کد خبر 613566
تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۹:۰۷

منابع وابسته به وزارت دفاع هند روز پنجشنبه اعلام کردند این کشور موشک های مافوق صوت براهموس را با هدف افزایش توانایی های دفاعی در مرز مشترک این کشور با چین مستقر می کند.

استقرار موشک براهموس در مرز هند با چینبه گزارش مشرق، دولت با استقرار ناوگان چهارم موشک های 'براهموس' با هزینه ای بالغ بر 43 میلیارد روپیه (651 میلیون دلار)موافقت کرده است .

این ناوگان شامل 100 موشک 'براهموس'، پنج سکوی پرتاب سیار و یک ایستگاه فرماندهی و دیگر تجهیزات سخت افزاری و نرم افزاری است.

موشک های 'براهموس' با قابلیت حمله عمودی می توانند اهداف پنهان در کوهستان ها را هدف قرار دهند.

این موشک آخرین بار در شرق هند درسال 2015 با موفقیت آزمایش شد.

ارتش هند هم اکنون دارای 3 ناوگان موشک های 'براهموس' است. نوع زمین به زمین موشک 'براهموس' در سال 2007 به خدمت ارتش این کشور درآمد.

موشک های مافوق صوت 'براهموس' می تواند از سپر دفاع هوایی دشمن عبور کنند.
موشک های کروز 'براهموس' رادر گریز، می تواند از زیردریایی،کشتی،هواپیما و یا از زمین به سوی اهداف پرتاب شود.

هند چندی پیش یکصد تانک تی 72 را در مرز مشترک این کشور با چین در لداخ مستقر کرد. این کشور افزایش نیروهای خود را در امتداد مرزها با چین از سال 2012 آغاز کرده است .

اقصای چین' منطقه ای مورد مناقشه در شمال شرق ناحیه لداخ کشمیر در رشته کوههای هیمالیا است.این منطقه هم اکنون تحت کنترل جمهوری خلق چین است و بخشی از شهرستان 'ختن' منطقه خودمختار 'سین کیانگ' به شمار می رود.

دولت هند آن را بخشی از لداخ ایالت جامو و کشمیر می داند و مدعی حاکمیت برآن است،ساخت یک جاده در این منطقه دلیل اصلی جنگ سال 1962 چین و هند بود.

هر دو طرف هند و چین به رغم اختلاف مرزی درسال 1996 میلادی تصمیم گرفتند که به مرز کنترل واقعی احترام بگذارند، مرز کنترل واقعی خطی است که 'اقصای چین' را از منطقه لداخ در کشمیر تحت کنترل هند جدا می کند و مطابق با مرز رسمی مورد قبول چین است .بخش هایی از این مرز شش هزار و 950 متر ارتفاع دارد.

درسالهای اخیر بارها نیروهای مرزی هند، مدعی نفوذ نیروهای چینی از مرز 'لداخ' به داخل این کشور شده اند.

منطقه لداخ از جمله مناطق پر تنش میان نیروهای مرزی هند و چین است و در موارد متعدد نیروهای چینی به خاک هند نفوذ کرده و این منطقه را تحت حاکمیت چین دانسته اند.

تاریخ معاصر مناسبات پکن و دهلی نو تحت الشعاع یک رشته بدگمانی ها و شک و تردید ها قرار دارد و دو طرف هنوز نتوانسته اند در خصوص یک سری از اختلافات کهنه مرزی به توافق برسند.

بدگمانی که میان دو کشور براثر اختلافات مرزی پس از جنگ سال 1962 بوجود آمد،همچنان ادامه دارد و پکن حتی مدعی مالکیت ایالت اروناچال پرادش هند است و از صدور روادید عادی برای اهالی این منطقه خودداری می کند.

نزدیک به 14 سال است که دو کشور درباره مسایل مرزی گفت و گو می کنند اما تاکنون موفق به تعیین دقیق سرحدات و حل آن نشده اند.

هند نیز مدعی اشغال 38 هزار کیلومتر از اراضی این کشور توسط چین است .
منبع: ایرنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس