در حالی که چند هفته‌ای است انتقادات نسبت به توزیع گسترده میوه‌های ممنوع خارجی در سطح بازار، بالا گرفته، وزیر جهادکشاورزی به طور کلی مسؤولیت در این زمینه را از سر خود باز کرده است.

گروه اقتصادی مشرق-در حالی که چند هفته‌ای است انتقادات نسبت به توزیع گسترده میوه‌های ممنوعه خارجی در سطح بازار، بالا گرفته، وزیر جهادکشاورزی به طور کلی مسؤولیت در این زمینه را از سر خود باز کرده است.

وزیر جهاد کشاورزی گفت: شنیده می‌شود عده‌ای به شکل سازمان‌یافته و در کانتینرها میوه‌های ممنوعه خارجی را وارد می‌کنند. از دست من چه کاری ساخته است؛ من مأموری ندارم که با آنها مقابله کنم.

محمود حجتی در نشست خبری درباره واردات انبوه میوه‌های خارجی، اظهار داشت: گاهی چیزهایی را می‌شنویم که غصه‌مان می‌گیرد، چرا که ایران کشوری است غنی در زمینه تولید انواع میوه‌ها.

عضو کابینه تدبیر و امید با تأکید بر اینکه وزارت جهاد کشاورزی به هیچ عنوان موافق واردات میوه نیست، گفت: اگر سؤال می‌کنید چرا واردات انجام می‌شود، باید پاسخ بدهم مشکلاتی در این زمینه وجود دارد، البته همه مسئولان در حال تلاش هستند که این مسئله را کنترل کنند.

حجتی با بیان اینکه ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز متولی این موضوع است، گفت: این میوه‌ها از کجا می‌آید، از آسمان یا مرزها؟ اگر از مرزها وارد می‌شود حتماً آنجا مرزبان وجود دارد و شما به خوبی‌ می‌دانید مسئول مرزبانی چه کسی است. چرا از من این سؤال را می‌کنید؟ من چه می‌توانم در این زمینه بگویم.

وزیر جهاد کشاورزی افزود: گاهی بنده می‌شنوم که قاچاق میوه سازمان‌یافته انجام می‌شود اما این مسئله هنوز برای ما مستند نیست.

وی با اشاره به اینکه گاهی واردات به صورت پیله‌وری و محلی انجام می‌شود، گفت: در این زمینه خیلی نباید خرده گرفت، ضمن اینکه کسی هم نمی‌تواند کار چندانی انجام دهد؛ اما در مواردی که مسئله سازمان‌یافته است، مثلاً کسانی که میوه‌ها را می‌آورند و در میدان مرکزی توزیع می‌کنند، دستگاه‌های مربوطه باید حتماً این مسئله را پیگیری کنند، ضمن اینکه وزارت جهاد کشاورزی در این زمینه با آنان همکاری خواهد کرد.

حجتی با بیان اینکه حساسیت بنده در بخش کشاورزی، دوران پیشین و پسین تولیدات است، اظهار داشت: ما نمی‌توانیم سرمان را پایین بیندازیم، چغندر و شکر تولید کنیم و بعد این محصولات وارد شود.

وزیر جهاد کشاورزی با تأکید بر اینکه واردات محصولات تولیدی به تولید و اشتغال ضربه می‌زند، تصریح کرد: این کار باعث مشکلات زیادی از جمله افزایش حاشیه‌نشینی شهرها می‌شود.

* رفع مسئولیت

اظهارات وزیر جهادکشاورزی و بیان جملاتی چون «من که مامور ندارم با واردات میوه مقابله کنم»، مصداق آشکار رفع مسئولیت از سوی یک مسئول دولتی است.

آقای وزیر توجه ندارند که وقتی رسانه‌ها و مردم از واردات میوه خارجی انتقاد می‌کنند، منظورشان این نیست که وزارت جهادکشاورزی با استخدام مامور و نیرو به  کنترل مرزها بپردازد بلکه مقصود، سیاستگذاری‌های نادرست، کم‌کاری‌ها و کوتاهی‌ها در این حوزه است.

بر اساس قانون انتزاع، مسئولیت تنظیم بازار محصولات کشاورزی از وزارت صنعت به وزارت جهادکشاورزی واگذار شده است. این امر، خواسته همیشگی وزرای جهادکشاورزی در دولت‌های مختلف بوده و آنها همواره مدعی بوده‌اند که با اخذ اختیارات تنظیم بازار، به راحتی مشکلات محصولات کشاورزی در بازار را رفع خواهند کرد.

از قضا فرصت اجرای این قانون به دولت یازدهم رسید و می‌توان ادعا  کرد آقای حجتی از لحاظ اختیارات تنظیم بازار، بیشترین اختیارات قانونی را نسبت به همه وزرای کشاورزی پیشین دارد؛ بنابراین اظهاراتی که رافع مسئولیت وی در حوزه واردات میوه است، قابل قبول نیست.

همانطور که وزیر جهادکشاورزی گفته، وی مسئول کنترل مرزها نیست، اما مطمئنا وزارت جهادکشاورزی مسئول نظارت بر توزیع محصولات کشاورزی در سطح بازار و فروشگاه‌ها هست و این روزها که میوه‌های قاچاق به طور انبوه در فروشگاه‌های زنجیره‌ای در حال عرضه است، آقای حجتی نمی‌تواند مسئولیت خود را در این مورد، نادیده بگیرد و به دوش دیگران بیاندازد.

آقای حجتی را به تماشای تصاویر و قیمت برخی میوه‌های قاچاق خارجی در فروشگاه‌های سطح تهران دعوت می‌کنیم.

از آواکادوی 12 هزار تومانی تا پرتقال کنکوات 15 هزار تومانی +جدول قیمت

بازار در تسخیر میوه‌های خارجی؛ وزیر کشاورزی: به من مربوط نیست + عکس

بازار در تسخیر میوه‌های خارجی؛ وزیر کشاورزی: به من مربوط نیست + عکس

بازار در تسخیر میوه‌های خارجی؛ وزیر کشاورزی: به من مربوط نیست + عکس

بازار در تسخیر میوه‌های خارجی؛ وزیر کشاورزی: به من مربوط نیست + عکس

بازار در تسخیر میوه‌های خارجی؛ وزیر کشاورزی: به من مربوط نیست + عکس

بازار در تسخیر میوه‌های خارجی؛ وزیر کشاورزی: به من مربوط نیست + عکس

بازار در تسخیر میوه‌های خارجی؛ وزیر کشاورزی: به من مربوط نیست + عکس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 14
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 10
  • تازه مسلمان نروژی مقیم ایران ۰۱:۱۹ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۱
    0 0
    یک عده ....... عزم شان را جزم کرده اند که کمر کشاورز و تولید کننده داخلی را بشکنند و ایران را وابسته به بیرون کنند این افراد....سازش را تئوریزه کرده اند تسلیم را تئوریزه کرده اند حل در نظام سلطه منتهی الآمال و غایت قصوای آن هاست
  • ۰۱:۲۱ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۱
    0 0
    با این مدیریت مشعشع کشاورزی در ایران درعرض شش ماه نابود خواهد شد بعد میگن شهرستانی ها بلوغ سیاسی ندارند عقب مانده سیاسی اند
  • ۰۹:۴۸ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۱
    0 0
    واردات میوه هایی که تو کشور تولید نمیشن اصلا بد نیست کاریه که تو همه دنیا انجام میشه.
  • ناشناس ۱۰:۴۲ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۱
    0 0
    این حجم گسترده میوه نمی تواند از طریق واردات قاچاق باشد و حتما"از طریق قانونی وارد میشود.
  • ۱۱:۲۳ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۱
    0 0
    بالاخره برجام کردیم که میوه خارجی بخوریم اینک پسا برجام
  • ۱۱:۵۰ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۱
    0 0
    وزیر جهاد کشاورزی گفت: شنیده می‌شود عده‌ای به شکل سازمان‌یافته و در کانتینرها میوه‌های ممنوعه خارجی را وارد می‌کنند. از دست من چه کاری ساخته است؛ من مأموری ندارم که با آنها مقابله کنم.------------------------ خوب استعفا بده بگذار یکی بیاید تا دمارشان را در بیاورد
  • ۱۲:۱۱ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۱
    0 0
    میوه هایی که تو فصل نیستند و جزو تولیدات کشاورزان ایرانی نیست چه اشکالی داره وارد بشه ...باید در زمان تولید میوه های تابستانی از ورود آنها جلوگیری بشه که کشاورزو باغ دار ما ضرر نکنند فرض کنید تابستان زردآلود وارد کنند خوب باید دست مجوز دهنده و واردکنده را بشکنند
  • علی ۱۳:۲۱ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۱
    0 0
    با سلام با وروداین میوه ها بصورت قاچاق امکان وارد شدن آفات و بیماریها در کشور وجود دارد .
  • محمد رضا ۱۶:۱۵ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۱
    0 0
    90 درصد میوه هایی که در تصویر بالا نشان داده شده در داخل تولید میشوند اما با نام خارجی و به قیمت گذافی در مناطق خاص مرفه نشین عرضه میگردد. اما بعضی میوه ها در داخل کشت نمیشود مانند اوکادو و دراگون که خوب واردات اینها چه ضرری به محصولداخلی وارد میکند؟ اگر قرار است وزیر کشاورزی پاسخی بدهد باید روشن کند موزی که از انطرف دنیا به ایران میاید چطور میشود که قیمتش پایین تر از خیلی ار میوه های داخلی هست. مشرق جان ظرفیت نشون بده سانسور نکن.
  • ۲۳:۰۳ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۱
    0 0
    اسم فروشگاه هم خیلی جالبه
  • رضا ۱۰:۰۷ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۲
    0 0
    تاريخ توليد بعضي هاشون مال فرداست
  • ۱۰:۲۴ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۲
    0 0
    با سلام اینها را مینویسید یعنی چه اول شلوار لی راهم بنویسید وانواع ساپورت را بعدا در صورتیکه اینها میوه هائی هستند درکشورما نبوده واگر هم کاشته میشود جدید است خیلی از هم وطنان انرا ندیده ونمیشناسند چه ایرادی دارد اگر قاچاق است دولت اجازه دهد قاچاق نباشد چرا مسئولین در مورد پرتقال هورمونی اعتراضی ندارند پرتقال نیمکیلوئی نه برای خوردن خوب است نه برای خریدن این است که پرتقال مصری معروف است هورمون ندارد چرا برای صادرات سیب و سیب زمینی دولت تلاش نمیکند بگوید واعلام کند واردات فلان کالای پر مصرف با اظهار نامه صادراتی سیب وسیب زمینی است مثلا اتوموبیل وغیره حتی تخفیف هم در سود بازرگانی بدهدان وقت است که همه سود میبرند همه منافع شان در نظر گرفته میشود البته کسانی که حقوق انچنانی میگیرند حتی برای خرید مایحتاج منزل خود ..........خرید میکنند چطور متوجه شوند حاصل یک سال یک کشاورز خراب میشود
  • ۱۲:۲۶ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۲
    0 0
    یعنی مردم ایران حتی به اندازه عربستانی ها هم جربزه ندارند؟ خب نخرید کمی خودتان را کنترل کنید پس مسئولیت اجتماعی ما یعنی چه؟ منظورم بیشتر با ثروتمندان است که در همه چیز خود را با غربیها مقایسه می کنند در این مورد هم مثل انها باشید و جربزه نشان دهید و نخرید و نخورید تا بگندند!!!!
  • ۱۲:۲۸ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۲
    0 0
    ببین همان اوکادو و دراگون هم باید در زمان مناسب وارد شود نه الان که بیخودی ارز هدر دهیم کارهای واجبتری داریم

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس