حضرت آیت الله خامنه‌ای، محوریت بخشیدن به مساجد را از جمله هنرهای بزرگ امام عظیم‌الشأن برشمردند و افزودند: مسجد «پایگاه انواع فعالیتهای اجتماعی» است و در تقویت فکری و ترغیب مردم به فعالیتهای گوناگون اجتماعی نقش اساسی دارد.

به گزارش مشرق، حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز (یکشنبه) در دیدار ائمه جماعات مساجد استان تهران، مساجد را پایگاه «اجتماع، مشورت، مقاومت، برنامه ریزی و حرکت اجتماعی و فرهنگی» خواندند و با اشاره به ضرورت تقویت ایمان دینی مردم به عنوان تکیه‌گاه اصلی انقلاب و نظام افزودند: برای تشخیص تکلیف در قبال مسائل جاری باید با نگاهی کلان و فرهنگی، روند کلی حرکت جامعه را تحلیل و جریان‌شناسی کرد.

رهبر انقلاب با یادآوری فلسفه تعیین روز جهانی مسجد افزودند: این روزِ اساساً انقلابی، با پافشاری و مطالبه جمهوری اسلامی و به علت آتش زدن مسجدالاقصی به دست صهیونیستها و با هدف مقابله امت اسلام با رژیم صهیونیستی، در سازمان کنفرانس اسلامی تصویب شد و باید با همین نگاه، آن را مورد توجه قرار داد.
 
مسجد هسته مقاومت فرهنگی و پایگاه فعالیت اجتماعی است 

حضرت آیت الله خامنه‌ای، تشکیل مسجد را از ابتکارات اسلام برای شکل دادن به اجتماعات و ارتباطات مردم بر محور «ذکر، نماز و توجه به خداوند» خواندند و افزودند: در تاریخ اسلام، مسجد مرکزی برای مشورت، همکاری و تصمیم‌گیری در مسائل مهم اجتماعی، سیاسی و نظامی بوده است.

رهبر انقلاب از همین زاویه بر اهمیت مسئله نماز تأکید و خاطرنشان کردند: نماز باید با کیفیت و توجه عمیق به خداوند متعال، و به‌دور از آفاتی همچون غفلت و ریا باشد و نقش ائمه جماعات در تبیین و ترویج عملی و زبانی مسئله نماز به عنوان حقیقتی جذاب و شوق‌انگیز بسیار مهم است.

ایشان، مسجد را پایگاهی برای همه کارهای نیک دانستند و گفتند: مسجد باید پایگاه «انسان‌سازی، عمران دل و دنیا، مقابله با دشمن، بصیرت‌افزایی و زمینه‌سازی برای ایجاد تمدن اسلامی» باشد، بنابراین وظیفه امام جماعت علاوه بر اقامه نماز، «اقامه حق و عدل، تبیین دین و ابلاغ احکام دینی» است.

حضرت آیت الله خامنه‌ای، امام جماعت را «محور مسجد» خواندند و افزودند: امامت مسجد شغلی مهم و اساسی است و نباید با نگاهی حاشیه‌ای به این مأموریت مهم، در حق مسجد کم گذاشت، بلکه باید با «حضور منظم و با طمأنینه، ادای با کیفیتِ نماز، گفت‌وگو با مردم و تشکیل حلقه‌های معرفتی و پاسخ به سؤالات جوانان»، حق مسجد را ادا کرد.

ایشان، محوریت بخشیدن به مساجد را از جمله هنرهای بزرگ امام عظیم‌الشأن از همان روزهای اول انقلاب اسلامی برشمردند و افزودند: مسجد «پایگاه انواع فعالیتهای اجتماعی» است و در تقویت فکری و ترغیب مردم به فعالیتهای گوناگون اجتماعی نقش اساسی دارد.

رهبر انقلاب مساجد را «هسته مقاومت» به‌ویژه مقاومت فرهنگی برشمردند و خاطرنشان کردند: اگر حصار و خاکریز فرهنگی نباشد، همه چیز از دست می رود.

ایشان، تلاش پیچیده و متنوع دشمنان برای نفوذ فرهنگی را گسترده تر از اوایل انقلاب دانستند و افزودند: آماج این حرکت مستمر و چند لایه، ایمان دینی مردم است، یعنی همان عاملی که عامل اصلی پیروزی انقلاب اسلامی و تشکیل جمهوری اسلامی بوده است.

حضرت آیت الله خامنه ای، انقلاب اسلامی را زلزله ای شدید در ارکان نظام سلطه خواندند و افزودند: به برکت «اسلام انقلابی» و «انقلاب اسلامی» هدف اصلی زورگویان جهانی یعنی فرمانروایی بر منطقه ناکام مانده و امریکا در منطقه غرب آسیا عملاً زمین‌گیر شده است.

رهبر انقلاب خاطرنشان کردند: اگر ایمان و پایبندی ملت به اسلام نبود، ایران نیز همچون دیگران زیر چتر امریکا و غیرامریکا می رفت و به همین علت است که آنها با ایمان مردم، خصومتی عمیق و پایان ناپذیر دارند.

ایشان، جوانان را در هدف گذاری های دشمنان برای نفوذ فرهنگی و تضعیف ایمان و اعتقادات مردم، یک هدف اصلی دانستند اما افزودند: با وجود همه طرحهای فریبنده، خیلِ عظیم جوانان مؤمن به عنوان یکی از معجزات بزرگ انقلاب، نسل جوان امروز را پیشتازتر از جوانان اول انقلاب قرار داده است.

حضرت آیت الله خامنه ای نقش مساجد را در افزایش مقاومت و تحکیم هنرمندانه حصار فرهنگی، مهم ارزیابی کردند و افزودند: مسجد پایگاه بزرگ بسیج و حرکت فرهنگی است.

ایشان، ائمه جماعات را به استفاده هر چه بیشتر از شیوه های صحیح کار در مساجد توصیه و به عنوان یک مثال خاطرنشان کردند: جلسات رو در رو با مردم، از دیگر شیوه های تبلیغاتی در رسانه های مختلف، مؤثرتر است.

رهبر انقلاب، در تبیین نکته ای مهم، «فرهنگ و بصیرت فرهنگی» را مبنای کار حقیقی سیاسی خواندند و تأکید کردند: سیاست در معنای واقعی، طرفداری از این یا آن شخص نیست بلکه به معنای برخورداری از نگاه کلان و توان تحلیل حرکت عمومی جامعه است.

رهبر انقلاب افزودند: در نگاه سیاسیِ حقیقی، باید با بررسی حرکت عمومی جامعه، پاسخ چند سؤال اساسی روشن شود: سبک زندگی جاری ما را به کدام سمت و سو می کشاند و آیا در حال حرکت به سمت عدالت اجتماعی، استقلال واقعی و شکل دهی تمدن اسلامی هستیم یا به سمت وابستگی به امریکا و تأثیرپذیری از بافته ها و یافته های غربی حرکت می کنیم؟

ایشان افزودند: البته در خلال این نگاه کلان و جریان شناسی واقعی، تکلیف مسائل جاری و موضع‌گیری انسان در قبال اشخاص، احزاب و گروهها نیز مشخص می شود.

حضرت آیت الله خامنه ای در ذکر مثالی در تبیین اهمیت داشتن نگاه و تحلیل کلان گفتند: در اوایل فتنه به یکی از سران فتنه گفتم شما در ظاهر با نظام هستید و به گفته خودتان در حال اعتراض انتخاباتی هستید اما بدانید که مدیریت این جریان به دست بیگانگان می افتد و آنها با استفاده از کار شما، اصل نظام را هدف می گیرند.

رهبر انقلاب افزودند: آنها -البته اگر با نگاه خوشبینانه به ماجرا بنگریم- حرف اینجانب را نفهمیدند و وارد شدند و همه دیدند که چگونه انتخابات، بهانه ای برای حمله و نفی اصل نظام شد.

ایشان خاطرنشان کردند: برخی می گویند یک حرفی آن موقع زده شده، بگذریم؛ اما باید توجه داشت که اگر در طرفداری از کسی حرفی زده می شود که مخالف سخنان و مواضع اوست، آن شخص باید اعلام مخالفت کند وگرنه به حساب او گذاشته می شود.

رهبر انقلاب اسلامی سخنان خود را در جمع ائمه جماعات استان تهران با بیان چند نکته دیگر ادامه دادند.

«اقامه نماز جماعت در هر سه وقت نماز» و «باز بودن مساجد برای مراجعه مردم و خواندن نماز در طول روز» از جمله این نکات بود.

ایشان با انتقاد از دیدگاهی که پیشنمازی مساجد را فقط در خواندن نماز خلاصه می کند، افزودند: این نگاه جفاآمیز در واقع همان نگاه سکولار است که دین را در عمل شخصی منحصر می کند و از ورود به مسائل اجتماعی- سیاسی باز می دارد.

حضرت آیت الله خامنه ای در همین زمینه خاطرنشان کردند: «اسلام سکولار و محصور در عبادات چه فردی و چه دسته‌جمعی» حتی اگر طرفداران فراوانی داشته باشد، مورد خصومت سلطه‌گران نیست، آنچه زورگویان جهانی با آن دشمنی دارند، «اسلام مقتدر» است که نظام سیاسی- اجتماعی تشکیل می دهد و ملتها را به سمت سعادت حقیقی دنیا و آخرت هدایت می کند.

«توجه خاص به جوانان و قائل بودن جایگاهی خاص برای نسل جوان» نکته دیگری بود که رهبر انقلاب به ائمه جماعات توصیه کردند.

ایشان افزودند: دل جوانان را با ایجاد جاذبه صحیح یعنی «سخن و اقدام آمیخته با معنویت و عرفان واقعی» جذب مساجد کنید تا کشور و جامعه از برکات فراوان حضور نسل جوان در مساجد بهره مند شود.

حضرت آیت الله خامنه ای همچنین تدوین سرگذشت مساجد را در قالبهای گوناگون نظیر کتاب، عکس و یا نماهنگ، برای آگاهی جوانان امروز و فردا مهم خواندند.

رهبر انقلاب در پایان سخنان‌شان تأکید کردند: با وجود همه دشمنی‌های گسترده، آشکار، پنهان و پیچیده قدرتهای ظالم و زورگو، کلمه طیبه جمهوری اسلامی روز به روز در حال استحکام و اقتدار بیشتر است و به برکت ایمان و اتحاد مردم این توطئه‌ها همچنان بی‌نتیجه خواهد ماند.

پیش از سخنان رهبر انقلاب اسلامی، حجت‌الاسلام والمسلمین حاج علی اکبری رییس مرکز رسیدگی به امور مساجد در گزارشی با گرامی‌داشت روز جهانی مسجد، گفت: مسجد زمینه‌ساز ارتقای بصیرت مردم ومرکز تربیت مجاهدان و مومنانی در تراز انقلاب اسلامی است.

آقای حاج علی اکبری با بیان اینکه بیش از ۹۷ درصد شهدای کشور از پرورش‌یافتگان مساجد هستند، خاطرنشان کرد: «تعیین چشم‌انداز»، «فرهنگ سازی»، «همکاری ائمه جماعات»، «تشکیل جبهه مشترک و متحد برای گفتمان سازی»، «استفاده از ظرفیت نخبگان و جوانان»، «اداره مسجد با مشارکت مردم» و «استفاده از ظرفیت مسجد برای ساخت جامعه مؤمن»، از مهمترین اهداف و برنامه‌های مساجد است.

منبع: دفتر مقام معظم رهبری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 27
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 8
  • ۱۴:۳۶ - ۱۳۹۵/۰۵/۳۱
    0 0
    محوریت بخشیدن به مساجد را از جمله هنرهای بزرگ امام عظیم‌الشأن از همان روزهای اول انقلاب اسلامی بود
  • مهرام ۱۴:۳۷ - ۱۳۹۵/۰۵/۳۱
    0 0
    به نظر من نسل جوان امروز برتر از جوانان اول انقلاب است اگر بگذارند
  • شهید زنده ۱۴:۳۸ - ۱۳۹۵/۰۵/۳۱
    0 0
    خیلی ضعیف هستند مساجد. مخصوصا در تهران. هیچ کتاب، عکس و یا نماهنگ، برای آگاهی جوانان امروز وجود ندارد. پیش نمازها فقط حرف میزنن
  • سید ۱۴:۳۹ - ۱۳۹۵/۰۵/۳۱
    0 0
    مشکل مساجد اغلب هیئت امنای آن هستند. آنجا را ملک پدری خود میدانند و اجازه کوچکترین کاری را نمیدهند
  • لیمونات ۱۴:۴۹ - ۱۳۹۵/۰۵/۳۱
    0 0
    برای مشرق متاسفم که تمام سخنان رهبری را منتشر نمیکنه. چرا گزینشی کار میکنید. شما باید همه متن را قرار بدهید
  • ۱۴:۵۷ - ۱۳۹۵/۰۵/۳۱
    0 0
    سلام آقا
  • یک ایرانی ۱۵:۱۲ - ۱۳۹۵/۰۵/۳۱
    0 0
    خود من رو مسجد نجات داد البته اون مساجد نه این مساجد. اون مساجد به فقرا کمک میکردند و به درد ملت میخوردند و کارهای عام المنفعه انجام مدادن
  • یاد یاران ۱۵:۱۳ - ۱۳۹۵/۰۵/۳۱
    0 0
    کجاست آن مسجدی که صندوق خیریه و قرض الحسنه داشت و گوشت و نان به درب خانه فقرا میفرستاد
  • ۱۵:۲۵ - ۱۳۹۵/۰۵/۳۱
    0 0
    متاسفانه از یه زمانی با ساخت و گسترش فرهنگسراها کارکرد و جایگاه مساجد ضعیف شد
  • ۱۵:۲۶ - ۱۳۹۵/۰۵/۳۱
    0 0
    مساجد به دلیل برخی ایرادات ساختاری ر رقابت و سازگاری با دنیای جدید عقب افتادن
  • ۱۵:۲۸ - ۱۳۹۵/۰۵/۳۱
    0 0
    متاسفانه ستاد مساجد محکم عمل نمی کنه یه روحانی امام مسجد ماست که دو تابعیتیه هست و افکار و انیشه های التقاطی و بعضا ضد رهبری داره و منافقانه داره مسجدو اداره می کنه اما چون تو ستاد پارتی داره عزلش نمی کنن و داره ضربه به فرهنگ جوونا میزنه
  • ۱۵:۲۸ - ۱۳۹۵/۰۵/۳۱
    0 0
    مساجد درست نمیشن تا روحانیت روشو عوض کنه روشها امروزی نیست
  • ۱۵:۳۰ - ۱۳۹۵/۰۵/۳۱
    0 0
    توی زرین نعل نزدیک میدون شهدا یه مسجد هست که روحانی اون رفته بازاری ها رو جمع کرده باهاشون حرف زده از مشکلاتشون شنیده و کمکشون کرده حل بشه و فقط ازشون خواسته موقع نماز مغازه هاشونو ببندن بیان نماز اونام اومدن الان سوزن بندازی موقع نماز پایین نمیاد بس که مردم و جوونا توی اون مسجد هستن تازه خونه بغلی رو هم خریدن تا ضمیمه مسجد کنن چند تا اخوند مث این بابا داریم که مردم و جوونا رو برادرانه تحویل بگیره نه فقط با ایشالا ماشالله
  • ۱۵:۳۱ - ۱۳۹۵/۰۵/۳۱
    0 0
    اینکه امام گفت مساجد سنگر است اشاره ظریف و دقیقی کرده ما این پایگاهو از دست بدیم فاتحمون خونده اس
  • ۱۵:۳۲ - ۱۳۹۵/۰۵/۳۱
    0 0
    یکی از مشکلات مساجد رقابت اوقاف از طریق بقاع امام زاده ها با اونهاست شنیدم برخی جاها اوقاف پول درامدی مساجد رو به دلیل وقف می گیره و اون مساجد دستشون تنگ مونه و کاری نمی تونن از پیش ببرن
  • ۱۵:۳۳ - ۱۳۹۵/۰۵/۳۱
    0 0
    چرا دولت حقوق کارمندی به خادم مسجد نمیده؟ خب بنده خدا حق داره به پول مسجد تکیه نکنه و درو ببنده بره دنبال کار
  • ۱۵:۳۴ - ۱۳۹۵/۰۵/۳۱
    0 0
    خیلی از این کلاسهایی که فرهنگسراها میذارن رو میشه در مساجد برگزار کرد فقط با پول مفت بیت المال فرهنگسراهی مختلف ساختن و مساجدو گوشه رینگ انداختن اخه برای قران هم فرهنگسرا میسازن وقتی این همه مسجد هست؟ خب یه مسجد بزرگ و غیر مجلل می ساختید برای این کار
  • ۱۵:۳۵ - ۱۳۹۵/۰۵/۳۱
    0 0
    مساجد در جمهوری اسلامی هم غریبد
  • ۱۵:۳۵ - ۱۳۹۵/۰۵/۳۱
    0 0
    عدم شناخت روحانیت معظم از مشکلات جوانان و مسائلی که با اون دست به گریبان هستن باعث شده جوونا به جاهای دیگه پناه ببرن
  • ۱۵:۳۷ - ۱۳۹۵/۰۵/۳۱
    0 0
    آفرین ایرانی
  • ۱۵:۳۸ - ۱۳۹۵/۰۵/۳۱
    0 0
    کجاست؟ بگو ما هم برویم
  • ۱۵:۳۸ - ۱۳۹۵/۰۵/۳۱
    0 0
    ممنون از رهبر دلسوز و حامی قرآن. خدا عمرت بدهد
  • ۱۵:۳۸ - ۱۳۹۵/۰۵/۳۱
    0 0
    زنده باد حضرت اقا کاش همه روحانی ها مث شما هوشمندانه به مسائل نگاه می کردن
  • ۱۸:۲۱ - ۱۳۹۵/۰۵/۳۱
    0 0
    حوزه های ما اگه روحانی تراز جهاد فرهنگی تربیت کنن اونوقت میشه از پتانسیل مساجد بیشترین بهره ها رو برد...
  • ۱۹:۴۸ - ۱۳۹۵/۰۵/۳۱
    0 0
    به راستی مساجد پایگاه مقاومت در برابر استعمار و اسلام ستیزیست .
  • Unknown ۲۲:۱۳ - ۱۳۹۵/۰۵/۳۱
    0 0
    ببخشید که با این لحن میگم ولی تا زمانی که یکسری بشینن تو مساجد و با چهارتا پیر مرد و زن دین تبلیغ کنند فرهنگمون رو به زوال بیشتری خواهد رفت و جوانان از مسجد فرار میکنند. در جهان امروز که برپایه علم گرایی تمام مباحث مطرح میشود تازه مساجد ما میان درباره فلان جنگ در فلان تاریخ اسلام صحبت میکنند که قدرت برخورد با تهاجم فرهنگی غرب را ندارد. تو کلی سایت و شبکه اجتماعی فعالیت کردم و مباحث بروز و جنجالی مطرح میکردم اتفاقا مذهبیون و حزب الهی ها اولین کسانی بودند که با من برخورد میکردند. یعنی آیه قرآن میزاشتم عده ای بهشون برمیخورد و میگفتند چرا از خودت تفسیر قرار میدهی و قرآن برای خودت معنی میکنی؟ اینقدر دلایلم محکم و قاطع است که در مناظره با خوده غربی هاهم اونارو متقاعد میکنم که حق و باطل چه تعاریفی دارند. یک نکته ای که میخوام بهتون هشدار جدی بدهم درباره نوع نگرش ما نسبت به قرآن و اسلام است. هالیوود درک صحیح از منجی و علوم ماوراطبیعه پیدا کرده است و یهودیان در درجه ی بسیار بالاتری نسبت بما قرار گرفته اند چون باسم صنعت سینما و فیلم علمی تخیلی درباره همه چی صحبت میکنند. مبحث پیغمبران الهی . منجی الهی . زنده شدن مردگان . دجال . جن . علوم فضایی و شیاطین در هالیوود از جایگاه فوق العاده و ویژه ای برخوردار است و با ایجاد هیجان کاذب توانسته اند واقعیت را به شکل هنرمندانه و زیبایی برعکس جلوه دهند. چطور ما ادعای قرآنی بودن و امام زمانی بودن داریم ولی یک نفر تو این مملکت پا نمیشه بعنوان مثال بحث جن و سوره های مرتبط به اون بررسی کنند و متاسفانه حرف هایی که گفته میشود اغلب به طنز و مسخره بازی ختم میشود. متاسفانه در بسیاری از فیلم های سینمایی خودمون اتفاقا مسیر هالیوود برای تبلیغ جن پرستی رو پیش گرفته اند و میان با طنز فیلمی باسم دراکولا میسازند. ما زمانی که اینقدر ضد صهیونیزم ادعا داریم که برخورد میکنیم چرا کسی نیست که مثلا از خانواده های دورگه مثل ماروونجین صحبت کند و تنها بحثو در حد علامت های فراماسونری به جوانان آموزش میدهیم و بعد از مدتی به کل فراموش میشود. اما همین موضوع دورگه ها میاد در غرب و توسط افرادی که من با بعضی نظریاتشون موافق نیستم بعنوان مثال دیوید آیک بطور کامل شفاف سازی میشود. اینکه بگیم امریکا شیطان بزرگ است و تنها به مرگ بر امریکا اکتفا کنیم خب نتیجه مطلوب نگرفتیم. الان من از شما میپرسم مگر ما همگی از نسل آدم و حوا نیستیم؟ پس چطور امکان دارد گروه خونی های مختلف با چهره و قدرت بدنی های مختلف بوجود بیاید؟ این سوال در حدیثی از امام باقر(ع) جوابش است و به نوع پیدایش انسان و رابطش با دیگر مخلوقات اشاره میکند. یا به تمدن های دیگری که امام علی(ع) اشاره میکند. اما در جوامع اسلامی این مباحث تبدیل شده به داستان سرایی و مباحث تخیلی در حالی که تاکید قرآن اتفاقا به همون مسایلی است که هالیوود دایما دربارش فیلم میسازد.
  • ۰۸:۵۸ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۱
    0 0
    سلام آقا

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس