گروه سیاسی مشرق - روزنامه‌ها در لابه‌لای گزارش‌ها و سرمقاله‌ها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره می‌کند.

** کیهان

موجودی و  موجودیتی باقی نمانده اصلاح‌طلبان خود را تکرار می‌کنند

یک همکار سابق نشریات اصلاح‌طلب معتقد است مدعیان اصلاح‌طلبی «موجودی»یی ندارند که بتوانند براساس آن «موجودیت» خود را تعریف کنند.
داریوش سجادی در یادداشتی خاطر نشان کرد: مصاحبه مطوّل محمدرضا تاجیک با روزنامه اعتماد که همچون سعید حجاریان اشتهار به استراتژیست اصلاح‌طلبان دارد هر چند واجد جهد بلیغ ایشان به منظور تبارشناسی و آفت‌شناسی و راهکاریابی برای ابتلائات جنبش اصلاحات در ایران بود، اما بدون مجامله در کلیت‌اش عاری از هر حرفی نو و بدیع بود و ایشان صرفا همان چیزهایی را که سال گذشته تحت عنوان «نواصلاح‌طلبی» مطرح کرده بودند را بار دیگر در مصاحبه با اعتماد تکرار کردند.
ظاهرا «تکرار در خود» مبدل به سنت مالوف استراتژیست‌های اصلاحات شده و دقیقا حجاریان نیز مانند تاجیک هر 6 ماه یا یک سال همان حرف‌ها و راهکارهای پیشین و بلاوجه خود را تکرار می‌کند بدون آنکه آبی از این آتش برای اصلاحات داغ شود.
سجادی می‌افزاید: معتقدم علت «دور در جا» و «تکرار در خود» اصلاح‌طلبان بازگشت به همین اصل دارد که «اصلاح‌طلبان به خوبی می‌دانند چه نمی‌خواهند اما دریابش آنچه که می‌خواهند عاجزند» چنین عجزی نیز بازگشت به این ضایعه می‌تواند داشته باشد که ایشان نمی‌توانند و نتوانسته اند خود را تعریف کنند. تاجیک در اعتماد گفته: «چیزی که ما خلأ آن را داریم اینکه مانیفست یا گفتمان اصلاح‌طلبی تعریف شده نیست؛ چیزی که خیلی ابهام و ایهام دارد و تعریف و تصویب نشده است. ما از گفتمان اصلاح‌طلبی سخن می‌گوییم اما هر کدام از مفاهیم آن برداشتی داریم. مفهوم اصلاحات با هم یگانه نشده» این اعتراف میمون همان چیزی است که اینجانب نیز به نوعی آن را یک ماه جلوتر در مصاحبه با «تسنیم» ابرام کردم دال بر آنکه؛ «اصلاح‌طلبی موجود در صحنه‌ آنی نیست که زمانی با مختصات انقلاب اسلامی و امام و نظام هم‌پوشانی داشت. اینکه چی هستند؟ من نمی‌دانم اما می‌دانم چی نیستند! لذا بر ایشان فرض است تا قبل از آنکه دیگران تعریف‌شان کنند، خودشان و از منظری واقع‌بینانه خود را و نسبت‌شان یا عدم نسبت‌شان  با انقلاب اسلامی و مولود انقلاب اسلامی و مختصات و متعلقات و ملحقات انقلاب اسلامی و نظام برآمده از انقلاب اسلامی را تعریف کنند». اما نکته مغفول آنجاست که اصلاح‌‌طلبان بی‌التفات به این ضرورت مانده‌اند که در تعریف خود مکلف‌اند قبل از تعریف «موجودیت خود» ابتدا «موجودی‌های خود» را تعریف کنند.


غرب در سوریه مجبور است داروی تلخ را بخورد


ماندن بشار اسد در ریاست جمهوری سوریه داروی تلخی است که غرب مجبور به خوردن آن است.
عبدالباری عطوان سردبیر روزنامه رأی‌الیوم در تحلیلی نوشت: خبر روزنامه دیلی تلگراف که تنها گزینه موجود برای از بین بردن داعش را همکاری با رئیس جمهور سوریه دانسته و حملات هوایی روسیه علیه داعش را موفق‌تر از حملات نیروهای ائتلاف توصیف کرده، مقدمه نوشیدن داروی تلخی دانست که سران کشورهای غربی و عربی چاره‌ای جز آن ندارند. دیدگاه این روزنامه انگلیسی که همزمان با اظهارات بی‌سابقه جان کری وزیر امور خارجه آمریکا در مورد امکان همکاری با ارتش سوریه بدون رفتن اسد ایراد شده، تصادفی نیست و مقالات جسورانه زیادی در مورد اینکه روس‌ها حق داشتند در بحران سوریه حضور داشته باشند، به چشم می‌خورد. این روزها در رسانه‌های غربی عبارات آشنایی را از زبان سرگئی‌لاوروف وزیر خارجه روسیه می‌خوانیم، از جمله این که «تحمل وجود بشار اسد در سوریه برای دیوید کامرون نخست‌وزیر انگلیس و رهبران غرب مانند بلعیدن یک داروی تلخ است که گریزی از آن نیست».
به گزارش العالم عطوان می‌افزاید: وزیر امور خارجه آمریکا کم‌کم خود را برای بلعیدن این داروی تلخ و خوراندن آن به دیگر سران غربی و عربی آماده می‌کند و این امر به وضوح در اظهارات وی در حاشیه سفر به یونان دیده می‌شود، آنجا که کری اعتراف کرد برای مقابله با داعش استقرار نیروهای زمینی سوری و عربی در سوریه ضروری است و نه نیروهای غربی؛ زیرا نابود کردن داعش تنها با بمباران هوایی امکان پذیر نیست.

جنایت سران فتنه مشمول مرور زمان نمی‌شود


رهبر معظم انقلاب، تکلیف سران فتنه را ضمن بیانات متعدد روشن کرده‌اند و جرم و جنایت و جفای آنها در حق کشور و نظام و انقلاب مشمول مرور زمان نمی‌شود.
سیدمحمود دعایی مدیرمسئول روزنامه اطلاعات اخیرا ضمن ترویج یکی از سران  فتنه مدعی شد «در روزی که عزیزی از اعضای دفتر مقام معظم رهبری وفا داریم را به خاتمی و نقل سخن‌ها و اظهارات او را در روزنامه برنتافت و از منظر رهبری اعتراضی داشت نامه‌ای خصوصی به محضر رهبر و مرادم نوشتم در آن نامه همه عشق و عاطفه و امید و انتظارم در مورد خاتمی را با آقا در میان گذاشتم و این انگیزه وفا داریم به خاتمی و استجازه در ادامه همراهیم با وی را بیان کردم. مراد و ولی‌امرم بعد از خواندن آن نامه کریمانه و بزرگوارانه فرمودند «من هم مثل تو فکر می‌کنم اما نه به نرمی دل تو!» اشک شوق و امیدم جاری شد و از آن روز به بعد کاکایم را غریب نگذاشتم.
آقای دعایی البته انصاف به خرج نداده که بنویسد در فتنه آمریکایی - صهیونیستی سال 88، غریب، امثال سران فتنه بودند یا نظام جمهوری اسلامی و ارزشهای الهی آن که آماج وحشی‌گری آشوبگران به میدان فراخوانده شده از سوی فتنه‌گران قرار گرفتند؟!
اما درباره موضع رهبر معظم انقلاب شایان ذکر است که معظم‌له بالغ بر یک سال صبوری به خرج دادند و با حلم تمام سران فتنه را به عنوان همراهان سابق انقلاب دعوت کردند تا به مجاری قانونی برگردند و حساب خود را از جریان‌های ضدانقلاب و دولت‌های مستکبرغربی که علنا از فتنه و آشوب حمایت می‌کنند، جدا سازند. اما وقتی لجاجت و اصرار این جماعت بر ادامه خط کور یاغی‌گری و بغی و معارضه یقینی شد، فرمودند «جرم اینها بزرگ است و اگر امام(ره) بودند، شدیدتر برخورد می‌کردند. اگر اینها محاکمه شوند، حکمشان خیلی سنگین خواهد بود و قطعا شما (یکی از بازی‌خوردگان فتنه) راضی نخواهید بود».
ایشان همچنین رمضان سال 1392 در دیدار دانشجویان  فرمودند:«مسئله اصلی را در مورد قضایای سال 88 مورد نظر و در مدّ نگاهتان قرار  دهید؛ آن مسئله اصلی این است که یک جماعتی در مقابل جریان قانونی کشور، به شکل غیرقانونی و به شکل غیرنجیبانه ایستادگی کردند و به کشور لطمه و ضربه وارد کردند؛ این را چرا فراموش می‌کنید؟ البته ممکن است در گوشه و کنار یک حادثه بزرگ زد و خوردهائی انجام بگیرد که انسان نتواند ظالم را از مظلوم تشخیص دهد؛ یا یک نفر در موردی ظالم، در موردی مظلوم باشد؛ این کاملا امکان‌پذیر است؛ اما در این قضایا، مسئله اصلی گم نشود. خب، در انتخابات سال 88،  آن کسانی که فکر می‌کردند در انتخابات تقلب شده، چرا برای مواجهه با تقلب، اردوکشی خیابانی کردند؟ چرا این را جواب نمی‌دهند؟ صد بار ما سوال کردیم؛ نه در مجامع عمومی، نخیر، به شکلی که قابل جواب دادن بوده؛ اما جواب ندارند. خب، چرا عذرخواهی نمی‌کنند؟ در جلسات خصوصی می‌گویند ما اعتراف می‌کنیم که تقلب اتفاق نیفتاده بود. خب، اگر تقلب اتفاق نیفتاده بود، چرا کشور را دچار این ضایعات کردید؟ چرا برای کشور هزینه درست کردید؟ اگر خدای متعال به این ملت کمک نمی‌کرد، گروه‌های مردم به جان هم می‌افتادند، می‌دانید چه اتفاقی می‌افتاد؟ می‌بینید امروز در کشورهای منطقه، آنجاهائی که گروه‌های مردم مقابل هم قرار می‌گیرند، چه اتفاقی دارد می‌افتد؟ کشور را لب یک چنین پرتگاهی بردند؛ خداوند نگذاشت، ملت هم بصیرت به خرج دادند».
یادآور می‌شود خاتمی چندین‌بار در محافل خصوصی اصلاح‌طلبان اذعان کرده که امکان تقلب 11 میلیونی در انتخابات وجود ندارد. اما این حریت و شجاعت را نداشته که  همین واقعیت را علنی بگوید و بر علیه مسیر یاغی‌گری‌ طی شده از سوی خود و برخی فتنه‌گران شهادت دهد؛ چرا که اساسا او در میان افراطیون اختیار‌دار خود نیست؛ چنان که در همان روز انتخابات و انداختن رأی به صندوق مدعی شده بود غیب‌گو نیست اما موسوی پیروز شده است(!)
رهبر معظم انقلاب به اقتضای عقل و شرع معتقدند راه پیش‌روی فتنه‌گران به مصداق آیه «الا الذین تابوا و اصلحوا و بینّوا»، توبه و جبران جرم صروت گرفته و روشنگری درباره آن دروغ و ظلم بزرگ است.


پروژه مشترک کرباسچی و مرعشی برای بی‌اعتبار کردن لاریجانی


در حالی که دبیر کل حزب کارگزاران مدعی سربازگیری از اصولگرایان شده بود، سخنگوی این حزب گفت حمایت ما از آقای لاریجانی، موضوع مصوب حزب است.
این موضع‌گیری‌های آمیخته به بلوف و اغراق که یکی از اهداف آن بردن افراد هدف در موضع اتهام می‌باشد، در حالی است که کارگزاران در انتخابات 88 دو شقه شد و دبیر کل آن از کروبی و برخی اعضای دیگر آن از موسوی حمایت کردند. سال گذشته نیز در پی افزوده شدن برخی عناصر بدسابقه نظیر سعید لیلاز و محمد قوچانی و... به مرکزیت حزب، محمد هاشمی رئیس کمیته سیاسی کارگزاران درباره تکرار سرنوشت شوم حزب مشارکت برای این حزب هشدار داد و در اعتراض به این روند از عضویت حزب استعفا کرد. وی تصریح کرده بود که من مقلد امام و معتقد به مکتب اسلام هستم در حالی که برخی اعضای کارگزاران می‌گویند این حزب، حزب لیبرال است و قرار است راه بازرگان را دنبال کند.
با وجود این واقعیت، حسین مرعشی در مصاحبه با روزنامه اعتماد گفت: ما در مورد آقای لاریجانی در حزب بحث کردیم، به نتیجه هم رسیدیم و موضع ما یکی است. حمایت از آقای لاریجانی موضوع مصوب حزب ماست. این عنصر سیاست‌باز اضافه می‌کند: حمایت ما به معنی اینکه با ایشان ائتلاف کنیم، نیست. ما می‌توانیم نسبت به جناح رقیب هم متفاوت فکر کنیم. ایشان در جناح رقیب است اما می‌توانیم نسبت به افکارش متفاوت فکر کنیم. حتماً ما موضعی که درباره آقای لاریجانی به عنوان یک شخصیت ملی، اثرگذار و مفید برای کشور می‌گیریم با موضعی که در برابر فردی مانند آقای روح‌الله حسینیان می‌گیریم، متفاوت است. جریان رقیب ما، یک جریان و یک طیف هستند. آنها را مانند یک سطح مقطع متصلب و خشک نمی‌بینیم. این جریان یک سطح مقطع خاصی هم ندارند. ما در انتخابات حتماً در مقابل جبهه پایداری از اصولگرایان میانه‌رو حمایت می‌کنیم اما مفهومش این نیست که با آنها رقابت نکنیم. آقای لاریجانی رقیب خوب تلقی می‌شود.
خبرنگار می‌پرسد «اگر آقای لاریجانی رقیب خوبی به شمار می‌آید چرا گفتید ما در قم ممکن است برای ایشان رقیب نتراشیم؟» و مرعشی پاسخ می‌دهد: این به خاطر خدمتی بود که ایشان در بحث برجام کردند. موضوع برجام موضوع ملی است و موضوع جناحی نبود.
وی همچنین در پاسخ این سؤال که نگاه آقای لاریجانی هم به طیف اصلاح‌طلبان همین است؟ می‌گوید: حتماً، ممکن است این نگاه الان نباشد ولی رفتار ما اثر خودش را می‌گذارد. ما به این نوع نگاه‌ها و رفتارها در میدان عملی سیاست می‌گوییم عمق بخشیدن به سیاست و فاصله گرفتن از مسائل سطحی.
بازداشتی فتنه 88 در ادامه درباره اظهارات عطریانفر مبنی بر اینکه رئیس مجلس آینده افرادی مانند ناطق باشند بهتر است، گفت: آقای ناطق اصلاً ثبت‌نام نمی‌کنند. ما پیام‌مان این بود. من در مصاحبه‌هایم با صراحت گفتم مهم‌تر از کاندیداتوری آقای ناطق در مجلس برگشت آقای ناطق به عرصه سیاسی است. در طول سال‌های گذشته به تدریج یک اتفاق نامبارکی در کشور افتاد و آن اینکه اصولگرایان اصلی شناسنامه‌دار جاخالی دادند.
یادآور می‌شود کرباسچی 7 آذر در مصاحبه با روزنامه شرق گفته بود باید از اصولگرایان یارگیری و سربازگیری کنیم.

از نبوغ سیاسی پوتین تا غرور موهوم محمد مرسی


سفر اخیر ولادیمیر پوتین به ایران و اصرارش بر دیدار بیرون از پروتکل با آیت‌الله خامنه‌ای مؤید تیزهوشی و آداب‌دانی و آشنائی وی با ظرائف دنیای سیاست است.
داریوش سجادی ضمن ارائه این تحلیل نوشت: در مقام قرینه، عملکرد پوتین را می‌توان در نقطه مقابل رفتار احمقانه و خالی از حذق «محمد مرسی» رئیس جمهور برآمده از انقلاب مصریان قرار داد که طی سفرش به ایران در تابستان 91 به‌منظور شرکت در اجلاس غیر متعهدها در یک گستاخی با تعمدش در کوتاه کردن اقامتش در ایران (اقامت 4 ساعته) و فرارش از دیدار با رهبر ایران نشان داد از حداقل‌های تدبیر و درک و شعور سیاسی نیز بی‌بهره بود. این در حالی است که به احترام حمایت ایران از انقلاب مصر و به اعتبار خطبه مهم و اثرگذار نماز جمعه آیت‌الله خامنه‌ای در اعلام حمایت از «انقلاب تحریر مصریان» در تیر ماه 91 ابتدائی‌ترین ملاحظات دیپلماتیک نیز به مرسی دیکته می‌کرد تا در مقام پاسداشت چنان حمایتی ملتزمانه به «ملاقات موظفانه» با رهبر ایران برود. خصوصاً آنکه بی‌تدبیری و بی‌حذقی مرسی اکنون بوضوح و آنگاه روشن شد که بی‌وقعی وی به ایران را اینک در کنج زندان و در روزشماری تاریخ اعدامش سپری می‌کند(!) در حالی که می‌بیند اگر نامدبرانه حمایت ایران را به طمع دلارهای عربستان و مواعید آنکارا نمی‌فروخت اکنون مانند «بشار اسد» می‌توانست محکم و استوار بر کرسی قدرت اتکا داشته باشد. آن هم اسدی که همه قدرت‌های مؤثر دنیا حکم به رفتنش داده بودند. اما ایران تنهایش نگذاشت و بالغ بر 5 سال تمام قد حمایت خود را متوجه اسدی کرد که در محاصره فتنه سنگین و مشترک ریاض و قطر و ترکیه و آمریکا و اروپا و اسرائیل محکوم به هلاکتی محتوم بود اما با نوشداروی ایران روئین‌تن شد. تفاوت پوتین تا مرسی تفاوت شعور تا غرور است! آن هم غروری که آغشته به حماقت و توهم باشد.

** خراسان

مجوز کابینه برای 240 هزار دلار کمک داوطلبانه به سازمان های بین المللی

بر اساس ابلاغیه جدید هیئت دولت به سازمان مدیریت و وزارت خارجه، مقرر شده است به استناد ماده واحده قانون عضویت دولت جمهوری اسلامی ایران در سازمان ها و مجامع بین المللی، برای پرداخت ارقامی با عنوان "کمک داوطلبانه" شامل 10 هزار دلار به برنامه عمران ملل متحد، پنج هزار دلار به گروه ۷۷ و چین، 50 هزار فرانک سوئیس به کمیته بین المللی صلیب سرخ، 53 هزار دلار به صندوق ملل متحد برای کودکان (یونیسف)، 60 هزار دلار به صندوق جمعیت ملل متحد و 60 هزار دلار به برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد (یونپ) اقدام شود.

دستور ویژه برای تسویه حساب دولتی ها با ستاد اجرایی فرمان امام

بر اساس درخواست یک مسئول اقتصادی دولت از مسئولان ارشد نهاد ریاست جمهوری که در دستور کار بررسی و تصویب قرار گرفته، مقرر شده به منظور تسویه بدهی کامل دستگاه های اجرایی به ستاد اجرایی فرمان امام (ره) وزارت امور اقتصادی و دارایی حداکثر ظرف سه ماه بدهی‌ های قطعی وزارتخانه‌ ها و مؤسسات دولتی به این ستاد را که تا پایان سال ۱۳۹۲ ایجاد شده مشخص و برای اتخاذ تصمیمات لازم به منظور تسویه این بدهی‌ها اقدام کند.


** وطن امروز

روحانی نباید تشریفاتی باشد

رئیس مجلس خبرگان رهبری گفت: روحانی نباید تشریفاتی باشد، ما برای زندگی روحانی نشده‌ایم. آیت‌الله یزدی دیروز در دیدار حجت‌الاسلام ربانی رئیس مرکز خدمات حوزه‌های علمیه و جمعی از مسؤولان این مرکز با بیان اینکه علاوه بر کمک به معیشت طلبه‌ها باید به تفکر آنها نیز کمک شود، خاطرنشان کرد: اگر تفکر طلبه این باشد که اصولاً زندگی‌اش با زندگی عامه مردم تفاوت دارد و باید همواره زندگی متوسطی داشته باشد کار پیامبران را انجام داده است. به گزارش تسنیم، رئیس مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه طلبه باید بداند زندگی‌اش سرمشقی برای فقیرترین مردم است، گفت: تا وقتی طلبه معتقد نشود که زندگی‌اش باید در حد زندگی متوسط مردم باشد هرچقدر کمکش کنید قانع نمی‌شود. وی با بیان اینکه مردم در نحوه زندگی به ما روحانیون نگاه می‌کنند، گفت: روحانی نباید تشریفاتی باشد، ما برای زندگی روحانی نشده‌ایم؛ بلکه برای هدایت مردم و برای تبلیغ و هدایت ایتام آل محمد(ص) روحانی شده‌ایم. رئیس مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه زندگی اسلامی یعنی زندگی به اندازه کفایت و به‌اندازه‌ای که دست به سوی دیگران دراز نکنیم، گفت: قناعت، زندگی در حد متوسط و عدم مقایسه با دیگران از ویژگی‌هایی است که طلبه‌ها در زندگی باید آنها را رعایت کنند.

یزید زمانه در چهره آمریکا و آل‌سعود نمایان شده است

 فرمانده کل سپاه پاسداران ‌گفت: یزید زمانه در چهره آمریکا، رژیم صهیونیستی، آل‌سعود و داعش به منظور منحرف کردن اسلام ناب محمدی(ص) نمایان شده است.سرلشکر محمدعلی جعفری عصر دیروز در پیامی به خانواده شهید حبیب روحی چوکامی که در مراسم سوم این شهید در مسجد جامع چوکام قرائت شد، اظهار کرد: درود و سلام خدا و رسولش بر شهدا، جانبازان و رزمندگان سرافراز جبهه خط مقاومت. به گزارش فارس، وی با سلام بر پدران و مادران، همسران، فرزندان و تمام بازماندگان شهدا و افتخارآفرینان اسلام و ایران عزیز، افزود: رتبه و شأن معنوی بازماندگان شهدا به تعبیر مقام معظم رهبری بلافاصله پشت سر این بزرگواران است.فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بیان کرد: سپاس خدایی را که به ما توفیق داد تا تهنیت‌گوی بزرگوارانی باشیم که در راه تکلیف و صیانت از حرمین آل‌الله و شجره طیبه‌ای که نهال آن را حضرت ختمی مرتبت محمد مصطفی(ص) بر بستر قلب‌های همیشه منتظر کاشته بود حماسه آفریدند، حماسه‌ای که در عرصه عاشورای حسینی(ع) ادامه یافت و امروز پرچم پرافتخار کربلا و ایثار عاشورائیان بر شانه‌های استوارشان است. جعفری متذکر شد: در روزگاری که یزید زمانه در چهره آمریکا، رژیم صهیونیستی، آل‌سعود و داعش به منظور منحرف کردن اسلام ناب محمدی(ص) و ترویج افکار شیطانی در کشورهای اسلامی و دنیا نمایان شده، شما بحق توانستید ندای لبیک یا حسین(ع) را با بیزاری جستن از آنها و دفاع از دین خدا با تقدیم خون مطهرتان عملی کرده و عرصه را برای جولان دادن این جلادان شمر‌صفت با تشکیل لشکر جهانی حزب‌الله در بلاد اسلامی تنگ کنید.

تعیین سرنوشت شیخ زکزاکی برای ایران بسیار مهم است

معاون عربی و آفریقای وزارت امور خارجه با اشاره به مذاکرات ظریف با همتای نیجریه‌ای خود درباره شیخ زکزاکی و به شهادت رساندن تعدادی از شیعیان نیجریه گفت: تعیین سرنوشت شیخ زکزاکی برای جهان اسلام و ایران بسیار مهم است. به گزارش تسنیم، حسین امیرعبداللهیان در مصاحبه با خبر نیمروز شبکه یک گفت: روابط تهران و ابوجا هم‌اکنون بسیار خوب است و اخیراً نیز رئیس‌جمهور این کشور به تهران آمده بود و با استفاده از فضای مثبت روابط، به دوستانمان در حکومت نیجریه توجه دائم داده‌ایم که نسبت به این حادثه مسؤول هستند. وی افزود: سلامت شیخ زکزاکی حتماً‌ مورد تأکید ملت مسلمان نیجریه و جهان اسلام است تا در این باره رفع نگرانی شود و آقای زکزاکی به منزل و فعالیت عادی خود بازگردد.

** قدس

شکایت خانواده امام صدر از فرزند «قذافی»

خانواده امام موسی صدر، شکایتی علیه «هانیبال قذافی» فرزند دیکتاتور لیبی تنظیم و به دستگاه قضایی لبنان ارایه دادند. بازجویی‌ها از هانیبال درباره پرونده ناپدید شدن امام موسی صدر دیروز آغاز شد.

 

بازداشت 2 ایرانی تبار در روسیه به اتهام جاسوسی

خبرگزاری اسپوتنیک روسیه نوشته است که دو فرد 50 و 55 ساله ایرانی الاصل در این کشور به اتهام جاسوسی برای آمریکا در زندان هستند.

 

تهران و مسکو درباره سوریه اختلاف ندارند

عبداللهیان، معاون وزیرخارجه گفت: هیچ اختلافی بین ایران و روسیه درباره سوریه وجود ندارد و مستشاران ایرانی اقدامات خود در سوریه را بدون وقفه دنبال می‌کنند.

 

شمع روشن کردن روبروی سفارت نیجریه

جمعی از دانشجویان برای ابراز همدردی با کشته شدگان حادثه نیجریه دیشب مقابل سفارت این کشور در تهران تجمع کرده و شمع روشن کردند.

 

روحانیت نباید تشریفاتی باشد

آیت الله یزدی، رئیس مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه مردم در روش زندگی به ما روحانیون نگاه می‌کنند، گفت: روحانیت نباید تشریفاتی باشد.

 

کشف عروسک بمبگذاری شده در آذربایجان غربی

نیروهای امنیتی و اطلاعاتی آذربایجان غربی از کشف سه عروسک بمبگذاری شده به دست داعش در این استان خبر دادند.

 

فهرست نامزدهای اصلاح طلب در دست عارف

احزاب عضو شورای سیاستگذاری انتخاباتی اصلاح‌طلبان فهرست نامزدهای پیشنهادی حزب خود را به محمد رضا عارف رئیس این شورا دادند.

 

ترکان، رشوه دهنده را به دبی فرستاد!

دهدشتی نماینده مردم آبادان در مجلس گفت که مردم منتظر برخورد با فساد هستند، اما رشوه دهنده به مجری تلویزیون، صوری برکنار شده و از سوی ترکان، به عنوان مسؤول دفتر دبی سازمان منطقه آزاد اروند، حکم جدید می‌گیرد و به منطقه محروم دبی تبعید می‌شود.


** رسالت

اگر امام زنده بود!

يکي از شعارهاي فتنه گران در مراسم 16 آذر امسال اين بود؛ «اگر امام زنده بود، موسوي تنها نبود»! روزنامه جوان با بررسي اين شعار، نوشته است: 16 آذر 88 فتنه گران به رهبري موسوي، عکس امام (ره) را در دانشگاه آتش زدند، در روز عاشورا شعار «مرگ بر اصل ولايت فقيه» دادند، در جريان شورش ها شعار «نه غربي، نه شرقي، جمهوري ايراني» و... دادند اگر امام زنده بود، با اين جماعت و سران آن چه مي کردند؟ امام با هيچ کس عقد اخوت نداشت. امام (ره) وقتي نوه خود سيد حسين خميني را در ايام آشوب ليبرال ها در اوايل انقلاب، ديد منحرف شده، دستور حبس خانگي او را صادر کرد. امام (ره) با مرحوم منتظري با آنکه خيلي به او علاقه داشت، وقتي ديد منحرف شده، برخورد قاطع کرد، در حالي که تخلفات آنها به اندازه موسوي نبود. اگر امام زنده بود، مي شود حدس زد با اهل فتنه چه مي کرد! موسوي حتي عمرش به پايان سال 88 هم نمي رسيد.

غيبت رئيس جمهور در 65 درصد شوراهاي عالي

به گزارش مشرق، رئيس جمهور از 21 شورايي که آمار آنها در رسانه ها منتشر شده، در 65 درصد آنها غيبت داشته است. 
رئيس جمهور يکي از اعضاي حقوقي مجمع تشخيص مصلحت است که به طور ملموس، صندلي او در اين نشست، خالي است. همچنين در 21 شورا، سمت رياست دارد، اما طي دو سال و سه ماهي که گذشته، هيچ حضوري نداشته است. همچنين رئيس جمهور در چهار شوراي عالي سلامت و امنيت غذايي، شوراي عالي اشتغال، شوراي عالي آب و شوراي اقتصاد، تنها يک بار شرکت کرده است.

واکنش رويترز به اظهارات هاشمي در باره رهبري

خبرگزاري رويترز به نقل از هاشمي رفسنجاني نوشت: «رهبر عالي احتمالي آينده ايران هم اکنون در حال بررسي شدن است.» اين خبرگزاري نوشت: «اکبر هاشمي رفسنجاني رئيس جمهور سابق، روز يکشنبه با شکستن تابوي صحبت عمومي از جانشيني رهبري ايران گفت کميته اي در ايران در حال بررسي نامزدهاي بالقوه رهبري عالي بعدي ايران است.» رويترز چنين تحليل کرده است که «اظهارات رفسنجاني مي تواند جلب حمايت عمومي به انتخابات و به متحدانش را هدف گيري کرده باشد تا در انتخاب رهبر بعدي قدرت بيشتري به آنها بدهد.» رويترز همچنين نوشت او دست مجلس خبرگان را براي انتخاب شوراي رهبري در صورت نياز به جاي يک فرد خاص باز دانسته است.

مشکل چيست؟

جهانگيري، معاون اول رئيس جمهور گفته است: «مشکل اين است که منتقدان دولت، سطح توقعات مردم را بالا برده اند.»
اي کاش آقاي جهانگيري يکي دو نمونه از حرف هاي منتقدان که توقعات مردم را بالا برده اند، ذکر مي کرد. اما نمونه هاي فراواني وجود دارد که مقامات دولتي از جمله رئيس جمهور گفته اند و توقعات مردم را بالا برده اند.
مي گفتند؛ برجام، فتح الفتوح است
مي گفتند؛ حتي آب خوردن ما هم به توافق هسته اي مربوط است
مي گفتند؛ مشکلات اقتصادي با توافق هسته اي حل مي شود
مي گفتند؛ بعد از توافق، صد و پنجاه ميليارد دلار از پول هاي بلوکه شده، آزاد مي شود
انصاري، معاون حقوقي رئيس جمهور اخيراً در قزوين، گفته است: «دولت در برجام، کاري کارستان کرد و سايه شوم 16 تحريم پي در پي و فلج کننده را از سر ملت برداشت.» در حالي که ما بخشي از برجام را عملي  کرده ايم، اما آمريکايي ها هيچ يک از وعده هايي را که در برجام داده اند، به آن عمل نکرده اند.

تندروهاي فعلي و تندروهاي مزاحم!

اکبر هاشمي‌ رفسنجاني در مصاحبه با يک سايت اصلاح‌ طلب، مجلس خبرگان رهبري و منتقدان خود را به باد توهين گرفت. به گزارش تسنيم، هاشمي در مصاحبه با يک سايت اصلاح‌ طلب گفت: «تندروي‌هاي فعلي و جريان‌هايي که در دولت قبل به وجود آمدند، ريشه در نهادهاي قدرت پيدا مي‌کردند و از آنها هم استفاده مي‌کنند که تندرو‌هاي خيلي مزاحمي هستند.» وي با توصيف منتقدان خود به کلاغ تأکيد مي‌ کند: «فشار اين‌ها روي من هيچ تأثير ندارد و مثل کلاغ‌هايي هستند که از روي درخت‌ها مي‌پرند، براي من اين‌گونه است و کاري با آنها ندارم. من هميشه فشار داشتم.» نمي دانيم تندروي چيست و مصاديق تندروي از نظرگاه جناب آقاي هاشمي کدام است؟ اگر کلمه «فعلي» و «مزاحم» را هم به آن اضافه کنيم چه موجودي از آن مي شود تصور کرد؟ آقاي هاشمي حافظه تاريخي ملت را ناديده گرفته است. سال 88 با صدور نامه بدون سلام و بدون بسم الله ايشان يک آشوب که امنيت و اقتدار ملي را هدف قرار داده بود به راه افتاد. هشت ماه اخبار مملکت را سر آنتن دشمنان قرار دادند، از شعار جمهوري ايراني گرفته تا نه غزه، نه لبنان، جانم فداي ايران سر دادند، کار را به شعار مرگ بر اصل ولايت فقيه رساندند و تمثال مبارک حضرت امام را در دانشگاه آتش زدند، در روز عاشوراي 88 به هيئت هاي عزاداري حمله کردند و حتي شعائر الهي عاشورا و کربلا را از آشوب آفريني هاي خود دريغ نداشتند. ملت در قيام 9 دي به اين تندروي ها خاتمه داد و سران فتنه را با عکس و مشخصات در راهپيمايي آوردند و بر آنها لعن و نفرين فرستادند. خوب بود آقاي هاشمي مي گفتند اين تندروي ها چه نسبتي با او و مواضع او دارد؟! اينها مصاديق تندروي هاست. حالا او يک نمونه از تندروي هاي رقباي خود را هم برمي شمردند تا مردم حساب خود را با آنها يکسره کنند.

** جمهوری اسلامی


داعش این بار خواستار کشتار کودکان مبتلا به سندروم داون شد

قاضی عربستانی گروه تروریستی داعش با صدور فتوای شیطانی دیگر، این بار خواستار کشتار کودکان مبتلا به سندروم داون شده است. طبق اسناد منتشر شده جدید که مرگ و میر مشکوک کودکان مبتلا به سندروم داون و ناهنجاری‌های مادرزادی را نشان می‌دهد، صدور فتوای شفاهی جدید از سوی هیئت شرعی گروه تروریستی داعش مبنی بر قتل کودکان با معلولیت ذهنی تایید شده است. به گزارش تارنمای «چشم موصل»، این فتوا را یکی از قضات شناخته شده داعشی بنام «ابوسعید الجزراوی» که اصلیتی عربستانی دارد صادر کرده است. در ادامه این گزارش آمده است: این داده‌ها نشان می‌دهد که بیشتر کودکان معلول از پدری خارجی و مادری عراقی یا سوریه‌ای بوده‌اند. تاکنون بیش از38 مورد از مرگ کودکان سه ماهه و کمتر ثبت شده است. طبق شواهد، این نوزادان بر اثر خفگی یا تزریق آمپول هوا در موصل و نقاطی از سوریه به قتل رسیده‌اند.


جبهه یاران کارآمدی و تحول ایران اسلامی برای حضور در انتخابات لیست می‌دهد

عضو شورای مرکزی جبهه یاران کارآمدی و تحول ایران اسلامی از ارائه لیست انتخاباتی برای حضور در انتخابات مجلس شورای اسلامی خبر داد. لطف‌الله فروزنده با اشاره به جلسه اخیر شورای مرکزی تشکل متبوعش، اظهار داشت: در این جلسه مقرر شد جبهه یاران کارآمدی و تحول ایران اسلامی در بستر قانونی لیستی را برای حضور در عرصه انتخابات ارائه و با جریانات اصولگرا فعالیت و تعامل داشته باشد. وی ادامه داد: معتقدیم که باید مجلسی کارآمد و تحول‌خواه تشکیل شود که با ظرفیت‌های موجود، این جبهه می‌تواند در خدمت مردم باشد و بسترهای لازم را برای کارآمدی و تحول در مجلس فراهم کند و کشور را از نظر وضعیت رکودی خارج و مطالبه‌گر و یاری‌گر دولت باشد. این حزب احمدی نژادی، فاقد مجوز است.


** ایران

تکذیب لغو حکم انتصاب 8 بخشدار زن در خوزستان

خبر «لغو حکم انتصاب 8 بخشدار زن در استان خوزستان» که در برخی رسانه‌های محلی منتشر شده بود، تکذیب شد. یک «منبع آگاه» در گفت‌وگو با «فارس» با اشاره به اینکه «انتشار خبری در برخی از سایت‌ها مبنی بر لغو حکم بخشداران زن استان به دستور وزیر کشور هیچ اساس و مبنایی ندارد»، تأکید کرد: «روند معارفه و ابلاغ احکام آنان به شکل طبیعی در حال انجام است و تاکنون سه نفر از این بخشداران احکام خود را دریافت کرده‌اند و مابقی نیز طی روزهای آینده معارفه خواهند شد.» به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی استانداری خوزستان، عبدالحسن مقتدایی استاندار خوزستان نیز دیروز در نشست خبری، در پاسخ به سؤالی مبنی بر لغو حکم انتصاب بخشداران زن، با اشاره به اینکه «هر فردی که شایستگی‌های لازم را دارد باید از وجودش در عرصه مدیریتی کشور استفاده شود»، اظهار کرد: «من به تمامی نظرات دلسوزانه‌ای که درخصوص انتصاب بخشداران زن وجود دارد احترام می‌گذارم و قانون، شرع و دیدگاه رهبر معظم انقلاب را در کارها لحاظ می‌کنم و همین جا خیال تمام بزرگان را راحت می‌کنم که من بیشتر از هر کسی مراقب هستم و شک نداشته باشید که اگر ابلاغی صادر شده است، با تعامل و رایزنی بوده و سوء برداشت‌ها برطرف خواهد شد.»

رئیس «کمیسیون اصل 90»: احمدی‌نژاد 3 پرونده دارد

رئیس «کمیسیون اصل 90» مجلس گفت: «منتظر اعلام نظر قوه قضائیه در مورد پرونده‌های احمدی‌نژاد هستیم.» به گزارش «انتخاب»، محمدعلی پورمختار در مورد پرونده احمدی‌نژاد و وزرایش در این کمیسیون توضیح داد: «پرونده‌های مربوط به احمدی‌نژاد 3 فقره بود که قبلاً ارسال شد که عبارتند از عدم معرفی بموقع وزیر ورزش و جوانان، عدم ابلاغ قوانین و مقررات مربوط به مجلس و عدم تهیه بموقع اساسنامه شرکت ملی نفت.» وی ادامه داد: «البته این پرونده‌ها در دوره‌های قبلی مجلس ارسال شد و پرونده آن نیز با اطلاع‌رسانی از سوی قوه قضائیه رسیدگی شد و ما منتظر اعلام نتایج هستیم.» پورمختار با بیان اینکه «پرونده‌ای در مورد وزرای دولت قبلی در کمیسیون نیست»، گفت: «پرونده‌ای در مورد برخی از معاونان رئیس دولت سابق است که در حال حاضر به پرونده معاون اجرایی وی رسیدگی می‌شود.»

احتمال رفع محدودیت تماس تصویری موبایل

دبیر شورای عالی فضای مجازی در پاسخ به سؤالی درباره زمان رفع محدودیت قانونی تماس تصویری از طریق موبایل گفت: «لغو محدودیت تماس تصویری مستلزم تصویب پیوست فرهنگی است که پیوست فرهنگی هنوز در شورای عالی فضای مجازی ارائه نشده است». ابوالحسن فیروزآبادی در جمع خبرنگاران در حاشیه نمایشگاه «الکامپ» پیش‌بینی کرد:‌ «پس از تصویب پیوست فرهنگی احتمالاً رفع محدودیت قانونی این تماس از طریق موبایل تا 6 ماه آینده برطرف می‌شود.»

تهدید مرعشی در استان البرز


بر اساس خبری که «تابناک» منتشر کرده است، در زمان حضور حسین مرعشی سخنگوی حزب کارگزاران در استان البرز برخی‌ها وی را تهدید کرده و می‌خواستند مانع از سخنرانی این فعال سیاسی در کرج شوند.مرعشی در هنگام حرکت به سمت کرج با تلفنی عجیب روبه‌رو می‌شود که جزییات آن در اختیار تابناک قرار گرفته است.
این تماس از مکانی ناشناس و بدون نشان دادن شماره تلفن بر روی صفحه نمایشگر تلفن همراه حسین مرعشی، برقرار می‌شود و فردی که با مرعشی تماس گرفته با حالتی تهدید‌آمیز به وی می‌گوید: "به نفع خودت نیست که به کرج بیایی و اینجا سخنرانی کنی و ما نمی‌گذاریم فتنه‌گرانی چون تو در شهر ما حضور یابند"این فرد مرعشی را تهدید می‌کند که باید عواقب سخنرانی و حضور در کرج را بپذیرد.البته حضور مرعشی در کرج با حادثه‌ای همراه نبود.

** آرمان

ازدواج اولويت چهارم جوانان ايراني!

شنیده شد که معاون وزارت ورزش و جوانان مدعي شده است كه در پژوهش‌هاي اين سازمان، ازدواج در سال ۱۳۸۲ اولويت نخست جوانان بود، اما در حاضر به چهارمين اولويت تبديل شده است. يك مقام ارشد وزارت ورزش و جوانان نيز مي‌گويد دليل اصلي خودداري از ازدواج، به خاطر مسائل اقتصادي نيست. رضا حجتي، مديركل مشاركت‌هاي اجتماعي وزارت ورزش و جوانان ايران گفته با وجود اينكه «هنوز جامعه مدرن نشديم» اما «نهادهاي سنتي پاسخگوي نيازهاي جامعه نيستند» ايرنا نوشت؛ آمار سازمان جوانان، از كاهش رتبه اولويت‌بندي نيز حكايت دارد و نشان مي‌دهد ازدواج به عنوان يك اولويت به جايگاه چهارم سقوط كرده است. در گزارش ايرنا به اولويت‌هاي اول تا سوم جوانان ايراني اشاره‌ نشده است!

تشکیل میز اصلاح‌طلبان در ۲۹ استان

شنیده شد که جلسه شورای عالی سیاست‌گذاری‌ انتخاباتی اصلاح‌طلبان به ریاست محمدرضا عارف و با حضور اعضا برگزار شد. در این جلسه کارگروه استان‌ها گزارش خود از تشکیل میز انتخابات در استان ها را به اعضای شورا ارائه کرد. براین اساس میز انتخابات اصلاح طلبان در 28 و 29 استان تشکیل شده است. همچنین در ادامه جلسه رئیس کارگروه سیاست گذاری و تعیین راهبردهای شورای عالی انتخاباتی اصلاح طلبان به ارائه گزارش عملکرد خود پرداخت و مواردی همچون گفتمان اصلاح طلبی و منشور اخلاقی اصلاح طلبان و راهبردها به تصویب اعضای شورای سیاست گذاری رسید.

حکم بخشداران زن در خوزستان معلق شد

شنیده شد که به دنبال انتصاب 8 نفر به عنوان بخشداران زن در استان خوزستان احکام این انتصابات تعلیق شد.پارسینه نوشت؛ بنابر این گزارش یک مقام مسئول در استانداری خوزستان ضمن اعلام این خبر و با این ادعا که به دنبال این احکام بخشداران از سوی استاندار خوزستان و واکنش علما و نمایندگان خبرگان در استان خوزستان نسبت به این پدیده و این حجم و تعداد انتصاب بخشدار زن، وزیر کشور دستور به مسکوت ماندن و توقف این احکام و انتصاب ها داده است. با رساندن پیام این چهره ها به وزیر کشور، امیری قائم مقام وزیر و سخنگوی وزارت کشور ضمن تماس با علمای خوزستان از دستور وزیر کشور برای توقف این انتصابات و احکام خبر داد.

تجمع خانواده های زندانیان ایرانی در ترکمنستان

شنیده شد که تعدادی از خانواده های زندانیان ایرانی کشور ترکمنستان برای دومین بار در مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند. ایسنا نوشت؛ این افراد خواهان اجرای مصوبه مجلس و انتقال زندانیان ایرانی در ترکمنستان به داخل هستند. به گفته‌ تجمع کنندگان حدود 200 زندانی ایرانی در زندان‌های ترکمنستان وجود دارد که خانواده‌های آنها باید هزینه‌های این افراد را نیز متقبل شوند.

یکتا لیست می دهد

شنیده شد که عضو جبهه یکتا از ارائه لیست تشکل متبوع خود برای انتخابات مجلس خبر داد و گفت: ما ضمن تعامل با سایر اصولگرایان برای وحدت لیست خود را اعلام می‌کنیم. فارس نوشت؛لطف‌ا... فروزنده با اشاره به تشکیل شورای مرکزی جبهه کارآمدی و تحول ایران اسلامی (یکتا) که یکشنبه شب برگزار شد اظهار داشت: در این جلسه تصمیم گرفته شد که جبهه یکتا در انتخابات فعال باشد و در بستر قانونی لازم لیست خود را ارائه کند. فروزنده با بیان اینکه جبهه یکتا متشکل از مدیرانی است که 8 سال کارآمدی خود را نشان دادند افزود: اعضای جبهه یکتا معتقد هستند که باید مجلسی اصولگرا و تحولخواه تشکیل شود که با رویکرد اقتصاد مقاومتی، تحول اقتصادی ایجاد کند.

تعطیلی معادن تهران

شنیده شد که معاون استاندار تهران از تعطیلی معادن تهران تا ۳ روز آینده خبر داد.آفتاب نوشت؛ حسن کریمی در پاسخ به اینکه اعلام شده وضعیت هوای تهران به حد قرمز رسیده، آیا جلسه اضطراری کمیته کاهش آلودگی هوا تشکیل نمی شود گفت: مقدار آلایندگی ۱۵۴ است و هنوز به ۲۰۰ نرسیده و این آلودگی و هوا که مشاهده می کنید تلفیقی از ابر و ذرات معلق در هواست. وی افزود: امشب برف و باران در برخی نقاط استان داریم و معاون تهران را تا سه روز تعطیل کردیم و به مردم هشدار می دهیم تا در این وضعیت کمتر از خانه خارج شوند اما وضعیت به نحوی نیست که تهران را تعطیل کنیم.

نجات جان ۹ صیاد در نزدیکی جزیره خارک

شنیده شد که رئیس اداره ایمنی و حفاظت دریایی اداره کل بنادر و دریانوردی استان بوشهر گفت: شناور ناجی 18 با امداد رسانی به موتورلنج صیادی حادثه‌دیده در آب‌های خلیج فارس در نزدیکی جزیره خارک جان 9 خدمه این شناور را از غرق شدن نجات داد.تابناک به نقل از حسین طالب نژاد افزود: در پی اعلام موتورلنج صیادی به مرکز فرعی جست وجو ونجات دریایی خارک مبنی برآبگرفتگی شدید شناور و احتمال غرق شدن، بلافاصله هماهنگی لازم به‌عمل آمد و شناور ناجی 18 به منطقه اعزام شد. وی اضافه کرد: با رسیدن شناور ناجی 18 به موقعیت اعلام شده، پمپ تخلیه آب تحویل موتورلنج حادثه دیده شد و پس از تخلیه آب و کنترل آبگرفتگی موتور لنج صیادی از غرق شدن نجات یافت.

تکذیب خروج مستشاران ایرانی از سوریه

شنیده شد که یک مقام آگاه در وزارت امور خارجه برخی ادعاها در خصوص خروج نیروهای مستشاری ایران از سوریه را تکذیب کرد. تابناک نوشت؛ وی گفت: «مستشاران نظامی جمهوری اسلامی ایران برای کمک به دولت سوریه در مبارزه با تروریسم کماکان در این کشور حضور خواهند داشت.» در روزهای گذشته برخی از رسانه‌ها از جمله پایگاه بلومبرگ مدعی شده بودند که ایران در حال خارج کردن مستشاران خود از سوریه است.

بازیگر نقش امام(ره) سکته مغزی کرد

شنیده شد که سعید چاری گفت: محمد آزادی بازیگر نقش حضرت امام(ره) پنجشنبه شب سکته مغزی کرد. پارسینه نوشت؛ سعید چاری به میزان،گفت: محمد آزادی تهیه کننده سینما و بازیگر نقش امام در «سربازان57» پنجشنبه هفته گذشته در خانه اش دچار سکته مغزی شده و هم اکنون در بیمارستان بانک ملی بستری است. وی خاطرنشان کرد: پزشکان گفته اند حال عمومی محمد آزادی خوب است و خطر رفع شده اما باید بگویم که وی در تکلم خود دچار مشکل شده که این موضوع نیز تا چند روز آینده رفع می شود.

** شرق

عارف: لیست انتخاباتی اصلاح‌طلبان کاملا اصلاح‌طلبانه است

شرق: رئیس شورای‌عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان تأکید کرد: لیست انتخاباتی اصلاح‌طلبان کاملا اطلاح‌طلبانه است. او همچنین هشدار داد کسانی که به دنبال مرگ تفکر اصلاح‌طلبی هستند بدانند که چنین دیدگاهی برای نظام هزینه دارد. به گزارش امیدنامه محمد‌رضا عارف، در جمع پرشور مردم قزوین و با حضور آیت‌الله تاکندی، نماینده مجلس خبرگان رهبری، شیخ قدرت علیخانی و قوامی نمایندگان پیشین مجلس در سالن کوثر این شهر، مهم‌ترین راهبردهای انتخاباتی اصلاح‌طلبان را اعلام کرد. مهم‌ترین فرازهای سخنان عارف در ادامه می‌آید:
نگاه حذفی بعضا در نگاه رقیب اصلاحات وجود داشت و به دنبال مرگ اصلاحات بودند که تفکر مرگ اصلاحات برای نظام هزینه دارد.
انتخابات ۹۴ و انتخابات ریاست‌جمهوری ۹۶ در یک فرایند برگزار می‌شود و برای اینکه در ۹۶ ماندگار شویم باید در انتخابات مجلس پیروز شویم.
مردم به‌درستی نسبت به عملکرد جریان حاکم تصمیم‌گیری می‌کنند.
مجلسی می‌خواهیم که همه صداها در آن شنیده شود و ‌نماینده مردم با شجاعت پیگیر مطالبات مردم باشد.
مجلسی می‌خواهیم که یاور مردم و همراه دولت باشد، مجلسی می‌خواهیم که مهم‌ترین دغدغه آن منافع ملی باشد، مجلسی می‌خواهیم که در آن افراد متخصص، جوانان و زنان حضور داشته باشند.
راهبردهای اصلاح‌طلبان افزایش مشارکت مردم، باور به قانون‌مداری، پرهیز از افراط و تفریط است.
اصلاح‌طلبان هیچ‌گاه خود را حق مطلق نمی‌دانستند در‌حالی‌که اکنون رقیب، خود را حق و اصلاح‌طلبان را باطل می‌پندارد.
از یک سال پیش بحث ائتلاف نسبی با رقیب را مطرح کردم و دست همکاری به سوی آنها دراز کردم ولی استقبال نشد برای همین اعلام می‌کنم لیست اصلاح‌طلبان فقط لیست اصلاح‌طلبانه خواهد بود.
از هویت خودمان کوتاه نخواهیم آمد.
باید از هرگونه سهم‌خواهی و گروه‌گرایی پرهیز کرد.کسب اکثریت مجلس شعار نیست؛ توقعی دست‌یافتنی است.


نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 5
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • ۰۹:۴۲ - ۱۳۹۴/۰۹/۲۴
    0 0
    شاهد دست و پا زدن اصلاح طلبان هستیم
  • ۰۹:۴۴ - ۱۳۹۴/۰۹/۲۴
    0 0
    درب وری بود
  • یک ارتشی ۰۹:۴۶ - ۱۳۹۴/۰۹/۲۴
    0 0
    به نظر من هرکس به اصلاح طلبها اعتماد کند احمق است.
  • ۰۹:۴۷ - ۱۳۹۴/۰۹/۲۴
    0 0
    برای ایران عزیز متاسفم که 250 سال است اسیر دست انگلستان و فتنه های یهود و آمریکا و قدرتهای جهان شده است.
  • رضا ۱۳:۰۲ - ۱۳۹۴/۰۹/۲۴
    0 0
    احسنت . احسنت . احسنت به تحلیل داریوش سجادی

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس