به گزارش گروه خواندنی های مشرق، دندانپزشکها معتقدند بلای اصلی دندانها زیادهروی در خوردن شیرینیجات است. در واقع باکتریهایی که معمولاً در دهان زندگی میکنند شیرینی را به اسید تبدیل میکنند. زمانی که بزاق اسیدی میشود، کلسیم مینای دندان را حل میکند و وقتی که این روند ادامه مییابد، ساختار دندان آسیب میبیند و حفرههایی در آن شکل میگیرد.
خوشبختانه در این میان بزاق دهان پا در میانی کرده و دندانها را نجات میدهد. بزاق سرشار از کلسیم و فسفات است که اسیدها را خنثی میکند. به محض این که بزاق اسید را خنثی میکند مینای دندان دوباره کار جذب کلسیم را از سر میگیرد. این دو حالت هر روز برای دهان اتفاق میافتد. اما زمانی که حالت اسیدی شدن ادامه مییابد و یا به طور مرتب تکرار میشود، بزاق قدرتش را برای خنثی کردن اسیدها از دست میدهد. در این صورت ما بیشتر از آن کلسیمی که جذب کردهایم را از دست میدهیم و به این ترتیب سر و کلهی پوسیدگیها پیدا میشود.
بیشتر خوراکی ها و خوردنی ها در پوسید هشدن دندان نقش دارند اما بعضی از آنها بیشتر از دیگر مواد غذایی به دندان آسیب می زنند.

آبنباتهای نعنایی، انواع پاستیلها و در کل شیرینیجات سفتی که به مرور در دهان آب میشوند بزاق را اسیدی میکنند.به خاطر این که این نوع شیرینیجات را مدت زمان طولانی در گوشهای از دهانمان جا میدهیم و همین امر باعث تولید اسید میشود. اگر این کار را به دلیل ترس از بوی بد دهان انجام میدهید باید بگوییم که شیوهی خوبی برای داشتن نفس خوش بو انتخاب نکردهاید. اگر عادت دارید که همیشه پاستیلی گوشهی لپتان داشته باشید سعی کنید از نوع کم شیرین یا کلا بدون شکر باشد.


توصیه میکنیم از مصرف نوشیدنیهای شیرین و غلیظ که پرکالری هستند و به ورزشکاران توصیه میشوند بپرهیزید. این نوشیدنیها نه تنها اسیدی هستند بلکه مدت زمان طولانی روی دندانها جا خوش میکنند. اگر به سلامت دندانهایتان علاقهمندید انرژی مورد نیاز بدنتان را با خوردن مواد غذایی دیگر تأمین کنید.

لیموترش میوهی اسیدی است و اگر عادت دارید وقت و بی وقت آب لیموترش سر بکشید یا مدتی لیموترش میک بزنید باید بدانید که کلسیم مینای دندانهایتان را به خطر میاندازید.
نه تنها قند طبیعی موجود در لیموترش (یا شکری که خودمان به آن اضافه میکنیم) در دهان اسیدی میشود بلکه خود لیموترش به طور طبیعی اسیدی است و همین امر باعث آسیب رساندن به دندانها میشود.

نوشابه های گاز دار و آب مویه های مصنوعی منشا قند و مواد شیمیایی بوده و بیشترین آسیب را به دندان می رسانند.کافیست بعد از مصرف نوشابههای گازدار و آب میوهها اندکی آب بنوشید. همچنین میتوانید برای کاهش تماس این مایعات با دندانهایتان هنگام نوشیدن آنها از نی استفاده کنید.