و به نحوی برخورد کردند که انگار ما توان این را نداریم که سوخت 20 درصد تولید کنیم.

آقای جلیلی هم گفته بود اگر شما به ما سوخت ندهید ما تولید می‌کنیم، جلیلی مطرح کرد و بخش کارشناسی گفت که می‌توانیم تولید کنیم، این کار انجام شد و غنی‌سازی 20 درصد در نطنز صورت گرفت. در این موضوع ما اثبات فناوری کردیم اما حالا کار سخت‌تر این بود که ما بسته سوخت تهران را تولید کنیم، آن هم بسته‌ای با طراحی خاص، دوستانی که در راکتور تهران بودند نقشه‌ها را دادند و دوستان در اصفهان نقشه‌ها را گرفتند و تمام فرآیند از ابتدا تا انتها روی کاغذ آمد و جالب اینکه ما با امکانات داخل کشور این کارها را انجام دادیم.

** این ماجراها بعد از شکست خوردن ما در نشست تهران بود؟

فریدون عباسی: بله؛ البته من فکر می‌کنم یک جریانی در داخل وجود داشت که نمی‌خواست این مسئله در دولت احمدی‌نژاد حل شود، یک جریانی هم در خارج از کشور بود.

زمانی که من سر کار آمدم، من نظریه‌ام تهاجمی بود چرا که به تنش زدایی معتقد نبودم بلکه به تهدید زدایی اعتقاد داشتم، سال‌ها هم مسئله هسته‌ای را رصد کرده بودم و خودم در این زمینه درس خوانده بودم، به احمدی‌نژاد و جلیلی گفتم شما ملاحظه خاصی دارید که سانتریفیوژها را زیر 6 هزار تا نگه داشتید و کارخانه‌ها تعطیل شده؟ گفتند نه ملاحظه برای مذاکرات نبوده اگر مطابق نیازها بتوانیم کار کنیم و برای مذاکرات مفید باشد مشکلی ندارد.

من خودم فکر می‌کنم اینجا دشمن به شکلی وارد شده و برای ما تصمیم سازی کرده بود البته این تحلیل من است و نمی‌توانم اثبات کنم که درست در شرایطی که به ما حمله سایبری می‌شود و انفجار و خرابکاری صنعتی داریم عقل سالم نمی‌گوید که کارخانه سانتریفیوژ را تعطیل کن.

فریدون عباسی 

** احمدی‌نژاد دستور تعطیلی کارخانه را داده بود؟

فریدون عباسی: نه مدیر وقت تحت تأثیر یکسری کارشناس‌های خاص تصمیم به تعطیلی کارخانه تولید سانتریفیوژ گرفته بود و سقف را زیر 5 هزارتا نگه داشته بود غافل از اینکه دشمن در الکتروپمپ‌ها خرابکاری صنعتی کرده است.

در این شرایط یک عده دیگر مأمور می‌شوند کارخانه را تعطیل کنند و صحبتشان هم این بود که سانتریفیوژهایی که از کارخانه می‌آید قدیمی است درحالی‌که اگر کسی دستش در کار باشد می‌داند که نسل جدید سانتریفیوژها حالا حالاها نمی‌آید آن هم با مدیریت ملوک‌الطوایفی!

ما در سال اول از 24 بهمن 89 تا 24 بهمن 90 حدود 50 درصد تعداد ماشین‌های سانتریفیوژ را اضافه کردیم، یعنی 3 هزار تا اما تصمیم داشتیم دوتا 10 هزارتایی تولید کنیم با هدفی که این‌ها را در عرض یک ماه 6 تا نصب کنیم؛ یعنی این‌ها را در جعبه با دستورالعمل نصب آماده داشته باشیم برای زمانی که اگر احیاناً سپرهای امنیتی ما سوراخ شد و تحت حمله سایبری قرار گرفتیم ما سریع بتوانیم خودمان را به قدرت قبلی برسانیم، این سیاست باعث شد که ما بتوانیم در عرض دو سال و نیم یعنی تا آخر دولت دهم حدود 18 هزار سانتریفیوژ آماده بهره‌برداری داشته باشیم که 7 هزارتای آن استارت نخورده بود از جمله هزارتا نسل جدید، یعنی موفقیت ما این بود که در سال اول موفق شدیم یک زنجیره از نسل جدید را راه بندازیم که متأسفانه در دولت جدید جمع‌آوری شد.

اگر بخواهیم در موضع عدالت قرار گیریم خیلی جاها نظر من با نظر احمدی‌نژاد متفاوت بوده و اتفاقاً نظر من هم درست بوده اما چه افرادی باعث می‌شدند که احمدی‌نژاد تصمیمی بگیرد که ممکن است تصمیم درستی نباشد، من متوجه شدم که اگر سرعت عملم را زیاد کنم و اطلاعات را زودتر از دیگران به احمدی‌نژاد بدهم او تصمیم غلط نمی‌گیرد، آن افراد اطلاعات غلطی می‌دادند و افراد معتبری هم بودند. من خودم اطلاعات غلط را دیدم.

** در بحث بیداری اسلامی مقام معظم رهبری بارها گفتند بیداری اسلامی اما احمدی‌نژاد می‌گفت بیداری انسانی، بر اساس همین نگاه با توجه به توافقات قبلی ما با سوریه هیچ گام مثبتی برنداشت، در زمان ایشان از هیئت دولت یک پیام دلگرم کننده به سوریه ارسال نشد، چون نگاه بیداری اسلامی داشت بحث بیداری اسلامی را از دایره تفکرات دولت خارج کرد.

فریدون عباسی: این همان اشکالی بود که من اول بحث گفتم، رؤسای جمهور ما از ابتدا فکر نمی‌کنند مجری هستند بلکه گمان می‌کنند رهبر نظام هستند، بنی‌صدر هم که سر کار آمد فکر می‌کرد ایدئولوگ است، یا صحبت‌های خاتمی را در شب بیست‌ویک رمضان ببینید، احزابی که در انتخابات فعالیت می‌کنند نگاه کنید سلیقه‌شان در شیوه اجرا متفاوت است یا با اصل نظام مشکل دارند؟ با اصل قانون اساسی مشکل دارند تا این‌ها رفع نشود ما این مشکلات را داریم.

در بحث بیداری اسلامی نظر احمدی‌نژاد با رهبری متفاوت است، می‌توانیم به آن جریان انحرافی بگوییم یا اینکه بگوییم نظر متفاوت در جمهوری اسلامی که البته من خودم هم معتقدم اشتباه می‌کند.

** ایشان بر اساس این نظریه غلط در اوج بحران منطقه به سراغ پادشاه اردن یا بحرین می‌رود.

فریدون عباسی: این همان‌جایی است که خودش را در جایگاه ایدئولوگ می‌بیند تا این موضوع در جمهوری اسلامی حل نشود مشکلات این‌چنینی هم حل نمی‌شود.

** یعنی منظور شما این است که نظام پارلمانی شود؟

فریدون عباسی: اول باید تعریفتان را از نظام پارلمانی بگویید.

** اینکه ریاستی نباشد که رئیس‌جمهور این‌همه اختیارات داشته باشد.

فریدون عباسی: مقام معظم رهبری در جلسات فرمودند که این نظام پارلمانی هم که می‌گویند قابل‌تأمل است، خب این تجربه‌ای که ما در طول این چند سال به دست آورده‌ایم باید استفاده شود و اگر می‌بینیم کشور آن‌طور بهتر اداره می‌شود آن‌گونه اداره کنیم ولی آیا رئیس‌جمهور از پارلمان درآید بهتر می‌شود؟ اگر آرا در مجلس ما شود آرای صاحبان قدرت چه؟

من می‌گویم باید روی این‌ها کار شود، همین تیم مذاکره کننده ما که در آمریکا درس خوانده‌اند از آمریکا پاسخگویی را یاد نگرفته‌اند، حداقل آن‌ها وقتی یک کار خطایی انجام می‌دهند استعفا می‌کنند و می‌روند تا بعد از مدتی هم باید جواب پس بدهند جون نظام سرمایه‌داری به راحتی از سرمایه‌اش نمی‌گذرد اما در کشور ما هر آدمی بلند می‌شود می‌آید یک‌دفعه یا وزیر می‌شود یا به‌جایی می‌رسد که هیچ عقبه‌ای ندارد بعد هم در برابر اتفاقاتی که افتاده پاسخگو نمی‌شود.

فریدون عباسی 

** آقای جلیلی اجازه معامله 20 درصد هم داشت اما چیزی که مشخصاً اجازه نداد این توافق انجام شود به همان جریانی بازمی‌گردد که به آن اشاره کردید؟

فریدون عباسی: یک جریانی در داخل کار می‌کرد که می‌خواست گفتمان انقلاب به نتیجه نرسد، در خارج از کشور هم انگلیسی‌ها و آمریکایی‌ها نمی‌خواستند جریانی که به رهبری نزدیک‌تر است، موفق شود.

** احمدی‌نژاد دولت نهم با احمدی‌نژاد دولت دهم تفاوت داشت، چنین چیزی را قبول دارید؟

فریدون عباسی: بله

مهم‌ترین تفاوت و علت آن چه بود؟

فریدون عباسی: روحیه احمدی‌نژاد یک روحیه تصمیم‌گیرنده بود، تصمیم می‌گرفت و اجرا می‌کرد، این در خیلی جاها کارگشا و خوب است ولی اگر مبنای تصمیم‌گیری غلط باشد به بیراهه می‌رود، در دولت نهم عملکرد خوبی از این بابت داشت اما در دولت دهم این اتفاق نیفتاد.

بیشتر تصمیمات غلط احمدی‌نژاد به ویژه در دولت دهم به خاطر اطلاعات غلطی بود که برخی جریان‌ها به او می‌دادند.

بارها به تجربه به من ثابت شد که هر جا من سریع‌تر از دیگران اطلاعات درست را در اختیار احمدی‌نژاد قراردادم او هم تصمیمات درستی را اتخاذ کرد.

با احمدی‌نژاد به دلیل نوع تصمیم‌گیری‌هایی که داشت کار کردن سخت بود اما اگر بهت اطمینان داشت و می‌دانست در مقولات دیگری دخالت نمی‌کنی مشکلی پیش نمی‌آمد.

از اینکه وقت خود را در اختیار مشرق قراردادید، از شما ممنونیم

 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 110
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 90
  • ۰۷:۱۷ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۷
    0 0
    اقای عباسی من شما رو خیلی دوست دارم و از شما سوالی دارم شما از میان احمدی نژاد (بد) و روحانی و اصلاح طلبان بی در و پیکر ( بدتر ) کدام رو انتخاب میکنی برادر انقلابی من غیر اینه که تو هم مثل ما بد رو انتخاب میکنی نه بدتر رو در امان خدا باشید و باشیم
  • ۰۷:۱۸ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۷
    0 0
    همه بر علیه یک نفر. اما خدا با اوست و انشاءالله جبهه ولایت مداران پیروز است.
  • ۰۷:۴۳ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۷
    0 0
    بابت تیتری که زدید متاسفم , اینهمه از احمدی نژاد و دولتش تعریف شده و تیتری زدید که مثل بمب توی رسانه های مخالف خودتان استفاده خواهد شد . احمدی نژاد مشکلش این بود که تازه با فساد ها و رانت ها مواجه شده بود و ظرفیت حل درونی آنهارا نداشت اما رهبری بیست سال پیش این ظرفیت داشته و میدانست با زور کار حل نمی شود . همینکه جناب عباسی گفته دستهایی بود که نمیخواست مساله هسته ای در زمان احمدی نژاد حل شود را با مستند پدرخوانده برنامه ثریا که کنار هم بگذارید خواهید دانست که احمدی نژاد هرچه که بود وطن فروش نبود. متاسفانه سوالات هم طوری مطرح شده که .... بهرحال خیلی از کارهای احمدی نژاد وقتی بررسی شود قابل تقدیر است از انبوه پروژه های عمرانی گرفته تا مسائل علمی و الان ... شما وقتی دست خالی به جنگ جناحی میروی که از اول انقلاب ثروت اندوزی کرده است چقدر میتوانی دوام بیاوری ؟؟ بهتر است مقداری عمیق تر بموضوعات نگاه کنیم
  • سبحان شاهمرادی اصولگرا ۰۷:۵۴ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۷
    0 0
    نه سازش نه تسلیم یار جلیلی هستیم
  • ۰۸:۱۲ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۷
    0 0
    قهر احمدی نژاد و قضیه ی مشایی و پست دادن به مرتضوی بعد از اتهامش سه لکه ی ننگ ریاست جمهوری احمدی نژاد بود . واسه همین اگه الان کاندید بشه مرددم که بازم بهش رای بدم یا نه
  • ۰۸:۱۸ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۷
    0 0
    بزرگش نشمارند اهل خرد هر ان که نام بزرگان به زشتی برد
  • محسن ۰۸:۴۳ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۷
    0 0
    احمدی نژاد با وجود اینکه برخی اشکالاتی داشت ولی باز در خیلی از عرصه های اجرایی بالاخص در خدمت رسانی به مردم و قشر ضعیف خیلی دلسوزانه و خالصانه وانقلابی کار کرد و الان محبوبیت احمدی نژاد در بین مردم بالاخص اقشار ضعیف و کم درآمد روز به روز بیشتر میشه و این یک واقعیتیه که به مذاق خیلی از گروهها ، احزاب مسئولین و مقامات خوش نمیاید.
  • عباس ۰۸:۴۳ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۷
    0 0
    زنده باد احمدي نژاد
  • ۰۸:۴۸ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۷
    0 0
    جلیلی
  • ناشناس ۰۸:۵۲ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۷
    0 0
    متشکر ازنظرات سریع وبدون حاشیه تان ولی جاب دکتر چه کسی گفته گفتمان انقلاب درهمین جمع محدود اصولگرایان خلاصه میشود یعنی تمام شرکت کنندگان درمراسمات 22بهمن .روز قدس نمازهای جمعه و................همه اصول گراهستنداین چه حرفیه.
  • امیر ۰۹:۲۹ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۷
    0 0
    اهم کارهای احمدی نژاد، حیف و میل 800 میلیارد دلار رسوندن تورم به 50 درصد خانه نشینی 11 روزه بلند کردن دست رییس جمهور بعدی(مشایی) رسوندن پراید به پرادو ارذزون نگه داشتن قیمت گوجه در نارمک قبول نداشتن قوانین و اجرای دلبخواهی قانون اخراج تنها وزیر مرد کابینه(خانم دکتر دستجردی)بخاطر مخالفت خانم دکتر با اخراج دکتر لاریجانی و اعتراض بخاطر واردات چوب بستنی و دسته بیل بجای دارو برکناری وزیر حین سفر و ماموریت و تمسخر جهانیان معاون اولی مشایی و ..................
  • ۰۹:۴۰ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۷
    0 0
    جلیلی
  • ۰۹:۴۱ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۷
    0 0
    ترکیب دکترجلیلی و همکاری جناب عباسی خیلی کارساز و مناسبه
  • مومن ۰۹:۴۶ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۷
    0 0
    آقای مصاحبه کننده هرکس دارای کوچکترین شم سیاسی باشد به خوبی متوجه میشود که حضرتعالی و امثال شما از طرح چنین مصاحبه هایی دنبال چه هدف کثیفی هستند؟از چه کسی جیره دریافت میکنید؟ودر این مصاحبه که مثلا باآقای عباسی بود سوالات دور محور چه کسی طرح شده بود؟ انشالله خداوند همه را به راه راست هدایت نماید؟!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • حسن ۰۹:۴۹ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۷
    0 0
    اقای احمدی نژاد باید بدور از تکبر وخودخواهی به مصلحت نظام وکشور بپردازد
  • ۰۹:۴۹ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۷
    0 0
    بند خدا خودش داره ميگه! «من می‌گویم بقیه منحرف‌تر هستند.»
  • ۰۹:۵۰ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۷
    0 0
    احمدی نژاد در قلب مردم هست با این حرفها خراب نمی شود اگر خراب می شد مردم در گرگان اینگونه از او استقبال نمی کردند مردم خود بهتر می فهمند نیازی به حرافهای شما ندارند چونکه شماها بسیار عقب تر از مردم هستید زنده باد بهار زنده باد احمدی نژاد زنده با مردمی نژاد
  • ۱۰:۰۰ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۷
    0 0
    من دلم واسه محافظه سوخت تو این گرما باید پالتو بپوشه و کلی چیز میز زیرش قایم کنه
  • ۱۰:۰۰ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۷
    0 0
    جلیلی افکارش خوبه ولی شخصیتش به رئیس جمهور نمیخوره و کاریزما نداره فن بیان هم نداره
  • ۱۰:۰۱ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۷
    0 0
    ایشان برای ریاست جمهوری از طیف اصولگرایان گزینه قابل بررسی هستند
  • ۱۰:۰۶ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۷
    0 0
    شماهاروچه شده که دارین درآتش تفرقه می دمید؟؟
  • ۱۰:۴۲ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۷
    0 0
    به من ثابت شده مشرق نیوز و رسانه های اصلاح طلب یه هدف دنبال میکنن منتها با روش های متفاوت! مشرق نیوز بعد از غلط املایی منتشر شده پزشکیان در رسانه ها با مطرح کردن اینکه ایشون جراح قلبه و نباید در جایگاه حقوقی بیشنه در اصل ددنبال این بود که بگه ایشون تحصیلکرده است و بیسواد نیست! به هرحال مردم دیگه اصلاح طلب و اصولگرا نمیشناسن. هرچقدر هم که علیه یک نفر یعنی احمدی نزاد اجماع کنید فایده نداه ... حالا انقد سانسور کن تا سانسوردونتون پر بشه!
  • مندلي ۱۰:۴۹ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۷
    0 0
    از كوزه همان تراود كه در اوست! اگر يك زره انصاف واخلاق رسانه اي داشتيد اينگونه تيتر نمي زديد مردم شما را بهتر از ما مي شناسند جرم آن مرد فقط خدمت صادقانه وبي منت بود
  • شهاب ۱۰:۵۹ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۷
    0 0
    مشرق هر چقد دوست داري برو با اينو اون عليه احمدي نژاد مصاحبه كن ولي بدون ما مردم خودمون داراي شعور هستيم! وقتي ميبينيم جناح اصولگرا با رسانه هاي حامي خودش از جمله خودت اينجور به جون خودشون افتادن و به خودشونم رحم نميكنن و همديگرو ميزنن و عليه همديگه به مصاحبه و سخنراني ميپردازن!!! مشخص ميشه كه همين جناح اصولگرا هم با درد مردم كاري نداره بنابراين به كسي جز احمدي نژاد نميشه اميد داشت كه بتونه ما رو از دست اين دولت نجات بده
  • ایرانی ۱۱:۰۲ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۷
    0 0
    سلام من نمیگم احمدی نژاد خوبه ... وای چرا اصلاح طلب ها اینقدر از برگشتنش میترسن و این روزا میخوان هرجوری که هست زیر سوال ببرنش؟ اگه روحانی کاری انجام داده که دوباره رای میاره و نیازی به تخریب رقبا نیست... موفق باشین
  • ۱۱:۰۵ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۷
    0 0
    یکبار دیگه این بزرگوار بازی خورد اگه موضوع مشایی اینقدر براتون مهمه چرا این سوالات را از خودش نمی پرسید اگرچه شما را می شناسیم و در بی صداقتیتان شک نداریم
  • ناشناس ۱۱:۱۳ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۷
    0 0
    واقعا چند كار اشتباه كردن و پافشاري بر اشتباه درست نيست اما بد نيست نقدي هم بر نامه آقاي مرتضوي بشه و اينكه چرا آقاي احمدي نژاد انقدر پشتش بود همچنين آقاي مشايي البته ميدونم مشرق اين پيام من هم يا اصلاح ميكنه يا كلا پخش نمي كنه !
  • ۱۱:۱۶ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۷
    0 0
    از الان تا اواخر اردیبهشت که انتخاباته کلی وقت هست تا روی گزینه های مختلف فکر کنیم، این که از الان تصمیم بگیریم تحت هر شرایطی به یه نفر رای بدیم و هیچ گزینه دومی نداشته باشیم که دچار مشکل میشیم!!! اومدیم طرف عمرش به دنیا نبود، اون وقت باید 4 سال دیگه این ننگ و ذلت رو تحمل کنیم؟ به جای تعصب کورکورانه بزارید گزینه ها مطرح بشن ضرر نداره که، سال 84 هم افرادی بودن که خودشون رو 100% رییس جمهور میدیدن ولی میدون رو به کسی باختن که تا هفته قبل جز خودش هیچ کس فکر نمیکرد رای بیاره
  • مصطفی پور ۱۱:۱۹ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۷
    0 0
    روحانی برای اصلاح طلبان خیرالموجودین است واحمدی نژادبرای اصول گرایان درحالی که نه روحانی گزینه اصلی ونهایی اصلاح طلبان ونه احمدی نژادبرای اصول گرایان است-احمدی نژاددرمیان اقشارمحروم دارای مقبولیت وجایگاه اجتمایی است وروحانی فاقدمقبولیت وجایگاه مردمی است پشتوانه او هاشمی وخاتمی است
  • ۱۱:۲۲ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۷
    0 0
    من دلم واسه محافظه سوخت تو این گرما باید پالتو بپوشه و کلی چیز میز زیرش قایم کنه
  • ۱۱:۲۹ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۷
    0 0
    خود شورای نگهبان بهتر از کارهای احمدی نژاد با خبره. عمرا اگه برای نامزدی ریاست جمهوری تایید صلاحیتش کنند
  • ۱۱:۴۶ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۷
    0 0
    مخالفت با تغییر ساعت در اول فروردین عدم معرفی وزیر ورزش مجبور کردن وزیر راه به عدم شرکت در جلسه استیضاح ماجرای کردان ماجرای محصولی ماجرای اژه ای ماجرای صفار ماجرای وزرای متعدد برای آموزش و پرورش (3 مهرماه بدون وزیر) درگیری با دانش جعفری (وزیر اقتصاد وقت) و بر کناری او ماجرای هولوکاست هاله نور مناظره ها مکتب ایرانی حذف سازمان برنامه و حضرت مشایی حذف و ادغام چندین وزارتخانه نامه تند به شورای نگهبان نامه توهین آمیز به مجلس ماجرای متکی ماجرای ممه را لولو برد!!!! ماجرای وزیر ورزش و ....
  • ۱۱:۴۷ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۷
    0 0
    بدون هر دلیلی فقط جلیلی
  • ۱۱:۵۲ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۷
    0 0
    هر چند احمدی نژاد هم مثل دیگران اشکالات و ایراداتی به خصوص در دو سال آخرش داشت و کسی منکر آن نیست ولی اینکه خبرنگار مشرق که با اهداف تخریب یک نفر با طرف مصاحبه کرده کار خیلی زشت کرده!
  • امیر ۱۱:۵۷ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۷
    0 0
    از اقای عباسی عزیز واقعا این صحبت ها بعید بود ! نمیدونم چی شده که مسولین دارن همش بدگویی اقای احمدی نژاد رو میکنند ولی از اون طرف وقتی اقای دکتر هر شهری میرن استقبال بینظیر میشه ازشون ! اقای عباسی مرد بزرگوار و واقعا عالی هست ولی واقعا من شوکه شدم این حرفا رو زدن ! اقای احمدی نژاد اگر 11 روز خانه نشینی کرد که اونم هنوز معلوم نیست موضوع چی بوده و همه حرف ها در حد حدس و گمان هست بعضی از دوستان فعلی دارن مستقیم مقابله رهبری و نظام حرف میزنن !! بازم میگم اگر اقای دکتر احمدی نژاد برای اون 11 روز رد صلاحیت بشن دیگران که فکر کنم باید هم رد صلاحیت بشن هم بازداشت هم محاکمه !!!
  • ۱۱:۵۹ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۷
    0 0
    راست میگه دیگه.طرف انگار بچست قهر میکنه.جلو رهبر وایمیسته فکر کرده کیه
  • میلیتاریست ۱۱:۵۹ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۷
    0 0
    احمدی نژاد هرچه قدر هم بد باشه که واقعا خیلی هم بد نیست باز با امریکا دوستی نمیکنه تا الان هرچی ضربه به کشورخورده از دوستی و اعتماد به امریکا بوده یا علی
  • دامغانی ۱۲:۱۵ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۷
    0 0
    مسئول محترم مشرق .لطفا یکبار هم شده این مصاحبه را بخوان و تبتر انتخابی راهم مد نظر قرار بده تابه شیطنت گزارشگر پی ببری.. نکنه خودت هم اینگونه ای ؟ من بعید میدانم...ضمنا اقای عباسی با صداقت تمام به همه سوالات پاسخ داده اند.که در مجموع تعریف از اقای احمدی نژاد بود.درود به اقای عباسی
  • حسین ۱۲:۲۷ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۷
    0 0
    تایید میشود
  • ۱۲:۲۹ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۷
    0 0
    همون مسکن مهرش آرزوی خونه دار شدن خیلی ها رو برآورده کرد. اگر در دولت روحانی زندگی کرده باشی می بینی که این موارد نه تنها بهتر بلکه بدتر شده
  • محمد کراقلی ۱۲:۳۳ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۷
    0 0
    شما ها از سال 92 و 94 درس نگرفتین دیگه چن تا انتخابات باید شکست بخورین؟ باز هم حرفای تکراری و نخ نما شده درباره دکتر احمدی نژاد! پل های پشت سرتون رو خراب نکنید
  • امیر ۱۲:۳۴ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۷
    0 0
    واقعا شما راست میگید چون هیچکس مثل احمدی نژاد نمیتونه دلار رو چهار برابر و مسکن رو رویایی و تورم رو 100 درصد و اقتصاد رو نابود کنه و کارخونه ها رو ببنده و از همه مهمتر گوجه رو دم در خونه اش ارزون نگه داره.. بماند معاونینش و خونه نشینی هم که...
  • ۱۲:۳۴ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۷
    0 0
    جلیلی رای نمیاره
  • ۱۲:۳۶ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۷
    0 0
    مصاحبه ی خوبی بود. قبلن فکر می کردم ایشون آدم عقده ای و دگمی ست. این مصاحبه نظرم را عوض کرد.
  • ۱۲:۳۷ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۷
    0 0
    میتونی رای ندی برو به اصلاح طلبا رای بده تو که ساده لوحی هنوز داری از انحراف مشایی میگی
  • محمد کراقلی ۱۲:۳۸ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۷
    0 0
    احمدی نژاد متواضع و مردم خواه بود این تکبری که میگی این بود که احمدی نژاد به احزاب باج نمیداد
  • محمد کراقلی ۱۲:۴۱ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۷
    0 0
    اینقد آزمون و خطا میکنید مگه چن تا انتخابات ریاست جمهوری هست؟
  • میلیتاریست ۱۲:۴۲ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۷
    0 0
    مشرق نظر منو پخشش کن
  • ۱۲:۴۴ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۷
    0 0
    در واقعیت، بیداری اسلامی آخرش به کجا رسید؟؟؟ در تونس ، در مصر ، در لیبی ، در سوریه ، در بحرین ، در یمن ... آنهایی که با ایران بودند (یا همان جبهه مقاومت یا مکتب ایرانی) نسبتا موفق شدند و بقیه ناموفق بودند بالاخص لیبی
  • ناشناس ۱۲:۴۵ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۷
    0 0
    دکتر از احمدی نژاد عاشق مردم است و از خودخواهی و تکبر به دور است .
  • میلیتاریست ۱۲:۴۶ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۷
    0 0
    مشرق نگفتم که این حرفمو پخش کن (مشرق نظر منو پخشش کن ) منظورم اونی بود که زیاد نوشته بودم خودت میدونی کدومه
  • محمد کراقلی ۱۲:۴۷ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۷
    0 0
    این افتخار احمدی نژاد هست که گزینه اصولگرایان نباشه احمدی نژاد گزینه انقلابی ها هست
  • میلیتاریست ۱۲:۴۹ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۷
    0 0
    مشرق نگفتم که این حرفمو پخش کن (مشرق نظر منو پخشش کن ) منظورم اونی بود که زیاد نوشته بودم خودت میدونی کدومه
  • محمد کراقلی ۱۲:۴۹ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۷
    0 0
    جالبه سران فتنه و حامیان فتنه تایید میشن ولی احمدی نژادی که در اصول ثابت قدم بوده ولی در بعضی فروع تفسیر خودشو داشته تایید نمیشه
  • ناشناس ۱۲:۵۲ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۷
    0 0
    کار مشرق و رسانه های اصولگرا مصداق این شعر است : من از بیگانگان هرگز ننالم / که هرچه با ما کرد آن آشنا کرد
  • ناشناس ۱۲:۵۶ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۷
    0 0
    خطاب به امیر چرا در دولت هاشمی رفسنجانی که هیچ تحریمی در کار نبود قیمت دلار و مسکن و غیره چندین برابر شد و تورم 50 درصدی را تجربه کردیم و فاصله طبقاتی افزایش یافت ؟!!
  • میلیتاریست ۱۲:۵۷ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۷
    0 0
    مشرق با مزه شدی منم شوخی بلدما
  • مسعود ۱۳:۰۴ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۷
    0 0
    دکتر احمدی نژاد باید برگردد تا قطار هسته ای ایران مجددا"به حرکت در بیاد و پاسخ محکمی به عهد شکنی امریکا در برجام و لغو نشدن تحریمهای ظالمانه داده شود .
  • ناشناس ۱۳:۰۵ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۷
    0 0
    عاشق خدمت و جهاد ؛ موافق علم و سواد ؛ ریشه کن فقر و فساد ؛ محمود احمدی نژاد .
  • میلیتاریست ۱۳:۰۹ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۷
    0 0
    مشرق واقعا اون نظرم پخش کن
  • حسن ۱۳:۱۹ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۷
    0 0
    اصولگرایان بدانند که بدون احمدی نژاد شکست دیگری میخوردن حالا نگاه کنید
  • میلیتاریست ۱۳:۲۳ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۷
    0 0
    مشرق پخش نمیکنی؟ باشه بچرخ تا بچرخیم
  • ۱۳:۳۴ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۷
    0 0
    دوستان عزیز با این تیترها و مطالب که داره هر روز هم زیاد میشه میخوان بین نیروهای انقلابی چند دستگی ایجاد بکنن مثلا از همین پیامهایی که داده شده نویسنده تو نسته بین طرفدارن جلیلی و احمدی نژاد جدایی بندازه در حالی که اینها یکی هستن حالا شما منتظر جدا کردن طرفداران قالیباف هم باشید !!چیزی که مشخصه نباید فریب بازیهای سیاسی و و مطبوعاتی و بخوریم
  • ۱۳:۳۵ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۷
    0 0
    دوست عزیز چرا باید کورکورانه نگاه کنیم تنها زمانی این کشور موفق می شود که ریس اجرایی اش مطیع ولایت فقیه باشد شما به رجایی نگاه کنید شما به خود حضرت اقا در زمان ریاست جمهوریشون نگاه کنید ایا این مشکلات وجود داشت ما چون روئسای اجرائی مان یا پشتیبان ولایت فقیه نیستند یا اگر هستند هر جا به نفعشونه پشتیبان هستند یا نهایتا نسبی هستند ما به در بسته خورده ایم ریس جمهور به جای اینکه در ریل نظام حرکت کنه خودش می خواد ریل گذار باشه و این باعث عدم پیشرفت شده چه رفسنجانی چه خاتمی چه احمدی نژاد و چه روحانی همشون این تفکر را داشته اند حالا یا کمتر یا بیشتر ما نیازمند کسی هستیم که بطور کامل پیرو ولایت فقیه باشد و تا انجایی که من از سوابق جلیلی اگاه هستم ایشان چنین شخصیتی است جلیلی می تواند راهگشای مشکلات ما در حوزه اجرا باشه
  • آهويي ۱۴:۰۰ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۷
    0 0
    إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ إِخْوَةٌ فَأَصْلِحُوا بَيْنَ أَخَوَيْكُمْ وَاتَّقُوا اللَّهَ لَعَلَّكُمْ تُرْحَمُونَ ﴿۱۰﴾ در حقيقت مؤمنان با هم برادرند پس ميان برادرانتان را سازش دهيد و از خدا پروا بداريد اميد كه مورد رحمت قرار گيريد (۱۰) فریدون عباسی: به‌هرحال آن مسائلی که مطرح بود بحث مدیریت جهان، اینکه ما با مردم اسرائیل مشکل نداریم، اینکه مؤمنون با هم برادر هستند و نه مسلمین مباحثی بود که این سؤال را مطرح می‌کرد که در قطب‌بندی جهان ما با اسلام می‌خواهیم برویم خودمان را مطرح کنیم یا با چیز دیگری که یک بخش آن منجی و امام زمان است، این یک مکتب فکری است که افراد آن را نمی‌پذیرند، اعضای دولت بیداری اسلامی را قبول داشتند. قرآن درست ميفرمايد يا رئیس سابق سازمان انرژی اتمی ...........................
  • محمد ۱۴:۱۲ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۷
    0 0
    امیر تو دغدغه اقتصادی نداری اینا بهانه هست. من خودم افراد زیادی رو میشناسم که دغدغه اقتصادی دارن میگن زمان احمدی نژاد خوب بوده و دوباره برگشتن سمت احمدی نژاد
  • ۱۴:۲۱ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۷
    0 0
    خوشم میاد آخرشم اعتراف می کنید که هاشمی و خاتمی با وجود این هجم از تخریب چه جایگاهی بین مردم دارند
  • ۱۴:۳۰ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۷
    0 0
    فکر کردی براشون مهمه؟ اصلاح طلب و اصولگرا یکی هستن
  • سید حسین ۱۴:۴۵ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۷
    0 0
    جناب احمدی نژاد ولایت مدار هستند ؟!
  • امیر ۱۴:۴۶ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۷
    0 0
    آقای ناشناس جان12:29 یک سری به قیمت مسکن قبل و دوران احمدی نژاد بزنی متوجه میشی که در دوران مدیریت جهانی ایشان قیمت مسکن تا 5 برابر گرونتر شده و مثلا قیمت خونه ای که در تهران 40 میلیون بود در دوران ایشان شده 200 میلیون.. مطمئن باش کاسه ای زیر نیم کاسه برای ساختن مسکن مهر وجود داره با اون کیفیت درب و داغونش
  • امیر ۱۴:۴۹ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۷
    0 0
    محمد کراقلی جان خانه نشینی چطور؟؟
  • امیر ۱۴:۵۱ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۷
    0 0
    ولی احمدی نژاد میگفت تحریم کاغذپاره ای بیش نیست.. تازه درآمد دوران ایشان از درآمد کل تاریخ ایران بیشتر بود و نابودی اقتصاد ایران هم از تمام تاریخ بیشتر...
  • ۱۵:۱۴ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۷
    0 0
    تویی که نرخ مسکن قبل و بعد از احمدی نژاد را مقایسه کردی حالا نرخ حقوق قبل و بعد از احمدی نژاد را هم مقایسه کن!
  • رضا و ارنوشا ۱۶:۲۲ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۷
    0 0
    چند روز پپیش سردار قاسم سلیمانی که به قول نوری مالکی اگه در ریاست جمهوری عراق شرکت کنه به خاطر مخبوبیت در عراق حتما رای میار در جواب کسایی که میگفتن قراره سردار کاندید بشه گفت:من سرباز صفر نظامم وفقط به عنوان نظامی خدمت میکنمددر اسلام..هممون هم میدونیم رای میاره.....احمدی نژاد انسان خوبی بود که نباید وارد سیاست میشد...همانطور که حاج قاسم نمیشه و امروز بزرگترین ناجی مردم محرومه و هزاران سال دیگه ایرانی ها و شیعیان بهش افتخار میکنن....حیف از احمدی نژاد که سرجاش نبود....
  • ۱۶:۳۳ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۷
    0 0
    نسبت به وجود شخصیتی مانند احمدی نژاد ناشکری کردیم که دچار بلایی به اسم روحانی شدیم.خدایا توبه
  • مهر ماندگار ۱۶:۵۹ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۷
    0 0
    احسنت.. ولایت مدارتر از احمدی نژاد ندیدم..
  • مهر ماندگار ۱۷:۰۱ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۷
    0 0
    هیچکدوم از کامنتای منو نزدی مشرق! اصلا فک نمیکردم تا این حد بی انصاف باشی!
  • دانشجوی 84 ۱۷:۳۵ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۷
    0 0
    به نام خدا آیا کسی هست که بتونه با اعتماد و اطمینان بگه احمدی نژاد به چی اعتقاد داره و چگونه فکر می کنه؟ آیا کسی هست که مطمئن باشه ایشون دنبال رابطه با آمریکا نیست؟ آیا برای ایشون احترام و شخصیت مدیران مهمه؟ آیا برای احمدی نژاد آرامش مردم مهمه؟ آیا اگریک اصلاح طلب خانه نشینی می کرد ما چگونه برخورد می کردیم؟ آیا شما این جمله را نشنیدید" احمدی نژاد و خانه نشینی" ؟ آیت الله خامنه ای می فرمایند برای استقرار عدالت نیازمند عقلانیت و معنویت هستیم ( نقل به مضمون ) آیا در ایشون نشانه های عقلانیت و معنویت را دیده اید؟ آیا در انتخابات 92 رفتار ایشون به نفع جبهه انقلاب بود یا به ضررش؟ آیا قضیه هاله ی نور دروغ بود؟ اگر نه چرا ایشون تکذیبش کرد. به نظر من ایشون به آدم ها به چشم مهره نگاه می کنند که تاریخ مصرف داره. به نظر من ایشون کاری به اقناع و استفاده ی از نخبگان نیست و ترجیحشاینه که کارهش جلو بره و یک نکته ی مهم: به نظرم برای ایشون بسیار مهمه که کارها به نام ایشون انجام شود. من این جمله را به یکی از مشاوران بسیار نزدیک احمدی نژاد گفتم که براشون مهم بود که کار به نام ایشون انجام بشه و این با روحیه انقلابی ها در تضاده و ایشون به عنوان حامی احمدی نژاد گفتند به عنوان کسی که سالها با ایشون کار کردم نظرتون را صد در صد تأیید می کنم. من معتقدم رای دادن به ایشون ناشی ازضعف و ترس از حریف. ناشی از سست شدن بنیادهای اخلاقی و عقلی انقلابیون خواهد بود. تا انقلابیون به سمت تفکرات سیستمی نروند آش همینه و کاسه همین. ما باید یاد بگیریم که خلاءهای فکری و شخصیتیمون را اصلاح کنیم. به عنوان مثال ما باید به این سوالات پاسخ بدیم؟ 1. برنامه ما برای جریانهای فکری که با انقلاب زاویه دارند و پایگاه اجتماعی دارند چیست؟ 2. در 4 سال آقای روحانی ما چه کارهایی برای مردم و انقلاب انجام داده ایم؟ 3. و ... من بسیار دوست داشتمتا فرصت داشتم و نظراتم را بهتر بیان می کردم. چون با بسیاری از طرفداران ایشون سالها زندگی کردم در دوران دانشجویی و سالها طرفدار ایشون بودم اما امروز یک چیزی را به خوبی می دونم ایشون کسی نیست که حتی برای یک ثانیه بتونه نماینده من باشه اگر مردم ایشون را دوست دارند و می خواهند بهش رای بدهند مججد ما هم باید کاری کنیم که اقبال عمومی داشته باشیم برای کارهامون مشکل انقلاب با حمایت از ایشون حل نمی شه بلکه نیازمند درک خود انقلاب و تربیت نیروهای شایسته است. ببخشید که پر گویی شد
  • مشرق بیمزه ۱۷:۴۰ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۷
    0 0
    مشرق ..نظر منو اصلا پخش نکن...میخورمت یه روزی
  • ۱۷:۴۹ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۷
    0 0
    اینا امثال ابوموسی اشعری هستن!
  • علی ۱۷:۵۹ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۷
    0 0
    سلام خدا بر دکتر احمدی نژاد
  • ۱۸:۲۰ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۷
    0 0
    دوست عزیزم مردم عوام هستند خیلی چیز ها را نمی دونند احمدی نژاد خیلی خدمت کرد همون طرح کارت هوشمند سوخت اش یک دنیا می ارزید اما ایشان یک مقدار عجول هستند و بعضی وقت ها حرف حق را گوش نمی دهند ما نیازمند ریس جمهوری هستیم که پیرو ولایت باشه نه خود سر ریس جمهوری که حرف را بشنوه فارغ از گوینده حرف و ان را بالا پایین کنه بسنجه نظر متخصص ها را جویا شود احمدی نژاد 84 خوب بود اما احمدی نژاد 88 کار را خراب کرد دوستان عزیز ایشون کارنامه خودش را پس داده چرا به کسی که 100 در100 پاسدار ولایت و پیرو ولی فقیه است فکر نمی کنید مملکت ما احتیاج به کسی داره که فکر نکنه رهبر نظامه بلکه اصول نظام را اجرا کنه ما به امثال سردار سلیمانی ها در عرصه اقتصاد و سیاست نیازمندیم حالا ایشون در نیروی نظامی هستند قدمشون روی چشم کسی مثل ایشون در حوزه سیاسی و اقتصادی و اجتماعی شما نگاه کنید به رجایی یا حتی به حضرت اقا در دوره ریاست جمهوریشان چگونه بودند ما به یک همچین افرادی نیاز داریم فردی که خوبی ها احمدی نژاد را داشته باشه اما نقطه ضعف هاش را نداشته باشه ریس جمهور که حتما نباید کاریزما داشته باشه مگر رهبر دینیه اون باید مطیع امر رهبر در سیاست های کلان و از نظرات متخصصان در حوزه های اجرایی استفاده کنه اون نباید ذره ایی خودخواهی در وجودش داشته باشه لطفا این معیار ها را برای فرد مورد نظرتون در نظر بگیرید
  • ۱۸:۲۳ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۷
    0 0
    باید بین جلیلی قالیباف و احمدی نزاد اجماع به وجود بی اید و این سه به همراه دلسوزان کشور را در عرصه اجرا رو به جلو ببرند
  • ۱۸:۳۷ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۷
    0 0
    این رو تایید نکنن که یکی مثل خاتمی بیاد جناب اسراییل دوست!!؟
  • ۱۸:۴۴ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۷
    0 0
    آفرین به تیتر خبر آفرین به آقای عباسی
  • ۱۸:۴۶ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۷
    0 0
    مشرق است دیگر. ستاد تبلیغات رسمی قالیباف.
  • ناشناس ۱۸:۵۱ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۷
    0 0
    آقایان مشرقی دریغ از یک ارزن انصاف و جوانمردی. تیتر انتخابی شما کاملاً غرض ورزانه و از روی حقد و کینه بوده و مصداق بارز «فی قلوبهم مرض فزادهم الله مرضا» می باشد .احمدی نژاد یک خدمتگزار صدیق بود که بعضا اشتباهاتی هم داشته و همین فرد خوار چشم نظام سلطه و شبکه صهیونیست نیز هست .در زمین کی بازی می کنید دوست یا دشمن . با کوبیدن ناجوانمردانه احمدی نژاد چه کسی را خشنود می کنید؟
  • ۱۹:۲۹ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۷
    0 0
    احمدی نژاد از کجا ساندویچ می خرد؟
  • امین ۲۰:۰۵ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۷
    0 0
    اگر کارساز بود که در انتخابات 92 جواب می داد.
  • ۲۰:۱۷ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۷
    0 0
    پس حتما سران فتنه ولایتمدارند!!
  • ایرانی ۲۰:۳۵ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۷
    0 0
    خوشحالی بنفش ها را ببینید... مردم هوشیار باشید ، اینها از احمدی نژاد می ترسند پس تنها از او حمایت کنید.
  • مهدی ۲۰:۳۶ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۷
    0 0
    آقای جلیلی واقعا آدم خوبی هستند ولی جناب احمدی نژاد بهترین گزینه ست.
  • مهدی ۲۰:۵۲ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۷
    0 0
    بی انصافا با احمدی نژادی ها خوب نیستن
  • ۲۱:۰۹ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۷
    0 0
    تیتر اشکال داره یکباره میگفتید گفت و گو با عباسی در مورد محمود احمدی نژاد!!!! ملت ما ت زمانی که شخص پرست هستند در خم یک کوچه می مانند بابا ول کن محمود و حسن و ... فکرو بچسب.طرف اگر دلش با نظام و انقلاب هست دردش درد مردمش هست بسم الله .... این رای ها در ان دنیا گریبان من و شما را خواهد گرفت
  • ۲۱:۳۹ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۷
    0 0
    مسائل بايد اصلي و فرعي بشه. من به احمدي نژاد راي ميدم.
  • ۲۲:۰۹ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۷
    0 0
    ذرود بر دکتر احمدی نژاد رای ما شیرازی ها ( پارسیان ) فقط و فقط به دکتر احمدی نژاد ( وطن دوست و مومن )
  • مهر ماندگار ۲۲:۵۱ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۷
    0 0
    درررررررررررررررررررررررررررررررود بر ابر مرد ایران زمین.. دکتر احمدی نژاد عزیز.. فدایی داری دکتر جان یییییییییییییییییییییییییییییییه عالمه..
  • ۲۳:۵۸ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۷
    0 0
    نه همون (مشرق نظر منو پخشش کن ) رو پخش کن نظر خیلی خوبیه
  • ۰۰:۰۰ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۸
    0 0
    راست می گه الهی که از مغرب سردربیاری
  • ۰۰:۰۱ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۸
    0 0
    احمدی نژاد باید کجا می بود؟
  • اسفندیار ۰۱:۰۴ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۸
    0 0
    اخگری سوزان بود کز اجاق بیرون پریده احمدی اردیبهشت آی با همان نور دیده
  • ۰۲:۲۰ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۸
    0 0
    من از این مردم و از این ملت متنفرم و همیشه ب درگاه خدا دعا میکنم تا هر عذابی داره برای این مردم نازل کنه مردمی که چشم هاشون به جز کافر هارو دیدن و ازشون بت درست کردن برای خودشون هیچی رو نمیبینه این مردم شایسته بدترین عذاب های خدا هستن عین همون احمق هایی که بعد از 900 سال ایمان نیاوردن و خدا به نوح گفت کشتی رو بساز و به چیزی کاری نداشته باش فکر کردین برای خدا چیزی به اسم زمان وجود داره ؟ هزار سال هم بگذره فرقی براش نداره تا هر زمانی اجداد شما و شما و فرزندان شما و نوه های شما و کل ریشه و خاندان شما رو تست و آزمایش میکنه و بعد ............. فکر کردید ایران شما تافته جدا بافتس ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ کشوری که قول داده حامی امام زمان باشه ! و حالا که انقلاب کرده همه چی رو مردمش فراموش کردن !! شما هیچ فرقی با بقیه امت ها در طول تاریخ ندارین و تاریخ همواره در حال حساب پس دادن به خداست ! و شما هم حساب پس میدید ! 80 میلیون آدم آدمی مثل جلیلی رو نمیبینن میدونید چرا تا اسمش میاد همه میگن برو بابا ؟!!! چون دقیقا کسیه که رهبری روش نظر داره !!!!!!!!!!! ایران تا انقلاب خودش رو تکمیل نکنه همین آش و همین کاسه حالا تا 900 سال دیگه بزنید تو سرو کله هم : ))))))
  • ۰۵:۲۰ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۸
    0 0
    امیر بهت نمیاد دلواپس نظر رهبری باشی احتمالا از طرفدارای فتنه هم باشی
  • ۰۵:۲۲ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۸
    0 0
    نه پس آقای ولایتی و قالیباف هستن که سال 92 از مذاکره میگفتن
  • ایرانی ۰۹:۲۹ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۸
    0 0
    مشرق ، هیچ کدام از نظرات ما را منتشر نکردی . تنها نظرات اصلاح طلبان را منتشر کردی. آن قدر سانسور کن تا سانسوردانتان پر شود.
  • ۰۹:۵۵ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۸
    0 0
    مثلث خیانت به کشور : 1 - برجام 2 - IPC (قراردادهای نفتی) 3 - FATF ( برجام بانکی و منطقه ای)
  • ۱۲:۵۵ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۸
    0 0
    مشكل ما اينه كه از دكتر گرفته تاكارگر وفيزيك دان و چه ميدونم هر شغلى خودشون رو علامه دهر ميدونن و در مسايلى كه ربطى به حرفه شون نداره إظهار نظر ميكنن اقا شما در رشته خودت سعى كن خدمت كنى ! حالا چون از چند تا مسىًله سياسى اطلاع پيدا كردى دليل نميشه واسه كل مملكت إظهار نظر كنى
  • ۱۷:۳۱ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۸
    0 0
    اگر دکتراحمدی نژاد خودش رو از مشایی کنار بکشه حتی اگر بصورت مستقل هم کاندیدا شود قطعا مردم به او رای خواهند داد. این دولت 3سال و خورده ای مملکت رو به رکود کامل کشید . بیکاری - حقوق های نجومی - تعطیلی مراکز صنعتی و کارخانه ها - تعطیلی مسکن مهر - رشدقیمت اجناس - افزایش پول اب و برق و گاز و تلفن - حذف سوخت بنزین مردمی که بنزین توی کارتشان داشتند - این همه پولی که به مملکت برگشت ومعلوم نشدچی شد - تعطیلی مراکزهسته ای - حذف به ناحق بسیار ازیارانه بگیران - اوردن وزرای پیر و فرتوت و بی حال - و.... همه از دست اوردهای این دولت فعلی بوده است .
  • ۰۱:۲۴ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۹
    0 0
    خخخخخخخ خوشم اومد حتی جیره بگیرهای شستشو مغزی شده مشرق هم می دونن انتصابات ما بین بد و بدتره واااااااااااااااااااای چه اعتراف ارزشمندی
  • مهدی ۰۲:۴۹ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۹
    0 0
    یه عده وطن فروش آمریکایی داریم . یه عده مرفه بی درد داریم . یه عده افراد میلیاردر داریم با آقازاده ها و تمام فک و فامیلشون که تو سیستم پخش شدن. به جز این سه قشر یه قشر میمونه که مردم ساده مردم روستایی مردم شهر های کوچک هستن . این قشر به احمدی نژاد رای میدن که تعدادشون بالاست.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس