عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس با تشریح انگیزه‌های برخی مسئولان برای انعقاد قراردادهای جدید نفتی نسبت به سلطه ۵۰ ساله باشگاه نفت بر دولت ها در پی انعقاد این قراردادها هشدار داد.

به گزارش مشرق، محمد دهقان عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس با انتقاد از برگزاری غیر علنی جلسه بررسی قراردادهای نفتی ناگفته هایی را از این جلسه مطرح کرد.

نماینده مردم طرقبه و شاندیز اظهار داشت: اولا یک جلسه محرمانه و غیر علنی برگزار کردند در حالیکه ما معتقد بودیم برگزاری غیر علنی این جلسه لزومی ندارد.

فرصت ۸ دقیقه ای منتقدان در جلسه ۳ ساعته

عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس ادامه داد: نزدیک به سه ساعت جلسه غیرعلنی به تعریف و تمجید از قراردادهای جدید نفتی و وزیر نفت اختصاص یافت و مطالبی که عمق کارشناسی نداشت مطرح شد و تنها ۸ دقیقه به بنده و آقای خادمی به عنوان منتقدان قراردادهای نفتی وقت داده شد و تا آخر جلسه به این ۸ دقیقه پاسخ داده شد.

وی افزود: مطالبی که ما ارائه کردیم کاملا کارشناسی بود و هر انسان منصفی می فهمید که مخالفت ما با اصل قراردادهای خارجی و سرمایه گذاری نیست. کارشناسان نفتی و  حقوقدانان نظرات مخالف خود را در خصوص الگوهای جدید قراردادهای نفتی اعلام کردند، سیاست های کلی نظام و قانون اساسی در این خصوص کاملا روشن است.

دهقان با بیان اینکه در مورد الگوی جدید قراردادهای نفتی نیز رهبر انقلاب اظهار نظر کردند و ۱۵ محور را به عنوان ایرادات اعلام فرمودند گفت:خواسته ما کاملا روشن بود،  باید ۱۵ بندی که مقام معظم رهبری ابلاغ فرمودند اجرا شود؛  سوال ما این بود که چرا یک سال است در برابر اجرای این ۱۵ بند مقاومت کرده و آن را اعمال نکردند؟

ماجرای ۲ نامه دفتر مقام معظم رهبری در خصوص قرار داد های نفتی 

وی با بیان اینکه در پی عدم اجرای ۱۵ بند ابلاغی رهبری انقلاب مجددا نامه ای در خصوص عدم اجرای این ابلاغیه از دفتر مقام معظم رهبری ارسال شده است گفت:با وجود ابلاغیه ۱۵ بندی، وزارت نفت ۱۱ بند را اعمال نکرده بود، زمانی که انتقاد کردیم آقای زنگنه گفت نامه اخیر مقام معظم رهبری دیر به دست ما رسیده است این در حالی است که ۱۵ بند مقام معظم رهبری کاملا روشن بود و در نامه دوم دفتر مقام معظم رهبری اعلام کرده است که ۱۱ بند ابلاغیه اعمال نشده است.

عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس در خصوص جمع بندی جلسه غیر علنی بررسی الگوی قرار داد های نفتی گفت: آقای لاریجانی جمع بندی کرد که ما این اشکالات را قبول داریم و موضوع را ساده سازی کرد. ایشان و وزیر نفت ایرادات قراردادها را قبول داشتند و با این جمع بندی که این اشکالات وارد است همان اشکالاتی که ما در ۸ دقیقه اعلام کردیم را تایید کردند.

وعده لاریجانی و زنگنه در جلسه غیر علنی برای رفع ایرادات الگوی قرار داد های نفتی عملی نشد 

وی ادامه داد: آقای لاریجانی و وزیر نفت هم اعلام کردند، ما در هیات تطبیق مصوبات نیز به این ایرادات رسیده ایم و برای آنها راه حل پیش بینی کردیم و آن را به هیات وزیران می دهیم، هیات وزیران هم تصویب خواهد کرد و نظر رهبری هم تامین می شود.

دهقان تصریح کرد:ما انتظار داشتیم همین مطلب عمل شود اما دیدید که مصوبه هیات وزیران بدون تغییر در مصوبه قبلی، مجددا ابلاغ شد و آن ایراداتی که کارشناسان و دفتر مقام معظم رهبری داشتند برطرف نشد.

عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس اظهار داشت: خیلی عجیب است که اینها هر جا می روند می گویند ما برای جذب سرمایه گذاری در میادین مشترک و میادینی که ضریب بازیافتش کم است نیاز به سرمایه گذاری داریم در یکسری نقطه ها همسایگان دارند نفت و گاز ما را می برند و باید سرمایه گذار بیاوریم. مقام معظم رهبری هم بر همین نکته تاکید کردند که سرمایه گذاری ها باید در میادین کشف نشده، میادین با ضریب بازیافت زیر ۲۰ درصد و میادین در شمال و شرق کشور  و در میادین مشترک انجام شود. اینها عمل نمی کنند، حاضر نیستند یک بند بنویسند که سرمایه گذاری فقط در این چهار محور صورت می گیرد و مقاومت می کنند.

وی ابراز تاسف کرد:متاسفانه شان مجلس را در سطح یک اداره ای برای کمک به وزارت نفت آن هم در راستای یک مسیر غلط پایین آوردند. انتظار این بود که مجلس پای مصالح کشور محکم بایستد و اجازه ندهد این خطای بزرگ و این الگوی جدید برای میادینی که سرمایه گذاری داخلی برایش وجود دارد اعمال شود این الگوی جدید نفتی قرار است برای سال های طولانی اقتصاد و سیاست کشور را تحت تاثیر قرار دهد.

دهقان تاکید کرد:اگر مر قانون اساسی اجرا شود تصویب این قراردادها در صلاحیت هیات وزیران نیست تایید الگوهای قراردادهای نفتی شان قانون گذاری دارد و باید در مجلس تصویب شود. آنچه در ماده ۷ تصویب شده حتما ایراد و اشکال داشته است شاید در زمان تصویب این بند نمایندگان مجلس و شورای نگهبان دقت نداشتند که این بند چقدر مهم است. ما معتقدیم قانون باید حتما اصلاح شده و الگوی جدید قراردادهای نفتی در مجلس به تصویب برسد.

وی با بیان اینکه ما روز یکشنبه( ۳۱ مرداد) بنا داشتیم که طرح دو فوریتی اصلاح قانون را در دستور کار صحن علنی قرار دهیم گفت: با برگزاری جلسه غیرعلنی عملا به این طرح ضربه زدند.

دهقان تصریح کرد: ما تلاش زیادی کردیم تا پیام خودمان را به گوش نمایندگان برسانیم اما برخی دوستان ما سیاسی فکر می کنند و همه حرف های وزیر نفت را قبول دارند. برخی دوستان نیز کارهای زیادی سرشان ریخته و وقت ندارند ببیند چه مشکلی برای کشور ایجاد شده است.

نقشه بر آب شده رونمایی از الگوی جدید قرار داد های نفتی در انگلیس 

عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس ادامه داد: بالاخره آنچه که نگران کننده است این است که یکسری کارشناسانی که تعلق خاطری به کشور ندارند و بیش از آنکه در کشور ما تعلق خاطر داشته باشند، به خارج تعلق خاطر دارند اینها بیایند یکسری الگوها طراحی کنند و دنبال این باشند که در انگلیس و لندن این الگو را رونمایی کنند.

دهقان گفت: آنها بنا نداشتند این موضوع را فاش کنند، اما یکسری از افراد حق طلبی که در کشور این موضوع را رصد می کنند، به ویژه نیروهای اطلاعاتی و افراد نظارتی کشور اجازه ندادند این الگوی نفتی در انگلیس رونمایی شود.

این حقوقدان مجلس شورای اسلامی افزود: وزارت نفت اصرار دارد همان الگویی که توسط برخی کارشناسان خارجی و برخی کارشناسان داخلی که تعلق خاطرشان به خارج کم نیست و وابستگانشان در خارج زندگی می کنند تنظیم شده است را به کشور تحمیل کند در صورت اجرای این قرار دادها طی سال های متمادی از این الگوها صدها قرارداد بیرون می آید که منافع بیگانگان را بیش از منافع ما تامین می کند.

وی اضافه کرد:تا این انتقادات مطرح می شود یک عده که می خواهند حرف سیاسی بزنند حرف بسیار سخیفی می زنند که شما با سرمایه گذاری مخالفید. کدام آدم عاقلی با سرمایه گذاری مخالف است؟ ما به سرمایه گذاری داخلی و خارجی اعتقاد داریم برخی دیگر به سرمایه‌گذاری داخلی اعتقاد ندارند و فقط به سرمایه گذاری خارجی اعتقاد دارند.

دهقان تاکید کرد: وقتی می خواهید ثروت کشور را در اختیار بیگانگان قرار دهید، سرمایه گذاری را در جایی قرار دهید که هم به نفع ما باشد هم بیگانه. باید منافع کشور ملاک قرار گیرد هر جا اختلاف داشتیم بالاخره این کشور رهبری دارد و باید به آن پایبند باشیم.

این حقوق دان مجلس ابراز تاسف کرد: مقاومت هایی که در مقابل نظر دلسوزان و مسئولان بلندپایه کشور صورت گرفته، نظر کارشناسان نفتی لحاظ نشده است و خطری برای تعطیل شدن آینده شرکت نفت و به حاشیه رفتن متخصصان داخلی دارد کشور را تهدید می کند.

لاریجانی و زنگنه به تعهدات خود در جلسه غیر علنی عمل نکردند

عضو کمیسیون حقوقی و قضائی مجلس گفت: ما از این خبری که بعد از جلسه غیرعلنی پخش شد که هیات وزیران تصویب کردند، ناراحتیم اگر دروغ است باید دولت تکذیب کند. اگر راست است آن تعهداتی که آقای لاریجانی و وزیر نفت در جلسه غیرعلنی دادند، به آن عمل نکردند.

دهقان باتشریح انگیزه برخی مدیران برای انعقاد چنین قرار داد هایی گفت:یک احتمال این است که اینها می خواهند یک قراردادی را سریع ببندند  زیرا از قبل قول و قرار هایشان را با شرکت هایی که پیش از این ده ها میلیارد تومان به مقامات ایرانی رشوه دادند، گذاشته اند و نظام و کشور را در عمل انجام شده قرار دهند که کسی نتواند آن را بر هم بزند.

وی افزود: مثل قرارداد کرسنت که حتی یک ریال به دست ما نیامد و بیش از ۱۴ میلیارد دلار تا الان محکوم شدیم و ۶ میلیارد دلار دیگر نیز در شرف محکوم شدن قرار داریم.

دهقان انگیزه دیگر برخی مسئولان کشور در خصوص پافشاری بر این قرار داد ها راتبلیغات سیاسی خواند و گفت: دولت با انعقاد این قراردادهای می خواهد بگوید  مشکلات ایران با دنیا حل شده است و قرارداد بستیم.

خطر دلالی باشگاه نفت بین حکومت و شرکت های خارجی

وی در تشریح انگیزه مهم برخی مسئولان از انعقاد این قرار داد ها گفت:طبق این قراردادها، باید شرکت های داخلی و خارجی با مشارکت هم پروژه های نفتی را انجام دهند. اینها شرکت های داخلی را با مدیریت خودشان تحت عنوان باشگاهی ایجاد کردند این باشگاه هم پیمان شرکت های خارجی و زیرمجموعه شرکت های خارجی خواهند شد و به عنوان دلال و رابطی بین شرکت های بزرگ خارجی با حکومت ایران انجام نقش خواهد کرد.

این حقوقدان مجلس هشدار داد: در این صورت چند قرارداد که ببندند برای سال های متمادی در کشور حاکم هستند. هر دولتی که بیاید چون اینها رابط بین شرکت‌های خارجی و حکومت هستند و در اصل در میدان های نفتی ما تسلط دارند، بر دولت ها سلطه پیدا خواهند کرد. این کار، کار صلاحی برای کشور نیست.

دهقان ادامه داد: ممکن است برخی انگیزه های شخصی در خصوص سلطه و اثرگذاریشان بر کشور و زیر سوال بردن استقلال کشور داشته باشند.

وی گفت: هیچکس مخالف سرمایه گذاری نیست. رهبر انقلاب می گویند سرمایه گذاری را به چهار محوری که بیشتر احتیاج داریم ببریم اما اینها این کار را انجام نمی دهند.

دهقان در پایان اظهار داشت:چرا نزدیک به یکسال در برابر نظرات کارشناسی و مدتی هم در برابر نظرات مقامات ارشد نظام مقاومت می کنند؟

منبع: مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 22
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 18
  • علیرضا ۰۹:۲۹ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۶
    0 0
    سلام،مثل روز روشن است که دلایلی پشت قضیه وجود دارد که باعث پا فشاری وزارت نفت میشود و منافع کشور و ملت را در نظر نمیگیرند.زیرا هر کسی با هر اندازه سواد و دانش،وقتی پای صحبت های موافقان و مخالفان این قراردادها مینشینیم خیلی واضح و شفاف متوجه میشیم که این قراردادها همه آنچه بعد از انقلاب بدست آوردیم را براحتی از دست میدهیم.یعنی سرمایه مملکت را با التماس و کلی امتیاز بدهیم به غربی ها و خودمان هم بشویم کارگر آنها دقیقاً مثل قبل از انقلاب.من خیلی تعجب میکنم که این دولت و سران مملکت چرا مطالب و تذکرات رهبری را گوش نمیکنند.بهرحال چه این قراردادها اجرایی بشود یا نشود هر آنچه که پشت این قضیه وجود دارد بعد از چند ماه یا چند سال دیگر افشاء خواهد شد.از همه مهمتر اینکه اون دنیا چطور میخواهند پاسخگوی ملت باشند.
  • علی ۱۰:۰۸ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۶
    0 0
    آدم اول دلش برای حضرت آقا خون و بعد ملت. معلوم نیست آقایان چه باجی به خارج دادن که هی قوانین ننگین امضا می کنند. سال ها بعد در کتاب های تاریج خوانده می شود که این قردادها از قرداد ها ننگین امثال ترکمنچای و ... ننگین تر بود.
  • ۱۰:۱۷ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۶
    0 0
    8 سال دولت دست اصول گراها بود هیچ کاری که نکردند هیچ ،منابع مشترک را هم به باد دادند بعد از برجام دولت توانسته استخراج نفت را به 2.5 میلیون بشکه برساند در حالی که عراق بالای 3 میلیون بشکه تولید می کند آنهم از منابع مشترک قطر به لطف دولت اصولگراها برداشتش از حوزه مشترک دو برابر است چرا مخالفت می کنید معلوم است چون نمی توانید منابع کشور را هدر بدهید
  • ۱۱:۵۶ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۶
    0 0
    اینا میدونن این دولتشون چهار ساله ست به هر نحوی شده میخوان این قراردادها رو ببندند
  • سبحان شاهمرادی اصولگرا ۱۱:۵۸ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۶
    0 0
    اصلاحطلبان ثابت کردند که قاجاری های خوبی هستند
  • ۱۲:۴۲ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۶
    0 0
    خدا به دادمون برسه . دستمون ازشون کوتاهه.آقا فرمودند در این موارد برید سالن اجاره کنید همایش برگزار کنید صداتون رو به مردم برسونید.دانشجویان چرا ساکتند. کجایند عمارها؟
  • ۱۲:۴۲ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۶
    0 0
    عزیزم آن دولتی که دهسال توتال و شل را بر ایران مسلط کرد تا آن عزیزان چشم آبی بروند با قطر زد و بند کنند و از هر پیشرفتی جلوگیری کنند دولت نحس نجس خاتمی لعنه الله بود. همه پیشرفتهایی هم که در نفت اتفاق افتاد مربوط به سال 78 به بعد از که چشم آبی ها ایران را ترک کردند. ضمنا دولت شما دروغ گو است. همه کشورها حاضرند نفت را مفت بگیرند. آمریکایی ها خود معترف بودند که رژیم تحریمها دیگر قابل ادامه نیست. ایران فروش نفت را با دور زدن از ششصدهزار بشکه به یک میلیون بشکه رساند تا ناگهان دولت جدید آمد و این روند را متوقف کرد. تازه دولت سابق آن نفت یک میلیون بشکه را با صد دلار می فروخت! ضمنا این پول به هر روش به خود ایران می رسید. حالا فروش نفت دومیلیون بشکه شده. قیمت نفت شده چهل دلار. تازه پولش هم به ایران بر نمی گردد چون مسیر انتقال دلار مسدود است و راههای دور زدن تحریمها را هم خود دولت ایران رها کرده است. پس ایران ناچار است با این پولها فقط کالا وارد کند! حالا چه قدر رو می خواهد بیاید این آقا دقیقا وارونه حرف بزند! هر چند باید گفت این تحریمها فرصتی بود برای نجات کشور ایران از این بلای خانمانسوز وابستگی به نفت که از دست رفت. اگر دهسال این تحریمها ادامه می یافت ایران کاملا از شر نفت آسوده می شد. البته سختی داشت اما در عوض تا ابد راحت بودیم. الان کشوری هست به نام کره شمالی که نفت ندارد و زیر شدیدترین تحریمها قرار دارد اما نه معتاد دارد و نه بیکار و نه بی خانمان و نه سقط جنین و نه خودکشی و... . فایده تحریمهایش شده اینکه مردمش سالمترین رژیم غذایی دنیا را دارند و خبری از چاقی و ام اس در آن کشور نیست. اما قرار نیست مردم دنیا این حقایق را بدانند. مردم کشور جهان سومی مثل ایران باید عجالتا فقط نفت بفروشند و کالا وارد کنند!! شما هم در مورد مسائل مهمی با والده باید مشورت کنید.
  • ۱۳:۰۵ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۶
    0 0
    هی یارو یک ساعته داریم صغری کبری میچینیم و میگیم که این موضوع به منافع ملی وامنیت کشور مربوط میشه نه منافع حزبی و باشگاهی.اون وقت شما داری حرف از دولت اصولگراها میزنی.حتی اگه اصولگراها هم میخواستن چنین قراردادهایی ببندند شک نکن رهبری مخالفت میکردند و همینگونه با دلسوزی و درایت راهنمایی میکردند.شما که شعور نداری بفهمی افزایش تولید نفت بی فایدست و شعار افزایش تولید قبل و بعد از برگام دردی رو در دراز مدت دوا نمیکنه اظهارنظر نکن.حتی یه مشت سعودی سوسمارخور بادیه نشین هم از این دولت با غیرت تر بود که چن سال پیش خارجی ها رو با تحقیر از میادینشون انداختن بیرون.راستی اینم بدون که حتی سعودی ها هم فهمیدن که تکیه به نفت اشتباهه و الان میخوان ارامکو یعنی بزرگترین شرکت نفتی جهان رو بفروشن. التماس تفکر ناشناس
  • ۱۳:۰۶ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۶
    0 0
    اشتباهی منفی دادم.کاملا حرفت درسته.
  • عین میم ۱۳:۱۰ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۶
    0 0
    واقعا باید با پدیده ای به نام لاریجانی در مجلس به طور دقیق و فنی مواجه شد. این فرد عامل اصلی تصویب شدن 20 دقیقه ای برجام و ایجاد خلل و فرج های فراروان در آن بود و الان ...
  • مجید ۱۳:۱۵ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۶
    0 0
    الان بعد از سه سال از اومدن این دولت برداشتمون از میادین نفتی مشترک تقریبا صفره.تو این سه سال هیچ برنامه ای برای افزایش برداشت یا حتی طرحی برای افزایش برداشت از میادین نفتی مشترک ارائه نشده.شاید برداشت نفت افزایش داشته ولی از کدوم میادین؟از میادین مشترک در شمال و شمالغرب و میادین مشترک در جنوب کشور یا میادینی که داخل خاک کشور قرار داره؟ایران 15 میدان نفتی با کشورهای عرب همسایه داره کدومشون الان 100درصد فعال هستن؟این قرارداد اصلا صحبتی از برداشت از این میادین نداره.11 ایراد حل نشده تو این قرارداد وجود داره که به گفته مسئولین هنوز حل نشد اگه واقعا 11مورد حل نشده وجود داره خب مسئولین وزارت نفت بیان دقیق و بدون سیاسی بازی با مدرک وسند جواب بدن.
  • ۱۳:۱۷ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۶
    0 0
    از قراین اینطور بر می اید که دولت در نظر دارد با این قرارداد نفتی جوری به فرانسه (توتال) باج بدهد (بخورانند) که آنها برای عدم برگشت تحریمهای برجام توسط آمریکا در مقابل امریکا بایستد ولی اشتباه استراتژیک مرتکب می شوند برای پوشاندن یک اشتباه به یک اشتباه بزرگتر پناه می برند ولی نمی دانند که آنها در مقابل هم نمی ایستند کمی از هم دلخور می شوند ولی مقابل هم نمی ایستند دولت مرتکب اشتباه وحشتناکی می شود
  • ناشناس ۱۴:۱۴ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۶
    0 0
    در دولت قبل فازهای مختلف پارس جنوبی با استفاده از توان متخصصان داخلی به پیشرفت 90 درصدی رسید .
  • ناشناس ۱۴:۱۵ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۶
    0 0
    قراردادهای جدید نفتی شبه کرسنت و مغایر اصل 44 و منافع ملی است و باید لغو بشوند.
  • مهرداد ۱۴:۱۶ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۶
    0 0
    برجام باعث کاهش قیمت نفت شد و در عرض 2 سال کشور 50 میلیارد دلار از این بابت متضرر شد.
  • جواد ۱۵:۱۵ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۶
    0 0
    حرف حق جواب نداره
  • جواد ۱۵:۱۶ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۶
    0 0
    نميدون چرا لاريجاني يكدفعه از اين رو به ان رو شد
  • ۱۸:۱۲ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۶
    0 0
    از ماست که برماست وقتی در رای دادن دقت نمی کنیم باید دودشو بخوریم.
  • محمد ۱۹:۵۹ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۶
    0 0
    فاتحه بخوانم به اون هوشت!
  • ۲۰:۲۳ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۶
    0 0
    اگر یک سال دیرتر از میادین نفتی برداشت کنیم ولی مالکیت و مقدار تولید دست خودمان باشد می توانیم قیمت نفت را افزایش دهیم و این را بدانبد سود 4 بشکه نفت 40 دلاری برابر یک بشکه نفت 100 دلاری است حالا یازهم مانند بی سواد ها فقط می گویید برای یک بشکه تولید نفت بیشتر به هر قیمتی اختیار میادین را به انگلیس بسپاریم ؟ اگر بگویید بله دیگر ملت با شما حرفی ندارند ؟؟؟؟؟؟؟؟
  • Roohollah Zohrevand ۲۱:۳۱ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۶
    0 0
    من تکنوکرات هستم، پس هستم!!!!!
  • ۲۲:۴۷ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۶
    0 0
    کاملا حرفت درسته

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس