نشریه تخصصی امور نظامی انگلیس نوشت: در حالی‌که آمریکا به سوی آسیا چرخش کرده شاهد فعالیت بیشتری از سوی کشورهای غرب آسیا هستیم که بودجه دفاعی آن‌ها در چشم انداز 5 ساله افزایش می‌یابد.

به گزارش مشرق، نشریه تخصصی «جینز دیفنس» ویژه امور نظامی در گزارشی از افزایش بودجه نظامی  کشورهای حاشیه خلیج فارس چون عربستان سعودی، امارات متحده عربی و قطر خبر داد.

بر اساس این گزارش، پیش‌بینی می‌شود که هزینه‌های امور دفاعی غرب آسیا تا  قبل از خاتمه سال 2020 به 180 میلیارد دلار برسد. این در حالی است که این رقم در سال 2014 برابر با 160 میلیارد دلار بود که البته در سال گذشته به خاطر مشکلات مالی اعراب بابت افت بهای نفت، این رقم نیز کاهش یافت.

«کرگ کفری» تحلیلگر جینز دیفنس گفت: «در حالی که آمریکا به سوی آسیا چرخش کرده و با لغو تحریم‌های ایران، شاهد فعالیت بیشتری از سوی کشورهای غرب آسیا هستیم و احتمالا بودجه دفاعی آن‌ها در چشم انداز 5 ساله افزایش می‌یابد.»

جینز دیفنس نوشته است: عربستان سعودی بزرگترین صادر کننده نفت خام، نیز بودجه نظامی‌اش از 48 میلیارد دلار در سال  گذشته به 52 میلیارد دلار در سال 2019 خواهد رسید. بودجه نظامی این کشور یکی از بزرگترین‌ها در جهان می‌باشد.

کفنی درباره جاه طلبی‌های نظامی عربستان گفت: «انتظار می رود که هزینه نظامی عربستان سعودی تا خاتمه دهه جاری بیش از فرانسه و روسیه شود.»

 در انتهای این مطلب آمده است: «انتظار  می‌رود امارات متحده عربی بودجه نظامی خود را تا  قبل  از خاتمه سال 2020 به بیش از 20 میلیارد دلار برساند و قطر نیز به طور محتمل  تا همان زمان این رقم را به 5.5 میلیارد دلار  خواهد رسانید. این در حالی است که انتظار می‌رود بودجه نظامی در عراق، یمن، عمان و بحرین در 5 سال بعد کاهش یابند.

موسسه تحقیقات صلح بین‌المللی استکهلم (SIPRI) نیز چندی قبل در گزارشی  اعلام کرد که هزینه‌های نظامی جهان  یک درصد افزایش داشته است.

به نوشته وبگاه شبکه خبری «دویچه وله» در گزارش موسسه تحقیقات صلح بین‌المللی استکهلم آمده است که در سال 2015 یک هزار و 676 میلیارد صرف هزینه‌های نظامی در سراسر جهان شده است

بن بر این گزارش درگیری میان روسیه و اوکراین در شرق اروپا نه تنها هزینه‌های نظامی در این دو کشور را بالا برده، بلکه موجب افزایش بودجه نظامی کشورهای دیگر این منطقه مانند لهستان و سه جمهوری لیتوانی، استونی و لتونی در کرانه دریای بالتیک نیز شده است. این کشورها نگران تهدید نظامی روسیه هستند.

در غرب اروپا و آمریکای شمالی هزینه‌های نظامی در سال 2015 کاهش یافتند. در آمریکا سال گذشته دولت اوباما 596 میلیارد دلار برای اهداف نظامی هزینه کرده است. این میزان 4/ 2 درصد کمتر از سال 2014 است. با این حال آمریکا هم‌چنان بالاترین بودجه نظامی در جهان را دارد و یک سوم هزینه‌های نظامی کل جهان مربوط به این کشور است.

عربستان سعودی نیز در خاورمیانه در سال گذشته دو برابر آلمان هزینه نظامی داشته و پس از چین در جایگاه سوم قرار گرفته است. بودجه نظامی این کشور بالغ بر 87 میلیارد دلار بوده، در حالی که بودجه نظامی روسیه 4/ 66 میلیارد دلار و انگلیس 5/ 55 میلیارد دلار بوده است.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • محمد حسین ۱۲:۰۶ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۴
    0 0
    ما نیاز به بودجه 28 میلیارد دلاری داریم.چون هم میشه خرید معقول کرد و هم میشه شکم پرسنل رو سیرکرد.
  • محسن از اصفهان ۰۲:۰۸ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۶
    0 0
    آمریکا با بحران یک بازی دوسر ب د را انجام داد. از یک طرف برنامه ی هسته ای ایران را اگر نگوییم متوقف ساخت، در حالت خوش بینانه کند نمود. در بعد دیگر با ایجاد این ذهنیت که تحریم های ایران را لغو می کند، اعراب را وادار به خرید سلاح بیشتر کرد. در این میان تنها برنده بازی بحران اقتصاد آمریکا بوده و بازنده آن ملت های مسلمان منطقه هستند.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس