کد خبر 626908
تاریخ انتشار: ۱۴ شهریور ۱۳۹۵ - ۰۵:۵۲

یک مسئول میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور از ثبت شیوه سنتی تهیه آجیل تبریز و دوشاب ملکان در فهرست آثار ناملموس کشور خبر داد.

به گزارش مشرق، مرتضی آبدار با اشاره به اینکه در جلسه کمیته تخصصی ثبت آثار ناملموس که 10 شهریور ماه در تهران برگزار شد، شیوه سنتی تهیه آجیل تبریز و دوشاب ملکان در فهرست آثار ملی ناملموس کشور به ثبت رسید، اظهار داشت:  آجیل تبریز از دیرباز به عنوان یکی از مرغوبترین و معروفترین سوغاتی‌های تبریز بوده است و قدمت آن به قبل از دوره قاجار بر می‌گردد. شهرت جهانی آجیل تبریز و شیوه تهیه سنتی آن باعث شد تا با تکمیل پرونده و پیگیری‌های اداره کل میراث فرهنگی آذربایجان شرقی در فهرست آثار ناملموس کشور ثبت شود.

آبدار همچنین اظهار کرد: شهرستان ملکان با تولید بیش از 100 نوع انگور از جایگاه بسیار ارزنده ای در سطح کشور برخوردار است و شیره انگور نیز به عنوان یکی از فراورده‌های اصلی آن یکی از قدیمی ترین سوغاتی های ملکان به حساب می‌آید.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی عنوان کرد: با توجه به مطالعات باستان شناسی صورت گرفته در قلعه بختک لیلان از توابع شهرستان ملکان، وجود تنورهای ویژه پخت دوشاب در این شهرستان به اثبات رسیده است و قدمت شیوه تهیه سنتی دوشاب در این شهرستان به دوره های تاریخی باز می گردد.

آبدار خاطرنشان کرد: با توجه به مدارک و مستندات موجود و ارائه پرونده از سوی این اداره کل به کمیته تخصصی ثبت آثار کشور و پس از بررسی‌های صورت گرفته از سوی این کمیته شیوه سنتی تهیه دوشاب (شیره انگور) ملکان در فهرست آثار ناملموس ملی به ثبت رسید.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 4
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • ۰۶:۵۶ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۴
    0 0
    ما دوشاب رو از خرما تهیه می کنیم
  • ۰۸:۵۸ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۴
    0 0
    دولت که عوض شد مدیرکل فعلی ثبت آثار ،هرچه مصاحبه کرد گفت: دولت گذشته سطح ثبت آثار رو انقدر پایین اورده که آلوی برغان رو ثبت کردند ....حالا یکی نیست بگه آجیل و دوشاب سطح ثبت آثار رو بالا می بره؟؟؟؟!!!!!!
  • 182 ۱۵:۰۵ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۴
    0 0
    بجای قرص آهن استفاده کن ببین چه تاثیرمعجزه آسایی دارد البته باشیره ی توت و انگور.
  • حمید ۰۹:۵۸ - ۱۳۹۵/۰۹/۰۶
    0 0
    قند موجود در دوشاب همانند قند قنادی و شکر نیست. صرف نظر از ملکان در هرجایی از کشور که باغات انگور وجود دارد دوشاب پزی وجود دارد. دوشاب انرژی کافی برای تحرک و کار و فعالیت در مناطق سر د کشور را فراهم می کند البته بسختی می توان دوشاب را به تصورت خالص خورد. تهیه خاگینه با دوشاب خیلی خوشمزه تر از شکر است. نوع دیگری از خاگینه سریع این است که دوشاب را در اندکی روغن مایع داغ و تخم مرغ رابه آن اضافه و شعله گاز را کم و بلافاصله قبل از پخته شدن سفیده تخم مرغ آنقدر بهم بزنید که تخم مرغ با دوشاب ترکیب و پف کند و رنگ آن به زردی گراید. در عرض 10 دقیقیه حاضر می شود.برای صبحانه خیلی خوب است. همچنین دوشاب را با ماست می توان خورد . وبعد اینکه دانه بزرک بوداده را آرد و با دوشاب مخلوط غلیظ درست می کنند که هم مقوی و هم لذیذ است.دوشاب بازاری در محل تولید کیلویی 15 الی 20 تومان است.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس