با افشای بخشی از عملیات سایبری آمریکا علیه ایران به نام «نیترو زئوس»، لزوم طراحی "سلاح سایبری" جهت بازدارندگی و پاسخ متوازن به حمله احتمالی آمریکا و تدوین «استراتژی امنیت ملی سایبری» توسط ایران اقدامی ضروری محسوب می‌شود.

گروه جنگ نرم مشرق- آمریکا دومین سلاح سایبری (cyberspace weapon) خود را به طور کامل عملیاتی کرد؛ نیروی هوایی فرماندهی فضایی آمریکا در یک بیانیه اعلام کرد: «یک سلاح جدید سایبری ساخت آمریکا به اسم ارزیاب/شکارچی فضای سایبر (Cyberspace Vulnerability Assessment/Hunter) به وضعیت عملیاتی کامل رسیده است».

به گزارش اسپوتنیک این سلاح در امور پرواز، مبارزه و پیروز شدن در آسمان ، فضا و فضای مجازی کاربرد دارد و این در حالی است که اوایل ژانویه امسال، اولین سلاح فضای سایبری نیروی هوایی آمریکا به وضعیت عملیاتی کامل رسیده بود.

طراحی سلاح سایبری ایران، ضرورتی استراتژیک /// در حال ویرایش
سایت روسی اسپوتنیک خبر عملیاتی شدن دومین سلاح سایبری آمریکا را اعلام کرد

آمریکایی‌ها خیلی پیش‌تر نیز از قوای سایبری برای حمله به کشورها و سازمان‌هایی که مغایر منافع خود می‌نامد، استفاده کرده‌اند. ماه گذشته در جشنواره فیلم برلین مستندی به نام «روزهای صفر» (Zero Days) برای اولین بار به نمایش گذاشته شد که نشان می‌داد پروژه اصلی آمریکایی‌ها و رژیم صهیونیستی به نام «نیترو زئوس» (NITRO ZEUS) برای حمله به زیرساخت‌های ایران بوده که استاکس‌نت (Stuxnet) تنها بخش کوچکی از این عملیات گسترده بود.

بر اساس این فیلم مستند که منبع اطلاعات برای ساخت آن، گفتگو با مقامات نظامی و امنیت سایبری آگاه اعلام شده، در روزهای نخست دولت باراک اوباما، آمریکا برنامه‌ای برای حمله سایبری به ایران در صورتی که تلاش‌های دیپلماتیک برای محدود کردن برنامه هسته‌ای این کشور شکست بخورد و به درگیری نظامی منجر شود، طراحی کرد؛ هدف از این طرح که «نیترو زئوس» نام داشت، فلج کردن سامانه‌های دفاع هوایی، سامانه‌های حمل و نقل و بخش‌های مهمی از شبکه برق ایران بود. این مستند ادعا می‌کند که پس از به دست آمدن توافق هسته‌‌ای میان ایران و شش کشور دیگر در تابستان گذشته، دست کم تا آینده‌ای قابل پیش‌بینی، این طرح به تعویق افتاده است.

ضرورت طراحی سلاح سایبری قدرت‌مند، جهت جلوگیری از
ضرورت طراحی سلاح سایبری قدرت‌مند، جهت جلوگیری از
پروژه «نیترو زئوس» بزرگ‌ترین حمله سایبری آمریکا به یک کشور (ایران) در جهان بوده که رژیم صهیونیستی نیز به این عملیات کمک کرده است

یکی از مقامات آمریکایی -در حالی که خواست نامش فاش نشود- در مصاحبه با «نیویورک تایمز» اعلام کرد: «این برنامه پیچیده‌ترین برنامه تاکنون بوده و قبل از توسعه این برنامه، آمریکا هرگز یک طرح حمله سایبری را در این حجم ایجاد نکرده بود.»

محتوای این این فیلم مستند با وجود عملیات روانی که علیه ایران دارد، اما در لایه‌های خود می‌تواند پیام هشدار‌دهنده‌ای برای جمهوری اسلامی داشته باشد.

ارتش آمریکا برنامه‌هایی احتیاطی را برای هر نوع درگیری احتمالی، همچون حمله کره شمالی به جنوبی، جنگ افزارهای هسته‌ای مهار نشده در جنوب آسیا و شورش در آفریقا یا آمریکای لاتین، طراحی می‌کند. بخش زیادی از این برنامه‌ها نگهداری و هر چند سال یک بار به روز می‌شوند؛ روزنامه «نیویورک تایمز» در همین رابطه در یادداشتی به قلم "دیوید سنجر" در ١٦ فوریه می‌نویسد: «در حالی که پنتاگون سرگرم چنین تمهیداتی است، مراکز اطلاعاتی آمریکا برنامه سایبری جداگانه و محدودتری را برای از کار انداختن مرکز غنی‌سازی هسته‌ای "فردو" طراحی کردند. ایران این مرکز را در زیر کوهی در نزدیکی قم ساخته است. این حمله عملیاتی سری بوده و رئیس جمهور (آمریکا) حتی در نبود مناقشه‌ای مداوم (مانند مسئله‌ هسته‌ای) می‌تواند مجوز آن را صادر کند».

ضرورت طراحی سلاح سایبری قدرت‌مند، جهت جلوگیری از

آمریکا با حمله سایبری به‌دنبال فلج کردن سامانه‌های دفاع هوایی، سامانه‌های حمل و نقل و بخش‌های مهمی از شبکه برق ایران است

همکاری رژیم صهیونیستی با آمریکا برای حمله سایبری به ایران

البته آمریکایی‌ها برای حمله سایبری به ایران همیشه تنها نبودند و رژیم صهیونیستی نیز در کنار آمریکایی‌ها و با همکاری آنان در این حملات شرکت می‌کند. هفته گذشته رسانه‌های این رژیم از سفر محرمانه ژنرال "مایک راجرز" رییس «آژانس امنیت ملی امریکا» (NSA) به اراضی اشغالی (تل آویو) و دیدار با سران سازمان جاسوسی این رژیم، خبر دادند. روزنامه «هاآرتص» به نقل از یک مقام این رژیم اعلام کرد: «این سفرِ کاری به منظور تحکیم همکاری‌ها بین سازمان اطلاعاتی امریکا و یگان اطلاعات سایبری موسوم به 8200 وابسته به مرکز اطلاعات نظامی ارتش اسرائیل، به ویژه هماهنگی در زمینه حمله سایبری علیه ایران و جنبش مقاومت حزب‌الله لبنان صورت گرفته است». در ایام این سفر بود که «هرتسی هلیفی» رئیس واحد اطلاعات ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد این رژیم وارد یک جنگ سخت سایبری با ایران شده است.

در همین رابطه خبرگزاری روسی اسپوتنیک (sputnik news) در مقاله‌ای نوشت هدف سفر رئیس آژانس امنیت ملی آمریکا (NSA) به اراضی اشغالی تنها پروژه‌های دفاعی نبوده و عملیات‌های تهاجمی شبیه به ویروس استاکس‌نت نیز در دستور کار واشنگتن و تل‌آویو قرار دارد.

سلاح سایبری، پاسخ ایران به حملات سایبری آمریکا /// در حال ویرایش
هفته گذشته ژنرال "مایک راجرز" رییس «آژانس امنیت ملی امریکا» به منظور تحکیم همکاری‌ها بین سازمان اطلاعاتی امریکا و یگان اطلاعات سایبری موسوم به 8200 وابسته به مرکز اطلاعات نظامی ارتش رژیم صهیونیستی، به ویژه هماهنگی در زمینه حمله سایبری علیه ایران و جنبش مقاومت حزب‌الله لبنان، به اراضی اشغالی (تل آویو) سفر کرده است

این اتفاق‌ها نشان می‌دهد که مسئله برجام و توافق‌ هسته‌ای هیچ تضمینی برای قطع حملات سایبری علیه تاسیسات هسته‌ای ایران از سوی آمریکا نمی‌تواند باشد؛ این درحالی است که حملات سایبری به تاسیسات هسته‌ای، یکی از مجموع حملات علیه زیرساخت‌های ایران محسوب می‌شود.

آمریکا یک تروریست سایبری است

امروزه «سایبر تروریسم» (Cyberterrorism) خطرناکتر از تروریسم سنتی است؛ این امر به دلیل رشد روز افزون ساختار اقتصادی و خدمات‌رسانی بسیاری از کشورها مبتنی بر فناوری‌های اطلاعاتی و ارتباطی می‌باشد. سایبر تروریسم را می‌توان این گونه تعریف کرد: «اقدامات برنامه‌ریزی شده و هدفمند با اغراض سیاسی و غیرشخصی که علیه رایانه‌ها و امکانات و برنامه‌های ذخیره شده در درون آن‌ها از طریق شبکه جهانی صورت می‌گیرد و هدف از چنین اقدامی نابودی یا وارد آوردن آسیب‌های جدی به آنهاست».

ضرورت طراحی سلاح سایبری قدرت‌مند، جهت جلوگیری از
آمریکا به عنوان مالک اینترنت و صاحب بزرگ‌ترین سازمان جاسوسی سایبری دنیا (NSA) در کنار ایجاد «فرماندهی سایبری» در ساختار ارتش خود، از این قدرت برای اقدامات تروریستی و ضربه‌زدن به بسیاری از سازمان‌ها و کشورهای جهان استفاده می‌کند

آمریکا به عنوان مالک اینترنت و صاحب بزرگ‌ترین سازمان جاسوسی سایبری دنیا (NSA) در کنار ایجاد «فرماندهی سایبری» در ساختار ارتش خود، توانسته حوزه «سایبر» را به یکی از مولفه‌های قدرت خود تبدیل و از این قدرت برای ضربه‌زدن به بسیاری از سازمان‌ها و کشورهای جهان استفاده کند. آمریکا تا کنون حملات تروریستی سایبری زیادی از جمله هک نمودن کامپیوترهای ارتش قذافی قبل از حمله هوایی علیه لیبی، قطع اینترنت و اختلالات ایجاد شده در شبکه تلفن همراه کره شمالی و حملات متعدد سایبری به زیرساخت‌های ایران با ویروس‌هایی مانند استاکس‌نت (Stuxnet)، استارس (STARS)، دوکو (Duqu)، فلیم یا شعله آتش (Flamer) و اکوئیشن (Equation) انجام داده است. البته به این موارد می‌توان تلاش برای دستیابی به شبکه‌های کامپیوتری زیرساخت‌های حساس کشور، ارسال تجهیزات سخت‌افزاری جاسوسی در بازار مصرف ایران و تعیین ایران به عنوان اولین و مهم‌ترین هدف حملات آژانس امنیت ملی آمریکا (NSA) را اضافه کرد که همگی در راستای تروریسم سایبری آمریکا علیه ایران تعریف می‌شود و تا کنون خسارات سنگینی را در ابعاد مختلف به منافع مادی و معنوی کشور وارد کرده است.

ضرورت طراحی سلاح سایبری قدرت‌مند، جهت جلوگیری از
حملات سایبری آمریکا به ایران تا کنون خسارات سنگینی را در ابعاد مختلف به منافع مادی و معنوی کشور وارد کرده است

با توجه به سابقه اقدامات تروریستی سایبری آمریکا علیه ایران و اینکه این حملات متوقف نشده و در آینده نیز ادامه خواهد داشت، ایران در برابر این حملات چه کارهایی باید انجام دهد؟

لزوم طراحی "سلاح سایبری قدرت‌مند" توسط ایران

یکی از بهترین شیوه‌های بازدارندگی، اقدام متقابل است که با اصطلاح «مقابله به مثل» از آن یاد می‌شود؛ همان‌طور که آمریکا در پروتکل‌های امنیت سایبر خود به‌طور صریح ابراز داشته که: «آمریکا در مقابل اعمال خصمانه در فضای مجازی به عنوان تهدیدی بر علیه منافع کشور پاسخ خواهد داد. همه کشورها دارای حق ذاتی برای دفاع از خود هستند، و به اعمال خصمانه‌ای که از طریق فضای مجازی صورت می‌گیرد با توجه به تعهدات ما در قبال هم‌پیمانان نظامی خود با اقدامات نظامی به آنها پاسخ خواهیم داد»، ایران نیز این حق را برای خود باید محفوظ بدارد تا بتواند حمله سایبری قدرتمندی را جهت آسیب جدی به زیرساخت‌های آمریکا انجام دهد که این امر نیازمند نوآوری در طراحی یک سلاح سایبری قدرت‌مند است تا دشمنان ایران را از فکر حمله سایبری بیرون بیاورد.

ضرورت طراحی سلاح سایبری قدرت‌مند، جهت جلوگیری از
ایران در اقدامی بازدارنده و در جهت آسیب جدی رساندن به زیرساخت‌های آمریکا، باید با بانوآوری دست به طراحی "سلاح سایبری قدرت‌مند" بزند تا دشمنان را از فکر حمله سایبری بیرون بیاورد


تدوین استراتژی امنیت ملی سایبری؛ ضرورتی استراتژیک

در کنار طراحی یک سلاح سایبری قدرت‌مند سایبری، ایجاد واحدهای عملیاتی سایبری در نیروهای مسلح کشور و دستگاه‌های "اطلاعاتی-امنیتی- انتظامی"، تحت تدوین «استراتژی امنیت ملی سایبری» ضرورت دومی است که این نیاز باتوجه به وابستگی روزافزون زیرساخت کشور به فضای سایبر، بسیار استراتژیک محسوب می‌شود.

در حالی که دشمنان و رقبای ایران اسلامی در تلاش برای تکمیل حلقه‌های امنیت سایبری داخلی همچون تدوین استراتژی امنیت سایبری آمریکا و نظام‌سازی برای امنیت سایبری بین‌المللی در راستای اهداف خود هستند، تدوین «استراتژی امنیت ملی سایبری» دربرگیرنده 4 حوزه امنیت ملی: سیاسی-امنیتی، فرهنگی-اجتماعی، اقتصادی و نظامی که نحوه تصمیم‌گیری، هدایت و کنترل امور را از سطح تکنیک تا استراتژیک در حوزه های سلبی- ایجابی ، آفندی- پدافندی و خارجی-داخلی کشور را پوشش دهد، بسیار ضروری به نظر می‌رسد.

ضرورت طراحی سلاح سایبری قدرت‌مند، جهت جلوگیری از
تدوین «استراتژی امنیت ملی سایبری» دربرگیرنده 4 حوزه امنیت ملی: سیاسی-امنیتی، فرهنگی-اجتماعی، اقتصادی و نظامی که نحوه تصمیم‌گیری، هدایت و کنترل امور را از سطح تکنیک تا استراتژیک در حوزه های سلبی- ایجابی ، آفندی- پدافندی و خارجی-داخلی کشور را پوشش دهد، بسیار ضروری به نظر می‌رسد

این طرح باید ماموریت‌ها، وظایف، الزامات و اصول و فرمول‌های هدایت راهبردی، ایجاد ساختارهای نوین، خط مشی‌ها، رویه‌ها، پروتکل‌ها و چارچوب چینش و هماهنگی و هدایت یکپارچه عناصر را از بالا به پایین پوشش دهد و توسعه تاکتیک‌ها و تسلیحات ویژه این جنگ را در دستور کار قرار دهد. با تدوین و اجرایی نمودن این طرح در ذیل و راستای "استراتژی بزرگ" کشور است که می‌توان کنش‌ها و واکنش‌های کشور را در حوزه سایبر و تمامی حوزه‌های مربوط تنظیم نمود.

لزوم تشکیل فرماندهی سایبری در ایران

تشکیل یگان هوانیروز مستقل در سپاه نشان داد که جمهوری اسلامی نگاه سیالی به تامین امنیت دارد و حاضر است برای تحقق این موضوع، ساختارهای قبلی را شکسته تا ساختار جدیدی طراحی کنند. باتوجه به وجود این نگاه نوآور در مسئولان ارشد نظامی- امنیتی، انتظار می‌رود که هرچه زودتر فرماندهی سایبری در ایران تاسیس شود تا این نهاد جدید بتواند در تحقق ساخت سلاح‌های سایبری، تدوین استراتژی امنیت ملی سایبری و تقویت زیرساخت‌های کشور در قبال حملات سایبری در راستای امنیت بیشتر کشور عمل کند.

سلاح سایبری، پاسخ ایران به حملات سایبری آمریکا /// در حال ویرایش
ساختار و اجزای فرماندهی سایبری آمریکا

 ایران باید تهیه روندی که در آینده منجر به افزایش ضریب امنیت سایبری شود را هرچه سریع‌تر دنبال کند تا جلوی نفوذ سایبری آمریکا و هم‌پیمانانش مانند رژیم صهیونیستی گرفته شود و با تهیه دکترین فعالیت‌های فضای سایبری، از سرمایه‌های کشور همانند مرزهای فیزیکی محافظت نماید.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 25
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 2
  • ۲۳:۳۷ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۳
    0 0
    باید بپذیریم که ما سوپر کامپیوتر نداریم مثل انچه که ان اس ای در ابعاد وحشتناک پردازنده های قدرتمند در حد چند برابر زمین فوتبال داره ولی موندم چرا استانکس نت نطنز رو منفجر نکرد!!!!!!!!!!! یدالله فوق ایدیهم
  • ۰۰:۲۲ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۴
    0 0
    فرماندهی سایبری چندوقته تاسیس شده شما خبر نداری سایت خبری تحلیلی مشرق نیوووووز!!!!
  • رضا جگوار ۰۰:۵۳ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۴
    0 1
    خو معلومه کشوری که ابر قدرت سایبریه(آمریکا) به یه کشور که میخاد اینترنتشو ملی کنه(متاسفم) و از اینترنت دنیا کناره بگیره و قدرت سایبریه افتضاحی داره حمله می کنه.میدونم منفی میدید و حقیقت تلخه.چرا ما ایرانیا منطقی نیستیم...
  • آبی ۰۰:۵۵ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۴
    1 0
    هیچ استراتژی موفقی بجز تغییر وجود ندارد اگر آنها بر حقند ما باید تغییر کنیم واگر ما بر حقیم حق بودنمان را در صحنه علوم انسانی ثابت کنیم با داستانسرایی کسی به حق نمیرسد
  • ۰۱:۱۶ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۴
    1 0
    اینها همه اش درست، اما چرا سپاه باید متصدی آن باشد. با توجه به اینکه ارتش وظیفه دفاع داخلی را برعهده دارد و حملات سایبری در داخل مرزها اتفاق می افتد، اصولا این وظیفه ذاتی ارتش خواهد بود.
  • دانشجو شریف ۰۲:۴۳ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۴
    2 0
    ما پتانسیل انسانی خوبی در این ضمینه داریم کافی است به نتایج مسابقات ioi (المپیاد جهانی کامپیوتر)وacm(بزرگترین مسابقه برنامه نویسی جهان) و عملکرد ایرانی ها در این ضمینه توجه کنیم ولی متاسفانه خیلی از این دانشجو های نخبه برنامه نویسی و مخابرات و ریاضی دانشگاه شریف و تهران به کشور های خارجی مهاجرت می کنند با توجه به تهدیدات پیش رو و اینده نگری لازم است ساختاری پویا و منعطف و کاملا مشخص برای جهت دهی و جذب این نخبه ها فراهم شود
  • ۰۴:۴۰ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۴
    0 0
    وقتی دنیا مجبوره تمام تراشه ها و قطعات الکترونیک را از آمریکا بخره باید تبعاتش را هم بپذیره، ایران که جای خود داره کل دنیا با این وابستگی به اینترنت و قطعات کامپیوتری که جاسوسی در سخت افزار شود طراحی شده مجبورند آقایی آمریکا را بپذیرند
  • ۰۷:۴۸ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۴
    0 0
    مهمترین ضربه سایبری به آمریکا ایجاد خط ملی ارتباطات و ایجاد آژانس امنیت ملی ایران است باید مهندسان IT و دیگر متخصصان که به این مسئله مربوط می شوند همت کنند و از حالا شروع کنند برای ایجاد چنین نهاد مهمی که اگر شکل بگیره کلی به آمریکا لطمه خواهد زد البته دیگر حمله های سایبری به دشمن هم لازمه اما بدون آن موارد واقعا مفید نخواهد بود کاملا مقطعی است و پاسخ های کوبنده تر از طرف دشمن دریافت خواهد کرد چون کاملا فضا در دست آنها است
  • ۰۷:۵۳ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۴
    0 0
    به خاطر خدا دیگر لازم نیست مدام با تحلیل از اخبار گوناگون ثابت کنید آمریکا و رژیم صهیونیستی فعالیته های تروریستی می کنند الان زمانه ای است که به صراحت و واضح خود مقامات عالیه و غیر عالیه خودشان بارها و بارها می گویند فعالیتهای تروریستی انجام می دهند آن اعتراف ها را هم منتشر می کنند عمومی نه محرمانه آنها به صراحت می گویند علیه ایران فعالیت می کنند این دیگه امروز تحلیل نیست کلی سند رسمی منتشر کرده اند
  • ۰۷:۵۶ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۴
    0 0
    حالا زمان آن رسیده که مدام از دولت ایران مجلس ایران قوه قضائیه ایران مطالبه شود که باید فضای سایبری امن ایجاد کنند وقتی کاملا روشن هست که آنها دشمنی می کنند این مایه ننگ هست که نه مسئولین و نه مردم به فکر کارهای اساسی نیستند فقط پاسخ های مقطعی و کوتاه داده شود به دشمن
  • ۰۸:۱۵ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۴
    0 0
    فضای سایبری و تجهیزات سایبری امروز در دست دشمن می تواند بر نتیجه انتخابات تاثیر بگذارد یک قلم فقط تلگرامی بود که رژیم صهیونیستی تمام امکانات آن را در اختیار دارد مردم هم با اطلاعاتی که رد و بدل کردند کلی اطلاعات مفت در اختیار دشمن قرار دادند این هم یک آسیب جدی است
  • امیر ۰۸:۲۷ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۴
    0 0
    دست تمام کاربرای اینترنت زیر ساطور آمریکاست... چه بخوایم چه نخوایم... فقط هنوز لزومی نمیبیه از این حربه بر علیه ما استفاده کنه... مثل دلار که در عرض چند روز سه برابر کرد و کمر اقتصاد ایران رو خم کرد... واقعا شانس آوردیم جون سالم بدر بردیم البته هنوزم داریم چوبشو میخوریم ... اینقدر از این حربه ها داره که خودمون خبر نداریم...
  • سروش ۱۱:۱۲ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۴
    0 0
    داستان برنامه موشکی ایران رو می دونی؟؟؟ ما موشک داشتیم؟ ما برای شلیک یک موشک به قذافی نیاز داشتیم نه آمریکا !! اما حالا؟؟؟؟ خوب مطمئن باش تهرانی مقدم های دانش سایبری ایران بیکار ننشستند جگوار !!!!
  • سروش ۱۱:۲۲ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۴
    0 0
    ایجاد شک و شبهه هم گردی و غباری است که روی حق رو می پوشونه و باید بصیرت داشت و افسانه های غرب رو باور نکرد. ما نباید داستان های خودمون رو فراموش کنیم که از اقتدارمون حرف می زنه و افسانه های غرب رو سر لوحه تغییر خودمون قرار بدیم بدون داشتن بصیرت هیچ استراتژی موفقی بجز تغییر و تدبیر درست و به موقع وجود نداره اون هم در راستای استقلال و آزادی و امنیت ملی، تغییر بدون نصیرت و چشم بسته یعنی از دست دادن هویت ملی، تاریخ ثابت کرده مثل انقلاب مشروطه که از مشروطه مشروعه به چه انحرافی کشیده شد چون انقلاب مشروطه بصیرتش مشروط به شرط و شروط تعیین شده از طرف دشمن ملت و میهن بود نه از اقتدار نظام حاکم و نه از مشروعیت ملت برخوردار نبود و سران مشروطه بصیرت لازم رو نداشتند و تغییر کردند پس مقاومت در برابر تغییر رو هم نباید فراموش کرد که هر تغییری باید درست تدوین و تعبیر بشه.
  • ۱۱:۴۸ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۴
    0 0
    برادر الان خدا وکیلی خودت درک کردی چی گفتی؟؟؟ ارتش مدافع آب و خاک و ناموسه ، کاملا درست.... اما از اون ور هم سپاه مدافع دستاورد های انقلابه... حالا فک نکن ارتش هم خداناکرده بی کار نشسته ، نه خیر
  • ۱۱:۵۱ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۴
    0 0
    اقای رضا جگوار من کارشناس نرم افزار هستم. میخاستم برادرانه ازت سوال کنم چرا در موضوعی که تخصص نداری اظهار نظر میکنی؟! و جالبتر اینکه خودت رو حق به جانب و صادق هم میگیری؟! چقدر خوبه که به قول جنابعالی ما ایرانیها منطقی باشیم و فقط همه چیز رو در محدوده ای که می بینیم خلاصه و تعریف نکنیم. شاید فقط شاید چیزهایی و واقعیتهایی باشه که ما ازونها بی اطلاع باشیم. پس دوست عزیز از شعاری که در مورد منطقی بودن دادی قدری خودت یاد بگیر و منطقی باش.
  • ۱۱:۵۲ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۴
    0 0
    تفرقه ممنوع.
  • علی آستون مارتین ۱۱:۵۴ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۴
    0 0
    معلومه که چیزه زیادی از منطق نمیدونی برادر(متاسفانه) ... همون منطق میگه اگه شخصی مالک و صاحب چیزی بود که تو بهش وابسته ای و میدونی یه روزی در صورت اختلاف موجب نابودی تو میشه ، باید ازش فاصله بگیری و خودت دست به کار بشی....ثانیا، شما چجوری به این نتیجه رسیدی که توان سایبری کشور افتضاحه؟؟هان؟؟(کارشناسی یا فقط وبگرد معمولی؟؟)...ثالثا ، نگران مثبت و منفیه بقیه نباش ، با صدای بلند حرفتو بگـــــــــــو....
  • ۱۳:۳۵ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۴
    0 0
    دست خدا بالای دست هاست. و ایرانی باید بداند تا وقتی اتحاد و همدلی داشته باشد هیچ قدرتی نمیتواند به اهداف پلید خود دست یابد و به این کشور اسیب بزند.امریکا از ایران میترسد و از قدرت سایبری ایران با خبر است و برای مقابله خود را مجهز میکند . پس خودمان را باور کنیم.
  • پری ۱۵:۵۳ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۴
    0 0
    حمله سایبری و موشکی علیه امریکای متمدن ناجوانمردی است
  • ۲۰:۲۴ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۴
    0 0
    به خاطر اینکه ارتش هرگز زیر ساخت چنین چیزی رو نداره وقتی امریه یه سرباز رو 2 بار اشتباه می زنن و بنده خدا که قرار بوده مشهد سر از کردستان درمیاره می خواد اینترنت مملکت رو کنترل کنه؟ البته من نمی گم دست کدوم ارگان باشه ولی بهرته به دست وزارت دفاع باشه
  • ۲۰:۲۵ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۴
    0 0
    منفی دادم چون نیازه ابعادش به صورت علمی روشن بشن.
  • ۲۰:۲۶ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۴
    0 0
    قشنگ بود خندیدیدم
  • farshad ۲۰:۳۷ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۴
    0 0
    مشرق چرا گزارش از پاسخ حملات طوفانی ما به امریکا رو نمینویسی حتی با توجه به این که ما ارتش سایبری نداشتیم.!!!!!!!!!!!!!!! مثل نابودی کامل بزرگترین پایگاه امریکا تو اقیانوس ارام یا حمله به سیاه امریکا و به دست اوردن صد ها هزار گزارش فوق محرمانه حمله سایبری به اف بی ای و حمله به پایگاه های بیشماری مثل یه پایگاه یا شرکت بود نمیدونم توجنوب عربستان که اونرو هم نابود کرد!!!!!!!!!!! ما حتی اون موقع { سه چهار سال پیش} ارتش سایبری نداشتیم !!!!!!!!!!!!!!!!!!! ولی خوشبختانه دو سال پیش اقای خامنه ای ارتش سایبری رو داد
  • اصلاحات ۱۲:۱۵ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۱
    0 0
    دوست عزیز برای مقابله ما به تخصص نرم افزاری نیاز داریم و یک لپ تاپ دست دوم ! برای حمله همین کافیست . ولی آمریکا در حال پایش و رصد است ...که با تورم و رشد اقتصادی فعلی شاید 50 سال دیگر به امکانات فعلی آنها دست پیدا کنیم . بنابرین ابتدا به رشد اقتصادی(اشتغال با ممنوعیت واردات) نیازمندیم .

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس