به گزارش خبرنگار مشرق در خواست اين افراد در کميسيوني متشکل از نمايندگان پليس امنيت، آگاهي و پيشگيري و در استان ها و به تبع آن در شهرستان ها به صورت مستقل بررسي مي شود که پس از بررسي در صورت مثبت بودن نظريه نسبت به صدور اين گونه تجهيزات دفاع شخصي از جله اسپري اشک آور و شوکر اقدام صورت مي گيرد.
همچنين برابر مصوبات کميسيون مرکز نظارت بر سلاح و مهمات شوراي امنيت کشور، اخذ اسپري و شوکر براي کارکنان و خانواده اين گونه نيروها از طريق حفاظت اطلاعات سازمان مربوطه صورت مي گيرد که پس از معرفي از سوي سازمان و اخذ يکسري مدارک، صدور اين کارت بلامانع است.
گفتني است استفاده از اسپري هاي غير قانوني خطرات جاني بسياري را براي فرد به همراه دارد به طوري که اگر فردي به آسم و يا بيماري ديگر مبتلا باشد در صورت استفاده اسپري به نابينايي، تنگي تنفس و بعضاً عوارض جبران ناپذيري که به همراه دارد، دچار مي شود.
همچنين شوکرهاي غيرقانوني در چند ثانيه 1800 ولت برق وارد بدن مي شود و با توجه به اينکه هنگام استفاده از اين وسيله، شوک الکتريکي به بدن وارد مي شود به همين منظور براي استفاده از شوکر نقاط خاصي در بدن مشخص شده و اگر ندانسته به قسمتي ديگر از بدن شوک وارد گردد فرد به کما مي رود.
مدارک مورد نياز
فرم درخواست تجهيزات دفاع شخصي از موسسات خدمات حفاظتي و مراقبتي، کپي شناسنامه،کارت ملي و پايان خدمت و معافيت، اصل يا گواهي عدم سوء پيشينه از اداره تشخيص هويت، سه قطعه عکس رنگي زمينه سفيد، عکس گواهي صحت جسمي و رواني از بيمارستان هاي ناجا، اصل عدم اعتياد، اصل گواهي برخورد در حسن شهرت، برگه تعهد استفاده کننده از مدارک مورد نظر براي تجهيزات دفاع شخصي مي باشد.
لازم به ذکر است صدور مجوز براي معافيت هايي که داراي ناراحتي اعصاب و روان مي باشد، شامل نمي شود.
صدور هر گونه مجوز در خصوص تجهيزات دفاع شخصي صرفاً بر عهده مرکز انتظام پليس پيشگيري است و هيچ سازمان و ارگاني حق صدور و توزيع تجهيزات دفاع شخصي را در سطح کشور ندارد.
طلافروش ها، صراف ها، متصديان عرضه سوخت، جامعه پزشکان، کانون وکلا، رانندگان وسايل نقليه درون و برون شهري تحت نظارت اتحاديه مربوطه شامل اتحاديه تاکسيراني، فروشندگان سلاح و مهمات و متصديان داروخانه هاي شبانه روزي مي توانند تجهيزات دفاع شخصي حمل کنند.