به گزارش مشرق، روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» هفته گذشته (سهشنبه) اعلام کرد کارشناسان تاسیسات اتمی «دیمونا» بیش از 1500 نقص فنی در قلب تاسیسات در نتیجه عمر زیاد آن کشف کردهاند.
روزنامه اماراتی «الخلیج» امروز شنبه در سرمقاله خود نوشت که «این اولین بار است که رژیم صهیونیستی به شکل علنی از "گاو مقدس" سخن میگوید و اجازه میدهد رسانهها به راز اتمی این رژیم نزدیک شده و از آن سخن بگویند».
«الخلیج» با اشاره به این رویداد، به دلایل رژیم صهیونیستیاز انتشار خبر نقص فنی در قلب راکتور دیمونا میپردازد و مینویسد، ناگهان مقامات و رسانههای صهیونیستی سکوت طولانی خود را میشکنند و از ضرورت تجدید این نیروگاه اتمی سخن میگویند.
به گزارش الخلیج، این نیروگاه اتمی نقش خود در ساخت و تکمیل زرادخانه اتمی رژیم صهیونیستی را به خوبی ایفا کرده و مطابق برآوردها بیش از «200» بمب اتمی تولید کرده است.
«الخلیج» به اختلاف مقامات صهیونیست در داخل رژیم صهیونیستی بر سر دیمونا اشاره میکند و مینویسد، مقامات صهیونیستی معتقدند این نیروگاه الآن به «بمب ساعتی» تبدیل شده و اگر زودتر به فکر بستن آن نباشند، کل منطقه را تهدید خواهد کرد.
اسرائیل عامدانه درباره آشکارسازی نقصهای دیمونا چراغ سبز نشان داد
روزنامه اماراتی با اشاره به جلسه فوری نمایندگان «کنست» اسرائیل درباره سرنوشت و تعطیلی نیروگاه دیونا، ادامه میدهد: در این [کار نمایندگان کنیست] چیزی که موجب سرزنش وجود داشته باشد، متوجه آنها نمیشود؛ برای اینکه «اسرائیل» عامدانه چراغ سبز نشان داده تا در مورد نیروگاه اتمی دیمونا سخن بگویند و با این کار میخواهد کشورهای غربی را فریب بدهد.
الخلیج مینویسد، با پیگیری واکنشها در داخل اسرائیل و سخنان مقامات این رژیم، میتوان به این نتیجه رسید که نیروگاه مذکور دیگر به عنوان تولیدکننده مواد پلوتونیوم و اورانیوم که در ساخت سلاحهای اتمی به کار میروند، ارزش خود را از دست داده و مهمتر از آن، اینکه رژیم صهیونیستی دیگر نیازی به سلاح اتمی ندارد؛ زیرا این رژیم به اندازهای بمب و سلاح اتمی ذخیره کرده است که برای نابودی کامل منطقه کافی است؛ از این رو، تصمیم گرفته است از این نیروگاه خلاص شود.
به گزارش الخلیج، سخن از نقصهای فنی دیمونا و خطرات ناشی از انفجار آن، یک هدف دارد و آن اینکه رژیم صهیونیستی قصد دارد توجه کشورهای غربی و آژانس بینالمللی انرژی اتمی را که تا دیروز حق نزدیک شدن به آن و سخن گفتن از آن را نداشتند، به این مسأله معطوف کند که آژانس و غرب با این رژیم، باب گفتوگو در خصوص این نیروگاه را باز کنند.
رژیم صهیونیستی با این کار میخواهد هزینه تعطیلی دیمونا و جایگزینی آن با نیروگاه دیگر را بر کشورهای غرب و آژانس بینالمللی انرژی اتمی تحمیل کند.
روزنامه الخلیج ادامه میدهد: رژیم صهیونیستی قصد دارد نیروگاه جدید را که با آب سنگین کار خواهد کرد، برای اهداف صلح آمیز به کار بگیرد و به تبع آن، این نیروگاه را تحت مراقبت بینالمللی قرار دهد تا اینگونه القا کند که اسرائیل به شرایط آژانس اتمی و قوانین و قطعنامههای بینالمللی مرتبط با نیروگاههای اتمی پایبند است، بدون اینکه کسی به زرادخانه پنهان آن کسی نزدیک شود.
الخلیج در پایان به بیتوجهی عربها به این موضوع اشاره کرده و با تعجب میپرسد: «ولی آیا این سکوت عربها عجیب و غریب نیست؛ گویا با وجود اینکه نیروگاه مذکور در «آغوش» آنها جای گرفته است، هنوز بازتاب آنچه در داخل اسرائیل رخ میدهد به گوش آنها نرسیده است؟».