کد خبر 554934
تاریخ انتشار: ۲۲ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۱:۴۱

وزیر نفت، هرگونه افزایش قیمت بنزین براساس طرح برندسازی و کلاسه‌بندی جایگاه‌های سوخت را رد کرد و در عین حال، احتمال افزایش قیمت بنزین به طور کلی در سال‌جاری را بعید ندانست.

 به گزارش مشرق، بیژن نامدار زنگنه در حاشیه حضور هیات هندی در اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران گفت: افزایش قیمت بنزین براساس طرح برندسازی و کلاسه‌بندی جایگاه‌های سوخت مطرح نیست. او در عین حال احتمال افزایش قیمت بنزین به طور کلی در سال جاری را بعید ندانست.

وزیر نفت همچنین درباره نشست با هندی‌ها اظهار داشت: خواسته ما از هندی‌ها درباره توسعه میدان گازی فرزاد B رقابتی و با کیفیت بودن آن است. در واقع قیمت‌هایی که برای توسعه میدان ارائه می‌دهند، به ویژه از نظر نرخ بازگشت سرمایه و همچنین خرید گاز از ما باید رقابتی باشد، چرا که اصل و فرع سرمایه‌گذاری هندی‌ها و همچنین سود ما از محل خرید گاز تامین می‌شود. قاعدتا همه یا بخش عمده گاز فرزاد Bبه هندی‌ها فروخته می‌شود، چرا که اگر این گونه نباشد، ما پولی برای بازپرداخت سرمایه‌گذاری آنها نداریم.

وی در پاسخ به پرسشی درباره تصمیم عربستان برای تحریم نفتکش‌های حامل نفت ایران گفت: عربستان چه قدرتی دارد که نفتکش‌های حامل نفت ایران را تحریم کند؟

زنگنه در پاسخ به پرسشی درباره احداث خط لوله زیر دریایی انتقال گاز به هند گفت: قرار است آنها انتقال گاز را از دو طریق خط لوله دریایی و LNG بررسی کنند و بگویند. کارهای نهایی الگوی جدید قراردادهای نفتی در حال انجام است و امیدواریم در اردیبهشت ماه به پایان برسد، تا بتوانیم برای برگزاری مناقصه آماده شویم.

نامدار زنگنه در پاسخ به پرسش دیگری درباره پرداخت بدهی نفتی هند به ایران گفت: هندی‌ها طبق قرار قبلی بخش یورویی را به صورت نقد پرداخت کنند و از این به بعد هم ما دیگر فروش نفت به روپیه به هند نداریم و همه فروش نفت به یورو انجام می‌شود.

وی در پاسخ به پرسشی درباره اشکالات سازمان بازرسی کل کشور به الگوی جدید قراردادهای نفتی گفت: با رئیس سازمان بازرسی کشور مذاکراتی داشتیم و آقایان اشکالاتی به الگوی جدید قراردادهای نفتی داشتند که ما راه حلهایی ارائه کردیم که تصور می‌کنم با پیشنهاداتی که ما داشتیم، نگرانی‌های آنها رفع می‌شود.

همچنین بیژن نامدار زنگنه در دیدار با هیات هندی در اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران با اشاره به امضای یادداشت تفاهم بین دو کشور، نسبت به همکاری شرکت های هندی و ایرانی و توسعه سرمایه گذاری طرفین در دو کشور ابزار امیدواری کرد و گفت: روابط ایران با هند در گذشته بیشتر معطوف به برداشت نفت خام بوده که امیدواریم این همکاری، ادامه پیدا کند. علاوه بر این، دو طرف علاقمند به سرمایه‌گذاری در بخش‌های راهبردی چون پتروشیمی هستند. هند هم علاقمند به گاز ایران برای تامین انرژی صنایع انرژی‌بر است. ما در هر نقطه‌ای که طرف هندی بخواهد، می‌توانیم گاز برسانیم.

وزیر نفت افزود: قیمت گاز به صورت فرمولی در درازمدت مشخص شده و تخفیف‌ها محاسبه شده و چارچوب ما برای همکاری با هند مشخص است؛ اما ما هم علاقمند به سرمایه‌گذاری در هند هستیم؛ نه تنها ما به عنوان دولت، بلکه مجموعه فعالان این عرصه تمایل به سرمایه‌گذاری در هند دارند و علاقمندیم در بخش پالایش هند برای تضمین درازمدت تقاضا در هند سرمایه‌گذاری کنیم. این مساله مهمی است و باید به طور جدی به آن پرداخته شده و عملیاتی شود.

وی تصریح کرد: هرچند ما در حال حاضر مشکلاتی از نظر تامین منابع مالی داریم و بیشتر کشور سرمایه‌پذیر تا سرمایه‌گذار است؛ اما اقداماتی را برای تضمین صادرات در دراز مدت مدنظر داریم که امیدواریم در تماس شرکت‌های ایرانی و هندی، بتوانیم پایه همکاری در دراز مدت را بگذاریم.

زنگنه گفت: شرکت‌های هندی در کلاس بین المللی فعالیت می کنند و من به این شرکت ها پیشنهاد دادم که در ایران شرکت ثبت کنند و از نیروی ایرانی استفاده کنند. ساخت تجهیزات نفتی از دیگر حوزه های پیشنهادی ما برای همکاری شرکت های هندی و صنعت گران ایرانی است و این امکان فراهم است که شرکت های هندی در ایران، نه فقط برای تامین نیاز ایران بلکه برای صادرات تجهیزات نفتی بویژه به کشورهای آسیای میانه و خلیج فارس کار کنند.

وی همچنین در واکنش به وزیر نفت و گاز هند که ایران را دومین کشور صاحب بیشترین ذخایر گاز در دنیا معرفی کرده بود گفت: ما اولین کشور صاحب بیشترین ذخایر گاز در دنیا هستیم و آماری که ایران را در سکوی دوم قرار می دهد متعلق به پیش از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی است. در حال حاضر روسیه هم گاز کمتری از ایران دارد و در منطقه ما، تنها کشوری که گاز اضافه و جدید برای صادرات در اختیار دارد، ایران است.

زنگنه گفت: ما قصد همکاری با شرکت های هندی را داریم. هند از بزرگترین متقاضیان گاز و نفت ایران است و این تقاضا در آینده بیشتر خواهد شد. ما به عنوان بزرگترین تولیدکننده علاقه به همکاری با شرکت‌های هندی داریم و این همکاری را نه فقط در فروش بلکه در همکاری‌های دراز مدت صنعتی می‌بینیم.
منبع: مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 8
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • ۱۳:۲۱ - ۱۳۹۵/۰۱/۲۲
    0 0
    نصف بیشتر گاز ایران با قطر مشترک است
  • ۱۳:۵۵ - ۱۳۹۵/۰۱/۲۲
    0 0
    جالبه نفت اومده پایین بنزینن ما میره بالا
  • ۱۵:۲۷ - ۱۳۹۵/۰۱/۲۲
    0 0
    با زنگنه بدجوووور مخالفم ولی خوب تو دهن عربستان زده. آفرین. استثنائا دمت گرم!
  • ۱۶:۵۲ - ۱۳۹۵/۰۱/۲۲
    0 0
    آقای وزیر با تجربه چطور میشه قیمت نفت بالا پایین میشه ولی قیمت بنزین تغییر نمیکنه اگه بکنه هم افزایش میابه.شما که دولت قبلی مقصر مدونید همش کارتون شده بازی با ارقام
  • احمد ۱۷:۳۹ - ۱۳۹۵/۰۱/۲۲
    0 0
    بالاخره روزی میرسه که سعودی رو با خاک یکسان می کنیم و همه ی تجهیزات نظامیش رو به غنیمت می گیریم.
  • مسعود ۲۳:۲۶ - ۱۳۹۵/۰۱/۲۲
    0 0
    ايران مي تونه نفتكش هاي عربستان رو تحريم كنه با جلوگيري از ترددش از تنگه هرمز ولي عربستان چطوري مي خاد تحريم كنه الله اعلم؟؟؟
  • ۰۳:۰۰ - ۱۳۹۵/۰۱/۲۴
    0 0
    با کاهش قیمت نفت بنزین از 6000 هزار تومان آمده روی 1500 تومان. ولی شما داری 1000 تومان می دی. هنوز نفهمیدی یارانه چیه؟
  • ۰۳:۰۳ - ۱۳۹۵/۰۱/۲۴
    0 0
    چون آن موقع که بنزین در خارج کشور 6000 تومان بود در داخل کشور 700 تومان آزادش بود. الان که در خارج 1500 تا 2500 تومان است در داخل 1000 تومان هست. در ضمن نگو حقوق ایرانی ها کمه که ربطی نداره. چون نفت با دلار حساب می شه.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس