به گزارش مشرق، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی امروز (یکشنبه) پارلمان دوفوریت طرح «اقدام متناسب و متقابل دولت جمهوری اسلامی ایران در اجرای برجام» را مورد بحث و بررسی قرار داده و در نهایت یک فوریت آن را به تصویب رساندند.
اما امروز تعدادی از نمایندگان مجلس نسبت به اقدام هیأت رئیسه مجلس در جلوگیری از تکثیر و توزیع برخی طرحهای دیگر در ارتباط با برجام انتقاد و اعتراض کردند.
طرح دوفوریتی «الزام دولت به اصلاح اشکالات و ابهامات برجام قبل از اجرای آن» دارای 24 امضاست که امروز اجازه تکثیر و توزیع آن داده نشد.
طراحان این طرح همچنان در حال رایزنی با هیأت رئیسه هستند تا به آییننامه داخلی مجلس عمل کرده و طبق قانون مجوز توزیع آن در صحن علنی را صادر کند.
متن طرح دو فوریتی «الزام دولت به اصلاح اشکالات و ابهامات برجام قبل از اجرای آن» به شرح ذیل است:
مقدمه توجیهی:
با تشکر از زحمات تیم مذاکرهکننده ایرانی، پس از بررسی دقیق متن برجام به ویژه در کمیسیون ویژه منتخب نمایندگان و دریافت دیدگاههای متخصصین، روشن شد که متن برجام، مستلزم تعهدات گسترده برای نظام جمهوری اسلامی ایران بوده و در تعارض با منافع اساسی ملت بزرگ ایران، اصول متعدد قانون اساسی، قانون مصوب مجلس در الزام دولت به حفظ دستاورد هستهای و خطوط قرمز ترسیمشده نظام میباشد.
از جمله: اعطای مجوز دسترسی بیگانگان به اماکن نظامی ایران، پذیرش نظارت آژانس فراتر از پادمان و پروتکل الحاقی مانند اقدامات شفافساز، نظارت شورای امنیت سازمان ملل و ایجاد بدعت بیسابقه در دنیا یعنی پذیرش تشکیلاتی به نام کمیسیون مشترک، متشکل از 8 عضو: آمریکا، آلمان، فرانسه، انگلستان، چین، روسیه، نماینده عالی اتحادیه اروپا و ایران، برای دخالت در ابعاد هستهای و نظامی جمهوری اسلامی ایران، پذیرش محدودیت شدید صنایع کشور مانند صنعت نفت، پتروشیمی، نانو، پزشکی، آزمایشگاههای دانشگاههای صنعتی کشور، صنایع دانشبنیان و صنایع نظامی کشور در دسترسی به اقلام دوگانه، پذیرش محدودیتهای 10، 15، 20، 25 ساله، پذیرش محدودیتهای دائمی در بیش از 10 مورد، باقی ماندن اکثر تحریمهای ظالمانه علیه ملت بزرگ ایران از جمله باقی ماندن تحریمهای همه جانبه اولیه آمریکا مانند توقیف داراییهای بانک مرکزی ایران، مشروط شدن لغو یا تعلیق یا توقف تحریمهای هستهای بعد از اجرای تعهدات ایران و راستیآزمایی آژانس، عدم لغو همه تحریمهای اتحادیه اروپا در روز اجرا، لغو قطعنامههای شورای امنیت در روز اجرا مشروط به عدم اعتراض طرفهای برجام، به صورتی که اگر ایران نیز اعتراض کند که طرف مقابل، تحریمهای مورد نظر را لغو نکرده است، در قالب مکانیسم ماشه، قطعنامه های تحریمی لغو شده، ظرف 30 روز دوباره به حالت اول خود بر میگردند و استثنایی شدن پرونده هستهای ایران در جهان به گونهای که به تصریح برجام موارد یادشده نباید شامل هیچ کشور دیگر در دنیا شود.
با عنایت به موارد فوق، طرح دو فوریتی: «الزام دولت به اصلاح اشکالات و ابهامات برجام قبل از اجرای آن» جهت طی تشریفات قانونی در قالب ماده واحده و یک تبصره تقدیم می شود.
ماده واحده:
دولت موظف است قبل از اجرای برجام و عمل به تعهدات پذیرفته شده از سوی ایران، اشکالات و ابهامات معارض با منافع اساسی بزرگ ملت ایران، قانون اساسی، قانون مصوب مجلس شورای اسلامی در صیانت از دستاورد هستهای و خطوط قرمز ترسیمشده نظام را رفع و پس از آن متن تصحیح شده را به مجلس شورای اسلامی جهت بررسی مجدد ارائه نماید.
تبصره:
با توجه به بررسی دقیق متن برجام در کمیسیون ویژه و با توجه به مشورتهای اخذ شده از کارشناسان مختلف برای تهیه گزارش کمیسیون ویژه، این کمیسیون موظف است ظرف یک هفته، اشکالات و ابهامات متن برجام را به صورت مشخص برای دولت جمهوری اسلامی ایران و تیم مذاکرهکننده مشخص و به آنها اعلام نماید.