کد خبر 555220
تاریخ انتشار: ۲۳ فروردین ۱۳۹۵ - ۰۶:۰۰

این اختراع به قدری با دقت و هوشیاری طراحی و عملی شده که پس از گذشت چند صد سال هنوز به همان صورت اولیه پخته می شود و نانی که از تنور سنگکی بدست می‌آید، محبوب‌ترین نان ایرانی است.

به گزارش گروه تاریخ مشرق؛ در کتاب سال‌نمای کمیته ‌نانوایان تهران که در ۱۹ اردیبهشت سال ۱۳۲۶ شمسی در تهران چاپ شده، درباره‌ تاریخچه و چگونگی پیدایش نانوایی و نان سنگک این گونه آمده است:

نان سنگک

شاه عباس برای رفاه حال لشگریان خود که غالباً در سفر احتیاج به نان و خورش موقت و فوری داشتند و لازم بود به هر شهری می‌رسند نانواهایی باشند که بتوانند به قدر مصرف سربازان نان تهیه نمایند و غذایی باشد که خورش نان قرار دهند، درصدد چاره برآمد و حل این مشکل را از «شیخ بهایی» که از دانشمندان ایران بود خواست.

چون در سفر لشکریان مجبور به تهیه آرد از شهرهای مختلف بودند و آرد هر شهر با شهر دیگر از نظر نوع گندم آن تفاوت داشت باید طوری این نان پخته می‌شد که از هم وا نرود و قابل استفاده باشد.

پس آرد آن مخلوطی از انواع آردها بوده و همچنین باید با سبوس گندم نیز برای سهولت در هضم مخلوط می‌شد.

همین است که رنگ آن تیره بوده و به خاطر وجود انواع آرد قدرت چسبندگی آن کم است و باید حتما بصورتی که می‌بینید باید روی سنگ پهن شود تا نریزد.

نان سنگک

شیخ بهایی

لذا شیخ بهایی نیز تنور سنگکی را ابداع نمود. این اختراع به قدری با دقت و هوشیاری طراحی و عملی شده که پس از گذشت چند صد سال هنوز به همان صورت اولیه پخته می شود و نانی که از تنور سنگکی بدست می‌آید، محبوب‌ترین نان ایرانی است. این است که شیخ بهایی از علما و دانشمندان قرن دهم هجری را باید مخترع نان سنگک و شکل تنور آن دانست.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 7
  • در انتظار بررسی: 3
  • غیر قابل انتشار: 0
  • ۱۰:۴۶ - ۱۳۹۵/۰۱/۲۳
    11 4
    شیخ بهایی دمت گرم عجب نوبی زدی به تنورز. رئوحت شاد
  • وحید ۱۰:۵۲ - ۱۳۹۵/۰۱/۲۳
    7 1
    شیخ بهایی، نابغه روزگار خود و ادوار بعدی تاریخ ایران است خدا ایشان را در کنار رسول الله و ائمّه اطهار محشور سازد
  • فرهاد ۱۱:۳۰ - ۱۳۹۵/۰۱/۲۳
    2 0
    زنده باد سنگک
  • ۱۲:۵۷ - ۱۳۹۵/۰۱/۲۳
    2 0
    روح شیخ بهایی شاد با این دستاوردش... رحمت الله علیه
  • ۱۵:۰۰ - ۱۳۹۵/۰۱/۲۳
    2 2
    باید یادآور شد که در تهیه نان سنگک موارد مربوط به تغذیه و گوارش نیز در نظر گرفته شده است. نوع پخت نان بر روی سنگ داغ و به تدریج در هضم آن بسیار کمک می کند.
  • امیر ۱۵:۵۲ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۶
    2 2
    دمت گرم خیلی خوب کاری کردی
  • پریماه ۱۸:۰۰ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۸
    1 0
    دمت گرم . شیخ بهایی جون بوس بوس

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس