در این شرایط میادین میوه و ترهبار در تهران و برخی دیگر از شهرها جور این بیبرنامگیها را کشیدهاند و در شرایطی که شاهد افزایش قیمتها در سطح خردهفروشی هستیم این مراکز به دور از رفتارهای هیجانی عمل کردهاند.اما وجود این مراکز عرضه برای مصرفکنندگان خالی از مشکل نبوده و در کنار تأمین نیاز مردم، مسائلی را نیز به آنها تحمیل کرده است.
یکی از مشکلاتی این میادین عرضه میوه بیشتر از نیاز مصرفکنندگان و وجود ضایعات احتمالی در شکل عرضه اصطلاحاً "درهم" است که این شرایط نارضایتیهایی را برای مصرفکنندگان به همراه داد.سازمان میادین برای رفع این مشکل از مردادماه سال جاری طرحی را بهطور رسمی پیاده کرده و امیدوار به رفع این مشکل است.
امیر رجبی مدیر میوه ترهبار میدان جلال آل حمد دراینباره به تسنیم میگوید: این طرح به نفع مشتری ایجادشده و مسئله ای است که سالهای سال با آن مواجه بودهایم.
وی میافزاید: عرضه درهم میوه باعث میشود، مصرفکنندگان در مواردی محصول مورد نظر خود را بیشتر از نیاز خود خریداری کنند و در کنار خرید خود ضایعاتی را نیز به خانه برند.
رجبی با بیان اینکه در میادین میوه و ترهبار برای فروش میوه حداکثر 20 درصد سود در نظر گرفته میشود گفت: در مواردی که میوه بهصورت دستچین توسط مشتری به فروش میرسد حداکثر 10 درصد به نرخ نهایی محصولات اضافه میشود که در برخی محصولات و فصلها فروش بهصورت دستچین تفاوتی ندارد.
وی تصریح کرد: تعداد مشتریان غرفههای دستچین در میادین و بازارهای میوه و تره بار شهر تهران در نیمه اول مردادماه جاری بیش از 2 میلیون و 808 هزار نفر رسیده و از تعداد مشتریان عادی در همین مدت پیشگیرانه است.
رجبی گفت: برای اینکه غرفه داران از این طرح زیان نکنند، اجاره غرف در قرار دادهای جدید کاهش یافته است به طور مثال اجاره برخی غرف از 50 میلیون تومان به 10 میلیون تومان تغییر یافته است.
به گزارش تسنیم، طرح عرضه دست چین میوه و تره بار با وجود مزیتهای که برای مردم و غرفهداران دارد، از تعداد کارگران غرف میوه و تره بار کاسته و نگرانیهای برای اشتغال کارگران این صنف ایجاد کرده است .