کد خبر 61374
تاریخ انتشار: ۲۰ مرداد ۱۳۹۰ - ۱۳:۳۳

تمام شیرینی‌جاتی که به دندان‌ها می‌چسبند برای دندان مضرند؛ زیرا وقتی این مواد غذایی به دندان می‌چسبد اجازه نمی‌دهد بزاق در سطح آن جریان داشته باشد.

به گزارش گروه خواندنی های مشرق، دندان‌پزشک‌ها معتقدند بلای اصلی دندان‌ها زیاده‌روی در خوردن شیرینی‌جات است. در واقع باکتری‌هایی که معمولاً در دهان زندگی می‌کنند شیرینی را به اسید تبدیل می‌کنند. زمانی که بزاق اسیدی می‌شود، کلسیم مینای دندان را حل می‌کند و وقتی که این روند ادامه می‌یابد، ساختار دندان آسیب می‌بیند و حفره‌هایی در آن شکل می‌گیرد.


خوشبختانه در این میان بزاق دهان پا در میانی کرده و دندان‌ها را نجات می‌دهد. بزاق سرشار از کلسیم و فسفات است که اسیدها را خنثی می‌کند. به محض این که بزاق اسید را خنثی می‌کند مینای دندان دوباره کار جذب کلسیم را از سر می‌گیرد. این دو حالت هر روز برای دهان اتفاق می‌افتد. اما زمانی که حالت اسیدی شدن ادامه می‌یابد و یا به طور مرتب تکرار می‌شود، بزاق قدرتش را برای خنثی کردن اسیدها از دست می‌دهد. در این صورت ما بیشتر از آن کلسیمی که جذب کرده‌ایم را از دست می‌دهیم و به این ترتیب سر و کله‌ی پوسیدگی‌ها پیدا می‌شود.

 

بیشتر خوراکی ها و خوردنی ها در پوسید هشدن دندان نقش دارند اما بعضی از آنها بیشتر از دیگر مواد غذایی به دندان آسیب می زنند.

1-آب نبات‌های سفت
 

آب‌نبات‌های نعنایی، انواع پاستیل‌ها و در کل شیرینی‌جات سفتی که به مرور در دهان آب می‌شوند بزاق را اسیدی می‌کنند.به خاطر این که این نوع شیرینی‌جات را مدت زمان طولانی در گوشه‌ای از دهان‌مان جا می‌دهیم و همین امر باعث تولید اسید می‌شود. اگر این کار را به دلیل ترس از بوی بد دهان انجام می‌دهید باید بگوییم که شیوه‌ی خوبی برای داشتن نفس خوش بو انتخاب نکرده‌اید. اگر عادت دارید که همیشه پاستیلی گوشه‌ی لپ‌تان داشته باشید سعی کنید از نوع کم شیرین یا کلا بدون شکر باشد. 

2-آب‌نبات‌های ژله‌ای یا میوه‌های خشک
آب‌نبات‌های ژله‌ای، انواع شکلات‌ها و حتی میوه‌های خشک مثل آلو خشک و در حالت کلی تمام شیرینی‌جاتی که به دندان‌ها می‌چسبند برای دندان مضرند.وقتی یکی از همین مواد غذایی به یک یا چند دندان می‌چسبد اجازه نمی‌دهد بزاق در سطح آن جریان داشته باشد. در نتیجه بزاق نمی‌تواند اسید را خنثی و سطح دندان و مناطقی که شیرینی به آن چسبیده است را اسیدزدایی کند، برای همین هم شما کلسیم بیشتری از دست می‌دهید.  
3-نوشیدنی‌های انرژی‌زا
 


توصیه می‌کنیم از مصرف نوشیدنی‌های شیرین و غلیظ که پرکالری هستند و به ورزش‌کاران توصیه می‌شوند بپرهیزید. این نوشیدنی‌ها نه تنها اسیدی هستند بلکه مدت زمان طولانی روی دندان‌ها جا خوش می‌کنند. اگر به سلامت دندان‌های‌تان علاقه‌مندید انرژی مورد نیاز بدن‌تان را با خوردن مواد غذایی دیگر تأمین کنید.
 

4-لیمو ترش
 

لیموترش میوه‌ی اسیدی است و اگر عادت دارید وقت و بی وقت آب لیموترش سر بکشید یا مدتی لیموترش میک بزنید باید بدانید که کلسیم مینای دندان‌های‌تان را به خطر می‌اندازید.

نه تنها قند طبیعی موجود در لیموترش (یا شکری که خودمان به آن اضافه می‌کنیم) در دهان اسیدی می‌شود بلکه خود لیموترش به طور طبیعی اسیدی است و همین امر باعث آسیب رساندن به دندان‌ها می‌شود.

5-نوشابه‌های گازدار و آب میوه‌ها
 


نوشابه های گاز دار و آب مویه های مصنوعی منشا قند و مواد شیمیایی بوده و بیشترین آسیب را به دندان می رسانند.کافیست بعد از مصرف نوشابه‌های گازدار و آب میوه‌ها اندکی آب بنوشید. همچنین می‌توانید برای کاهش تماس این مایعات با دندان‌هایتان هنگام نوشیدن آن‌ها از نی استفاده کنید.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس