کد خبر 500072
تاریخ انتشار: ۳ آذر ۱۳۹۴ - ۱۳:۰۱

رئیس بنیاد مستضعفان از هزینه ۷۵۰۰ میلیارد تومانی ساخت آزادراه تهران – شمال خبر داد و گفت: ساخت آزادراه تهران – شمال تا پنج سال آینده به اتمام می‌رسد.

به گزارش مشرق ، محمد سعیدی‌کیا در نشستی خبری در خصوص هزینه ساخت آزادراه تهران – شمال که از سوی شرکت‌های بنیاد مستضعفان در حال ساخت است، گفت: قطعه یک این آزادراه که از انتهای اتوبان آزادگان تا شهرستانک ادامه دارد، با حدود ۱۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار در حال ساخت است، همچنین قطعه دو این آزادراه که تونل شرقی و غربی البرز که بزرگترین تونل کشور به شمار می‌رود، در آن در حال ساخت است، حدود ۲۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار پیش‌بینی شده است.

وی با اشاره به اینکه برای قطعه سه هنوز مطالعات به صورت کافی انجام نشده است، گفت: در حال حاضر یک مشاور برای قطعه سه در حال بررسی است اما پیش‌بینی ما این است که این قطعه هم از ۳۵۰۰ تا ۴۰۰۰ میلیارد تومان هزینه داشته باشد.

رئیس بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی با اشاره به اینکه هر سه قطعه این آزادراه در مجموع بین ۷۲۰۰ تا ۷۵۰۰ میلیارد تومان هزینه ساخت دارد، اظهار داشت: براساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده، کل آزادراه تهران – شمال تا پنج سال آینده به پایان می‌رسد.

سعیدی‌کیا با اشاره به حضور پیمانکار چینی و پنج پیمانکار ایرانی در قطعه یک، افزود: این قطعه که بیش از ۶۰ کیلومتر مسیر را کوتاه می‌کند، در اوایل سال ۹۶ به بهره‌برداری می‌رسد.

وی با بیان اینکه پیمانکاران در قطعه دو برای ساخت تونل البرز هم مشغول کار هستند، افزود: امیدواریم تونل شرقی همزمان با این برنامه مجوز بگیرد و ساخت آن آغاز شود که برآورد ما این است مابقی قطعه دو هم تا یک سال آینده به بهره‌برداری برسد.

رئیس بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی با اشاره به ساخت قطعه سه، افزود: ساخت این قطعه بین چهار تا چهار و نیم سال زمان می‌برد و طول آن ۴۰ کیلومتر است که ساخت هر سه این قطعه‌ها با یکدیگر انجام می‌گیرد تا ظرف پنج سال آینده تمام شود.

سعیدی کیا در ادامه با اشاره به اینکه در بنیاد، اصول ۱۲ گانه ابلاغ شده از سوی مقام معظم رهبری و سیاست‌های اقتصاد مقاومتی، اساسنامه تشکیل بنیاد به اجرا می رسد، اظهارداشت: کمک به ارتقای سطح زندگی مادی و معنوی مستضعفان همراه با اداره دارایی های تحت پوشش و حضور موثر در صحنه های اقتصادی در چارچوب نظام از اهداف بنیاد مستضعفان است.

وی با بیان اینکه امسال برنامه چهارم بنیاد مستضعفان هم به پایان می رسد، افزود: ما در تدارک برنامه پنجم بنیاد مستضعفان برای دستیابی به اهداف تشکیل این بنیاد هستیم.

سعیدی کیا به توانمندسازی اجتماعی، رشد بهره وری و رقابت سالم به عنوان راه اصلی برنامه پنجم بنیاد مستضعفان اشاره کرد و گفت: با توجه به شرایط جدید کشور، این برنامه را در دست تهیه داریم که تا ۲ ماه دیگر به تصویب رسیده و بودجه سال ۹۵ هم نوشته شده است.

رئیس بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی درباره اصلاح ساختار بنیاد در جهت کاهش بروکراسی افزود: ما ۲۲ هلدینگ و ۲۰۰ شرکت داشتیم که کمیته ای از مدیران شکل گرفت و ۲۲ هلدینگ به ۱۱ هلدینگ کاهش یافت.

سعیدی کیا با اعلام اینکه حدود ۷۰ شرکت در معرض فروش، انحلال یا ادغام قرار گرفته اند، ادامه داد: تعداد شرکت‌های بنیاد به ۱۵۰ شرکت می رسد، همچنین سیاست بنیاد این است که اقداماتی را به مردم واگذار کند، به همین دلیل در حال واگذاری شرکت‌های قندی از طریق بورس و مزایده به مردم هستیم.

سعیدی کیا به مشارکت با مردم و کارآفرینان و شرکت‌های دانش بنیان اشاره کرد و افزود: سیاست ما این است که از این شرکت‌ها حمایت کنیم و تسهیلاتی را به آنها می پردازیم.

وی در خصوص صورت‌های مالی بنیاد مستضعفان و پرداخت مالیات از سوی این بنیاد، اظهارداشت: حسابرسی ما امسال در ۳۰ شهریور برگزار شد و مانند سال‌های قبل بازرسی و به تصویب رسید. حسابرسی ما از سوی بازرسی کل کشور و سازمان حسابرسی کل کشور انجام می‌شود.

سعیدی کیا با تاکید بر اینکه بنیاد مستضعفان معاف از مالیات نیست و تاکنون تمام مالیات‌ها را پرداخت کرده است، گفت: تمام مالیات بنیاد تا پایان سال ۹۲ پرداخت شده است و ما هیچ بدهی مالیاتی نداریم.

رئیس بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی با تاکید بر اینکه ما در بخش پرداخت‌های تامین اجتماعی و ایفای تعهدات شرکت‌ها بسیار متعهد هستیم، گفت: از سال ۱۳۸۴ تاکنون بنیاد مستضعفان ۳۲۰۰ میلیارد تومان مالیات پرداخت کرده است و هیچ یک از شرکت‌های زیرمجموعه بنیاد هم معافیت مالیاتی ندارند.

سعیدی کیا در خصوص فعالیت بنیاد در رفع محرومیت و استضعاف، اظهار داشت: ما از محرومان به صورت برنامه ای حمایت می کنیم و کار کمیته امدادی نداریم که مسئول این حمایت هم بنیاد علوی است که در این خصوص سالانه ۲۵۰ هزار دست لباس برای دانش آموزان مناطق محروم توزیع می شود.

وی با اشاره به اجرای طرح سلامت مادران باردار و تامین مسکن خانوارهای پرمعلول، ادامه داد: با همکاری بنیاد مسکن، خیرین مسکن ساز، سازمان بهزیستی و سازمان ملی زمین و مسکن، برای خانوارهایی با ۲ معلول یا بیشتر که خانه ندارند، برنامه خانه سازی داریم که تاکنون ۹ هزار خانوار شناسایی شده است که مسکن آنها تا ۳، ۴ سال آینده به اتمام می رسد.

رئیس بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی به خدمات فرهنگی و آموزشی و ارتقاء سطح علمی دانش آموزان اشاره کرد و گفت: صندوق وام دانشجویی که هر ترم وام می دهد و توانمند سازی مردم در نقاط محروم از دیگر فعالیت های بنیاد است.

سعیدی کیا با بیان اینکه توانمند سازی مردم را از منطقه قلعه گنج در جنوب استان کرمان شروع کرده ایم، تصریح کرد: در این استان اقدامات زیادی انجام شده و ما در حال آباد کردن قلعه گنج هستیم که در این خصوص آموزش های فنی حرفه ای، ساخت و تجهیز بیمارستان و بسیاری از اقدامات دیگر در حال انجام است.

وی با اشاره به اینکه یکی از مشکلات روستائیان، حمل و نقل تولیدات کشاورزی است، اظهارداشت: برای این منظور واگذاری وسیله نقلیه با تسهیلات یارانه ای پیش بینی شده است که کمیته امداد افراد واجد شرایط را شناسایی کرده که ما از طریق بانک سینا به آنها وام‌های کم بهره می دهیم تا وسیله نقلیه خریداری کنند.

سعیدی کیا با اشاره به اینکه ۵ درصد از این وام را بنیاد علوی و ۵ درصد را استانداری به صورت یارانه ای می پردازد، بنابراین تسهیلات با نرخ ۱۴ تا ۱۵ درصد به دست آنها می رسد، خاطرنشان کرد: اجرای طرح سلامت هم از دیگر برنامه های ما است که در این راستا، خانه EB با همکاری بنیاد بیماری های خاص و سازمان علوم پزشکی تشکیل شده است.

وی به واگذاری برخی زمین های بنیاد به مردم اشاره کرد و گفت: تاکنون ۲۰ هزار سند به ارزش ۴۲ میلیارد تومان به مردم واگذار شده است که کمتر از ۱۰ درصد این مبلغ را از مردم گرفته ایم، همچنین در راستای توانمند سازی مناطق محروم، ۳۰ درصد از سود بنیاد را به بنیاد علوی می دهیم.

سعیدی کیا در خصوص حضور بنیاد در شرکت‌های بورسی تصریح کرد: در حال حاضر ۲۵ شرکت بورسی داریم که امسال هم ۱۰ شرکت دیگر بورسی اضافه می شود.

وی به حضور در بخش ICT و فناوری اطلاعات اشاره کرد و گفت: در بخش های مختلف فولاد و سیمان هم بنیاد وارد شده است که نخستین کارخانه ذوب فولاد در بندرعباس به تازگی مورد بهره برداری قرار گرفت، همچنین ما در نیروگاه هایی با ۴ هزار مگاوات تولید برق هم حضور داریم.

رئیس بنیاد مستضعفان درباره حضور در بخش نفت اظهارداشت: بنیاد مستضعفان در بخش‌های مختلف حفاری و تولید روغن در حوزه نفت حضور دارد، همچنین در ساخت مترو، سدسازی و ساخت راه آهن هم ما حضوری فعال داریم.

سعیدی کیا با اعلام اینکه هتل‌ها را هم به تدریج واگذار می کنیم، تصریح کرد: در کشاورزی و دامداری ما یکی از بزرگترین دامداری های کشور هستیم، به همین جهت در طرح‌های دیربازده حضور داریم.

وی با اشاره به اینکه برای فیلم حضرت محمد (ص) میلیاردها پول به سینماها دادیم تا تجهیز سیستم‌ها را برای پخش این فیلم داشته باشند، گفت: تعداد کارکنان بنیاد مستضعفان ۳۸ هزار نفر است.

سعیدی کیا با بیان اینکه بنیاد مستضعفان در سال ۹۳ حدود ۲۴ هزار میلیارد تومان فروش داشته است، افزود: سود حاصل از این رقم ۴ هزار میلیارد تومان بوده است اما ما کمتر از یک درصد GDP کشور هستیم.

وی با اشاره به اینکه فاز دوم ذوب آهن با ظرفیت ۱.۲ میلیون تن در اواخر سال آینده بهره برداری می شود، گفت: این شرکت با نام فولاد کاوه جنوب کیش در بندرعباس ساخته شده که فاز ۱ آن در ماه های گذشته به بهره برداری رسیده است.

سعیدی کیا به فولاد شرق در بندر سنگان، کارخانه نورد فولاد و کارخانه فراوری آلومینیوم در مسجد سلیمان اشاره کرد و افزود: بنیاد مستضعفان در بخش های مختلف صنعتی حضور دارد اما برنامه بیشتری برای کارخانه سیمان نداریم زیرا در کشور به اندازه کافی تولید می شود.

وی در خصوص ساخت آسمان خراش در تهران که از سوی بنیاد مطرح شده است، افزود: ما هنوز برنامه مشخصی در این حوزه نداریم و فقط در حد طرح و پیشنهاد است، ضمن آنکه هیچ کاری را بدون طی کردن مصوبات قانونی و دریافت مجوزهای لازم شروع نمی کنیم.

رئیس بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی با تاکید بر اینکه در بخش آسمان خراش باید کار اثرگذاری انجام گیرد، گفت: ما به دنبال این هستیم که به جای پهنه های بزرگ، در ارتفاع ساخت و ساز انجام دهیم اما به طور حتم این آسمان خراش‌ها کاربری مسکونی ندارند و عمومی هستند.

سعیدی کیا با اشاره به اینکه یکی از سیاست‌های ما جلب سرمایه گذاران خارجی است، ادامه داد: از کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس مانند عمان درخواست‌هایی را داشته ایم.

وی با اشاره به حضور یکی از شرکت‌های زیرمجموعه بنیاد در بخش اپراتوری بندر شهید رجایی، گفت: ما در خدمات بندری حضور فعال داریم به طوری که در بندر بوشهر بزرگترین اپراتور برای بنیاد است، همچنین در بندر نوشهر هم حضور فعال داریم. در بندر شهید رجایی یکی از شرکت‌های بنیاد فعال است و قصد داریم که در مناقصه ای که برای حوضچه سوم بندر شهید رجایی برگزار می شود، شرکت کنیم.

منبع: مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • ۱۳:۰۳ - ۱۳۹۴/۰۹/۰۸
    0 0
    واقعا هم این از نیاز های مستضعفان است!!!!!!!

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس