کد خبر 47783
تاریخ انتشار: ۳ خرداد ۱۳۹۰ - ۰۰:۵۰

فرماندهي مرکزي آمريکا با نفوذ در شبکه هاي اجتماعي و با استفاده از نرم افزارهاي پوشش هويت و ايجاد شخصيت هاي جعلي، براي پشتيباني اطلاعاتي عمليات هاي نظامي به عمليات فريب و عمليات‌هاي سرقت رايانه‌اي مي پردازد.

به گزارش مشرق، واشنگتن تايمز در گزارشي نوشت: فرماندهي نظامي تامپا واقع در فلوريدا که جنگ عراق و افغانستان را اداره مي‌کند، به تازگي يک برنامه‌ي رايانه‌اي ويژه خريده است که نيروها با استفاده از آن چندين هويت جعلي بر روي اينترنت ايجاد مي‌کنند و سپس به انجام عمليات فريب اطلاعاتي در اينترنت مي پردازند.
بنابر اسناد موجود و اظهارات مقامات آمريکايي نيروهاي نظامي از اين هويت‌هاي ساختگي استفاده مي‌کنند تا به درون گروه‌ها نفوذ کند و در بعضي موارد اطلاعات گمراه‌کننده را در ميان سازمان‌هاي چريکي از قبيل القاعده با هدف برهم زدن و اختلال در عمليات‌هاي آنان پخش کند.
هدف اين برنامه کمک به نيروها در ايجاد و نگهداري شخصيت‌هاي واقعي آنلاين مي‌باشد که افراد اين گروه هاي چريکي را ترغيب مي‌کنند تا به آن‌ها اجازه‌ي ورود به اتاق چَت را بدهند.
عمليات‌هاي اطلاعاتي معمولاً توسط نيروهاي عملياتي ويژه‌ي ايالات متحده انجام مي‌شود.
بيل اسپيکز سخنگوي فرماندهي مرکزي ايالات متحده(سنت کام) به واشنگتن‌تايمز گفت: اين نرم‌افزار به‌منظور آن‌چه که نيروهاي نظامي آن را عمليات‌هاي اطلاعات مي‌نامند استفاده مي‌شود که اين عمليات‌ها از فعاليت‌هاي طبقه‌بندي‌ شده‌ي رسانه‌ي اجتماعي به‌منظور مقابله با ايدئولوژي و تبليغات دشمن استفاده مي‌کند.
اين منبع همچنين مي نويسد: بنابر اسناد پنتاگون عمليات‌هاي اطلاعات شامل فعاليت‌هايي طراحي‌شده به‌منظور تحت تأثير قرار دادن، برهم زدن، فاسد کردن و رُبودن تصميم‌هاي مخالف مي‌باشد که هم توسط انسان و هم به‌طور اتوماتيک اتخاذ مي‌شوند در حالي که تصميم‌گيري‌هاي مربوط به خودمان را حمايت مي‌کنند.
فعاليت‌هايي از اين قبيل شامل کمپين اطلاعات گمراه‌کننده، يا فريب نظامي، عمليات‌هاي شبکه‌اي رايانه‌اي و يا سرقت رايانه‌اي مي‌باشند؛ و آن‌چه که قبلاً عمليات‌هاي جنگ رواني خوانده مي‌شدند اما اکنون با عنوان "پشتيباني اطلاعاتي عمليات‌هاي نظامي" شناخته مي‌شوند.

 

"پشتيباني اطلاعاتي عمليات‌هاي نظامي" جايگزين "جنگ رواني"
واشنگتن تايمز افزود: رابرت گيتس وزير دفاع يادداشتي را صادر کرد معطوف به اين‌که عمليات‌هاي اطلاعاتي نظامي جايگزين جنگ رواني شود و نظارت و مديريت عمليات‌هاي اطلاعاتي از مقامات اطلاعاتي وزارت دفاع به رياست سياست‌گذاري پنتاگون واگذار شود. او گفت اين تغيير موجب هماهنگي بهتر فعاليت‌ها در سرتاسر پنتاگون و دولت آمريکا مي‌شود.
در پي دستور آقاي گيتس، فرماندهي استراتژيک ايالات متحده، جايي که تسليحات نظامي جنگ سايبري جديد قرار دارد، برروي سرقت رايانه‌اي نظامي و دفاع سايبري تمرکز خواهند کرد.
ستاد مشترک، مسئوليت عمليات‌هاي فريب دشمن را برعهده خواهند گرفت و فرماندهي عمليات‌هاي ويژه‌ي هدايت عمليات‌هاي حمايت اطلاعات نظامي را بر عهده خواهند گرفت. عمليات‌هاي فريب دشمن مي‌توانند تاکتيکي و يا استراتژيکي باشند و مي‌توانند با هدف حمايت از سياست‌هاي آمريکا و يا عمليات‌هاي مقياس کوچک باشند.
مايکل هايدن رئيس سابق سازمان سيا و ژنرال بازنشسته‌ي نيروي هوايي در مصاحبه‌اي گفت "عمليات‌هاي اطلاعاتي" که با استفاده از رسانه‌ي اجتماعي انجام مي‌شوند، نظير آن‌چه در سِنت‌کام (centcom) ديده مي‌شود، در زمره‌ي فعاليت‌هاي پيشتاز اطلاعاتي و نظامي ايالات متحده مي‌باشند که اغلب نيازمند تشخيص سريع چگونگي اِعمال قوانين و محدوديت‌هاي ديرپاي در دنياي بي‌مرز اينترنت از سوي مقامات مي‌باشد.


استفاده سِنت‌کام از نرم افزار "گمنام‌ساز"
اين منبع همچنين مي نويسد: سِنت‌کام نرم‌افزار 2.7 ميليون دلاري را از "اِن ترپيد" واقع در سان‌ديگو خريداري کرد. اِن ترپيد که نرم‌افزار "گمنام‌ساز" را به بازار عرضه مي‌کند که يک ابزار آنلاين معروف مي‌باشد که به کاربران اجازه مي‌دهد هويت و مکان خود را برروي اينترنت مخفي کنند.
بنابر اسناد خريد نظامي، اين نرم‌افزار يک اپراتور را قادر مي‌سازد تعدادي از افراد آنلاين مختلف را از يک ايستگاه کاري بدون ترس از کشف شدن توسط مخالفين خبره و ماهر به‌کار بيندازد.
اين اسناد بيان مي‌دارند که افراد مي‌بايست بتوانند تظاهر کنند که از هر جايي در دنيا نشأت مي‌گيرند.
بنابر اسناد، اين نرم‌افزار آدرس‌هاي اينترنتي دروغين توليد مي‌کند که به ارتش ايالات متحده متصل نيستند، بنابراين آن‌ها را اين‌طور مي‌نمايانند که از بخش ويژه‌اي در جهان هستند.
اين اسناد اظهار مي‌دارند که اين سرويس شامل يک محيط کاربردي هم‌ساز با کاربر مي‌باشد که آگاهي موقعيتي کاربر را با نمايش اطلاعات محلي زمان واقعي افزايش مي‌دهد و همچنين شامل ارجاع به اطلاعاتي مي‌باشد که مي‌تواند زمان، آب و هوا و اخبار محلي مکان وانمود شده‌ي اشخاص جعلي را توليد کند.
اين موضوع توسط مشهورترين سايت‌هاي رسانه‌ي اجتماعي که به شرکت‌هاي آمريکايي تعلق دارند و توسط آن‌ها اداره مي‌شوند، پيچيده‌تر مي‌شود، اين شرکت‌ها از بسياري از همان حقوق و حمايت‌هايي برخوردارند که شهروندان تحت قانون ايالات متحده برخوردارند.
به‌عنوان مثال فيس‌بوک سايت شبکه‌ي اجتماعي مي‌گويد که هرگونه تلاش به منظور ايجاد هويت‌هاي دروغين، تخلف از مفاد قرارداد خدمات‌رساني، که براي تمام کاربران الزام‌آور است، مي‌باشد.
بيل اسپيکز سخنگوي سِنت‌کام مي‌گويد برنامه‌ي فرماندهي مرکزي تنها برروي سايت‌هاي رسانه‌ي اجتماعي برون‌مرزي فعاليت مي‌کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس